- 7 Nisan 2015
- 3.750
- 2.777
- 333
Canım kusura bakma ben üşüttümü bebek niye hasta oluyora cevaben yazdım, ben duygusal hiç değilim öylemi gece 00:30 olmuş sabah erken kalkıcam ama süt sağıyorum, memesi yara olup bırakanda çok gördük, sabır lazım biraz ben daha sabahta sağıcam, iştede sağıcam (molamda sağdığım için aynı esnada yemekte yiyorum, dinlenmekmi oda ne?) vee eve gelip sağıcam.. Ha birde bunun yıkaması ve dezenfekte etmesi var. Şimdi kalkıp duygusallık yapıcağına sende biraz empati kur madem benden bekliyosun. Ben sadece öğrendiğim bir bilgiyi paylaştım, işinize yarar yaramaz, çözüm bulurmusunuz siz bilirsiniz. Ama kimse kusura bakmasın kendimi helak ediyorum ve haklı gururunu yaşıyorum. O kadarınada izin verin.Arkadaşlar mama veren annelere karşı biraz daha duyarlı olabilirmiyiz lütfen kimse bebegine bile isteye mama vermiyor sizin sutunuz bol diye herkesinki öyle olacal diye biseyde yok ki zaten mama veren anneler bebegine karşı kendini yetersiz hissediyor bide yok mamayla beslenen bebekler daha çok hasta oluyor hastalıkları uzun sürüyor diyere insanların psikolojisini bozmaya hakkimiz yokhhiç birimizin sizden isteğim lütfen biraz daha duyarlı olmamaiz
Tıpkı benim oğlum. Adam cool. Ben yanımda omzumda filan yeni doğduğunda yatjrdim bi tek birkaç kere. Zaten biseyden haberi yoktu o zman. Şimdi hayatta yanımda yatmaz. Bu aralar bi şeyler oluyo bizimkine ağlama krizleri geliyor. Beşiği nde sallanarak uyuycak başka yolu yokBenim oğlum azcik soğuk sanırımhiç öyle yanımızda yatsın uyusun vs halı yok ama beşiği sever orda daha mı huzurlu ne evet bir yandan güzel bir yandan kötü insan arada sarılıp uyumak istiyorum ama nerdeee sallamak lazım evet evet alıştı artık bıraktırmak lazım ama gözlerini kasıyor uykusu gelince uyumamazsa çok ağlıyor kiyamiyorum
Öyle meme filsnda çok istemez, karnı aciksin belki ama bazen su memede kucakta uyuyan bebeklerinizi kiskanip cocugu zorlw kucakta tutuyor um
Evet süt sağmak zor iş çok iyi biliyorum ama bu kimseyi kırmayı gerektirmez canım.Canım kusura bakma ben üşüttümü bebek niye hasta oluyora cevaben yazdım, ben duygusal hiç değilim öylemi gece 00:30 olmuş sabah erken kalkıcam ama süt sağıyorum, memesi yara olup bırakanda çok gördük, sabır lazım biraz ben daha sabahta sağıcam, iştede sağıcam (molamda sağdığım için aynı esnada yemekte yiyorum, dinlenmekmi oda ne?) vee eve gelip sağıcam.. Ha birde bunun yıkaması ve dezenfekte etmesi var. Şimdi kalkıp duygusallık yapıcağına sende biraz empati kur madem benden bekliyosun. Ben sadece öğrendiğim bir bilgiyi paylaştım, işinize yarar yaramaz, çözüm bulurmusunuz siz bilirsiniz. Ama kimse kusura bakmasın kendimi helak ediyorum ve haklı gururunu yaşıyorum. O kadarınada izin verin.
