- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
ya benim bi arkadasim dogumdan 3 ay sonra gebe kalmis.aldirmis malesef. hem de adet bile gormmisken aslinda dogumdan 6 hafta sonra yumurtlama oluyormus. gebe kalinmak istemiyorsa kisi korunmaya baslamali ve bence bunu erkek yapmali. prezervatif hem en etkili korunma hem de en zararsizi.Evet ya bide o var tedaviyle olan gebeliklerden sonra bazen hamilelik cok kolay gerçekleşiyor:) aslında bende doğumdan sonra bi 10 gün kanamam oldu sonra geçti sonra tam kırkımın bitmesine 3-4 gün kala adet gibi az az kanamam oldu ben adet oldum die düşündüm ama sonra tık Yok :/ bu süt koruması muhabbetinde bebeğim cok düzenli etmesi gerekiyor böylece kanda prolaktin hormonu düzeyi belli seviyede kalıyor ve bu da yumurtlamayı önlüyor doğal dopum kontrol hapı gibi adet olunsa da yumurtlama olmadığı için gebelik olmuyor ama benim endişem oğlum geceleri çok emmiyor ve aralıklar 4 saati geçiyor bu durumda 'süt koruyor' muhabbeti bana göre olmuyor.... Bi spiral koydursam da rahatlasam
sen bilirsin tabii. ben daha once de yazmistim rota asisinin tercihe birakilmasinin tek nedeni saglik bakanligi butcesi aslinda birkac yil once pnomokok asilari da tercihe bagliymis aa simdi zorunlu.Ishaldan korkmuyorum canim ya.. benim bildigim bebekler ishal olur atesi cikar ve sonrada gecer, cok kasmaya gerek yok :) Bunun icin kimyasali dayamayacagim. Hollanda demisken hollandanin mide gribi meshurdur.. bir hafta yataga yapistirir genc yasli farketmez, hem kusarsin hemde ishal seklinde atesinde cikar.. yok anam doktora gittiginde paracetamol'u dayar doktorlar :)) bol su ic bitti gitti
Yok can.m sordum 2. ay aşılarının 2. dozlarini yapacağını söyledi3. Ayda izlem için ve isteğe bağlı rotavirüs için çağırmış olabilir ama 4. Ayda zorunlu aşı var onun için girmen gerek canım tabi yine ara sor
mesela bi kaç dr sordum ve canlı aşıların birlikte verilebilecegini söyledi. yani arada 1 ayın olmasına gerek yokmuş.hangisi doğru?Çok emin olmamakla birlikte bildiğim kadarıyla 3 ay dokunmaya kadar yani 90 günlük olana kadar yapılıyor cunku sonrasın 4 aylık aşıları var ve arada 1 ay olması gerek
Bizde de gaz sorunu var.surekli agliyor çoğunlukla huysuzluktan olsa da gaz da var.bugun dr a goturduk.biseyi yok gazdan agliyo dedi.rezene demleyip ver dedi.arada veriyodum zaten.kendimde rezene anason iciyorum arada cok duzenli degil ama artik duzenli icecem.onceden hergun iciyodum gaz sorunumz yoktu.bi tanidikta kimyon demle kendin ic dedi onun bebeginin gazi oyle gecmis.bugun onu da denicemBebeğim ağladı tüm gece, gaz için neler yapıyor sunuz ?((((
Bebeğim ağladı tüm gece, gaz için neler yapıyor sunuz ?((((
Bizde de gaz sorunu var.surekli agliyor çoğunlukla huysuzluktan olsa da gaz da var.bugun dr a goturduk.biseyi yok gazdan agliyo dedi.rezene demleyip ver dedi.arada veriyodum zaten.kendimde rezene anason iciyorum arada cok duzenli degil ama artik duzenli icecem.onceden hergun iciyodum gaz sorunumz yoktu.bi tanidikta kimyon demle kendin ic dedi onun bebeginin gazi oyle gecmis.bugun onu da denicem
Doktor ayrica bi damla onerdi.etkinligi kanitlanmis tek damla dedi kendi cocuklarna da cok iyi gelmis.ama adini unuttum esimde recete.bio yla basliyodu ama.yuzustu yatir dedi memeden bi saat sonra.umarim geçer bu sancilar aglamalar
Hem biz mahvoluyoruz hem onlar
