O zaman bezi artirayim canim. Su kolonyayi listeye on kere yazıp yirmi kere unuttum.:) Sagol hatirlattigin için.gogus pedi ekledim. Terligi evde kullanıyorum onu çok seviyorum diye onu goturucem en son koyucam iyi hissettirsin. Biz normal doğum yaparsak üstümuzde hastane de o ameliyat elbisesi var o mu olacak?Bez 10-12 tane koydum. Gogus pedi ve gogus, bebek battaniyesi, terlik, kolonya extra koyduklarim
Babayı hiç dusunmedik biz:)Ben de bugün hazırlayacağım inşallah çantayı.birkaç eksiğim var ama, alınca eklerim artık.
Arkadaşların dediğine ek- eşim için de bi takım eşofman, rezene çayı( süt gelmesi ve rahatlamak için), puset(bebişi hastaneden çıkarmak için), mama(inşallah gerek olmaz ama her ihtimale karşı), birkaç müslin bez, üşürsen diye kendine uzunca bir hırka, yelek vb, emzirme sütyeni(süngerli az sert bi şey bulamadım),bi de kullan at lohusa külodu
Ne güzel haberler bunlar:)Amin inşallah kavusalim biran önce.Ben bebegimi siyah beyaz ultrason disinda hic gormedim hatta onda da pek anlayamiyorum hatlarını.Renkli ultrasonumda olmadı hamileligin buyuk kismini doguda bir kasabada gecirdim cunku.Tamamen surpriz olacak bana.Kalbim yerinden cikiyo hayal edinceGörünüşüyle ilgili hic bir fikrim yok.Buarada benim de çatı ağrım var.Ayağa ilk kalkista hemen yürümeye gecemiyorum bacak arası baskısı ve agrisindan.Bes on saniye duraksamam gerekiyor.
Ben de lansinoh aldım doğumdan önce başlamak iyiymiş banyoda sonra kullanıyorum. Şimdiden hassaslasti lar.çok kalindan almadım battaniye.tulbent dantelsiz beyaz bebeğin gazı olmasın diye göbuşünü bağlamak için aldırdı annem sanırım tam bilemiyorumGogus kremi lasinoh alacağım insaalah bulamadım başka markalar da almayayim dedim. Poşet ben de koydum saymayayim dedim:)
Battaniye yi çanta dışına koyacağım ama nasıl battaniye canim su en kalın olan mi yoksa hastane çıkışı içinde var.
Ama o tülbenti bilmiyorum normal basortusu mu başka özelliği var mı:)?
Babayı hiç dusunmedik biz:)
Muslin bez hani bebek kusarsa diye aldığımız mi canim?
Ben sutyen almadim ya hala
Canim sutumuz gelmez ise o çay o kadar hızlı fayda verir mi acaba?
Puset konusunda da kararsizim herkes onu alıyor ama iki büklüm olur mu bebis?
Inan degismedi hatta pantolon dugmelerim hala kapaniyo.ic camasirlarimda bile degisiklik yok.gorumcelerim suna hamile demeye bin sahit ister diye guluyolar.diger oglumda da sadece 10 kilo aldim yine boyleydim.12 kg da nasıl bedenin değişmedi, çok şaşırdım.ya da ben neden bu kadar tombak oldum o zaman?gerçi bende şişlik de var, bacaklarımda filan.bastırınca bembeyaz çıkıyo.bi de göbüş altı çok sıkıyo beni pantolonlar, biraz rahata kaçtım ben, bol bol giyiniyorum.
Gerçi beni bu haftalarda gören herkes yol veriyo, yardım etmek istiyo.göbüşümüz çok büyüdü
Babayı hiç dusunmedik biz:)
Muslin bez hani bebek kusarsa diye aldığımız mi canim?
Ben sutyen almadim ya hala
Canim sutumuz gelmez ise o çay o kadar hızlı fayda verir mi acaba?
Puset konusunda da kararsizim herkes onu alıyor ama iki büklüm olur mu bebis?
Inan degismedi hatta pantolon dugmelerim hala kapaniyo.ic camasirlarimda bile degisiklik yok.gorumcelerim suna hamile demeye bin sahit ister diye guluyolar.diger oglumda da sadece 10 kilo aldim yine boyleydim.
Aslinda senin aldigin 14 kilo bisey degil canim benim hamileleliginde 40 kilo alan arkadasim var.senin sanirim sislikten dolayi.dogumdan sonra hepsi gitcek merak etme
Rica ederim canım ne giydirecekler hic bilmiyorum.O zaman bezi artirayim canim. Su kolonyayi listeye on kere yazıp yirmi kere unuttum.:) Sagol hatirlattigin için.gogus pedi ekledim. Terligi evde kullanıyorum onu çok seviyorum diye onu goturucem en son koyucam iyi hissettirsin. Biz normal doğum yaparsak üstümuzde hastane de o ameliyat elbisesi var o mu olacak?
