2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım
Biz baktirdik altıncı ayda 60ti
dokuzuncu ayda 49 çıktı sınır yanlış olmasın galiba 22idi
Dr normal dedi bir yaşında tekrar baktiririm inş sizinde güzel cikar
İnşaallah. Çok sağol.

canım ben baktırdımdemir damlası vermiyordum d vitamini de vermiyordum doktor onu da ayrıca istedi.ama ben 3 buçuk atıyodum değerler düşük çıkarsa eşim rezil ederdi ama şükür bütün değerleri çok iyi çıktı.ay nasıl sevindim anlatamam
Ne güzel.
senin yediğin ayrıca birşey var mı? pekmez mesela?

Mamanın icindeki hurma yağını araştirirken hudma yagi ve demir ile ilgili yazilara denk geldim. Yurt disi ve yurt icinde yayinlanmis. Hurma yagi yani Palm olein, kalsiyum emilimini azaltıp kemik yoğunluğunu düşürmekteymis. Yuksek demir iceren mamalarda IQ%11 oraninda düsuruyormus. İngilizce bilenler ingilizcede arastirabilir. Herkes istedigi mamayi kullanabilir . Ben yeni girdum boyle bilgiyi

Kesinlikle.
Hatta kakali bezini alirken ondan izin istemek gerekiyormuş. Sabiha paktuna keskin bunu "popodaki pisik düzelir fakat kendi kararlarini kendi veremeyen kisilik asla duzelmez" diye açıklıyordu "davranislara söz geçirmek" kitabinda.

3 farkli çocuk nörologu prof değerlendirdi. Epilepsiye dair bir durum yok, 5 yaşına kadar ateslendiginde koruyun dedi.
Zaten menenjite bağlı bir havale olmadigindan, 2 dk dan kısa surdugunden bir hasar bırakmadı çok şükür.
Şu an 5 yasinda, son bir yilda kendi kendine okumayı ogrendi, şimdi bana "sehir faresi ile köy faresi" ni okuyor, masallahi var hatta.
maşallah yavrucuğuna...sen bu konuya değindikten sonra bir çok video izledim bu konuyla ilgili,ne yapılması konusunda..bilgilendirdiğin ve bu konuya dikkat çektiğin için çok teşekkürler canım

bebeğin 9 kilo değil mi canım..aslında az değilki..benim bebeğimde 9100 gr..ortalama bi kiloya sahipler..inan bana kafaya takılacak bir durum yok..ben aptamil kullanıyorum 150 cc ye 7 tane de bebe bisküvisi atıyorum..alışması zor oldu ama alıştı zamanla..yumurta sarısıyla pişmiş arı mama da ek gıdaya geçişte kolaylık..bebe ekmeği güzel tok tutuyo mesela..hazırladığım çorbaların,sebze yemeklerinin içine mutlaka katıyorum..
Bebe ekmegi bende aldim kizarmis kuru ekmek dimi aynisindan bahsediyoruz.devam sutu kizima aldim hic begenmedi zaten atsammiki suresi ne kadar oluyo acaba.acilali 1 ay oldu tam.ari mama hic vermedim.onu vereyim bakalim.pisirirken icine yumurta sarisi koycaz dimi

T tdilmec diye bir üye bdv bir konu açmış okuyayım dedim
Okumaz olaydim sekiz aylık hamile olan bayana otobüs carpmisti haberlerde gostermisti bebeği kuvezde anne olmuştu

Bu o bayanmis açtığı konuları okudum bebeği için nelere göğüs germis

Ağla ağla gözlerim şişti konu adi canım
oğlum
Allah rahmet eylesin

Okumaz olaydim sekiz aylık hamile olan bayana otobüs carpmisti haberlerde gostermisti bebeği kuvezde anne olmuştu

oğlum
Allah rahmet eylesin
Cok uzuldum. Bu ara haberler cok kotu tv de. İnsallah bebek iyi olur. Ortada kalmaz sahip cikmak isteyenler bebege. Bebek icin hayirlisi olur.

oğlum
Allah rahmet eylesin
Amin Allah rahmet eylesin. Merak ettim ama okumuycam etkileniyorum üzülüyorum.

Carlson kullanan kimlerdi acaba ben bi sörü hatırlıyorum @Surrender
D vitamini kullanmıyodum ben sağlık ocağından verdikleri dokundu oğluşuma. E yazında güneşlendirdim hep malum ama kış geldi ben d vit derdine düştüm. Bir arkadaşım eczaneler getirtiyo dedi gittim bi eczaneye ısmarladım carlson kids getirmişler 4-10 yaş arası çocuklar için olanı. Dedim ben baby istiyorum oğlum 9 aylık bunu nasıl kullanayım. Mal kadın diyo ki bebeğin kilosuna göre 5-6 damla veriliyo sen dozunu ayarlarsın 1 damla verirsin diyo geri. Dedim sadece 1 damla veriliyo nasıl ayarlayım bir gün durup bir gün verirsin diyo. Deli midir nedir. Bebekler için olanı getirtin dedim bin kere depoyu aradılar bunun bebekler için olanı yok bu var sadece. Sizde olmayabilir mi acaba var çünkü biliyorum dedim. Ay biz türkiye nin en büyük depolarından biriyle çalışıyoruz olsaydı bizde olurdu dedi. Tamam dedim iade ettim damlayı. Delirtti beni.
Şimdi sorum şu ki ben bu damlayı nerden edinicem. Siz nerden aldınız güvenilir bir yerden almak istiyorum. Ya da kullandığınız önerebileceğiniz başka d vit var mı ?
Ne diyorsunuz ? :işsiz:

Muge anlinin programi vermiş bugun bi konuyu. Cocuklarinizi erkek kiz fark etmez . Gözunuzun önünde oynasinlar tek disari birakmayin . Etrafta sapık kötü niyetli insanlar çok. Allah tüm çocukları , bebekleri korusun . Allah hic bir anne babayı evlat acısıyla sınamasin.

