• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ptesi okullar tatilmiş seçim yüzünden. Oğlumu kreşe yolluyordum ama gitmiycek bırakacak kimsede yok . Bizimle beraber dra gelecek bebeğin kalp atışını dinlemeye. Sizce nasıl olur. Bana tuhaf geliyor. Eşim bişey olmaz diyor. Ya kötü bir haber alırsak diyorum .Ozamanda ailece üzülürüz diyor.

Yorma kendini annecik:KK51:
Yavaş yavaş dinlene dinlene yapıcam valla, hava sıcakken yoruyor da hava serinken iyi oluyor :)

temızlık yapıyorsan iyi
benım canım hiçbişi yapmak ıstemıyor :KK70:

Haftada bir kere yapmazsam ev böceklenecek :)))
Genel sorun şu aylarda sanırım sadece bulantı ve kusma kızlar :mad:
Öğürmek,midenden geri çıkarmak ve hani o istifradan önceki hal var ya off of offf beter bişey:KK34:
Bana güleceksniz ama herşey şuan batıor ve kokuyor.Evdeki banyom,yatak odamın perdesi,en sevdiğim yumuşatıcımla yıkadığım çamaşırları giyerken öğürüyorum,hatta eşim bile kokuyo geliyo adamı bazen itiyorum nolcak bu halimiz.
Benimde evimi bişeyler götürüyor şu an ramazandan önce herşeyi yıkayacağim,perde halı avize,fayans.İnşaAllah temizliğe birini bulabilirim,kadınlar hep dolu hep dolu:KK17: Siz naısl yapıyorsunuz ay bir deyin hele :KK58:
Yavaş yavaş dinlene dinlene yapıyorum canım. Şimdi yemeğimi ocağa koyucam inşallah sonra çamaşır asmaya :)

Kızlar o yiyecek düşük yapıyor vs diye konuşuyoruz ya, yani aslında yiyeceklerin birebir düşük yapma olasılığı yok, bilimsel araştırmaların hiç birinde gebeler o yiyeceği yedi diye düşük yapmamış, sadece tetikleyebileceği üzerine varsayımlar yapılmış. Hamilelik süreciniz normal seyirinde devam ediyorsa istediğiniz yiyeceği yiyin, inanın hiç bir sıkıntı olmaz.Düşüğün tabi ki birçok nedeni var ama yiyecekler bunun asıl sorumlusu değil, çoğunlukla genetik kaynaklı oluyor düşükler , tabi ki RAbbim'in bileceği iş, Allah kimseye yaşatmasın böyle bir durum.

Kızlar ptesi okullar tatilmiş seçim yüzünden. Oğlumu kreşe yolluyordum ama gitmiycek bırakacak kimsede yok . Bizimle beraber dra gelecek bebeğin kalp atışını dinlemeye. Sizce nasıl olur. Bana tuhaf geliyor. Eşim bişey olmaz diyor. Ya kötü bir haber alırsak diyorum .Ozamanda ailece üzülürüz diyor.
Bence de yanınızda olması iyi olur :) kardeşin seni görmek istemiş vs diyerek heveslendirebilirsiniz :)

Kızlar o yiyecek düşük yapıyor vs diye konuşuyoruz ya, yani aslında yiyeceklerin birebir düşük yapma olasılığı yok, bilimsel araştırmaların hiç birinde gebeler o yiyeceği yedi diye düşük yapmamış, sadece tetikleyebileceği üzerine varsayımlar yapılmış. Hamilelik süreciniz normal seyirinde devam ediyorsa istediğiniz yiyeceği yiyin, inanın hiç bir sıkıntı olmaz.Düşüğün tabi ki birçok nedeni var ama yiyecekler bunun asıl sorumlusu değil, çoğunlukla genetik kaynaklı oluyor düşükler , tabi ki RAbbim'in bileceği iş, Allah kimseye yaşatmasın böyle bir durum.
Katılıyorum. Dün reyhan yedim bol bol salatada, reyhan yasak falan yazmışlar düşük için aradım sordum doktora, yeşil yapraklardan korma ye sadece abartma dedi :)

ara sıra yanmalarda oluyor tabii..
valla ben iyi degılım aslında
bu durumdan çok bunaldım çünkü.

