Gunaydin kizlar.nasilsiniz bebisler nasil?
Valla ben hic iyi degilim.felaket derecede saclarim dokuluyo ya boyle giderse kel kalcam
amin:) merhaba o zaman hesaplamaya göre hamilelik 1 kaç hafta önden gidebilir merak ettim şimdi 2 gün sonra randevum var bakalım ne diyecek doktorKızlar ben bugün doktora gittim normalde 11 hafta+3 günlük hamileydim doktor 12 hafta+2 günlük olduğumu söyledi bende 2 li tarama konusunda kararsızdım fakat doktorum ense kalınlığını ölçtü şükürler olsun normal dedi ben yaptırmanın bir zararı olduğunu düşünmüyorum sonuç için farklıda olsa bebişlerimiz bize Rabbimin emaneti herşeyi Allah bilir onlar sözleriyle canımıza kıyıcak değiliz ve %60 erkek dedi doktor bakalım kesin sonuç ne çıkıcak Rabbim herkesin bebişini sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin
Orasi oyle ama risk tasiyan yastaysaniz bi ihtimal oyle olur. Ben yaptirmaya karar verdim. Yani illa kendini kotuye hazirlamamak lazim olacagi varsa dogduktan sonra dahi olur.gerceklerden kacamayiz. Ne olsa kabulumuz yaptircam demek aldiririm anlmina gelmiyor. Boyle icini yemektense yaptirmak en mantiklisiben de kesin sonuç vermediği için ve verse bile onu aldırmayı asla düşünmediğim için yaptırmadım. Yani düşünsene, sana binde bilmem kaç ihtimal otistik doğacak deniyor, ben kendi kendimi yerim valla 7 ay boyunca, ya olursa diye. Sonra turp gibi sağlıklı doğarsa boşuna stres çekmiş olurum. Ama tam tersi de olabiliyormuş, tamamen sağlıklı doğacak denenler de otistik doğabiliyormuş... Artık Allah'ın takdiri mi diyeceğiz ne diyeceğiz bilmiyorum ama, en iyisi bekleyip ve her zaman güzel şeyler düşünüp doğumu beklemek...
Valla ben hic iyi degilim.felaket derecede saclarim dokuluyo ya boyle giderse kel kalcam
Canım d, e, b 12 vitaminlerin eksiliyodur. İstersen vitamin al ya da onları içeren şeyler ye. Bir de benden tavsiye ısırgan kaynat sıyuyla saçlarını yıka bende çok işe yaradı, geçer inşallah. Dr una söyle istersen o daha iyi bilir
Canim daha yolun cok basindayiz.doguma kadar dusunemiyorum bile.tabi dogum yapinca bitcek diye bisey de yok.bebegin sac dokulme donemlerinde anneninkide ona dogru orantili dokuluyo.tabi o zamana sac kalirsa bende.ilk hamileligimde hic boyle bisey olmadigi icin tirstim acikcasi.sadece dogumdan sonra dokulmustu o da bu kadar degildi.yeteri kadar protein almaya calisiyorum ama yeterli gelmiyo demek ki.Protein eksikliği de saç dökülmesi yapar. Normalde günde aldığınız proteinin iki katını tüketmeye çalışın; et, tavuk, süt, yumurta, peynir, kefir, fıstık, mercimek vs. gibi. Ayrıca hiç merak etmeyin, o dökülenlerin hepsi 1 sene sonra tekrar tepenizde olacak :) daha önce farklı bir nedenden dolayı saçlarımın üçte biri döküldü nerdeyse ve şimdi tamamen gür ve sağlıklı. Yani hiiiiç endişe etmeyin, evet çok sıkıcı olabiliyor taraktaki topak topak saçları görmek ama bunun geçici olduğunu bilin ve "sadece saç" diye telkin edin kendinizi. Sonunda ölüm yok ya :)
