Kızlar doğumdan önce lavman yapılıyomuş nasıl yapılıyor acaba bilen var mı?
Son gittğimde doktor ultrasln ile ölçüp söylemişti.Kızlar bu rahim ağzı ultrasonda ölçülüyor mu? Yoksa vajinal muayenede mi bakılıyor. Nasıl öğrendiniz kaç mm ne olmuş
Neden kusurlu malı almayı kabul ediyorsun ki?Kizlaaaarrrr konuyla ilgili bilgisi olan yokmuuuuuuuuuu......
Hadi yaa kötüymüş ama zorunlu bir uygulama olamaz heralde istemiyorum desek de yaparlar mı normal doğumda daCok sansliymis, canim oncelikle her yer yapicak diye birsey yok, ama Turkiye'de bu uygulama yaygin, baska ameliyatlardada yapiyorlar.. ikincisi dogum esnasinda ikininca kacirma olasiligi olmasin diye sanirim, kaciran cok az kisi duydum ben simdiye kadar, ama illa bir icat bulucaklar ya.. kimin aklina gelmis niye gururluye konulmus muamma.. yaptirdiktan sonra ki surecte cok kotu. Asiri karin agrisi oluyor, ilk yemek yedigin zaman sancidan oluyorsun resmen, ben ameliyat oldugumda ameliyatli bolgememi uzuleyim bagirsaklarimami bilememistim.. asiri bir gaz agrisi olusuyor, toilete cikana kadarda suruyor :/
Normal al doğumlarda ıkınırken rahat olsun ve bebek temiz ortama doğsun diye ve bebeğin yerleşeceği alan genişlesin bebek kanala rahat yerleştim diye yapılıyor.. Sezaryenlerde o kadar yaygın değil ama bağırsak yaralanmalarını önlemek ve sonrasında bağırsak hareketleri rahatlatmak kabızlığı önleyip gaz cikarmayı kolaylaştırmak için yapılıyor... Faydalı bir uygulama yaniCok sansliymis, canim oncelikle her yer yapicak diye birsey yok, ama Turkiye'de bu uygulama yaygin, baska ameliyatlardada yapiyorlar.. ikincisi dogum esnasinda ikininca kacirma olasiligi olmasin diye sanirim, kaciran cok az kisi duydum ben simdiye kadar, ama illa bir icat bulucaklar ya.. kimin aklina gelmis niye gururluye konulmus muamma.. yaptirdiktan sonra ki surecte cok kotu. Asiri karin agrisi oluyor, ilk yemek yedigin zaman sancidan oluyorsun resmen, ben ameliyat oldugumda ameliyatli bolgememi uzuleyim bagirsaklarimami bilememistim.. asiri bir gaz agrisi olusuyor, toilete cikana kadarda suruyor :/
Dayansin kuzu valla daha erken.. Seninki dışarda da pek hareketli olacak sanırım canimAy sorma nts'ye girdik benimki hiç durmadı 36 haftalık başka bir bayanda tık yok.. ya uzuleyimmi sevineyimmi.. bana damar genisletici bir ilac verdi.. sag arterde bir darlik vardi, sanirim buda bebege etki ediyor, cok hickirik, cok hareket, bir o kadar kasilmaya sebep oluyor.. Allahtan gelisimi kotu degil, tek tesellim bu.. ayrica bebek icin ciger acici igne vuruldum yarinda digerini vurulucam, olurda erken dogum olursa bebegin cigeri hizla gelissin diye..
Dayan oglummm dayannn..
Ben ozelde yaptim ilk dogumda banada yaptilar canim can yakan birsey degil icinde ne varsa cikiyor :)Bir arkadaşım devlette doğum yaptı ama lavman yapmamışlar neye göre yapılıyor ki
Teşekkür ederim canım o kadar cift isin karısıtıyım ki yanına isim koyamıyorumYaşar Alp
Yaşar Ege
Yaşar Eren
Yaşar Kaan
Olabilir cnm
Canım ben internet bankacılığı ile ismimi belirterek havale yaptım işlem ücreti yoktu ertesi gün aradım hesabınıza geçmiş mi dedim evet dediler sıkıntı olmadı
Bagirsak hareketlerini rahatlatmakmi? o zaman ameliyattan sonra yapsinlar madem cok iyi biliyorlar :) .. ben yapmazlarsa cok mutlu olucam.. karnimdaki agriyi hala unutmadim ziraNormal al doğumlarda ıkınırken rahat olsun ve bebek temiz ortama doğsun diye ve bebeğin yerleşeceği alan genişlesin bebek kanala rahat yerleştim diye yapılıyor.. Sezaryenlerde o kadar yaygın değil ama bağırsak yaralanmalarını önlemek ve sonrasında bağırsak hareketleri rahatlatmak kabızlığı önleyip gaz cikarmayı kolaylaştırmak için yapılıyor... Faydalı bir uygulama yani
Ne biliyim yaw, valla yandik galiba.. saglikli dogsunda baska istegim yok.. en azindan 8. aydan sonra dogsun bari .. yanliz idrar testim temiz cikmasina ragmen doktorun verdigi fitil sizlatti biraz.. en azindan birsey varsada tedaviye baslamis olduk :/Dayansin kuzu valla daha erken.. Seninki dışarda da pek hareketli olacak sanırım canimsağlıkla gelsinler inşallah
Ameliyattan sonra bağırsakların kendi kendine calışıp calışmadığını anlamak için gaz tuvalet sorup duruyorlar :))Bagirsak hareketlerini rahatlatmakmi? o zaman ameliyattan sonra yapsinlar madem cok iyi biliyorlar :) .. ben yapmazlarsa cok mutlu olucam.. karnimdaki agriyi hala unutmadim zira
