2016 ocakta hamile olduğunu öğrenenler

Kizlar bir gunluk beslenme listesini yazar misin neler yemeye ozen gosteriyrsnz
Ben de sabah aç karnına 1çay kaşığı polen yiyorum bu ara,2 bıldırcın yumurtası haşlıyorum (işe gitmeden pratik oluyo), özellikle kaşar yemeye çalışıyorum ( kalsiyum daha çok diye), ufak birer domates- salatalık, tam buğday ya da kepekli bikaç dilim ekmek...
Ara öğün çiğ fındık, badem, kaju, ceviz ne varsa artık.
Arada canım tatlı çekince günkurusu, hurma..
Öğlen çorba, etli sebze, varsa yoğurt yoksa akşama yoğurt bir kase.
Ara öğün meyve, süt.
Akşam da öğlen yemeği gibi.çoğu zaman yanına salata, bol yeşillikli.
Yatmadan bidaha içebilirsem süt:)
Bir de evet ben de muz yemeye çalışıyorum her gün, arada atlasam da, potasyum gece kramplarına iyi geliyo..
Hiç boş durmuyo ağzım.az az yiyorum hepsinden yiyorum, hiç acıkmıyorum.
Hamurişi hiç yapmıyorum, yemiyorum. Pilav , makarna bi tek bırakmaya çalıştığım.o da mümkün olduğunca az yemeye çalışıyorum.
Bir de zeytinyağlı yapıyorum genelde her şeyi..

Son düzenleme:
Muz neden her gun yiyrsn cnm ne faydasi varmis
muz cok faydalı cnm bebege de kılo aldırır en onemlısı bnm annem bana ve kardeslerıme hamıleyken hep muz yemıs ve muz lu seyler tuketmıs ben 5 kılo dogdum dıger kardeslermde 4500 -4800 -3800 hep bu sekılde

Arkadaşlar yavrunuzu karninizda tam olarak nerede hissediyorsunuz?? dr 20. Hafta civarında göbek deliği hizasında olacağını söyledi ben hiç orada hissetmiyorum hep çok daha aşağıda

Arkadaşlar yavrunuzu karninizda tam olarak nerede hissediyorsunuz?? dr 20. Hafta civarında göbek deliği hizasında olacağını söyledi ben hiç orada hissetmiyorum hep çok daha aşağıda
Belli olmuyor canım bazen asagida bazen yanlarda bazen yukarıda. normal senin haftana göre

Canim gün geçtikçe her yerden tekme yiyorsun merak etme ama hep asagilardaydi ilk zamanlar sonra saga sonra sola derken her yerden yiyorsun hele idrara sıkışıksan vay halime benim resmen tutamayacak hale geliom bazen altima yapcam die aklm cikio benle hep dalga gecio benimki gidiom cok az bisi yapiom yani canim her zaman yeri belli olmuyor

:) Hep dalgacı bunlar valla;sagolasiniz cevaplar için .bugüne kadar pimpirik davranmadim ama ayrıntılı ultrasonda dr durmadan asagda aşağıda çıkmadı vs deyince korktum,saglikla gelsin hepimizin yavruları..

:) Hep dalgacı bunlar valla;sagolasiniz cevaplar için .bugüne kadar pimpirik davranmadim ama ayrıntılı ultrasonda dr durmadan asagda aşağıda çıkmadı vs deyince korktum,saglikla gelsin hepimizin yavruları..
Hiç sorma canm ya artik haftalar gectikce inan gece uyutmuyor birisi seni asagidan durtup durunca :) ben uyuyamiom sahsen benimde ayrinrilida kafası nerde dedimde asagida denisdi ama kucuk oldugu icin o her yerde gezer durmaz yerinde dediydi doktorum meraklanma canim insallah hayirlisiyla kucagimiza aldigimiz buyuttugumuz gunleride goruruz

Aminn canimm,insaallah. Dr aşağıda taşıyabilirsin rahim yolu kapalı olduğu sürece sıkıntı olmaz dedi. Olmasin da insaallah

Herkese günaydın!! İnşallah yolundadır durumlar:)
Bugün kontrolüm var, 23+3 üz.neye bakar ki acaba? Şeker yüklemesi bu hafta mıydı?
Bir de sizler her gittiğinizde bebişin kilosunu boyunu söylüyo mu dr unuz?? Bu haftalarda doğruluğu ne kadardır??

Günaydın canim biz iyiyiz şükür seker yuklemesi hakkinda fikrim yok canim benim dr her zaman söylüyor ben sormadan ayrica ben seker yuklemesi yaptirmayi düşünmüyorum

Günaydın tatlım. Her şey yolunda hamdolsun. (Dün geceyi saymazsakKaç gündür belli belirsiz hareket ediyordu bizimki.temizlik telasindan dolayı pek bebise konsantre olamamistim özellikle çikolata yedim normalde hareket ederdi banamisin demedi şarkısını dinlettim yine banamisin demedi sinirim bozuldu hüngür hüngür ağladım az zaman geçti bizimki bıldır bıldır oynadı maşallah.allahım kimseyi evladına sevdikleriyle sinamasin.) Şeker yüklemesine gelince ben yaptırmayı hiç dusunmuyordum ama gizli sekervar mi yok mu onu öğrenebilirsiniz. Zararından ziyade faydası olduğu sonucuna vardım. Çok doktor öneriyor. 24 28 hafta arasında yapiliyormuss

