• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dün 2. Ay aşıları yapıldı kızımın, bacaktan olan 2 tane. Çocuğum dünden beri öyle huzursuz ki, zaten doktor kilosunu da az buldu, 2 aylık ve 5130 kilosu, doğum kilosu 3650 idi, emzirmenin yanısıra mama da veriyorum ama yine de doktorun belirlediği kiloya ulaşamıyor bebeğim. Doktor bu kontrol için 5500 demişti, benim kızım 12 gün gibi bir sürede sadece 330 gram almış. Doktor şimdi önceliği mamaya ver dedi, yani mama ile doyur, anne sütünü üstüne ver şeklinde. Sanki sütüm bebeğe fayda etmiyor gibi dediğimde "olur mu Can'ım öyle şey" diyor ama sonra da anne sütünden hayır yok mama ile yapalım bu işi der gibi mama ile doyur sonra anne sütü ver diyor. Çok üzüldüm valla dünden beri, zaten bebeğim ağlaya ağlaya helak oldu, sanki bambaşka bir çocuk. Elimden bir şey gelmiyor, o ağlıyor ben geriliyorum onun o çaresizliğine, bir yandan da süt sağıyorum.

Of valla gerim gerim gerildim, Cuma da Verem aşısı var koldan, hay lanet aşılar...
Aşıdan sonra benimkimin de eski neşesi kalmadı akşam ateşlenfi gözleri sulandı gözü ve alnında kızarıklıklar oldu.bugün hep kycağımdaydı.göğüs hizamda uyıdu dizime bile yatırsam ağladı :(
Ama yavaş yavaş toparlıyo gibi
Bi günde üç aşı çok ya :(
Allahtan rotayı cuma hastanede yaptırıcam
Dün onu da yaptırsam kendine hiç gelemiycekti minnoş
Bu arada bebiş ayda yarım kilo alıyosa yeterli diye yaxıyo bendeli kitspta ( gülbin gökçay-yaşamın ilk iki yılında...)
Bence önce anne sütünü ver canım bebeğine yetmediği yerde mama ver
Su iç moralini yüksek tut sık sık emzir bebrği fırsat buldıkça uyu çoğalır sütün bence sağlıklı beslenmryi de ihmsl etme

Aşıdan sonra benimkimin de eski neşesi kalmadı akşam ateşlenfi gözleri sulandı gözü ve alnında kızarıklıklar oldu.bugün hep kycağımdaydı.göğüs hizamda uyıdu dizime bile yatırsam ağladı :KK43:
Ama yavaş yavaş toparlıyo gibi
Bi günde üç aşı çok ya :KK43:
Allahtan rotayı cuma hastanede yaptırıcam
Dün onu da yaptırsam kendine hiç gelemiycekti minnoş
Bu arada bebiş ayda yarım kilo alıyosa yeterli diye yaxıyo bendeli kitspta ( gülbin gökçay-yaşamın ilk iki yılında...)
Bence önce anne sütünü ver canım bebeğine yetmediği yerde mama ver
Su iç moralini yüksek tut sık sık emzir bebrği fırsat buldıkça uyu çoğalır sütün bence sağlıklı beslenmryi de ihmsl etme
Evet, bence de aşılar çok fazla bu el kadar bebişlere :stop:

Dediğin gibi yaptım son 2 haftada, önden emzirip üstüne mama verdim işte, sadece 330 gram almış diye az dedi doktoru. Bir de güzel besleniyorum ki anlatamam, emziriyorum diye inanılmaz dikkatli besleniyorum, bol protein, bol yeşillik, hergün komposto, akşam Rezene, Humana artık azalttım ama sütümün kalitesi artsın diye Lactamil bile içmeye başladım. Günde muhakkak 3- 3,5 litre su içiyorum. Bir yandan da sokaktaki çingene kadınlara bakıyorum, varsa çat pat yoksa aç yat yaşıyorlar ama 2-3 yaşında bebelerini emziriyorlar hala o kibrit çöpü gibi halleriyle, ve o çocuklar maşallah Ateş parçası gibi, karda yağmurda yalınayak gezer de hasta olmazgillerden.

Ben yine de elimden geleni yapacağım, yavrumun yüzüne bakarken içimde bir yerler cızzz etsin istemem, dayanamam sonra... :KK61:

Birde gozlerine taktim bu aralar. Sanki kayiyo gibi bakarken, fotograflarda falan. Gerci arastirmadim hic. Odaklanmalari nasil ne zaman oluyo tam bilmiyorum. Takibi guzel ama benimde kucuklukten kalma sag gozumde ufak bi kayma problemi var mesela, fotograflarinda ozellikle dikkatimi cekti sag gozu genellikle ice dogru yanasiyo sanki :110:

Gaz gaz ne zaman bitecek gece gündüz kivraniyor yavrum:KK12: uyku düzeni olan brbislere hayran kaldım bizimki 12 den önce uyumuyor dun aksam 10 da uyutmuya çalıştım yok uyumuyor ben uyudum ayakta :KK11: bizim bir duzenimiz yok her gün başka gece uyuyor gündüz uyuyor diyemeyecem :63:

