Bebeğinizin normal doğumlarda kolay yerleşmesini sağlamak yada bebek doğarken bi sorun yoksa yuzunden makata bakarak cıkar ve lavman yapılsa bile bir miktar dışkı cıkar bu miktar artınca bebeğinizin yuzune gelme durumu daha fazla burda hemşirelerin işini kolaylaştıracak ne var onu anlamadım yalnız? Sezaryenden rahmin önünde mesane var arkasında bağırsak öndeki mesane sondayla boşaltılır küçülsün zarar görmesin diye genel olarak olmasa da dr tercihidir bağırsak ta boşaltılır... Batının acıldığı tüm ameliyatlarda lavman yapılması zorunlu değildir bağırsak ameliyatları dısında( hepsinde batın acıldığı için gaz fazlasıyla olur) ama ameliyat sonu bağırsak hareketi (gaz,dışkı) izlenmekzorundadır cunku bağırsak yaralanması düğümlenmesi Vs olabilecek komplikasyonlardır. Ve ameliyata girmeden önce imzalanan kağıtta bunların hepsi yazar ve kabul etmiş olursunuz bu riskleri...
Bana yapmiyoruz derlerse yaptirmayi hic dusunmuyorum, yok mecbur kilarlarsa yapicak birsey yok.. ama yaa ben dusuk bir ihtimal icin bu kadar eziyete giremem.. 5 - 6 defa toilete gidiyorsun ya o esnada bebek gelirse? al bu da bir ihtimal :) Sonlara dogru bayagi ikinarak toiletini yapiyorsun birsey cikmamasina ragmen, hatta sirf o esnada basur olma ihtimalin dogumda diski cikarma ihtimalinden daha cok..Bebeğinizin normal doğumlarda kolay yerleşmesini sağlamak yada bebek doğarken bi sorun yoksa yuzunden makata bakarak cıkar ve lavman yapılsa bile bir miktar dışkı cıkar bu miktar artınca bebeğinizin yuzune gelme durumu daha fazla burda hemşirelerin işini kolaylaştıracak ne var onu anlamadım yalnız? Sezaryenden rahmin önünde mesane var arkasında bağırsak öndeki mesane sondayla boşaltılır küçülsün zarar görmesin diye genel olarak olmasa da dr tercihidir bağırsak ta boşaltılır... Batının acıldığı tüm ameliyatlarda lavman yapılması zorunlu değildir bağırsak ameliyatları dısında( hepsinde batın acıldığı için gaz fazlasıyla olur) ama ameliyat sonu bağırsak hareketi (gaz,dışkı) izlenmekzorundadır cunku bağırsak yaralanması düğümlenmesi Vs olabilecek komplikasyonlardır. Ve ameliyata girmeden önce imzalanan kağıtta bunların hepsi yazar ve kabul etmiş olursunuz bu riskleri...
Tıbbı olarak ne kadar bilgi versem boş size göre ihtimaller olduğu sürece tabiki istediğinizi yapmakta özgürsünüz hayırlı doğumlar...Bana yapmiyoruz derlerse yaptirmayi hic dusunmuyorum, yok mecbur kilarlarsa yapicak birsey yok.. ama yaa ben dusuk bir ihtimal icin bu kadar eziyete giremem.. 5 - 6 defa toilete gidiyorsun ya o esnada bebek gelirse? al bu da bir ihtimal :) Sonlara dogru bayagi ikinarak toiletini yapiyorsun birsey cikmamasina ragmen, hatta sirf o esnada basur olma ihtimalin dogumda diski cikarma ihtimalinden daha cok..
Bu benim fikrim, ben ameliyattan sonra birde bu gaz sancilarini cok cektim, cok agrili ve sancili geciyor.. ilk toiletini yapmakta bir o kadar canini yakiyor.. Yaptiranlara lafim yok, ama bana gore ilkel bir yontem.