Evet bende duydum limon ve bal da açıyomuş saç rengini. Ama bak benim yaptığımı söyliim.bir tutam ısırgana bir avuç da papatya koyup bi taşım kaynatıp demlenmeye bırakıyorum.ılıyınca süzüyorum.böyle kına gibi koyu bi rengi oluyo.hatta alta bi kap koyuyorum.boşa gitmiyo onunla tekrar tekrar döküyorum saçlarıma.sonrasında durulamıyorum.ama bi sıkıntı olmuyo temiz oluyo saçlarım.ama bitkiler kurutuyo biraz saçı sık yaparsan.haftada bir filan yapıp diğer yıkamalardan sonra krem maske yaprsan toparlıyo.hemen değil ama uzun vadede inan çok farkediyo.koyu kumraldım şimdi açık kumral oldum.hele güneşte var ya inanılmaz renkler çıkıyo.hem dökülmem durdu hem ışıl ışıl parlıyo saçlarım.hatta bu suya limon ve bal da koymayı düşündüm ama deneyemedim malum durumlardan.tavsiye ederim canım.hatta al sana bir de foto koyayımCanim hamile kaldigim ilk andan beri dokuluyodu.bilmedigim icin anlamadim.test yaptirdigim zaman butun soyledigin vitamin degerlerim normaldi ve yinede dokuluyodu.d vitaminim biraz az cikmisti onun icinde d vitamini iciyorum ama hala dokuluyo.doktor normal hamilelikten dolayi dedi ama cok canim sIkIliyo bu duruma gercekten.isirgan bulursam deniycem.
Dun nette bi karisim gordum sac rengini acici sirf boyanamak icin onu denedim.tarcin ,zeytinyag,bal karisimi.tabi surunceye kadar ne cektim.birde temizlemesi cok rezildi az da olsa acildi renk.birdaha denemiycem derken baktim bugun sacim o kadar dokulmedi.acaba iyi mi geldi dokulmeye anlamadim gercekten
Cok guzel saclarin var masallah canim.boya var mi sacinda yoksa kendi rengin mi? Boyasiz yerlerin rengini de aciyomu acaba bu karisim.isirgan bulursam kesinlikle deniycem.sordum burda papatya suyu yok.sanirim papatya da bulamam.cayini denesem olurmu ki acaba? Limonu bende okudum netten ama saci cok doktugune dair yorumlar yapilmis o nedenle cesaret edemedim ona.bal iyide canim onu surmek mesele.icine zeytinyag koydugum halde sacima surmekte cok zorlandim.hatta cogu yere suremedim bile.yapisip kaliyo surdugun yer.ama cidden ise yaramis hem saclarim parladi hemde dunden bugune 10 tel ancak dokulmustur sacim.hergun avuc avuc dokuluyodu hamile kaldigimdan beri.masallah diyeyim.Evet bende duydum limon ve bal da açıyomuş saç rengini. Ama bak benim yaptığımı söyliim.bir tutam ısırgana bir avuç da papatya koyup bi taşım kaynatıp demlenmeye bırakıyorum.ılıyınca süzüyorum.böyle kına gibi koyu bi rengi oluyo.hatta alta bi kap koyuyorum.boşa gitmiyo onunla tekrar tekrar döküyorum saçlarıma.sonrasında durulamıyorum.ama bi sıkıntı olmuyo temiz oluyo saçlarım.ama bitkiler kurutuyo biraz saçı sık yaparsan.haftada bir filan yapıp diğer yıkamalardan sonra krem maske yaprsan toparlıyo.hemen değil ama uzun vadede inan çok farkediyo.koyu kumraldım şimdi açık kumral oldum.hele güneşte var ya inanılmaz renkler çıkıyo.hem dökülmem durdu hem ışıl ışıl parlıyo saçlarım.hatta bu suya limon ve bal da koymayı düşündüm ama deneyemedim malum durumlardan.tavsiye ederim canım.hatta al sana bir de foto koyayımtabi rengin yanında dökülmem durdu ve çok besledi saçlarım güçlendi..
Amin canim cumlemize insallahAllah herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin ...