Kızlar dün 2. Ay aşıları yapıldı kızımın, bacaktan olan 2 tane. Çocuğum dünden beri öyle huzursuz ki, zaten doktor kilosunu da az buldu, 2 aylık ve 5130 kilosu, doğum kilosu 3650 idi, emzirmenin yanısıra mama da veriyorum ama yine de doktorun belirlediği kiloya ulaşamıyor bebeğim. Doktor bu kontrol için 5500 demişti, benim kızım 12 gün gibi bir sürede sadece 330 gram almış. Doktor şimdi önceliği mamaya ver dedi, yani mama ile doyur, anne sütünü üstüne ver şeklinde. Sanki sütüm bebeğe fayda etmiyor gibi dediğimde "olur mu Can'ım öyle şey" diyor ama sonra da anne sütünden hayır yok mama ile yapalım bu işi der gibi mama ile doyur sonra anne sütü ver diyor. Çok üzüldüm valla dünden beri, zaten bebeğim ağlaya ağlaya helak oldu, sanki bambaşka bir çocuk. Elimden bir şey gelmiyor, o ağlıyor ben geriliyorum onun o çaresizliğine, bir yandan da süt sağıyorum.

Of valla gerim gerim gerildim, Cuma da Verem aşısı var koldan, hay lanet aşılar...
canım yaa nasıl üzülmüş..anne sütü kesilirmi hiç sakın kesme..bende oğlumu hem mama hem anne sütüyle besliyorum..mama günde üç kere ama annesütü uyanık kaldığı sürece sürekli..sana bir sır ''sütün kalitesini arttırmak için imom omega 3 iç günde bir kez'' işe yarıyor gerçekten..bu hamileyken doktorumun bana önerdiği bir ilaç,balık yağı ve vitamin kompleksi..emzirme döneminde de bırakmadım ilacı..eczaneden reçetesiz alabilirsin

Birde gozlerine taktim bu aralar. Sanki kayiyo gibi bakarken, fotograflarda falan. Gerci arastirmadim hic. Odaklanmalari nasil ne zaman oluyo tam bilmiyorum. Takibi guzel ama benimde kucuklukten kalma sag gozumde ufak bi kayma problemi var mesela, fotograflarinda ozellikle dikkatimi cekti sag gozu genellikle ice dogru yanasiyo sanki :110:
benim bebeğm de iki aylık dün bir şey farkettim çektiim son resimlerde sol gözü içe kayıkçıkmış baya bi canım sıkıldı..durup durup resimlere baktım ..odaklanması uzuun süredir var ama ben bunu dün farkettim ..çok canım sıkkın umarım geçicidir

Evet, bence de aşılar çok fazla bu el kadar bebişlere :stop:

Dediğin gibi yaptım son 2 haftada, önden emzirip üstüne mama verdim işte, sadece 330 gram almış diye az dedi doktoru. Bir de güzel besleniyorum ki anlatamam, emziriyorum diye inanılmaz dikkatli besleniyorum, bol protein, bol yeşillik, hergün komposto, akşam Rezene, Humana artık azalttım ama sütümün kalitesi artsın diye Lactamil bile içmeye başladım. Günde muhakkak 3- 3,5 litre su içiyorum. Bir yandan da sokaktaki çingene kadınlara bakıyorum, varsa çat pat yoksa aç yat yaşıyorlar ama 2-3 yaşında bebelerini emziriyorlar hala o kibrit çöpü gibi halleriyle, ve o çocuklar maşallah Ateş parçası gibi, karda yağmurda yalınayak gezer de hasta olmazgillerden.

Ben yine de elimden geleni yapacağım, yavrumun yüzüne bakarken içimde bir yerler cızzz etsin istemem, dayanamam sonra... :KK61:
Canım önden emzirip sonra mama veriyorsAn bebegin sadece ön sütü alıyor olabilir... Hani asıl Kilo Yapan yağlı kısmı almıyor olabilir.. Birde memedeyken yuttugundan emin olmak lazım o sesi duyuyor musun.. dinlene dinlene emdikleri için bazen yutmuyorlar.. bir arkadaşıma da söylemiştim. . İlk ay400 gram almıştı, sonrasında düzeltti, durumu farketti 1100 gram aldı bebeği. .
Ama tabi sağlıklı olmalari çok daha onemli

Kızlar kafama takılan bişey var. Sizde annenin babasına mi büyükbaba denir, yoksa babanın babasına mi? Ben kendi babama dedirtmek istiyorum eşim babanın babasına denir olmaz diyor.. oysa ki ben diyorum yani dedeme büyükbaba. .
Hadi bakayım fikirleri alayim:)

Canım biberon vermiyorum yanlış yazılmış sadece emziriyorum
Anladım cnm.sütünü sagmiyorsun sende benim gibi sanırım? Bende hep emziriyorum sagmiyorum hiç. Bebek max 4 5 saat uyuyor benim goguslerim de de ağrı olmadigindan sagmiyorum. Sanki sagdigimda geri süt çok geç doluyor gibi geliyor bana.

Kızlar kafama takılan bişey var. Sizde annenin babasına mi büyükbaba denir, yoksa babanın babasına mi? Ben kendi babama dedirtmek istiyorum eşim babanın babasına denir olmaz diyor.. oysa ki ben diyorum yani dedeme büyükbaba. .
Valla şahsen ben ikisine de dede diyordum ama iki kuzenim dayımın ve teyzemim kıxları biri babasınınkine biri annesininkine diyoo

Biz de babanın babası buyukbaba
Annenin babası dede
Ama ben dede detirticem eşimin babasına

Biz demiyoruz ama ikisinede denir bence

Back
X