- 5 Ağustos 2015
- 6.328
- 24.986
- 498
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
- #108.421
Doğum günü kutlu olsun öyleyse nice yıllaraDun dogum gununu yaptik evde . 11 ocak dogumlu normalde.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğum günü kutlu olsun öyleyse nice yıllaraDun dogum gununu yaptik evde . 11 ocak dogumlu normalde.
Zaten tv neden oluyor demedim. Otizmi tetikliyor.yani otizme eğilimi olan cocuk dış dünyadan tamamen kopuyor. 40 50 yaşına gelmiş ve otizmli olduğu ortaya çıkanlar var.Televizyon otizme neden olmaz canım. Otizmli çocuklar dış dünyadan kopuk oldukları için, takıntıları olduğu için, sosyalleşmeye ihtiyaçları olduğu için, uyaranlara daha fazla ihtiyaçları olduğu için televizyonu izlemeleri önerilmiyor.. Televizyon otizme neden olmaz, otizmin istenmeyen semptomlarını tetikler. Normal bir çocuk için geçerli değil, zaten normal bir çocuk bir süre bakıp geçiyor, ama otistik bir çocuk adeta transa geçiyor
Sagol cnmDoğum günü kutlu olsun öyleyse nice yıllara
Teknoloji cagindayiz. Tvde izler biraz daha buyudugunde internette tablette kullanilir. Okul caginda idev yapacak arastirma yapacak . Engel olamazsin. Normal yasamdada genel kultur bir takim seyler icin internet sart bence. Dedigim gibi olculu ve dogru kullanmak lazim. Cocugunu kontrol edecek kiside bizlerizZaten tv neden oluyor demedim. Otizmi tetikliyor.yani otizme eğilimi olan cocuk dış dünyadan tamamen kopuyor. 40 50 yaşına gelmiş ve otizmli olduğu ortaya çıkanlar var.
Sozum sana degildi canim yani tamamen uzak tutmak icin mecburen kaldirmak lazim ben bi yemek yedirurken aciyorm o zaman bakiyo oyle bkmiyo bile elinede bsyler veriyorum onlarla oynuyo cogu zaman arada bi kafasını cevirip bakiyo ama esim sağolsun durmadiginda surekli telefondan kuzu acar kedi acar kopek acarOtizmin kesin bir nedeni zaten yok. Şu yüzden oluyor denemiyor henüz. Tv izleyen çocuklarda belirtilerin arttığı gözlemlenmiş kısaca böyle diyebilirim. Yaşayan biriyseniz elbette bizden iyi biliyorsunuzdur,allah yardımcınız olsun.
Hiçbir faydası olmayan boş bişey bence televizyon. Sadece çocuklara değil bize bile zararlı,beyin donup odaklanıyor. Kaldırma sebebim otizm değil. Yeri geldiğinde oturup çizgi film izleyecek ama ölçülü. Onun dışında tv'de çocuk için yararlı bişey göremiyorum. Ailece yaptığımız aktivite tv izlemek olsun istemiyorum gibi şeyler.. bunlar benim düşüncelerim,her anne çocuğu için en doğrusu yapmaya çalışır elbette.
Sozum sana degildi canim yani tamamen uzak tutmak icin mecburen kaldirmak lazim ben bi yemek yedirurken aciyorm o zaman bakiyo oyle bkmiyo bile elinede bsyler veriyorum onlarla oynuyo cogu zaman arada bi kafasını cevirip bakiyo ama esim sağolsun durmadiginda surekli telefondan kuzu acar kedi acar kopek acar
Dun dogum gununu yaptik evde . 11 ocak dogumlu normalde.