Tesekkurler bilgi icin, ama bende yasadigim tecrubelere bakiyorum, bakiyorum yaptiricak bir sebep bulamiyorum.. Ishal olursam soz yaptiricam :))Tıbbı olarak ne kadar bilgi versem boş size göre ihtimaller olduğu sürece tabiki istediğinizi yapmakta özgürsünüz hayırlı doğumlar...
hamile olmasaydın söylenecek çok şey vardı ama şimdilik üzme kendini bebeğin için..gerçek mi bu ya
cnm kasilmalar nasildi.. vajinal mi karin bolgesinde mi... benim de oluyor ama hangi kasilmalar yalanci hangileri gercek dogum kasilmalari bilemiyorum... yani hangi tur kasilmada korkmamiz gerekir seninkileri tanimlar misin... belki benim de igne vurulmam gerekir... doktora da sorarim haftaya randevum...Tatlim benim kasilmaldan oturu, bu kasilmalar erken doguma sebebiyet vermesin diye yapildi igne.. Bebek henuz dogum kanalina filan girmemis, rahimde de bir gariplik yok, (acilma, kisalik, kanama vs).. asiri kasilmalarin bir cok sebebi olabilirmis, sanirim ben kendimi cok yordugum icin oldu.. Sende bol bol dinlen canim, ne kadar uzatirsak kar..
canım cok cok tesekkur edrım cevabın ıcın korktugum nokta buyduuu saglıgım elverdıkce normal ıstıyorum son anda benı korkutup sezeryane alan bır doktor ıstemıyorumm
Sakin ol tatlim gececek bu gunler :-* bende yemeklerde tuz ayarini cok iyi yapardim artk yapamiorm esim de hatun sana noldu diotakma
Sen nasıl 5.6 kez tuvalete gittin sana nasıl bir lavman yapmışlar pek anlamadım. Normalde öyle degil. Bir kere tuvalete gidiyorsun ve bitiyor. Hele doğumdan önce sana karın agrısı verecek birkaç kere tuvalete çıkaracak lavman yapmazlar. Çünkü lavmanı yapıyor. Tuvaletini yaptıktan sonra sonda takıp ameliyata alıyorlar. Senin lavman olayın biraz zor geçmişde ondan tepkilisin benceBana yapmiyoruz derlerse yaptirmayi hic dusunmuyorum, yok mecbur kilarlarsa yapicak birsey yok.. ama yaa ben dusuk bir ihtimal icin bu kadar eziyete giremem.. 5 - 6 defa toilete gidiyorsun ya o esnada bebek gelirse? al bu da bir ihtimal :) Sonlara dogru bayagi ikinarak toiletini yapiyorsun birsey cikmamasina ragmen, hatta sirf o esnada basur olma ihtimalin dogumda diski cikarma ihtimalinden daha cok..
Bu benim fikrim, ben ameliyattan sonra birde bu gaz sancilarini cok cektim, cok agrili ve sancili geciyor.. ilk toiletini yapmakta bir o kadar canini yakiyor.. Yaptiranlara lafim yok, ama bana gore ilkel bir yontem.
Anladım canım. Bende kasılma yok magnezyum verdikten sonra sertlesmeler de azaldı ama rahim boyunda kısalik var. 24 mm. Nette 25 altı riskli diyor. Pazartesi sorucam bakalım bu riske karşı yapılacak bir şey yok mu huuu diye. Şubati bebisler karnımuzda sağlıkla gorebilsekTatlim benim kasilmaldan oturu, bu kasilmalar erken doguma sebebiyet vermesin diye yapildi igne.. Bebek henuz dogum kanalina filan girmemis, rahimde de bir gariplik yok, (acilma, kisalik, kanama vs).. asiri kasilmalarin bir cok sebebi olabilirmis, sanirim ben kendimi cok yordugum icin oldu.. Sende bol bol dinlen canim, ne kadar uzatirsak kar..