Yok canım hiç boyasız.bu karışım açtı işte. Boyalı yerlere ne yapar bilmiyorum. Bende Kızıllıklar filan oluştu. Biz kendimiz toplamıştık papatyayı mayısta kuruttum, o şekilde kullanıyorum ama aktar gibi yerler yok mudur orda? Çayını filan da içiyolar ya papatyanın. Ama inan hiç poşet çayını denemedim, deneyeni duydum oluyo diyolar. Evet bal kolay olmaz doğru söylüyosun. Limon da çok asidik o da doğru.inşallah işine yarar canım beslenmene de dikkat et yine. İnsanın morali çok bozuluyo hatırlıyorum. Ama hiç üzülme yenileri çıkarCok guzel saclarin var masallah canim.boya var mi sacinda yoksa kendi rengin mi? Boyasiz yerlerin rengini de aciyomu acaba bu karisim.isirgan bulursam kesinlikle deniycem.sordum burda papatya suyu yok.sanirim papatya da bulamam.cayini denesem olurmu ki acaba? Limonu bende okudum netten ama saci cok doktugune dair yorumlar yapilmis o nedenle cesaret edemedim ona.bal iyide canim onu surmek mesele.icine zeytinyag koydugum halde sacima surmekte cok zorlandim.hatta cogu yere suremedim bile.yapisip kaliyo surdugun yer.ama cidden ise yaramis hem saclarim parladi hemde dunden bugune 10 tel ancak dokulmustur sacim.hergun avuc avuc dokuluyodu hamile kaldigimdan beri.masallah diyeyim.
Bu arada hamilelik topigini sac bakimina cevirdik ama bu da gerekli simdi saclari dokulmeyenler olsa bile dogumdan sonra dokulcek.belki faydali olur.cok sagol canim insallah bulabilirim de ise yarar bende de.
Amin canım maşallah tebrik ederim. 12 haftalık görünüyosun, bulantıların biraz olsun hafiflemedi mi merak ettim.3. Aydan sonra daha rahat olur diyolar ya, hormon seviyesi filan düşmeye başlıyomuş. Ben de 3. Ayı bekliyodum rahatlamak için, çok zorlanıyorum...Kızlar bulantilardan bayadir takip Edemiyordum burayi. Bugün kontrolumuz vardı. Büyük ihtimalle bi kızımız olacakmış. İnşallah saglicakla bebislerimize kavuşturur.
Gozunuz aydin canim.rabbim anneli babali buyutmek nasip eder insallah.Kızlar ablam doğum yaptı bugün.!!1 saatin içinde hastaneye alındı hemen doğurdu maşallah. Normal oldu ikisi de çok iyi. Çok heycanlandım Rabbim hepimize aynı kolaylık ve sağlıkla nasip etsin inşallah.... Ayy yavrum nasıl da mırıl mırıl ses çıkarıyo emerken. Çok sabırsızlAnıyorum ben de offf... Allah bize de nasip etsin hayırlısıyla....
Ne guzel ogrenmissiniz cinsiyeti.genellikle dogru cikiyo canim ilk tahminler.rabbim saglikli bi sekilde kucaginiza almayi nasip eder insallahKızlar bulantilardan bayadir takip Edemiyordum burayi. Bugün kontrolumuz vardı. Büyük ihtimalle bi kızımız olacakmış. İnşallah saglicakla bebislerimize kavuşturur.
İnşallah canım çok sağol!! Rabbim bize de nasip etsin İnşallahhhh!!!!Gozunuz aydin canim.rabbim anneli babali buyutmek nasip eder insallah.
1 saat icinde dogum mu yapti? Vallahi mucize gibi bisey.benim ilk dogumum 21 saat surmustu.hatirlamak bile istemiyorum.rabbim bize de oyle bi dogum nasip eder insallah
sormmaa cnmm o gun bogazım agrıo dedım yaa ertesı gun yataklara düştüm hala kendıme gelemedım dun hastanede serum yedım cok agır bı grip gecırıyorumbrnh nerdesin canim sesin solugun cikmiyo.iyimisin hersey yolunda dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?