Bu model yalandan başlanmış cnm bş ters bir düz lastikler koltuk altı na kadar örülmüş alt kısımda pirinç modeli zor değil yani ama hoş durmuşmerhaba kızlarr ekteki hırkayı komşum torununa almış kayınvaldem örecek kızıma inşallah ama modelini çıkaramadı aranızda bilen anlayan bize yardımcı olabilirmi
Ne biliyim yaw, valla yandik galiba.. saglikli dogsunda baska istegim yok.. en azindan 8. aydan sonra dogsun bari .. yanliz idrar testim temiz cikmasina ragmen doktorun verdigi fitil sizlatti biraz.. en azindan birsey varsada tedaviye baslamis olduk :/
Pardon yanlış yazdı tel yakadan demek istedimBu model yalandan başlanmış cnm bş ters bir düz lastikler koltuk altı na kadar örülmüş alt kısımda pirinç modeli zor değil yani ama hoş durmuş
Ben yurtdisinda da ameliyat oldum ve gazin bayagiii guzel geliyor.. doktor viziteye geldiginde ilk sorusu gaz cikardin mi olmustu, bende evet gaza uyandim zaten demistimAmeliyattan sonra bağırsakların kendi kendine calışıp calışmadığını anlamak için gaz tuvalet sorup duruyorlar :))
31+1 di canım bugün.bugün kaç haftalık tın canımm
Tatlim benim kasilmaldan oturu, bu kasilmalar erken doguma sebebiyet vermesin diye yapildi igne.. Bebek henuz dogum kanalina filan girmemis, rahimde de bir gariplik yok, (acilma, kisalik, kanama vs).. asiri kasilmalarin bir cok sebebi olabilirmis, sanirim ben kendimi cok yordugum icin oldu.. Sende bol bol dinlen canim, ne kadar uzatirsak kar..Canım senin erken doğum riski sebebin nedir? Yani iğne filan yapılmış ya. Bebek aşağıda risk var diyor bana da ama bir şey yapmıyor.
Öyle canım daha neler neler var. Yaşadıklarınıda unutuyorsun bir nevi.. Birileri birşey sordukça insanın aklına geliyorAy bilmediğim ne çok şey var ilk gebeliğim ve çevremde de hiç gebe olmamıştı yakından gördüğüm falan bu haftaya kadar okadar çok şey öğrendim ki daha da devam ediyorum kimbilir neler var daha :) anne olmak çocuğunla büyümek demekmiş
Bebeğinizin normal doğumlarda kolay yerleşmesini sağlamak yada bebek doğarken bi sorun yoksa yuzunden makata bakarak cıkar ve lavman yapılsa bile bir miktar dışkı cıkar bu miktar artınca bebeğinizin yuzune gelme durumu daha fazla burda hemşirelerin işini kolaylaştıracak ne var onu anlamadım yalnız? Sezaryenden rahmin önünde mesane var arkasında bağırsak öndeki mesane sondayla boşaltılır küçülsün zarar görmesin diye genel olarak olmasa da dr tercihidir bağırsak ta boşaltılır... Batının acıldığı tüm ameliyatlarda lavman yapılması zorunlu değildir bağırsak ameliyatları dısında( hepsinde batın acıldığı için gaz fazlasıyla olur) ama ameliyat sonu bağırsak hareketi (gaz,dışkı) izlenmekzorundadır cunku bağırsak yaralanması düğümlenmesi Vs olabilecek komplikasyonlardır. Ve ameliyata girmeden önce imzalanan kağıtta bunların hepsi yazar ve kabul etmiş olursunuz bu riskleri...Ben yurtdisinda da ameliyat oldum ve gazin bayagiii guzel geliyor.. doktor viziteye geldiginde ilk sorusu gaz cikardin mi olmustu, bende evet gaza uyandim zaten demistim.. evet o oyle guzel bir gaz ki tatli uykundan uyandiriyor ahahahaaa.. gaz niye cikmasin ki? cikiyor cikiyor cokta guzel cikiyor.. sonra yemek yiyebilirsin artik diyip ayrilmisti odadan.. zaten orda normal dogumlardada bu tur uygulamalar yok.. ayrica ben bin bir telas dogum sancisiyla hastaneye gidicem ve bunu yapicaklar komik yani, niye hemsirelere kolaylik olsun diye.. gazi dusunduklerinden yaptiklarina ben pek inanmiyorum, bagirsak yirtilmasida bana komik geldi ayrica :)
Bence akıl alacağın en son yer burası olmalı evet için acıdı paylaştın ama bu çok büyük ve hassas bir konu ne seni ne eşini ne de iliskinizi hiç bir şekilde bilmeyen kadınlardan hele ki hormonları tavan yapmış kadınlardan duyacağın tavsiyeler öğütler herşeyi berbat edebilir ... canın çok acıyorsa ne yapacağını bilmiyorsan hemen bir psikoloğa gitmelisiniz tek başına çözülecek ya da eş dost tavsiyesi ile olacak bir durum değil bu hee bu da tavsiye niteliğinde oldu ama cevap vermeden duramazdım zira tüh tüh vah vah ne biçim eşin var sözleri hoş değil ne olursa olsunşu an bir şey düşünemiyorumbeni sevdiğini de biliyorum ve kahretsin ki ben de onu seviyorum. evlenirken ailemi bile karşıma aldım onla hiç istemiyorlardı. Devam edeyim diyorum ama nasıl güven duyarım bir daha iki dakika geç kalsa kafamda kurmacalar başlar. bir ömür böyle nasıl geçer kendimi çok yıpratırım. ayrılsam nasıl olur onu da düşünüyorum çok etkileir miyim çünkü seviyordum. ama şimdi suratına bakınca içimi nefret kaplıyor sanırım zamana ihtiyacım var. affetsem bile ben eskisi gibi olamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?