İşte hep diyorlar ya büyüyünce kucağa zaten gelmiyecek doya doya kucağınızda dursun diye :)Tıpkı benim oğlum. Adam cool. Ben yanımda omzumda filan yeni doğduğunda yatjrdim bi tek birkaç kere. Zaten biseyden haberi yoktu o zman. Şimdi hayatta yanımda yatmaz. Bu aralar bi şeyler oluyo bizimkine ağlama krizleri geliyor. Beşiği nde sallanarak uyuycak başka yolu yok
Arada böyle yapsalar ne kadar güzel oluyor :)Allah bugünlük kocamdan razı olsun
gece cok uykusuzdum oğlumda aşırı huysuzdu
dedim azcık oyna yarım saat dinleneyim alırım senden
ben öylece uyuya kalmışım, sadece yanımda cebelleşme sesleri geliyor halsizdim kalkamadım, uyutmuş babamız
bi uyandım saat 3.30 :) oğlum hala uyuyor , 4.30 da uyandık emzirdim altını değiştirdim biraz oynadık uyudu
eşim 12.30 da zor uyutmuş , şu an süper dincim
En iyisini yapmışsın çıkmakla cnm bende artık çok bakmıyorum baka baka ii olan bebegimi hasta edecektimdeniz-58 gectigmz haftalarda benim kizimda gunde 10 kere kaka yapiyotdu..kotü kokulu mukuslu civik gibi..bende alerji diye diyet yaptim 10 gun..sonra baska bi dr yok biseyi iyi dedi bagirsak duzenleyici verdi..1 hafta kullandim...suan biogai ve nurse harveys kullaniyrm..duzeldi sarimsi puturlu gunde 4 kete..ama bazen yedigim bisey dokunuyo sanirim nadiren yesil sumuklu yapiyo .yavuk ve bulgurdan supheleniyorum..hem gaz yapiyor hem yesil kaka..alerji platformundan cuktim oraya baka baka psikolojim bozulmustu
Forumu mama verenler ve süt verenler diye ikiye ayıralım madem diğeri üzülmesin diye süt verenlerle bilgi alışverişi yapamayacaksak ne anladık, üzgünüm ama biraz gereksiz bir duygusallık bu. Süt veremeseydim mama vericektim bende, boşu boşuna üzülmeye gerek yok, babamızda yardım ederdi beslemek hep bana kalmazdı.. Artı ve eksileri çok. Ben burda süt verenler faydalansın diye bir sürü bilgi paylaşıyorum mama veren anneler inciniyorlarsa ben iyi niyet arayamam bunuda belirtiyim yani.Evet süt sağmak zor iş çok iyi biliyorum ama bu kimseyi kırmayı gerektirmez canım.
Ben senin haklı gururunu kendi içinde gizli saklı yaşamanı tercih ederdim.
Çünkü gerçekten empatiyi sen yapabilsen mama vermenin zorluğunu da bilirsin, kucağına aldığında memeni reddetmesi, süt gelmediği için veya süt olsa bile memeyi tiksinç birşeymiş gibi ittirmesi ne demek, ne kadar üzücü birşey, anne için zaten o duygusal bağı kuramıyor olmak üzücü bir şey , bir de üzerine çocuğun mama ile beslneiyor olması, hele hele etraflarındaki aaaa mama mı veriyorsun, sütün mü yok baskısı!
azcık da olsa anlayabilmelisin.
sende uğraştın süt arttırmak için ama
Allah sütüne zeval vermesin hiçyaşama bu duyguyu.
Sayfaya girdiğimde son iki yorumu okumamla çok üzüldüm. Sen kime ne dedin, ne tabsiyesi yaptın da bu şekilde oldu bilmiyorum.
Sadece bu yorumda empati dediğin için sana empati yapmak da yardımcı olmak istedim. Kimsey kırmak istemem , hatta kimse kimseyi kırsın da istemem...
Tıpkı benim oğlum. Adam cool. Ben yanımda omzumda filan yeni doğduğunda yatjrdim bi tek birkaç kere. Zaten biseyden haberi yoktu o zman. Şimdi hayatta yanımda yatmaz. Bu aralar bi şeyler oluyo bizimkine ağlama krizleri geliyor. Beşiği nde sallanarak uyuycak başka yolu yok
İşte hep diyorlar ya büyüyünce kucağa zaten gelmiyecek doya doya kucağınızda dursun diye :)
Daha şimdiden başladık.
, bizimki çok uykulu olunca kataküliye getiriyorum da yatıyoruz. Odaaaaa sırf uyku olsun da nere olursa olsun diye
Anne sütü gerçekten çok önemli bizim bu yasimiza kadar yaptığımız tüm bağışıklık onlara geçiyor ama süt yetmeyince mecbur veriliyor. Benim anlamadığım dr.lar inek sütü alerji yapar vermeyin diyor önerdikleri formül mamalarda hep inek sütü var. Evde muhallebi yapmayın sekerle beslemeyin diyorlar mamalarda nisasta var rezene anason vermeyin diyorlar bütün gaz damlalarinda zaten bunlar var keçi sütü bazlı mama aldım arada mecbur veriyorum ama icinde gercekten keçi sütü mü var şüpheliyimMama veren anneler bugün evdeydim ve bir program izlerken öğrendim, mama ile beslenen bebekler içerisinde bulunan nişastadan ötürü çabuk hastalanıyorlarmış bunun üzerine antibiyotik alınca bağışıkşıkları tümden düşüyormuş ve kısır döngüye dönüşüp devamlı hastalanıp yine antibiyotik kullanıyorlarmış.. Ben şu 6 aya kadar dişimi sıkabildiğim kadar sıkıcam ek gıdayla kurtulmuş olucaz bir nebze gecede emzirmeye devam edicem.
