2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canim evet doğum sancısı dediğimiz şey gerçekten zor fakat hiç kimseye dayanamayacagindan fazla acı yuklenmez derler ya bi şekilde dayaniyorsun benum sancılarım akşam 9 gibi düzene girdi her 5 dk da bir sancı girmeye başladı gece 3 dakikada 1 e düşünce doktora gittik nst ye girince sancim kesildi tabi hemşire doktoru aradı sancim var diye geldi ama sancı çıkmadı dedi bende valla evde oluyordum dedim doktor da bana ertesi gün gelmem söyledi eve geçtik eve geçince tekrar siddetlendi sabah 5e kadar düzenli olarak sancı geliyor bir dakikaya yakın sürüyor sonra 3 dakika dinleniyorsun o 3 dakikada uyuyabiliyorsun bile :) sonra tekrar 1 dak lik sancı geliyor sabah 5te tekrar gittik bu doğum sancısı değilse yandık çok zor o zaman diye bu sefer nst de çıktı açılma da başlamış ameliyat onlugu giydirdiler ve sancı odası ile doğumhane arasında bi orda bi orda yattım ilk saatlerinde annem yanimdaydi sancı geldiğinde adet sancisinin siddetlisi kivraniyorsun sancı bitince molaaa bu arada lavman yaptılar onu yapınca da bi rahatladım çünkü ben bi de o akşam cigkofte yemistim o sancıların arasında o da mahvetti beni açılma ile sancı birlikte gitmediği için bi de suni sancı verdiler serumla bana son 1 saatinde anneme sen çık eşi gelsin dedi doktor annemde bende o dayanamaz falan dedik doktor sen dayaniyorsun ama dedi gelsin destek olsun dedi eşim geldi iyiki de girmiş diyorum tabi olanlarda girmesi yoktu ama şiddetle tavsiye ederim tiksinme falan olmuyor zaten ikinma kısmında kapının önüne çıkardı doktor bu arada en sevmediğim şey o sancıları çekerken Kasım sogugunda açılma var mı diye catala oturuyorsun ebe buz gibi bişey sıkıyor ve elle acilmayi kontrol ediyor yani gerekli bişey tabi utanma falan da yasamiyorsun da o soğuk şey ve parmaklanmak sanciyla birlikte hiç çekilmiyor tabi o sırada kadın sana şu kadar açılma var diye bilgi verdiği için biran önce olsun diye bi daha bi bak istiyorsun :))) doktor doğumun son kısmı olan ikinma kısmında geliyor ve tam açılma saglaninca catala yatıyorsun bu arada son ana kadar yuruyebiliyorsun özellikle yurutuyorlar açılma olsun diye işte o kısımda esin destek oluyor catala yattıktan sonra iki ya da üç tam hatırlamıyorum kuvvetli ikinma da bebek dışarı çıkıyor işte o andan sora bütün hersey geride kalıyor artık hiç bişey hissetmiyorsun mutluluk mutluluk. ...bebeği kontrole goturuyorlar doktor da dikiş işlemlerini yapıyor ve giyinip odaya alıniyorsun o kadar iyiydim ki bebek odaya gelene kadar makyaj yaptım ertesi gün eve çıktık ve ben anneme sana gerek yok sen gidebilirsin dedim ayakta oluyorsun yani ve bebise bakıp diyorsun ki bütün bu sancilara değdi o kadar mükemmel bi şeye kolay kavusmak olmazdı Allahım bu dogumlarimizda da bize yardımcı olsun sağ salim alalım kucağımiza inşallah amin
Ne güzel anlatmışşın. Sankii o anları yaşadım;)))

kizlaaarrr heryere yaziyorum herkese soruyorum :) gebelik icin tedavi goruyorum ve progestan kullaniyorum vajinam da acayip bi kuruluk ve kasinti var bu ilaci kullanip bunlari yasayan var mi ilacin yan etkileri arasin da yaziyo fakat mantardan korkuyorum dr uma da pazartesi gidecegim daha :KK43:
Progestan kuruluk yapar canım. Hamile kalmak için spermlere zarar vermeyen kayganlaştırıcı jeller var preseed gibi mesela. Onlardan kullanabilirsin.

kızlar dün akşam kocamla konuştum.. bunun böyle olmayacağını söyledim.. hatta dedim ki onlar geldiğinde tv izlemiyor olabilirdik :KK70::KK70: ben istemiyorum bu kadar sık gelmelerini burası bekar evi değil bizimde özel hayatımız var dedim..benim ailem bu kadar sık gelse ben tepkimi koyardım dedim. bana hak verdi annesiyle konuştu kızların bu kadar sık gelmesini istemiyorum dedi :rolleyes::rolleyes:
İyi demiş canım.... Haklısında çat kapı gelinmez ki öyle... Belki evde değilsiniz,belki başka arkadaşlarınız var misafir baskına gelir gibi.... Yarın öbür gün bebeğiniz gelecek... İnsan birazcık birbirine vakit ayırmak ister öyle ikideb,r bitmezler kapında...