D vitamini kullanmıyodum ben sağlık ocağından verdikleri dokundu oğluşuma. E yazında güneşlendirdim hep malum ama kış geldi ben d vit derdine düştüm. Bir arkadaşım eczaneler getirtiyo dedi gittim bi eczaneye ısmarladım carlson kids getirmişler 4-10 yaş arası çocuklar için olanı. Dedim ben baby istiyorum oğlum 9 aylık bunu nasıl kullanayım. Mal kadın diyo ki bebeğin kilosuna göre 5-6 damla veriliyo sen dozunu ayarlarsın 1 damla verirsin diyo geri. Dedim sadece 1 damla veriliyo nasıl ayarlayım bir gün durup bir gün verirsin diyo. Deli midir nedir. Bebekler için olanı getirtin dedim bin kere depoyu aradılar bunun bebekler için olanı yok bu var sadece. Sizde olmayabilir mi acaba var çünkü biliyorum dedim. Ay biz türkiye nin en büyük depolarından biriyle çalışıyoruz olsaydı bizde olurdu dedi. Tamam dedim iade ettim damlayı. Delirtti beni.
Şimdi sorum şu ki ben bu damlayı nerden edinicem. Siz nerden aldınız güvenilir bir yerden almak istiyorum. Ya da kullandığınız önerebileceğiniz başka d vit var mı ?
Canim alacagin yere dikkat et. Guvenilir olsun. Bende bir siteden aldim biri araciligiyla. Onu kullandigim aylar boyu 1 cm yada 0.5 cm uzadi en fazla ayda. Dr da gunese cikar diyip duruyordu . Boy uzunlugu genetik ama mamalar d vit sayesinde yeni nesiller uzun boylu biraz da fark ettiriyor. Kemikleride çıkık geliyordu bana. Eskiye 2 ay oldu geceli ayda 1.5- 3 cm uzadi. Ben ondan daha cok guneslendim . Benim bile d vitim dusuk kendim kullaniyorum bu ay. İlac ismi onermem arastir yada druna sor basla bir an once. Eczaciya sorma bence bebeklerde ilac dozu cok onemli damlalarla olculerle veriyoruz.

Canim alacagin yere dikkat et. Guvenilir olsun. Bende bir siteden aldim biri araciligiyla. Onu kullandigim aylar boyu 1 cm yada 0.5 cm uzadi en fazla ayda. Dr da gunese cikar diyip duruyordu . Boy uzunlugu genetik ama mamalar d vit sayesinde yeni nesiller uzun boylu biraz da fark ettiriyor. Kemikleride çıkık geliyordu bana. Eskiye 2 ay oldu geceli ayda 1.5- 3 cm uzadi. Ben ondan daha cok guneslendim . Benim bile d vitim dusuk kendim kullaniyorum bu ay. İlac ismi onermem arastir yada druna sor basla bir an once. Eczaciya sorma bence bebeklerde ilac dozu cok onemli damlalarla olculerle veriyoruz.
Dr a sorucam tabiiki de kullandığını öneren olursa onları da sorucam ona göre karar vermek istiyorum. Eczacıya sormadım kadın beni ikna etmek için vıdıvıdı edip durdu. Mantıklı konuşsa bari. Üç kuruş için iade etmeyim diye kullandırtmak istedi resmen.

Uzerinde 400 iu yazan olacak carlson . Seninkinde kac yaziyo

Ben c vit kullaniyorum 1 yasa kadar almasi gereken d vit 400iu. 3 damla kullaniyorum. Drum vitasanol vermisti onu tukuruyordu icmedi. Vitaminli karisik birsey. Onu kullanmak istemedim. Sezeryanli bide vitamin ilaclari ilerde allerjiye neden olabiliyor. Vitamin ilacida sonucta karacigeri yoruyordur . Tek d vit kullanmak istedim vitamin takviyesiz.

Ben c vit kullaniyorum 1 yasa kadar almasi gereken d vit 400iu. 3 damla kullaniyorum. Drum vitasanol vermisti onu tukuruyordu icmedi. Vitaminli karisik birsey. Onu kullanmak istemedim. Sezeryanli bide vitamin ilaclari ilerde allerjiye neden olabiliyor. Vitamin ilacida sonucta karacigeri yoruyordur . Tek d vit kullanmak istedim vitamin takviyesiz.
Canım bu d vit dediğin sağlık ocağında verilen damla mı ? Oğluma dokunuyo diye kullanamadım onu verdiğim gün akşama kadar ağlıyodu sanırım karın ağrısı yapıyodu. Sağlık ocağına kontrole gittiğimizde aile hekimine anlattım polivit verdi. İçinde bir ton vitamin var. Gereksiz yere vermek istemedim. Yaz dedim güneş aldırayım. Şimdi derdine düştüm.

Back
X