Mama veren anneler bugün evdeydim ve bir program izlerken öğrendim, mama ile beslenen bebekler içerisinde bulunan nişastadan ötürü çabuk hastalanıyorlarmış bunun üzerine antibiyotik alınca bağışıkşıkları tümden düşüyormuş ve kısır döngüye dönüşüp devamlı hastalanıp yine antibiyotik kullanıyorlarmış.. Ben şu 6 aya kadar dişimi sıkabildiğim kadar sıkıcam ek gıdayla kurtulmuş olucaz bir nebze gecede emzirmeye devam edicem.
Forumu mama verenler ve süt verenler diye ikiye ayıralım madem diğeri üzülmesin diye süt verenlerle bilgi alışverişi yapamayacaksak ne anladık, üzgünüm ama biraz gereksiz bir duygusallık bu. Süt veremeseydim mama vericektim bende, boşu boşuna üzülmeye gerek yok, babamızda yardım ederdi beslemek hep bana kalmazdı.. Artı ve eksileri çok. Ben burda süt verenler faydalansın diye bir sürü bilgi paylaşıyorum mama veren anneler inciniyorlarsa ben iyi niyet arayamam bunuda belirtiyim yani.
Canım öyle zamanlarda içme suyunu ısıtıp hemen yapıyorum mamayıMama veren anneler nasıl ayarlıyosunuz. Ben suyu kaynatıyım yapıyım soğusun diyene kadar yawrum mahvoluyo önceden yapıp içeceği zaman mı ısıtsam ne yapsam
Beklemiş mamayı vermemek lazım ben doğum günlerinde düğünlerde falan verilen küçük kavanozlara 2-3 ölçü mama koyuyorum biberonu da aliyorum yanima suyu zaten her yerde buluruz artık. Bulamayacagim bi yere gidersem de termosumu alırım az sıcak su üzerine de icme suyu koyduk mu tamamdırBenim tanıdıklarim hazirliyo mamayi kase veya su bardagina yarim su doldurup hazirladigi biberonu onun icine koyuo hemen iliyoo zaten :)
Ben de 10da yattim büyük kızım Allahtan erken uyudu ben de yattim hemen hayret ki ikizler de 2ser kez kalktilar emip uyudular normalde gece bile uyutmaya ugrasirim. 7ye kadar uyumusum cok guzeeel gelsi vallaAllah bugünlük kocamdan razı olsun
gece cok uykusuzdum oğlumda aşırı huysuzdu
dedim azcık oyna yarım saat dinleneyim alırım senden
ben öylece uyuya kalmışım, sadece yanımda cebelleşme sesleri geliyor halsizdim kalkamadım, uyutmuş babamız
bi uyandım saat 3.30 :) oğlum hala uyuyor , 4.30 da uyandık emzirdim altını değiştirdim biraz oynadık uyudu
eşim 12.30 da zor uyutmuş , şu an süper dincim
Bende içme suyu kullanıyorum ama kaynatıtorum yinede içme suyunu kaynatmaya gerek yok muCanım öyle zamanlarda içme suyunu ısıtıp hemen yapıyorum mamayı
Canm tam bi Tok açın halinden anlamaz hali.. Biz anlarız birbirimizi hergün ağlayarak mama hazırlıyorum göğüslerim artk iyileşti biraz gazı göze alıp saatlerce emziriyorum ve sonuç hüsran gene aç yavrum. Evet duygusallık bu anne olmanın haklı duygusallığı..Arkadaşlar mama veren annelere karşı biraz daha duyarlı olabilirmiyiz lütfen kimse bebegine bile isteye mama vermiyor sizin sutunuz bol diye herkesinki öyle olacal diye biseyde yok ki zaten mama veren anneler bebegine karşı kendini yetersiz hissediyor bide yok mamayla beslenen bebekler daha çok hasta oluyor hastalıkları uzun sürüyor diyere insanların psikolojisini bozmaya hakkimiz yokhhiç birimizin sizden isteğim lütfen biraz daha duyarlı olmamaiz
Herkes aynı fikri vermiş canm sağolBen suyunu onceden kaynatip sogutuyorum mama hazirlayacagim zaman cezvede icebilecegi sicaklikta ilitip hazirliyorum mamayi 2 dakika bile surmuyor gece vereceksemde ilitip termosa koyuyorum suyu mamayi falanda yanima aliyorum yapiyorum hemen
Canm sendeki anlayışı kimsede bulamayacağz galiba. Süt miktarınla ilgili yazdığın ilk mesajı hatırlıyorum. Çok düşünceli ve kibarsın inşallah istediğin gibi bi emzirme sürecin olur Rabbimde bizlere bol bol süt verirEvet süt sağmak zor iş çok iyi biliyorum ama bu kimseyi kırmayı gerektirmez canım.
