- 20 Haziran 2012
- 5.004
- 4.313
- 448
Aksine ben de zayıfladım iyice Koşuşturmaktan.yanaklarım çöktü.cildim Bakımsız.ilk kez fondöten kullanmaya başlıyorum.gözlerimin altı mosmor.tırnaklarımı et bürüdü.ayak altlarım katır toynağı gibi oldu.
Bunlar bir yana tabii tuvalete gidersem şanslıyım.o kadar yapışık bana.hiç enerjim yok.bir de şimdi çalışmıyorum.işe başlayınca bir de o eklenecek...omg!
Bir kutu dedi canim
İnşallah iftiradırKizlarr soktayim hala. Benim okulumda yarim donem calismis bir ogretmeni taciz sucuyla tutuklamislar dogru duzgun tanimiyorum adami ama yapacak birine de benzemiyordu iftiraysa cok kotu bi durumdadir. Diger taraftan yaptiysa cocuklarin yasadiklari cok kotu bi yandan da adamin ailesi ne durumdadir kim bilir esi calismiyormus 2yaslarinda bir kizi varmis ve kiza her ay kan veriliyormus rahatsizmis neye inanacagimi kime uzulecegimi sasirdim Allah masuma yardimci olsun gercekler tez zamanda ortaya ciksin insallah
Evet canim özelde .. Bencede bi zararı yoksa neden olmasinözelde mı yaptırıyorsun canım? bizde yazmıyor çünkü bunu devlet karşılamıyor biz eczaneden satın alıp sağlık ocağına gidip yaptırıyoruz. genelde aşıya karşı olan korkudan dolayı diyim kimse yaptırmak istemiyor
@mevsimMehtap öyleyse gerek yok hakikaten zaten o gün söylerler de bi araştirayim iyice:)Canim rota asisinin koruma orani cok dusuk grip asisi gibi hem istege bagli hem de digerleri gibi koruyucugu yuksek degil asiyi olan da hasta oluyo olmayan da.
Var canim rota virusu yaptircamKızlar aranızda başka 3 . ayda aşı yaptıracak olan var mı
Öff bende kararsızım hala rota da... büyük oğlanda zamanını kaçırdık.Eşim cocukcu olmadığı için biraz kişisel görüş oluyor bizimki biz sadece zorunlu olanları yaninsağlık ocağında ücretsiz yapılanları yaptırıyoruz... (Çünkü biliyorum ki her ne kadar bakanlık onaylı ve bakanlık eliyle olsada tüm aşılar ithal yani ne bileyim benim içime sinmiyor D vitamini ve demir de aynı belki ben fazla ön yargılıyor eşim bazen kızar bana ama ben ilaçları zehir gibi görüyorum) rotavirüs asısı da bir dönem rotavirüs e bağlı ishal salgını olmuştu ondan sonra cıktı bana biraz da rant gibi geliyo o Yüzden yapmadım ama cocuk dr umuza güveniyorum haftasonu gittiğimde bir danışayım bakalım... Sağlık ocağı kontrollerine gelince ben rutin olanı anlatayım bir ebe bebeği ;
- 3_7 gün arasında topuk kanı
-1. Ayda 2. Hepatit B aşısı ve izlem (kilo boy)
-2. Ayda verem,dabt,kpa aşıları ve izlem
-3. Ayda izlem ( bazen ebeler cocugu görmeden yapar:)
-4. Ayda dabt,kpa aşıları ve izlem
-6 ayda opa(ağızdan damla),kpa,dabt,hepatit B ve izlem
-9. Ayda izlem ( bazen kızamık)
-12. Ayda kkk,kpa,su çiçeği ve izlem
-18. Ayda dabt,opa,hepatit A vr izlem
-24. Ayda hepatit A ve izlem ( böylece zorunlu bebeklik aşıları bitiyo
Sonrasında 5 yasa kadar ortalama yılda iki izlem seklinde
