2016 Şubat Anneleri

Kizlar bebeklerim nerdeyse 3aylik oldu ikisi de hafiften donmeye basladi duz birakiyorum saga veya sola dogru iyice yan donuyorlar artik yuksek yerde birakmamak lazim koltukta emzirme yastigina yatiriyorum zillileri :KK19: buyuk kizim 5.5aylikken donmustu ama bunlar daha hareketli daha cabuk donecekler yuruyecekler gibi :nazar:

Aman almasın biberonu boşver:p daha beter oluyorlar sonra:/

Aa benim aldığım1numara idi onun içi havlu gibiydi. Pütürlü pütürlü.
Acaba yeni doğan serisi mi öyle sonrakiler normal bez gibi :/
Veya firkanın dediği gibi büyüdüklerinde totoları öok kalın olmasın diye mi ince tutmuşlar :/
Biberon almamasi da cok zor benim kizlardan biri biberonu emzigi tutuyor digeri hic birini almiyor gicik olacak zaten belli. Ilaclari da tukuruyor anne memesi disinda herseyi disari ittiriyor diliyle midesi bulanir gibi bi surat ifadesi biraz daha zorlarsan bogazina kacmis gibi oksurmeye basliyor benim de gunduz uyumadiklari icin sutum yetmiyor iyice acikana kadar bekliyor sonra aliyor biberonu ancak

Çok değil ağladı zaten ben gözümü açtım Bebek yok diye yere Bi baktım yerde eşim uyku sersemi uyandı çok şükür hemen aldık emzirdim ama uykulu uykulu kabus gibiydi. Sonra gülmeye falan başladı aslında kemikleri yumuşak olduğumdan kırılma durumu çok yok çok şükür dikkat etmek lazım
Gecmis olsun canim bebeklerin iskeleti kemiklesmediginden sorun olmaz da insan korkuyor iste. Ilk kizimi 5.5aylikken dusurdum hic bebeklere guvenmemek lazim daha saga sola donemeiyordu yorganin ustunde ben iki adim atmadan 2-3tur atmis yere dustu odum kopmustu ikizleri simdiden emzirme yastigina yatiriyorum koltukta. Yere birakmak en guvenlisi ama benim pacoz kizim yuzunden biz birakamiyoruz

aynen canım ya önceden böyle değildi benim eşim doğumdan sonra değişti yine yardım eder yemek falan yapar ama arada birşeyler oluyor sanki
Bebege kayan ilgiyi kiskaniyordur canim ben hep soyluyorum benim buyuk oglan kocam :KK45: erkekler guclu ilgi gosteren nazlayan gibi gorunse de hep yuzeysel. Asil guclu olan biziz. Nazlaniyorlar bize biz de mecbur cekiyoruz

Kizlar bebeklerim nerdeyse 3aylik oldu ikisi de hafiften donmeye basladi duz birakiyorum saga veya sola dogru iyice yan donuyorlar artik yuksek yerde birakmamak lazim koltukta emzirme yastigina yatiriyorum zillileri :KK19: buyuk kizim 5.5aylikken donmustu ama bunlar daha hareketli daha cabuk donecekler yuruyecekler gibi :nazar:
Aynen aynen benimki bir aylıkken başladı sürünmeye odur budur korkuyorum dikkat ediyorum.. Ocak bebekleri çok hareketli oldular Maşallah

Saat olmuş 5 ve hala zerre uyku uyuyamadım. Şaşırdı bu akşam kendini bizim kız :(

Bebeklerinizi gece emzirmek icin uyandırıyor musunuz arkadaşlar benimki iki iki bucuk saatte bir uyaniyordu ama bazen uzun uyuyor kaldiriyorum kalkmak emmek istemiyor ama üç saatten fazla ac kalmasi da iyi degil diyorlar şaşırdım bu konuda ne yapsam
Uyandırma canım burak uyusun 3 saat degil 5.6 saati geçmeyecek :KK66: devamlı uyandırırsan uyku düzeni bozulur. Uyumak istediği için emmiyordur.
Mrblar.15 günlük bebeğim var gögüslerim çok yara oldu resmen ucu ikiye yarıldı emzirmekte zorlanıyorum ne denedıysem geçmedi.bu durumu yaşayıp bi önerisi olan var mı acaba
Canım slikon göğüs ucu al. Emzirme işin bittiğinde göğüsleri kapatırken tak o slikonları üstüne ped koy ama. Süt akıyor ve ucun içinde kalıyor o iyileştiriyor. Sütün çok çok akarsa kalkan tak :KK66: oda iyileştiriyor.
Kızım şuan uyuyor ama inceden inliyor hep ara ara nasıl geçecek bu grip dr ilaç vermiyor kuzım emmiyor öksürüyor hapşırıyor burnu tıkalı hep miniğimin ooooofff oofff
Canım benimki de geceleri çok öksürüyordu ne zamanki üzerimdeki yün ve yüncinsi battaniyeleri kalldırdım rahat uyudu. Onlarda gıcıkı tetikleyebiliyor. Burnunuda... Bebegi yanında yatır üzerinede ince yorgan ört. Battaniye degil :KK66: inş biraz daha rahatlar. Birde kaçgündür hasta? Uzum sürdüyse başka doktora git ilaç vermeden geçmeyebilir :KK43:
Benim ilk oğlan yaklaşık 3 yaşındayken böyle hastalanmıştı 3 hafta öksürüğü azalmadı başka bir doktora götürdüğümde gece üzerine ne örtüyorsun dedi. Battaniye deyince dediki: bazı bünyeler hastayken narinleşiyor battaniye gıcıgını artırır battaniye örtme dedi. Yav o akşam çocuj mışıl mışıl uyudu. Çok şaşırdım.