ya kızlar bıtane zeynep vardı arkadas doguda yasıyodu nezamandır yazmıyo , nıckı neydı hatırlayan var mı?
Zeyneb21 Zeyneb21 galiba canım hakkaten iyidir inşallah ya

varya bende bıktım bu konuda, ne pişirsem pişire pişire yemek kalmadı nettekiler de birbirinin aynı :))
Haşlama yapcam poff ugraşamam zaten kocama küsüm :D

ben bu gidişle taakvim alcam eve, takvımın üstünde ne yazıyorsa onu yapacam :KK70:
Ne yazıyorsa mı :KK53:

Bende avent alıcaktım eşim sürpriz yapmış lansinoh almış ama alırken mağazada lansinohu önermişler vakumu daha iyi diye.. Hastanede vardı bi tane göğüslerimi çok acıtıyodu, lansinoh öyle değil ilk başta masaj özelliği var uyarıyı göğsü, alıştırıyo.. Hart hart çekmeye başlamıyo hemen.. Ben memnunum şimdilik :)
Bebişimiz napıyor? Merak ediyoruz sizi

bayag bi tulum aldımda mont istiyorum h&m de bedenı kalmamıs belkı orda bulurum dedım , kapı süsü ıcınde ılk kata bakıyım ozaman sagol tatlım

Bebeğim yenidoğan montu bulmak çok zor :))
Çok güzel olmuş, bayıldım. ..

Canim ya şu hoşgeldin bebeğim , hoşgeldin toprak gibi etiketleri neyle yapıyorsun, hastane odası suslemesini araştırdım da 350 tl istiyorlar, bizde balon, tül vs kendimiz yapalım dedik, cupcake standı kuracaz, şerbet ve bebek çikolatası ndan bir köşeye stand kurarız dedik, yeter herhalde zaten çok kişi gelmez herhalde hastaneye diye düşünüyorum ....

Sizin hastane odası süsleme fikirleriniz ne kızlar. .. basit yapılabilecek fikirlere açığım her zaman

Canım istersen tasarımını yapar atarım ben, matbaadan çıktılarını alırsın. Matbaalarda tasarımı için saatine en kötü yer 50$ alıyor :) Ben bir iki güzel söze bir süzülmüşsün sen kilo mu verdin demen yeterli :))))

Bebeğim yenidoğan montu bulmak çok zor :))

Canım istersen tasarımını yapar atarım ben, matbaadan çıktılarını alırsın. Matbaalarda tasarımı için saatine en kötü yer 50$ alıyor :) Ben bir iki güzel söze bir süzülmüşsün sen kilo mu verdin demen yeterli :))))
Bende isterim o tasarimdan ama ismine tam olarak karar verdigimizde olur mu canim sen zaten cok zayifsin sonucta bebek var karnimizda azicikta karnimiz olacak tabi :KK54:

Kizlar siz bu bebek icin alinan badyleri uzun kollu mu aliyorsunuz sadece kisa kolluda aldiniz mi ayrica 0-3 aylik ne kadar alalim 3-6 aylik ne kadar

Bende isterim o tasarimdan ama ismine tam olarak karar verdigimizde olur mu canim sen zaten cok zayifsin sonucta bebek var karnimizda azicikta karnimiz olacak tabi :KK54:

Ay koparttın beni :-):-):-):-)
Yaparım tabii ki canım :) İsmine karar verdiğinizde söylersin :))))) Heh şöyle yaa tabii ki hamilelikten şiştik hep biz :p

Kizlar siz bu bebek icin alinan badyleri uzun kollu mu aliyorsunuz sadece kisa kolluda aldiniz mi ayrica 0-3 aylik ne kadar alalim 3-6 aylik ne kadar

Canım bu havada bile o kadar zor kuruyor ki 2 gündür anca kurutabildim ben bir de ütülenecek bebek kıyafeti olduğu için 3 günde anca temizleniyor kıyafet öyle düşün.

6 aya kadar bence uzun kollu alınmalı bebeğe, kısa kollu fiyatı çok çok uygun olmadıkça alma derim.
Bende nerden baksan 0-3 aylık 10-15 tane body var düz olanlardan. Anne sütü oluyor çünkü ilk zamanlar beceriksiz olacağımız için.

Kızlar cibinlik nasıl sizce?

funna-baby-cibinlik-tul-romantika-8-metre-35930.jpg

40 gün bebek çıkartılmaz diyolar ama e aşı zamanı olunca mecbur çıkartcaz dimi
Çıkar canım, o hurafeler eskidenmiş ben bi 20 gün dururum evde... Ama kış olacağı için gidecek pek de bir yer yok, ama ev gezmesine gidilebilir.yada bir lokantaya falan.... Çıkmak lazım zaten bunalıma girer insan.

Back
X