- 27 Kasım 2012
- 4.677
- 7.362
- 358
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
- #79.541
Aşıdan sonra benimkimin de eski neşesi kalmadı akşam ateşlenfi gözleri sulandı gözü ve alnında kızarıklıklar oldu.bugün hep kycağımdaydı.göğüs hizamda uyıdu dizime bile yatırsam ağladıKızlar dün 2. Ay aşıları yapıldı kızımın, bacaktan olan 2 tane. Çocuğum dünden beri öyle huzursuz ki, zaten doktor kilosunu da az buldu, 2 aylık ve 5130 kilosu, doğum kilosu 3650 idi, emzirmenin yanısıra mama da veriyorum ama yine de doktorun belirlediği kiloya ulaşamıyor bebeğim. Doktor bu kontrol için 5500 demişti, benim kızım 12 gün gibi bir sürede sadece 330 gram almış. Doktor şimdi önceliği mamaya ver dedi, yani mama ile doyur, anne sütünü üstüne ver şeklinde. Sanki sütüm bebeğe fayda etmiyor gibi dediğimde "olur mu Can'ım öyle şey" diyor ama sonra da anne sütünden hayır yok mama ile yapalım bu işi der gibi mama ile doyur sonra anne sütü ver diyor. Çok üzüldüm valla dünden beri, zaten bebeğim ağlaya ağlaya helak oldu, sanki bambaşka bir çocuk. Elimden bir şey gelmiyor, o ağlıyor ben geriliyorum onun o çaresizliğine, bir yandan da süt sağıyorum.
Of valla gerim gerim gerildim, Cuma da Verem aşısı var koldan, hay lanet aşılar...

Ama yavaş yavaş toparlıyo gibi
Bi günde üç aşı çok ya

Allahtan rotayı cuma hastanede yaptırıcam
Dün onu da yaptırsam kendine hiç gelemiycekti minnoş
Bu arada bebiş ayda yarım kilo alıyosa yeterli diye yaxıyo bendeli kitspta ( gülbin gökçay-yaşamın ilk iki yılında...)
Bence önce anne sütünü ver canım bebeğine yetmediği yerde mama ver
Su iç moralini yüksek tut sık sık emzir bebrği fırsat buldıkça uyu çoğalır sütün bence sağlıklı beslenmryi de ihmsl etme