sağol canım Allah hepinizden razı olsun. dün tekrar eşim gelince dr a gittim. asistanı ile yanıt verip gecistirmek istedi ben oyle birsey demedim diye. hayır illa dr ile gorusecegim dedim sinirden burnundan soluyordu resmen o vajinal muayene icin kullanılan alet ile canımı cok yaktı bu sefer. tekrar muayene etti. 39 mm olarak olctu yani gayet ideal. ve senin erken dogum riskin yok cumlesini alabildim agzından. ama bagıra bagıra tekrar 34.haftadan sonra agrın olursa UMRRRRRUMDA OLMAZ alırım dedi. sanki yalvardık. niye taktı ki 34 e o zaman küvez ihtiyacı olmuyor mu acaba
Hamilemisin degilmisin bilmiyorum canim ama bende yumurtlama olmayan bi gunumde geri cekilme yontemiyle hamile kaldim.olma ihtimalin var.kızlar uzun zaman sonra ilk defa yazıyorum. yeni katılan arkadaşlarımız hoş gelmişler sefalar getirmişler.:) birşey soracağım tecrübeli bayanlara da. normalde genelimizde olduğu gibi benim de göğüslerim adete en geç 1 hafta kala şişmeye başlar patlayacak gibi olurdu... Ama bugun adet günüm ve ne bi sancım ne de en ufak göğüs ağrım var. gebelik ihtimalim çok düşük gibi. yani yumurtlama günümden 3 gün kadar sonra geri çekilme ile ilişki oldu. sizce böyle bir ihtimal var mıdır ya. ümitlenmekde istemiyorum ama :S
Hamilemisin degilmisin bilmiyorum canim ama bende yumurtlama olmayan bi gunumde geri cekilme yontemiyle hamile kaldim.olma ihtimalin var.
bir de benim şişkinliğim çok 3 gündür özellikle. dün gece de uyuyamadım şişkinlikten. midem bulanmıyor ama sanki yediklerim aşağı inmiyor gibi. böyle midem yukarı çıkmış gibi hissediyorum. bir de şu yaşıma geldim ilk defa adet günümde göğüs ağrım falan yok .Hamilemisin degilmisin bilmiyorum canim ama bende yumurtlama olmayan bi gunumde geri cekilme yontemiyle hamile kaldim.olma ihtimalin var.
Ben adet gunumde test yaptim cikti.erken gebelik testlerinden yapabilirsin.ama gec dollenmeyse cikmayabilir.kan testi en kesin cozum canimbir de benim şişkinliğim çok 3 gündür özellikle. dün gece de uyuyamadım şişkinlikten. midem bulanmıyor ama sanki yediklerim aşağı inmiyor gibi. böyle midem yukarı çıkmış gibi hissediyorum. bir de şu yaşıma geldim ilk defa adet günümde göğüs ağrım falan yok .
kaderdene varsa canim haklisin korkmakta.ama ne yasayacagini bilmedigin icin korkun yersiz.herkesin yasayacagi sanci ayni olmuyo.Ilk dogumumda nerdeyse 1 gun sanci cektim.karaciger enzimlerim yukseldigi icin erken dogumdu o nedenle 2 kere suni sanci yedim.ki suni sanci normal dogum sancilarinin kac kati siddetinde.ama yine de sezeryan olmak istemem kimseye de tavsiye etmem.inanin o kadar sanciyi cektim ama dogumdan sonra 2 saat uyuyup kalktim ayaga.sacimi duzelttim makyajimi yaptim.ziyaretime gelen misafirlerimle bile ayakta ilgilendim.
softwind canim cok guldum yazdigina.cidden tansiyonu mu dustu esinin.kan mi tutuyo yoksa.benim esim dogumda yanimdaydi.bebegin gobek bagini bile ona kestirdiler.
Ben de uyuyamiyorum.bizimki gececi.gunduz uyuyo gece basliyo tekmelemeye.tam uykuya daliyorum bi kez de wc seansi basliyoUyku harammmm
Amin canim.Rabbim daha cok muhabbet versin artirsin sevginizi.Evet canım yaa, biraz kan tutar hiç dayanAmaz.ben de çok istiyorum doğumda yanımda olsun, ama ben heralde kendimden çok orda onu teselli ederimcanım kocam benim...sonsuz sınırsız bi aşkla seviyorum onu.Rabbim sevdiklerimizden ayırmasın...
Sorma canım gece uykumu almayınca sersem gibi oluyorum sinir yapıyor bunyedeBen de uyuyamiyorum.bizimki gececi.gunduz uyuyo gece basliyo tekmelemeye.tam uykuya daliyorum bi kez de wc seansi basliyo
Merhaba annişler..