Canim onlar kilo degil merak etme gitcek hepsi.suan vucudundaki 14 kilonun 12 si suyu esi bebek ve rahim zaten.kan basincin artiyo.ben mesela kontrollerde tartiya cikip kilo almisim gibi gorununce esim doktora bu nasil oluyo tartida kilolu kiyafet ayni diye sorunca kendine kilo almiyoki gobek o diyo doktor.en fazla 1.5-2kilo kendisinin diyo.aslinda karnimda oyle buyuk degil.bazen es buyuk olabiliyomus.Evet evet bende şişlik var.Almanlar gibi oldu tenimin rengi hafif pembe gibi
maşallah canım.ohoo ben large beli lastiksiz bisürü külot aldım.bebiş gelsin kilolar gitsin ayy çok heycanlıtım yaa
Maşallah size canim hakkinda hangisi hayirlisiysa o olsun inşallah bende cok korkuyorum yarin günüm doluyor bugün kanamam vardi sabah beri geliyor sildikce yarina randevum var ve ben cok korkuyorum :-( kucagima almak icin cok heyecanliyim ama icim cok tuhaf kendimde normal dogum cesaretini bulamiyorum bazen sezeryan olsamda bu korku da bitse diyorum bazende sacmalama diyorum yaparsin diyorum
Bir arkadaş demisti ya gogus ucunu tıkar diye bu krem zaten sadece onun için yapılmış dimi. Bizim arkadaş hungur hungur ağladı o gogus ucu yarası için. Acaba saf zeytinyağı fayda verir mi?Ben de lansinoh aldım doğumdan önce başlamak iyiymiş banyoda sonra kullanıyorum. Şimdiden hassaslasti lar.çok kalindan almadım battaniye.tulbent dantelsiz beyaz bebeğin gazı olmasın diye göbuşünü bağlamak için aldırdı annem sanırım tam bilemiyorum
Rezene de pek bi beter kokuyor yaEvet canım muslin bez o.
Pusetsiz daha iki büklüm olur bence bebiş kucakta.zaten minicik.pusette düz yatar hem.ben bi de içine bel desteği aldım onu koycam.daha düz yatar minnoş.
Rezene çayı hem anne hem bebek için gazı filan da alıyomuş.sütü de artırıyomuş.mucizevi bi şekilde ondan o kadar bi süt salınımı beklememek lazım anında ama, rahatlamak için bi şeyler içeceğimde onu içicem.
Ben de sütyeni istediğim gibi bulamadım incecik ucu belli edenlerden vardı hep.çok da yoruldum dolaşamadım.hafif süngerli bi şey alıcam inşallah, hastanede de salkım saçak milletin içinde rezil olmayayım diye..
Açıcaz zaten de ben gelen giden için düşündüm daha çok.ya da arada yürütüyolar filan sancıda, ya da sezeryan sonrasında.salkım saçak uçları belli olmasın diye almak istiyorum..Rezene de pek bi beter kokuyor yaama katlanacagiz gayri. Aslinda acicaz emzirme sütyeni olsa da olmasada yorma kendini bence onun için;bakarsin çok kalmayiz zaten hastanede
Anladim canim haklisin ben sanirim normal kullandığım gibi kullanıcam. Sana dediler mi doğum şeklini?Açıcaz zaten de ben gelen giden için düşündüm daha çok.ya da arada yürütüyolar filan sancıda, ya da sezeryan sonrasında.salkım saçak uçları belli olmasın diye almak istiyorum..
Cnm bildigim kadariyla vajinal muayeneyi son haftalarda yapiyorlar dogumu tetiklememek ocin 38 den sonra 40ta yapan bile duydumBugun okuldaki arkadaşlar sakin ama sakın vajinal muayene yaptırma ;orada bir mukus var ve o tıpa gibi cocugu tutuyor Allah korusun acildimi gelir bebek o riske nasıl giriyorki o dr dediler . Kaldı ki bana bugüne kadar 3 kez vajinal muayene yaptı. İlk boyu ölçtü
İki ben erken doğum dedin deyince yine ölçüp bak yok dedi
Hırsızlık olayında yoğun stresle kasılma var deyince hem nst ye bağladı;hem tuttu belki makine bozuk gel bakalım dedi. Allahim diyorum herhalde bu kadar kötü olamaz;doğum riskini artırmak için yapacak değildir dimi ya
Öndeki haftalardaki arkadaşlar sizler oldunuz mu vajinal muayene
Ve çatı muayenesi de şart mı
Şimdi ben 9 eylulde gidince 35. Haftada olucam bakicam derse kabul etmemeyi dusunuyorum. Ne akıl verirsiniz bana??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?