Canım ben etil alkolü görene kadar verdim görünce bıraktım. Sonuçta zararlı olan alkol çeşidi. Birde bebekkerde gözü etkiliyor diye okumuştum. Bıraktım ben. Başkada birşey kullanmıyorum.Arkadaşlar ya bu zincoda etil Alkol var yazıyor ufacık bebeğe zarar vermezmi alkol ama diyorum doktor neden versin öyle olsa birde 5 günlükken vermişti ben kullanmamıştım gerçi o doktoru değiştirdim sonra beğenmemiştim ooffff ooooofff
Canim gece ateşi yükselmiştidoktora göturduk cigerlerinin filmini çektiler bende serum fizyolojik ama sürekli doluyo burnupeki bunu nasıl anladılar canım muayene ile mi röntgen falan mı burnunu serum fizyolojik ile temizliyorum ben
teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için peki neden beni 3. ayda 4. ay aşıları için çağırdı? yapılabilir mi 3. ayda? ben bugun gene arayıp sorayım en iyisiEşim cocukcu olmadığı için biraz kişisel görüş oluyor bizimki biz sadece zorunlu olanları yaninsağlık ocağında ücretsiz yapılanları yaptırıyoruz... (Çünkü biliyorum ki her ne kadar bakanlık onaylı ve bakanlık eliyle olsada tüm aşılar ithal yani ne bileyim benim içime sinmiyor D vitamini ve demir de aynı belki ben fazla ön yargılıyor eşim bazen kızar bana ama ben ilaçları zehir gibi görüyorum) rotavirüs asısı da bir dönem rotavirüs e bağlı ishal salgını olmuştu ondan sonra cıktı bana biraz da rant gibi geliyo o Yüzden yapmadım ama cocuk dr umuza güveniyorum haftasonu gittiğimde bir danışayım bakalım... Sağlık ocağı kontrollerine gelince ben rutin olanı anlatayım bir ebe bebeği ;
- 3_7 gün arasında topuk kanı
-1. Ayda 2. Hepatit B aşısı ve izlem (kilo boy)
-2. Ayda verem,dabt,kpa aşıları ve izlem
-3. Ayda izlem ( bazen ebeler cocugu görmeden yapar:)
-4. Ayda dabt,kpa aşıları ve izlem
-6 ayda opa(ağızdan damla),kpa,dabt,hepatit B ve izlem
-9. Ayda izlem ( bazen kızamık)
-12. Ayda kkk,kpa,su çiçeği ve izlem
-18. Ayda dabt,opa,hepatit A vr izlem
-24. Ayda hepatit A ve izlem ( böylece zorunlu bebeklik aşıları bitiyo
Sonrasında 5 yasa kadar ortalama yılda iki izlem seklinde
tüm aşılar gibi canım. hatta dün bi dr rota virüsüne yakalanan çocukların Çölyak hastalığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu söylediEvet canim özelde .. Bencede bi zararı yoksa neden olmasin
Canim benim ishal olur ama rota virüsüne karşı koruyor. ve söyle bi şey varmis rota virüsüne yakalanan bebekler ileride Çölyak hastası olabilıyorMuş bilmiyorum düşünmek gerek benceCanim rota asisinin koruma orani cok dusuk grip asisi gibi hem istege bagli hem de digerleri gibi koruyucugu yuksek degil asiyi olan da hasta oluyo olmayan da.
Ya bana 4. ayda yapılacak aşıları 3. Aya tarih vermişte o yüzden sordum canım.Var canim rota virusu yaptircam
Asi hastaligi engellese hic dusunmem yaptiririm canim ama asi olanlar da hasta oluyorCanim benim ishal olur ama rota virüsüne karşı koruyor. ve söyle bi şey varmis rota virüsüne yakalanan bebekler ileride Çölyak hastası olabilıyorMuş bilmiyorum düşünmek gerek bence
Ay bizimde sabahları uyandığında sabah şekeri gibiydi. Geceden beri Kök söktürdü bana birde bugün misafirim var yaBenmkide gazı varsa memeden ayrılmıyor Canm bide sabah uyandığında keyfi çok yerinde oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?