yok canım kilosunu dert etmiyorm kilo alımı yavaşlamış ona üzüldüm.bide hareketinin azalması acaba yolunda gitmeyen bişeyler mi var diye endişelendirdi benikilosu cok iyi bence niye dert ediyosun ki.. hareket etmemesinin bir sebebi vardir, kontrolde hersey yolundaysa dert etme bence.. seninkide uygucugillerden sanirim.. Ben suan bebegim cok hareket ediyor diye dertliyim yani :/ .. sirinirim bozuyor aha yine kasilicakmiyim diye
Evrt canim karindan ultradonla da ölculuyor. Ama vajinal ultrason daha saglikli ve grrcekci bir sonuc veriyormus. Benim ayrintili usg yapilirken dr kisaliktan suphelenip vajinal bakmisti ve hakli cikti. Bi ay sonra kontrole cagirmisti. Gectigimiz sali gunu gittim. Bu kez karindan bakti nedense. Oncekiyle ayni cikti boyu. Belki de kisaldi ama vajinal usg olmadigi icin ayni gorundu . kisalik da Allah korusun erken dogum riski.Kızlar bu rahim ağzı ultrasonda ölçülüyor mu? Yoksa vajinal muayenede mi bakılıyor. Nasıl öğrendiniz kaç mm ne olmuş
Ben gecen gebeligimde kasilma nedir bilmezdim bugunlerde bolca yasiyorum,boyle karnim geriliyor bebek bit yerde toplaniyor ve degisik bir his olusuyor,yamuluyor resmen karnim bir kac saniye..pazartesi randevum var bakalim ne diyecek.O kadar sey sorucam diyorum giriyorum odaya kem kum edip cikiyorum bende bir tuhafim
Her aksam yediyle on arasi doguruyorum saniyorum agrilar yuzunden :)Yalanci kasilmalar yasiyoruz sanirim,dr a sorunca buyuk ihtimal nst ye sokar bence.Bende telefona not alicam soracaklarimi :) esim kizimi tutmaya calismaktan ultrason ekranina zor bakiyo ondan fayda yok :)Aynen bende öyle artık eşimi tembihledim o hatırlatıyor sunu da soracaktın bunuda soracaktın diye:) Canım bu kasılma konusu bende bir kaç gundur cok fazla özellikle geceleri karnım tas gibi oluyor ve uyuyamıyorm suandada aynı şeyi yasıyorum yani bu kadar sık olması normal mi bilemiyorum bende salı gunu gidicem dr a umarm unutmam sorarım :)
Her aksam yediyle on arasi doguruyorum saniyorum agrilar yuzunden :)Yalanci kasilmalar yasiyoruz sanirim,dr a sorunca buyuk ihtimal nst ye sokar bence.Bende telefona not alicam soracaklarimi :) esim kizimi tutmaya calismaktan ultrason ekranina zor bakiyo ondan fayda yok :)
Agrilarimiz sizilarimiz ciddiye alinsin istiyoruz degil mi :)Ben agzimi doldura doldura dayanilmaz agrilarim var deyince,dr un gulumseyip gel bi bakalim normal bunlar son aylarda demesi sinir bozucu olabiliyor :) Aman aman birsey cikmadan miadina kadar dayanirlar insallah,dr larda anliyorlar demek ki neyin ne oldugunu,insallah saglikla kucagimiza aliriz.Evet en iyisi Can'ım :) Umarım benim doktorda nst ye baglar biraz tedbirli oldugunu hissetmek istiyorum bu aralar sanki ne desem olabilir normal diyecekmiş gibi geliyor :) hakkımızda hayırlısı olsun insallah
usg de ölçüyor benim dr.um üsttenKızlar bu rahim ağzı ultrasonda ölçülüyor mu? Yoksa vajinal muayenede mi bakılıyor. Nasıl öğrendiniz kaç mm ne olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?