Dün kontrolüm vardı..oğluşumu görmeye gittik.herşey normal çıktı..kilosu 1,700 gram boyu 41 cm :) gelişimi haftasıyla uyumlu dedi..tek sıkıntı bendeki miyom 3 cm büyümüş.bunun riski doğumda kanama çok olabilirmiş.ama illa olacak diye de birşey yok dedi doktorum.bir de bebek ters şuan.ters olmasının bi sıkıntısı yokmuş sadece normal doğum yapamazmışım..bir de akıntım var dedim.su gibi peçete koyunca ıslanıyo biraz dedim..bazen suyun tam olsa da sızıntı olabilir dedi test yapalım dedi yaptılar.vajinadan örnek alıp test yaptılar.suyum değilmiş gebelik akıntısıymış..ayrıca ebemizle tanıştım.genç güler yüzlü bi bayan.içim rahatladı :)
Bir de ben çalışıyorum işyerine 31 ağustos da ayrılacağım demiştim..doktorum haftaya salı sana çalışabilir raporu verelim dedi..haftaya salı 32 haftalık olacağız.31 ağustos da kontrole geldiğin de de iş göremezlik veririz dedi.şimdi bu benim çalıştığım dönemdeki bir ay doğumdan sonraya ilave olacakmı acaba bilginiz var mı ? doğum raporu param yansın istemiyorum.bilginiz var mı bu konuda ?
sağlıcakla kalın güzel annişşler...
Canım maşallah bebişine, Allah sağlık versin.doğuma kadar dönmez mi ki tekrar? Şimdiden sezeryana karar vermek erken değil mi? Gerçi çok iyi bilmiyorum ama.yine de doğuma yakın başka bi dr a daha görün istersen belki normal de olabilir.ben bu konuya saplantılıyım baya da..
Normalde çalışan gebeler 32.haftada 4 aylık doğum izninin 2 ay öncesine çıkabiliyor.2 ay da doğum sonrası izin oluyor.ama sen doğumdan 1 ay önce çıkarsan izne, 3 ay da sonradan yapabiliyosun.yani 4 aya tamamlıyosun.dr un da buna göre doğum sonrası çok izin yapmak istiyosan çalışabilir raporu veriyo, kalanına da 4 aylık doğum raporu yazıyo.sen de onu 4 aydan sonra ziraat bankasından alıyosun.
Yani 32.haftadan sonra ne zaman istersen çıkıyosun izne, toplamda 4 ay hakkın var.tabi dr un da uygun görüp raporu o zamana yazması lazım.paranın yanması gibi bi şey olamaz, hesapla, iyi kontrol et, o senin yasal hakkın!!
Amin canım Rabbim cümlemizin evladına sağlık sıhhat versin..hayırlısıyla doğsunlar İnşAllah..
Doktorum zaten sezeryan olacaksın demedi canım.bebek dönebilirmiş de..dönmezse sıkıntı değil normal doğum yapamazsın dedi..doktorumdan çok memnunum..birşey varsa hem eksisi ni hem artısını hepsini de açıklayıcı bir dille anlatıyor..bak akıntım var dedim.belki de suyun sızıntı yapıyodur diye hemen tahlile gönderdi.doktorum baya titiz anlayacağın :)
Rapor ile ilgili açıklaman çok anlaşılır olmuş canım..sağolasın içim rahatladı..ozaman salı günü arıyım çalışır raporu alayım.doğum nasipse ekim başında.ozaman ben doğumdan önce 1 aylık doğumdan sonra üç aylık rapor alacağım.doğru anlamışımdır İnşAllah :) bir de süt parası var dimi canım ?
Süt parası da 122 tl imiş canım sgk ya çocuğun kimliğiyle başvurulup dilekçe dolduruluyomuş, yine ziraat bankasından alınıyomuş bildiğim kadarıyla.
Rapor işi de evet dediğin gibi, yani bana öyle anlatmıştı dr um.
İyi ne güzel dr undan memnun ol da, gerisi önemsiz.
Haydi kalın sağlıcakla
Valla inan bilmiyorum ya o daha tedirgin ediyor daha once bi düşük yapdm cok sanci cekdim bebegi almadilar 10.haftaya kadr beklettiler falan hani onun daha da agiri oldugunu biliyorum ama ne bilim ya icimden atamiyorum korkuyukaderdene varsa canim haklisin korkmakta.ama ne yasayacagini bilmedigin icin korkun yersiz.herkesin yasayacagi sanci ayni olmuyo.Ilk dogumumda nerdeyse 1 gun sanci cektim.karaciger enzimlerim yukseldigi icin erken dogumdu o nedenle 2 kere suni sanci yedim.ki suni sanci normal dogum sancilarinin kac kati siddetinde.ama yine de sezeryan olmak istemem kimseye de tavsiye etmem.inanin o kadar sanciyi cektim ama dogumdan sonra 2 saat uyuyup kalktim ayaga.sacimi duzelttim makyajimi yaptim.ziyaretime gelen misafirlerimle bile ayakta ilgilendim.
softwind canim cok guldum yazdigina.cidden tansiyonu mu dustu esinin.kan mi tutuyo yoksa.benim esim dogumda yanimdaydi.bebegin gobek bagini bile ona kestirdiler.
sorma canım ya eve gelince dedim niye kavga etmedim ki ben diye,canımı acıttı cunku ve sonrasında cok fena belim agrıdı. aynen oyle canım Rabbime bıraktık herseyi,hepimiz icin hayırlısı olsunAllah yardımcın olsun canım, bu haftalarda çok can sıkıcı bi olay.34 ten sonra kendisi idare ediyor deniliyor ama 1 gün bile kalsa anne karnında kar.üslubu çok rahatız edici dr unun.terbiyesiz.ben olsam çok fena kavga ederdim burdan bile sinirlendim.ama vardır her şeyde bi hayır boşver.ne olacağını yalnız Allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?