Hiç olmuyo mu gazı bizim belirli saatlerde gaz sancilarimiz oluyo her gün aynı saatte bende artık yediklerime hiç dikkat etmyrm yaa kimyobu nasl verysnben kimyon demliyorum emzirmeden önce 2 çay kaşığı veriyorum,
akşamları da bio gaia veriyorum
günde 3-4 kez karın masajı var onu yapıyorum oğluma iyi geliyor
birde anne çayı içiyorum içinde rezene falan var o da ona iyi geliyor sanırım
Sanirim dr un dedigi damla oydu canımben kimyon demliyorum emzirmeden önce 2 çay kaşığı veriyorum,
akşamları da bio gaia veriyorum
günde 3-4 kez karın masajı var onu yapıyorum oğluma iyi geliyor
birde anne çayı içiyorum içinde rezene falan var o da ona iyi geliyor sanırım
Kızlar bebeğimin başının terlediğimi söylemiştim ya bugün dr a gittik başının arkasının terlemesi bebeklerde normal dedi
Ay süt koruyor diye arkadaşım saldım çayıra Hesabı yaptı:) sonra 1,5 Yaşında oğlu varken yine hamile kaldı.biz kutluyoruz o ağlıyor,garip bir ortamdı yani:) eşim de Dr ye git adet olmadın madem bir görün diyor.git sen görün dicen,Döndüğünde beni beğenmicek seçimleri değişecek haberi yokSüt koruyor tabiri buradan çıkmış. Emziren anneler adet olmayabiliyormuş. Ee adet olmayınca hamile kalma ihtimalide olmuyor.
Bende olmadım ama olmakda istemiyorum. En azından hamile kalmayacagını bilmek rahatlatıyor.
Hiiç kurcalatamam şimdi kendimi
Gerek yok bence Mayıs'ta da olmazsam o zaman gitcem ben.bildiğin 1 yıl adet olmadık şaka gibi:))Canim calpol mu kullaniyorsun bana fitilde onwrdi ama hangisini alayim bilemedim
Normal.özellikle emerken şapır şupur terliyor.efor sarfediyorlar.Tam bunu sorucaktim. Havalarda isindi dun yatagi bile kafasinin oldugu yer islanmisti6normalse rahatladim
Hiç olmuyo mu gazı bizim belirli saatlerde gaz sancilarimiz oluyo her gün aynı saatte bende artık yediklerime hiç dikkat etmyrm yaa kimyobu nasl verysn
Sanirim dr un dedigi damla oydu canım
Iyi yapiyormussun.ben ihmal ettim bu ara icmeyi icirmeyi ondan azdi gazi.cidden iyi geliyormuş demek rezene kimyon filan.yok artik duzene oturtacam da benim kizim gazdan cok huysuzluk aglamasi var.iste ona care yok.surekli kucak istyo gezmek istiyo.yaninda istiyo.bende hal kalmadi.
Ah nerde. Kadınalr gündüz geliyor. Allahtan kv var normalde çalışıyor ama bugün benim için gitmedi. Yoksa insanlara bi çay bile zor ikram ederdimEsin evdeyken gelse keşke misafirler bn o zaman eşime baktryrm
Evwt ya bende olmadim hala 2 ay bitti dr a da sormayi unutuyorum hep aoran var mi acaba
Canim ben bu hafta artik tek kat giydirmeye basladim. Terleyince ciglik atiyor zaten benimki sicagi pek sevmiyor :)Kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum pek takip edemedim. Biz bugün 73 günlük olduk. Bursa da oturuyoruz havalar dışarda 25-30 derece oldu rv içi de 24-25 derece civarı ben hala 2 kat giydiriyorum. İçten uzun kollu body ve eşofman üstüne de yine bir kat aynısı ya da tulum. Çok gibi geliyor ama inceltmeye de korkuyorum siz ne yapıyorsunuz başladınız mı inceltmeye
valla canım gaz yüzünden saatlerce ağlıyorduk kimyon ve biogaia sadece bu süreyi kısaltıyor ve ağrıyı bana göre biraz daha hafifletiyor
gecen hafta ishal olmuştu ya o zaman biogaia bıraktım kimyonu da az verdim nasıl olsa sık sık yapıyor diye
o günden beri sanki gaz sancılarımız azaldı ve ben sadece masaj ile gazı cıkarıyorum,
su an sıkıntımız kabızlık onu da halledersek sanırım biz bu dönemi atlatmış olacağız diye umud ediyorum
şom ağızlılık yada yineeeeee kendi kendime nazar değdirmezsem inşAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?