Ben senin haklı gururunu kendi içinde gizli saklı yaşamanı tercih ederdim.
Çünkü gerçekten empatiyi sen yapabilsen mama vermenin zorluğunu da bilirsin, kucağına aldığında memeni reddetmesi, süt gelmediği için veya süt olsa bile memeyi tiksinç birşeymiş gibi ittirmesi ne demek, ne kadar üzücü birşey, anne için zaten o duygusal bağı kuramıyor olmak üzücü bir şey , bir de üzerine çocuğun mama ile beslneiyor olması, hele hele etraflarındaki aaaa mama mı veriyorsun, sütün mü yok baskısı!
azcık da olsa anlayabilmelisin.
sende uğraştın süt arttırmak için ama
Allah sütüne zeval vermesin hiçyaşama bu duyguyu.
Sayfaya girdiğimde son iki yorumu okumamla çok üzüldüm. Sen kime ne dedin, ne tabsiyesi yaptın da bu şekilde oldu bilmiyorum.
Sadece bu yorumda empati dediğin için sana empati yapmak da yardımcı olmak istedim. Kimsey kırmak istemem , hatta kimse kimseyi kırsın da istemem...
Tok acin halinden anlamaz, ben bebegim daha kirki cikmadan ise baslamak zorunda kaldim, burda siz bebeginizle yasadiginiz maceralari yazarken ben iste calisiyordum.. Ama ben neyi yapmayi iyi beceriyorum biliyormusunuz, ben her halime sukretmeyi biliyorum, olumsuzluklara aglayip sizlanicagima enerjimi bebegimle gecirdigim her dakika onu mutlu ederek geciriyorum.. Sut verememek, bebegiyle olamamak bunlar fasa fiso is kafada bitiyor. Saglikli bebeginiz oldugu icin sukredin, ben hamileligim boyunca en cok bunu diledim. Allahimda yuzume guldu, bundan sonrasi Allahin taktiri artik.Bende içme suyu kullanıyorum ama kaynatıtorum yinede içme suyunu kaynatmaya gerek yok mu
Canm tam bi Tok açın halinden anlamaz hali.. Biz anlarız birbirimizi hergün ağlayarak mama hazırlıyorum göğüslerim artk iyileşti biraz gazı göze alıp saatlerce emziriyorum ve sonuç hüsran gene aç yavrum. Evet duygusallık bu anne olmanın haklı duygusallığı..
Herkes aynı fikri vermiş canm sağol
Canm sendeki anlayışı kimsede bulamayacağz galiba. Süt miktarınla ilgili yazdığın ilk mesajı hatırlıyorum. Çok düşünceli ve kibarsın inşallah istediğin gibi bi emzirme sürecin olur Rabbimde bizlere bol bol süt verir
Ben halime şükretmeyi biliyorum canm ama sen Bebeğine süt verememenin ne demek olduğunu anlayamazsın Allah yaşatmasın.. Nasıl ki sen bize bebeğimin 40ı çıkmadan ben çalışmaya başladım diyosunda biz seni anlayamıyoruz ya Sende bizi anlamıyosunTok acin halinden anlamaz, ben bebegim daha kirki cikmadan ise baslamak zorunda kaldim, burda siz bebeginizle yasadiginiz maceralari yazarken ben iste calisiyordum.. Ama ben neyi yapmayi iyi beceriyorum biliyormusunuz, ben her halime sukretmeyi biliyorum, olumsuzluklara aglayip sizlanicagima enerjimi bebegimle gecirdigim her dakika onu mutlu ederek geciriyorum.. Sut verememek, bebegiyle olamamak bunlar fasa fiso is kafada bitiyor. Saglikli bebeginiz oldugu icin sukredin, ben hamileligim boyunca en cok bunu diledim. Allahimda yuzume guldu, bundan sonrasi Allahin taktiri artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?