Kanama bittikten sonra 15 gun temizlik gordunse gelen kanama adet olabilir. Ama arada 15 gun sarti varArkadaşlar kanamam bitmişti 53.gündeyiz kırmızı şekilde akıntı var adet mi acaba namaz kılınır mı
Canım anakucagında duruyormu bebegin duşakabinin kapalıysa koy anakucagına banyoya yanına al. Su seside hoşuna gider.Ya tüm akşam da değil istediğim biliyomusun...şöyle acele etmeden duşta rahatlamak istiyorum...o da kuruması giyinmesi derken hadi 1 saat de...istediğim 1 saat...rutin yemek sonrası her akşam bunu yapsa...ben dünya iş hallederim.ağlayınca dayanamıyor katlanamıyır bebeğe..sanki tüm gün bakmış sabrı tükenmiş gibi bebeğe bağırıyor
Temizleme pamuğuyla kakasını temizlediğim gibi temizliyorum canımCanım pipi sini nasıl temizliyorsun
Ay bizimkine öyle baba ol desem bağrınırsam ben Zararlı çıkarım.dili çok sivridir.kavga sebebi bu olur o neler söyler de erkek aklıyla nasıl akıl etti dersin.anne gibi ol der o kadar uğraşırsın o bir b.k yapmaz.gelir anneliğini yargılar.bi de sinir krizine sokar seni.spnra da der bir aynaya haline bak.bebeği alır kucağına bak kızım annene der.bi de rol yaptığını ima eden şeyler söyler sen ağlarsın hunharca.başına dikilir.hadi bi de tansiyonun düşer şimdi der falan.neler söyler neler çıkartır inanamazsın.o yüzden ben susuyorum hatalarına...çünkü hiç ummadığım aklıma gelmeyen şeylerle yargılanıyorum ve bunların ihtimalini bile düşünmesi çok Kırıcı.annesinin bebeği sürekli kendi taraflarına benzetmesine artık alındım da dile getirdim diye bana maddi çıkarımız bitti tabii dimi dedi düşün...iyi ki bi yardım ettiler...bir kere para demedim eşime işte kırmak için buluyor canım çirkin sözler.alakasız şeyler...Ahhh maiiim bir an dedim benim kocadan bir tane daha :))bazen oğlum onun kadar yormuyor benikızı yorum bagiriyium baba ol diyorum yok. Sanırım simdi çok küçük geliyorlar onlara ondan mi tam hissedemiyorlar bilmiyorum. Kızıp sonra yanina gidiyorum sarıl bana da en azından sıcaklığını hissedeyim diye. yoksa bir ara bosanalim demistm
Dun gecede o kadar sınır oldum ki sonra gittim sarıldı mm napim adam da yok daha o duygu. ;(
Ay bizimkine öyle baba ol desem bağrınırsam ben Zararlı çıkarım.dili çok sivridir.kavga sebebi bu olur o neler söyler de erkek aklıyla nasıl akıl etti dersin.anne gibi ol der o kadar uğraşırsın o bir b.k yapmaz.gelir anneliğini yargılar.bi de sinir krizine sokar seni.spnra da der bir aynaya haline bak.bebeği alır kucağına bak kızım annene der.bi de rol yaptığını ima eden şeyler söyler sen ağlarsın hunharca.başına dikilir.hadi bi de tansiyonun düşer şimdi der falan.neler söyler neler çıkartır inanamazsın.o yüzden ben susuyorum hatalarına...çünkü hiç ummadığım aklıma gelmeyen şeylerle yargılanıyorum ve bunların ihtimalini bile düşünmesi çok Kırıcı.annesinin bebeği sürekli kendi taraflarına benzetmesine artık alındım da dile getirdim diye bana maddi çıkarımız bitti tabii dimi dedi düşün...iyi ki bi yardım ettiler...bir kere para demedim eşime işte kırmak için buluyor canım çirkin sözler.alakasız şeyler...
M Minno2 lohusalık ne zaman bitmişti. Önemli olan o canım doğum yapalı 53 gün olması önemli degil. Temizlendikten sonra 15 gün geçtiyse adet olmuşsun.
Canım anakucagında duruyormu bebegin duşakabinin kapalıysa koy anakucagına banyoya yanına al. Su seside hoşuna gider.baktın aglıyor yıkanıp çıkarsın hemen ağlamazsa uzatırsın banyonu..
Üzülme sıkılma başka yöntemler bul kendine.. kocan yokmuş gibi çare ara..
Çamaşırda bebeginle as evinide onunla süpür yemeginide onunla yap ne olacak hiçbişey olmaz. Ben anadizi aldım hep ona koyuyorum mutfakta yemek yaparken çamaşır asarken... yanında beni görürse ağlamıyor. Ben hareket edince takip ediyor. Bende iş yaparken hopla zıpla yapıyorum aglamadan duruyor.
Temizleme pamuğuyla kakasını temizlediğim gibi temizliyorum canımüzerinden sildiriyorum.