Csyrc canım, benim kaynım da hollandada yaşıyor.. İki senede bir buraya geliyorlar. Çok mütevazı insanlardır. Çocukları çok havalı yalnız, sofraya burun kıvırır, anne Babasıyla hollandaca konuşur, bizimle konuşurken Türkçede zorlanıyormuş gibi yapar komik komikAlp izleyerek bircok sey ogrendi su ana kadar mesela cnm. Turk kanallarini izliyord ben,sirf onun icin cok azalttim. Arka planda aciksa da holllandaca acik oslun,mecbren ogrenmesi lazim cunku. Yegenlerim de izleyerek buyudu masallah cok aktifler her yonden. Dedign gbi izlememesi icin tv yi evden yok etmek lazim
Csyrc canım, benim kaynım da hollandada yaşıyor.. İki senede bir buraya geliyorlar. Çok mütevazı insanlardır. Çocukları çok havalı yalnız, sofraya burun kıvırır, anne Babasıyla hollandaca konuşur, bizimle konuşurken Türkçede zorlanıyormuş gibi yapar komik komik. Hollanda nasıl bir memleket hep merak ederim onların yüzünden
gerıye de bişi kalmadıiyiden iyiye tatlı oldu bunlar..nazlanıp ağlaması dışında,ha bi de gece uykusuzluğu dışında,ha bi de hastalanması dışında ,ha bi de iştahsızlığı dışında,ha bi de peşinde gezmem dışın her şey güzel![]()
maşallah çok şanslısın 7 aylık olmus :=)Slm kızlar bebisler harekete geçmiş benimkide bir yaşı gördü şükür 10 ocak ama bende 7 aylık hamleyim halimi düşünün bana dua edin sağlıklı sıhhatli olsunlar halimize bin şükür 10 yıl bekledik ikincisi süpriz oldu darısı tüm isteyenlere
benımkı de öyle. değişik gelıyor demek kiAy ne zamandir onu sorcam burda unutyrm çıplak ayak hastası benimki de normal mi diyecektim oynamak istyo agzina gtrmk istyo gecen gun kalktm corap giycem izin vermiyo giymeme
aşı bizde ateş bile yapmadı canım. sıkıntı etme. bazıları cok abartıp korkutuyorBizim küççük adam iyiki göz burun ağız öğrendi. Göster deyince direk parmağını sokuyor. Ay birde çemgirgen oldu, basıyor dededet diye azarı. Boy 76, kilo 10 kilo 300 gram, yarın doğumgünü ve aşısı var. Doğumgününü kendi aramızda kutlarız belki bir pastayla. İnşallah aşıyı hafif atlatır. Netim de bitiyor zaten, bize şans dileyin kızlar şu aşı hafif zararsız geçsin noolur
izletmesem başedemem heralde. çok zor bi çocukMrb bende ocak 2016 annesiyim. Acaba siz cocuklarınıza tv yada çocuk şarkıları izletiyor musunuz? Ben izletmek istemesem de eşim annem vs. açıyor
Bugün dördüncü gün aşı olalı canım, çok şükür ateşlenmedi. Ama hala kakası suluaşı bizde ateş bile yapmadı canım. sıkıntı etme. bazıları cok abartıp korkutuyor
Evet cnm 28 -30 kisi. Epeydir gormedigimiz akrabalarda vardi herkes memnun ayrildi. Guzel gecti. Susledik evi. Cocuk yedir uykusu geldi biraz zor oluyor ama disarda olmazdi . Bende tv ingilizce aciyorum kulak asinaligi olsun diye. Sarkida oynuyoruz oda nananene sarki soyluyor. Turkce cizgi film az izletiyorum uzun suruyor zaten.Mutlu yillar :) nasil gecti,kalabalik miydiniz? :)
Evet cnm 28 -30 kisi. Epeydir gormedigimiz akrabalarda vardi herkes memnun ayrildi. Guzel gecti. Susledik evi. Cocuk yedir uykusu geldi biraz zor oluyor ama disarda olmazdi . Bende tv ingilizce aciyorum kulak asinaligi olsun diye. Sarkida oynuyoruz oda nananene sarki soyluyor. Turkce cizgi film az izletiyorum uzun suruyor zaten.
Dil konusunu cok arastirdim. Erken mi diye 0-3 yas arasinda konusulursa yada ninni cizgi film yada aileden sadece biri o dili konusursa yada hem turkce hem ikinci dili ardindan tekrarlama ilerde o dili ogrenme daha hizli oluyor. Bide muhakeme kurma capraz yorumlama becerisi artiyor. İlerde kismetse yabanci dili olsn kres dusunuyoruz. Kucukken daha cabuk ogreniyor.Ooh hadi gecirdiniz dogum gununuzu.. ben de surekli pasta dusunuyorum nasil yapsam diye...
iyi yapiyosun asinalik onemli bana gore. Ben d ing ogrtmnym ama hic dinletmedim ya da konusmadm ingilizce cunku halihazirda ogrendigimiz bi dil olunca :/ bizmki de turkce bakmiyor cunku hic acmadim turkce nerdeyse.. actiklarimin faydasi i goruyorum seninki gbi dans da ediyor benmki :)