Ayy olmuyo ya tartilmasam iyice cozutcam
Ben tatlı yapmicam yoksa yedikce yiyorm recwl hiç sevmezdm nerdeyse her gün kahvaltıda sadece reçel yiyorm :D ay yine canm çekti bak
Benimkide öyle Canm çok hareketli en koseye cekyrm ki dusmesn diye eller ayaklar zaten bi dk durmuyo

canım benim bal konusunda sinirlenmeden tekrar tekrar anlat Allah korusun alerjik reaksiyon sonuçları ciddi olabilir internetten doktor linki aç dinlet mutlaka vardır balın neden zararlı olduğunu anlatan anlasa bence o da yapmaz yine zararlı ama bari reçel versin bir daha çocuğun önemli ve küstürmemek istiyorsan ne kadar bunalsan da bir çözüm bulman gerekiyor

bir de kabızlık için bizim kız da aynı durumdaydı en son 10 gün kaka yapmayınca doktora gittik kızın poposunda ufak bi çatlak olmuş ondan yapmıyor olabilir dedi doktor bize magnezyum verdi müshil etkisi yapıyor ama duphalak gibi şeker değil ve gaz yapmıyor beş gün kullan sonra bir gün ver bir gün verme dedi poposu içinde rivanollu su ile yıkıyorum biraz poposunda bekletip medicasol krem sürüyorum bir de sadece anne sütü alıyor diye su vermiyordum kakası sulansın diye 20-30 cc su içir ki zorlanmasın dedi ilaca akşam başladık ertesi gün öğlen hiç zorlanmadan rahatça yaptı bugün 5. gün ve sabahtan beri az az 3 kere yaptı maşallah istersen doktoruna sor ilacın ismini vereyim istersen eczaneye ama duphalak içeriği de şeker olduğu için ve gaz sancısı yaptığı için ben vermek istememiştim
ay cok sevindim cnm bebisinjn kendi basina kaka yapmasina. ins benim ki de yapar..
duphalac iyi hosta, gaz yapmasi mahvetti bizi. bu gece 2saat uyuyamadik gazdan. gozlerim kan canagina dondu. bebegim bitap...
ilacin ismini yazabilirmsn cnm.
damla mi surup mu o?
ne kadar olcu de veriyorsun?

bir de o rivwnollu suyu popoyu distan mi yikiyorsun?
kremi de ice dogru mu suruyorsun?

Kızlar lazer yaptırmayı düşünüyorum.. düşünceleriniz benim için önemli... Yaptirsammi veya yaptirmasammi veya incelikleri yaptıran varsa yazabilir mi?

Bu arada bugün kızımı 2 aylık asiya götüreceğim ateş yapar diyorlar gitmeden şurup ver diyorlar ama vermek istemiyorum siz ne yaptınız

Kızlar lazer yaptırmayı düşünüyorum.. düşünceleriniz benim için önemli... Yaptirsammi veya yaptirmasammi veya incelikleri yaptıran varsa yazabilir mi?

Bu arada bugün kızımı 2 aylık asiya götüreceğim ateş yapar diyorlar gitmeden şurup ver diyorlar ama vermek istemiyorum siz ne yaptınız
Boşa ilaç verme canım belki ateşlenmez. Ateişi37.5 geçerse veriliyor

canım nasıl koyuyorsun dolaba ben hiç yapmadım da öyle taze oluyormu öyle yapınca hep duyarım ama hiç denemedim nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum
Boregi patatesli yaptim. Pisirmedim Sigara boregi gibi sarip koydum. Pogacayi da pisirip koydum buzluk posetlerine

Yok canim dogru hatirliyorsun cok sukur masaj yaparak cozduk o isi senin bebegindede olmus gecmisdi galiba masajla dogrumu?
Arkadaşlar bizde de çapak var iki haftadır dr un verdiği damlayı kullanıyoruz ama hiç bir yararı olmadı ben çapaklandıkça sütümle siliyorum siz Nasıl masaj yapıyorsunuz

10 bebekten ikisinde ateş yapıyomuş.. Çok endişelenme bence ;)

Günaydın tosun anneler ve pıtırcık bebekleri, güzel bir hafta diliyorummm :)))

Kızlar bugün bakıcı komşumun yüzü gülüyodu sanırım işe devam edicek, cuma bırakıcak gibi gelmişti bana oysaki :))

Gebelik öncesi lazere gitmiştim. Bacaklarım ve koltuk altım bitmiş, genitaö bölgemde eepey azalmıştı. Kesinlikle tavsiye ederim. Amaaaa şuan emzirme döneminde sıkıntı olmaz mı?
Zararı olmasa bile bi iki günlük ten kokusunu değiştiriyor. Bebek emmeyi reddedebilir:)

Back
X