Aynı durumlardayiz cnm çok iyi anlıyorum seni bide alınganlik çöktü ona buna agliyorum.
Hiçbişey tad alamıyorum yemek desen görmek istemiyorum baktım sabah forumda herkes ceviz yedim süt içtim cok açım doymuyorum falan yazmıştı bende yiyeyim dedim onuda çıkardım.
Ilac içiyorum aksamlari tok karnına progesteron biraz kahverengi akıntı oluyor
Onu içmek için yemek yedim yarım saat sonra ilaçla kustum içim nasıl yandi; (
Karbonat içmiş im gibi zehir gibiydi. Artık hergün dua ediyorum şu günleri sağlıkla atlatalim da hamileliğin tadını cikarabilelim:KK61:

Aynı durumlardayiz cnm çok iyi anlıyorum seni bide alınganlik çöktü ona buna agliyorum.
Hiçbişey tad alamıyorum yemek desen görmek istemiyorum baktım sabah forumda herkes ceviz yedim süt içtim cok açım doymuyorum falan yazmıştı bende yiyeyim dedim onuda çıkardım.
Ilac içiyorum aksamlari tok karnına progesteron biraz kahverengi akıntı oluyor
Onu içmek için yemek yedim yarım saat sonra ilaçla kustum içim nasıl yandi; (
Karbonat içmiş im gibi zehir gibiydi. Artık hergün dua ediyorum şu günleri sağlıkla atlatalim da hamileliğin tadını cikarabilelim:KK61:
alınganlıgım yok :=)
süt falan içmeyecegım midemın bulantısı gıdene kadar. ceviz de yemıyorum şuan.
kahvaltıda pogaca yıyebılıyorsan ye
ben yıyıyorum guzel oluyor.
öff valla gecse artık. eskiler ne yapıyormus bılmıyorum valla.

Beslenme uzmanımdan da yiyecekler konusunu aktarıyorum:) Onun hamilelik beslenmesiyle ilgili bana notları, umarım işinize yarar:
Yumurta-et tükettiğinde yoğurt-süt tüketme. Demir kaynağı yerken c vitamini kullan.Kırmızı biber de çok c vitamini var.
Bakteriler dolayısyla yumurta ve eti çok iyi pişir. Yumurta ve süt ürünleri kesinlikle organik olsun.Tavuğa hiç bulaşma bu aralar.
Folik asitin 400 ünü ilaçtan alıyorsan, ayrıca 200 ünü de besinlerden almalısın. Koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kuru baklagiller iyi folik asit kaynağı. Baklagilleri 2 günde bir tüketmeye çalış.
Mümkün olduğunca paketli gıda tüketme, abur cubur asitli içeceklerden uzak dur, ağzına sürme.
Günde bir maden suyu mutlaka.
Ton balığını haftada 5 den fazla tüketme, haftada en az 2 balık yemeye çalış.
Basit şeker tüketme, illa tatlı yiyeceğim diyorsan bitter çikolata ye.
Omega3- ve omega-6 yağ asitlerine ihtiyacın bu dönemde artacak. 2 günde bir omega-3 ve d vitamini takviyesi al.
Bol su iç.
Hamile bir bayanın günlük kalsiyum ihtiyacı 1200 . 6 yk yoğurt ve 1 kupa sütler 700 ünü almış olursun.Geri kalanını sebzelerden almaya çalış. Turp, roka, yeşil yapraklı sebzeler, pazı, susam, keten tohumu iyi kalsiyum kaynağıdır. (ben peynir yemiyorum, siz peynir yiyerek de tamamlayabilirsiniz)
Kabızlığının sebebi progestoron hormonunun artışı. Yulafı ihmal etme, bol lifli sebze ve meyve ye.
Hamile olduğun için vücudunun şu dönemde hiç enerji ihtiyacı yok, hamileyim diye iki kişilik değil, iki kat sağlıklı beslen.

alınganlıgım yok :=)
süt falan içmeyecegım midemın bulantısı gıdene kadar. ceviz de yemıyorum şuan.
kahvaltıda pogaca yıyebılıyorsan ye
ben yıyıyorum guzel oluyor.
öff valla gecse artık. eskiler ne yapıyormus bılmıyorum valla.
Suan sadece ayakta kalmaya çalışıyorum bende simit yedim bugün en sevdiğim yiyecekler bile çok zorluyor suan

Turgut Özal'da Ebru Yüce ye gideceğim pazartesi canım. Gebelik öncesi kontrole de ona gitmiştim. Şimdi de memnun kalırsam devam ederim. Sen kime gidiyorsun?

ben batıkent medical park ta Ertan Bey'e gidiyorum, hamile kalmak için tedavimi ve aşılamamı o yaptı zaten, son 4 aydır hamile kalmadan, 3-4 günde bir muayenedeydim. Ben çok memnunum, sadece her ne kadar randevu alsan da sıra bekliyorsun, ama doğum konusunu hiç konuşmadık :)

Bu
Kızlarr aile hekimiyle gorusmeniz oluyormu bugün benim randevum var havada yağışlı bıraz
Gbugun beni aradilar cnm pzrtesi gidicem ama ben aile hekimimden hic memnun diilim bakalim tekrar sorun yasarsam konusmayi dusunuyorum sizden memnun degilim bununla alakali nereye basvurabilirim diye

Back
X