2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

offff ankara gene kara ve soğuk..elimde olsa şu ankarayı çıkartıp antalyayla yer değiştricem..sevmesem terkederdim :63:angara bebesiyiz diye çekiyoz...hadi erzuruma,karsa kar yağmışta ankaraya noluyo,kıskaaannççç,,hadsiiiizz
Evet ya çok soğuk hava almak için çıkıyorduk ya simdi evde çok sıkıcı günler bizi bekliyor bu gece hic uyumadik disimiz patlamış tırnak ucu kadar ilk disimiz çok zormus ya :duduk:

Evet canim cok az kilo aldi malesef.hatta 6 ayliktan 9 aylik arasinda 3 ayda tam 1 kilo almis.kilosu cok iyiydi bizim kizin.ne yapcam boyle bilmiyom psikilojim nozuldu iyice emmedikce.birakcak diye korkuyom.ilk oglum 2 yasinda ben kesmistim memeden.ama bu kiz hic emmiyo ;(
Kiz cocuklari emmeyi pek sevmiyo heralde arkadaslarimin da skntisi var bu yuzden resmen memeyle savasiyo deliriyo emmemek icin bi arkadasmn oglu var onds oyle bi sorun yok mesela hele bi arkadaşım bic bi zaman emmek istemiyo ben vermesem istemez verirkende ugrastryo baya diyo

evladımız diye bkunu mu yıyelım yani dimi :KK70:
:)))
Yok yenmez tabi ki :)))) ...ama tuvalet eğitiminde başımıza dert almamak icin o kakalar "pis" degil "mis" kokulu olarak karşılanmalı... ...hem de doğduğu andan başlanarak.
Yaptığı her kakayi tuvalet eğitimine başladığımızda inceleyeceğiz "aaaa ne güzel kakalar yapmis benim kizim (oglum)... Aferin sana" diyebilmek baska türlü mümkün degil.
Daha dune kadar pis kokan "oofff acin su camlari havalansin" diye karsilanan kaka nasil olur da utanilmadan birakilir tuvalete ya da lazimliga...
Benim cocuk buyutme mantığım hep 3-5 yil sonrasini dikkate alarak davranmayi telkin ediyor.
Tutarli olmaya simdiden baslanmali....

Kiz cocuklari emmeyi pek sevmiyo heralde arkadaslarimin da skntisi var bu yuzden resmen memeyle savasiyo deliriyo emmemek icin bi arkadasmn oglu var onds oyle bi sorun yok mesela hele bi arkadaşım bic bi zaman emmek istemiyo ben vermesem istemez verirkende ugrastryo baya diyo
Bunun cinsiyetle bir ilgisi olduğunu zannetmiyorum.
Bebekler zaman zaman ekmeyi farklı nedenlerle reddedebiliyirlar (orn yediklerimizle degisen sutun tadi, annenin değiştirdiği dus jeli, bebeğin ağrıyan bir tarafina baskı yapan tutuş şekli vb)...
Pes etmek yok. Farkli geleni bulup onu emmeye ikna etmek biz annelere dusen...

Sanırım kızımın da üst dişleri çıkacak gece boyunca sürekli uyandı bir haftadır düzeni bozuldu iyice bu ara kk iyice sakinleşti @hiuf Pembedon5 Pembedon5 Surrender Surrender @pitipitikare @Atom heart mother nebileyim nebileyim ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlar neredesiniz sizsiz olmuyor buralar sanırım minnoslar nefes aldirmiyor
Tesekkur ederim.
Büyük kızım hastaydı fazla giremedim. Üst dis nöbeti bizde de var 3 gündür.
Büyük kızım üst 3 dişini aynı anda patlattığı gün (11 aylikti) havale gecirmisti. Bebeklerin 1 yasina yaklastigi dönemde epilepsiye bagli olmayan atesli havale yasama riski artiyormus. Dilerim hiç kimse bu durumu yasamaz, ama ihtimaline karsi atesli havale geçiren bebege nasil davranılmalı bir bilgi edinin lütfen. Ben gibi "bebegim öldü" diye basinda lüzumsuz üzüntüye girip, ona yardim etmek dururken çaresizce aglamayin.

:)))
Yok yenmez tabi ki :)))) ...ama tuvalet eğitiminde başımıza dert almamak icin o kakalar "pis" degil "mis" kokulu olarak karşılanmalı... ...hem de doğduğu andan başlanarak.
Yaptığı her kakayi tuvalet eğitimine başladığımızda inceleyeceğiz "aaaa ne güzel kakalar yapmis benim kizim (oglum)... Aferin sana" diyebilmek baska türlü mümkün degil.
Daha dune kadar pis kokan "oofff acin su camlari havalansin" diye karsilanan kaka nasil olur da utanilmadan birakilir tuvalete ya da lazimliga...
Benim cocuk buyutme mantığım hep 3-5 yil sonrasini dikkate alarak davranmayi telkin ediyor.
Tutarli olmaya simdiden baslanmali....
Bir kac yerdede okudum . Suan bile kaka yapinca " offf, pifff cok kotu " denmemesi gerekiyormus. Yuzumuzu burusturmamak gerekiyormus ki utanarak sıkılarak yapmasın diye.

Masallah bıdıga bizimkide kuru fasulye yedı suyuna ekmek bandırdım yarım su bardagıda ayran içti. Karnı sıstı büyük adamlar gibi ıhhh yapıyo bıde
Son olarak bugunku menumuzu de paylasayim: soganli iyice pismis bulgur pilavi, tavuk kofteli patates yemegi, yoğurt, lahana tursusu (yalattim, çekerken birakmamak için oyle sktiki cenesini kucuk bir parçayı kopardı kokosum:) )
Bunlar tam gurme bebek...

Back
X