Ay canım benim, bazen bizimki de hiç hareket etmiyo, bazen coşuyo..uyumuştur belki de.ben de ayaktayken, hareketliyken hissedemiyorum onu, konsantre olamıyorum.sıkma canını..ağlayınca hareket etmiş bak.ben bi yerde okumuştum.anne stresli, üzüntülüyken hareket edermiş bebek, etkilenirmiş hormonlar vasıtasıyla.Benimki de öyle, en net hareketlerini üzgünken hissettim.
Ben de düşünmüyorum yaptırmayı da şekere de bakılsa iyi olur dediğin gibi bakalım.bi gidelim de, heycanlıyım çok

Günaydın canim biz iyiyiz şükür seker yuklemesi hakkinda fikrim yok canim benim dr her zaman söylüyor ben sormadan ayrica ben seker yuklemesi yaptirmayi düşünmüyorum
Maşallah canım, bizimki arada söylemiyo.unutuyoruz biz de heycandan tüm sorcaklarımızı.bugün soracağım inşallah!!

Evet canım ya, ben de işte, kayınvalidemde filan yediğim yağlı yemeklere dikkat etmeliyim bi de her gün kuruyemiş yiyorum baya, o da yağlı ya, fazla kilo yapıyo mudur ki??

e tabii ki yapar, bir avuç fındık fıstık badem vs. koca bir öğünün kalorisine eşit. dikkatli yenmezse löp löp et olur :)

Hmm iyi yapmışsın canım, sonra bidaha yaptırılıyo mu ki bu detaylı? Netten bakıyorum kocaman olmuş bebişler görüyorum 30.haftalarda filan, özel istekle mi yaptırmışlardır ki?

doktorun ileriki haftalardaki rutin kontrolünde zaten gerekli gördüğü, kontrol etmek istediği bölgelere zaten bakılıyor ultrasonda, ama sıfırdan tekrar detaylı bakılmıyor, gerek de yok bir sorun yoksa..

Kizlar bir gunluk beslenme listesini yazar misin neler yemeye ozen gosteriyrsnz

valla tek tek yazabilirim tabi ama genel olarak sağlıklı ve paketlenmemiş gıdalar tercih etmek en güzeli. Ben protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum.

kahvaltıda: 2 yumurta, peynir, domates, zeytin, salatalık, maydanoz, dereotu vs. klasik kahvaltı ama bal hariç ben tatlı tercih etmiyorum bu öğünde (evet çok sıkılmıyorsam her gün 2 yumurta yiyorum, kolesterolümde problem yok) omlet, yumurtalı ekmek, sucuklu yumurta vs. şeklinde de oluyor bazen. çavdarlı ekmek yiyorum 1 dilim. beyaz ekmekle aram çok yok. (evet sucuk/salam yasak diyorlar ama 2 haftada bir yiyorum, o kadar da kısamam yani, çaya kahveye dikkat ediyoruz zaten :) Çok nadiren de olsa 1 bardak sütle yulaf ezmesi ya da mısır gevreği yiyorum ara sıra ama kesinlikle doyurmuyor.

ara öğün: 1 pors. meyve ya da salatalık, ayran, cacık vs. O gün canım ne çekiyorsa. Fresh bir öğün oluyor genelde. Çok fazla ayran içiyorum. Tansiyonum düşük, biraz tuz iyi geliyor. Bu aralar karpuz + peynir ikilisine de fena taktım! 3 dilimden fazla karpuz yemiyorum ama, şeker ne de olsa.

öğlen: herhangi bir sebze yemeği ya da etli yemek, ya da bol sebzeli limonlu bir çorba, ya da tavuk/balık ızgara ve salata + yoğurt yanına mutlaka hangi yemek olursa olsun.

ara öğün: 1 pors. meyve ya da bir avuç badem/ceviz + kuru meyve biraz

akşam: canım ne çekiyorsa ama mutlaka karbonhidrat ve protein oluyor bu öğünde. sebzeyi öğlen yemeyi seviyorum çünkü çabuk acıkıyorum. yarım tabak makarna + tavuk ızgara/köfte, yoğurt gibi. o gün eşimin canı ne çekiyorsa :) sulu yemek oluyor genelde, kıymalı bakliyat ya da patates yemeği vs. gibi

eğer erken akşam yemeği yemişsem mutlaka dondurma/sütlü tatlı ya da 1 adet meyvemi yiyorum. tatlı midemi bulandırdığı için yiyemiyorum çok ama yine de can çekiyor ya da hiçbir şey canım çekmezse yine kuruyemiş ya da ayçekirdeği yiyorum (çok faydalı çekirdek)

ilk başlarda altta hissediyordum ama son haftalarda tam göbek deliğimin çevresini tekmeliyor :)

Maasallah cnm supersin ben bu.kadar dikkat edemiyrm bazen ogunleri gecistirdigim bile oluyr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…