Ama deriyi ileri geri çok yaptırmak çocuğun erken uyarılmasına da sebep olabilir. O yüzden sünnet ettirmeyenler derisini ileri geri çok fazla yapmasın
Pedagoglar erkek çocuğun temizliğini yaparken çok abartmadan kısa birşekilde pipi ile çok oynamadan yapılmasını tavsiye ediyor.
Evet canım sünnet olunca temizlemek çok kolay oluyor.Ben temizlemistim iste enfeksiyon kaptıdediğin gibi yapmak lazim. Ve en erken şekilde sünnet sanırım ;(
Kizlar sakin bosanma kelimesini kullanmak bile nikahi tehlikeye sokar bi arastirin.insallah esleriniz biraz idrak eder.zamanla duzelirler alisirlarCanım inan benimki de neler diyor. Artik duymuyorum. En son tartismamizda gecen hafta cidden boşanmaya karar verdik. Ben Susamiyorum o da susmuyor is uzuyor... Uzun uzun konuştuk bakalım. Ben onu takmamaya karar verdim. Bu bebeği kendim buyutecegim. Haa sağ olsun bakar çocuğa arada . napalim o yeter. O da biraz buyusun belki alışır oyun oynar zaten çok sever aslında çocukları. Oynamazs fda şükür oğlum var diyorum. Anneyim diyorum. Artik güçlü olmam lazim diyorum.
Benimkini gören ayni babası diyor. Bize benzeyen yanları bile olsa kv devamlı kendilerine benzetti ne yapalım kocami dogurdum deyip geciyorum. Maddi çıkar her fırsatta hicbir şey istememeye çalışıyorum zor da kalsak da sırf bunu derler diye
Bir de acaba esin kızını mi kıskanıyorondan da yapabilir
Esim de beni kircam noktaları öyle çok biliyor ki ...
Sadece ilk aylar bunlar olabilir diyorum ve sabrediyorum. Esimi seviyorum. O da seviyor. Sadece farklı bir surece girdik
Düşünme duyma en kolayı bu canım...
Evlatlar iyi olsun da!
İki hafta önce bizde yaptık.maiii canım Allah yardımcın olsun. Bebekten çok kocanın anlayışsızlığı yoruyordur seni. Senin sakinleşmen lazım şu rezene ve anasonu sende iç.
Sen sakinleşmediğin sürece bebegin sakinleşmez. Bende böyleyim çünkü özellikle gece ne zaman stres olsam bebek uyanıkken eşimi hor hor görsem tepem atıyor. Bebege hadi uyu ya falan desem hiiiç uyumuyor. Gece aldım bebegi kucagımaa dedim sen ne kadar miniciksin hetşeye muhtaçsın uykuya bile dalamıyorsun. Şu babana bak hor hor uyuyor. İyide ona kızıp sana niye laf söylüyorum dedim. Sakince kalktım elimi yüzümü yıkadım ve tekrar emzirdim. Uyudu yavvv 10 dk da hemde...
Öff her zaman sakin olabilsem.
Yapım bu sabırsızım ve çabuk sinirleniyorum. Herşey istediğim gibi olmazsa stres yapıyorum.
Şu sakin ol a kısmını bir becerebilsek hayat kolaylaşaca .
Sende eşini böyle kabul et. Yoksa bebişinle başa çıkamazsın.
Ama şu sıcak su banyosunu sanada tavsiye ederim. Birkaç gündür buraya yazıp duruyorum canım. Küvetinini doldur komple bebegi içine sok. Sadece kafası dışarda kalsın. İleri geri yüzdür bebegini. Sudaki hafif dalgalar masaj yapsın ona..
Eşin yoksa yanında bebegin havlusunu ana kucagına ser. Oda yoksa çamaşır makinesinin üzerine yada dolap varsa üzerine ser. İlla bir yer vardır banyonda.. bebeğini yıkamauacaksın su dökmeyeceksin. Yüzdür 5. 10 dk sıcak suda çıkar sar havluya.. hatta birazda öyle tut. Cidden bebişler çook rahatlıyor.
Kizlar sakin bosanma kelimesini kullanmak bile nikahi tehlikeye sokar bi arastirin.insallah esleriniz biraz idrak eder.zamanla duzelirler alisirlar
Yok baya baya ağlıyor.hani biz çok ağlayınca nefesimiz yetmez ya,o raddeye geliyor.yattığı yerden bakınmaya alıştırmıyorum.seninki ne güzel Yatıp izliyormuş.ahh nerdeeemaiii canım ayrıcada bebegin aglasın biraz hiçbişey olmaz. Katılmıyorsa morarmıyorsa bişey olmaz. İki mızıldayıp duruyorsa hemen alma. Bazen keratalar aglıyormuş gibi yapıyorlar seni kandırmaya çalışıyor sen anlarsın artık. Her mık mık yaptığında alma. Yavaştan alışsın etrafla ilgilenmeye..
Biliyor bilmez mi hassas noktalarının neler olduğunu...iyice tribe girdi.sabaha karşı bebeğin Altını değiştiriyorum.zaten ağlıyor bi de o sevmeye diye abanmış çocuğun suratına pis pis nefesiyle bi de üflüyor.napıyosun dedim sıkıntı geldi çocuğa yapma öyle.bağırmadım da dÜzgün söyledim.azarlamışım ben onu.onun yaptıklarına ne isim takmalı...Canım inan benimki de neler diyor. Artik duymuyorum. En son tartismamizda gecen hafta cidden boşanmaya karar verdik. Ben Susamiyorum o da susmuyor is uzuyor... Uzun uzun konuştuk bakalım. Ben onu takmamaya karar verdim. Bu bebeği kendim buyutecegim. Haa sağ olsun bakar çocuğa arada . napalim o yeter. O da biraz buyusun belki alışır oyun oynar zaten çok sever aslında çocukları. Oynamazs fda şükür oğlum var diyorum. Anneyim diyorum. Artik güçlü olmam lazim diyorum.
Benimkini gören ayni babası diyor. Bize benzeyen yanları bile olsa kv devamlı kendilerine benzetti ne yapalım kocami dogurdum deyip geciyorum. Maddi çıkar her fırsatta hicbir şey istememeye çalışıyorum zor da kalsak da sırf bunu derler diye
Bir de acaba esin kızını mi kıskanıyorondan da yapabilir
Esim de beni kircam noktaları öyle çok biliyor ki ...
Sadece ilk aylar bunlar olabilir diyorum ve sabrediyorum. Esimi seviyorum. O da seviyor. Sadece farklı bir surece girdik
Düşünme duyma en kolayı bu canım...
Evlatlar iyi olsun da!
cnım benımkını soyleyeyım de halıne sukret. Bak dogumdan berı yanı 38 gunduz ben bebısle yatıyorum odasında bızımkı yatakodasında rahat yatakta, gece bazen emzırme sonrası gazdan aglıyor cocuk,bızımkı kalkıp sınırlı sınırlı gelıyor ver ver cocugu bana dıyor yanı ben aglatıyomusum gıbı. Beyımızın uykusu kacıyomus, e napalım dedım yapmasaydık cocuk madem uykun kacıyor. Arabayla ıse gıdıyormus uykusu kacınca kaza yaparmıs, ucretsız ızın almasam mayısta bende ıse baslıycaktım ben senın ıkı katın yorulacaktım dedım.Biliyor bilmez mi hassas noktalarının neler olduğunu...iyice tribe girdi.sabaha karşı bebeğin Altını değiştiriyorum.zaten ağlıyor bi de o sevmeye diye abanmış çocuğun suratına pis pis nefesiyle bi de üflüyor.napıyosun dedim sıkıntı geldi çocuğa yapma öyle.bağırmadım da dÜzgün söyledim.azarlamışım ben onu.onun yaptıklarına ne isim takmalı...
Canım biz Boşanma kelimesinin suyunu çıkarttık.artık çare yok.böyle gidecek hayat...
Ya aslında duymazdan geldim çok da işte bu benzetme olayı çok söylendi artık dedim sıkıyor bu.hemen annemin babamın yaptıklarını hatırlatıyor.en azından öyle yapmıyorlar diyor.para verdiler sanki ben mi biz mi istedik...napalımyani yardım ettiler diye yüzüme tükürseler çok şükür mü diycem.
Canım,artık bir bebek var.boşanmak daha zor...çözüm bulmalı...yani en son düşün onu...
Şuan eşime sukrettm yani benimkide sabah kalknca uyuyamadm diyo sinir oluyorm ama banyo yaptrnca etrafı toplar çamaşırlarını makineye atar bitince asar ben uyurm biraz susturamazsa uyandrirAhhh maiiim bir an dedim benim kocadan bir tane daha :))bazen oğlum onun kadar yormuyor benikızı yorum bagiriyium baba ol diyorum yok. Sanırım simdi çok küçük geliyorlar onlara ondan mi tam hissedemiyorlar bilmiyorum. Kızıp sonra yanina gidiyorum sarıl bana da en azından sıcaklığını hissedeyim diye. yoksa bir ara bosanalim demistm
Dun gecede o kadar sınır oldum ki sonra gittim sarıldı mm napim adam da yok daha o duygu. ;(
Herkes sutum az demıs benım tam tersı bu gunlerde sutum cok ama meme ucum kalkana ragmen cıkmıyo bazen, bebıs ememıyo emerken eger sutum hızlı gelırse bu sefer aglıyo, dun gece emzırırken agzından cıktı meme, memenın ucu sankı selale gıbı bırden tazıklı sut aktı cocugun yuzu gozu sut oldu, bugun yıne sagıcam aksam yatmadan emmesının uzerıne onu da verıcem ama buna ragmen bana az kılo almıs gıbı gelıyor, dun mesela cıs sayısı ıyıydı ama cok kaka yaptı. Esım de kaynana gıbı sureklı karısıyor, neymıs somalılı cocuklara benzıyormus kılo almadıysa benı dovecek sankı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?