2016 Şubat Anneleri

Ben halime şükretmeyi biliyorum canm ama sen Bebeğine süt verememenin ne demek olduğunu anlayamazsın Allah yaşatmasın.. Nasıl ki sen bize bebeğimin 40ı çıkmadan ben çalışmaya başladım diyosunda biz seni anlayamıyoruz ya Sende bizi anlamıyosun :KK66:
Ama canim ben hic siz mutlu hikayelerinizi yazarken ic cekmedim, uzulmedim kendi durumumu kabullendim, aksine bu forumda ki tum anne ve bebekler mutlu olsun isterim.. Burda her yeni ogrendigim seyi paylastim, kimine yardi kimine yaramadi ama tabi kendimle alakali arastiriyirom oda sut vermek gibi, durum bundan ibaret..

Ama canim ben hic siz mutlu hikayelerinizi yazarken ic cekmedim, uzulmedim kendi durumumu kabullendim, aksine bu forumda ki tum anne ve bebekler mutlu olsun isterim.. Burda her yeni ogrendigim seyi paylastim, kimine yardi kimine yaramadi ama tabi kendimle alakali arastiriyirom oda sut vermek gibi, durum bundan ibaret..
Canm bütün mesajlarıma bakabilirsin hiç ayy bebeğimle şöyle güzel vakit geçirdim diye bi mesajm yok.. Eğer öyle davranan arkadaşlar varsa onlarda ayıp etmiş olur buda hoş bi davranış değil.. En iyi bizim anlamamız lazım birbirimizi.. Ama algıda seçicilik var biraz bebeğime süt veremediğim için senin mesajn dikkatimi çekti.. Zaten yeterince üzgünüm bide üstüne toplum baskısı ay yazık sütü yetmiyo diye insan ister istemez tepkiyle yaklaşıyo böyle bi durumda

heroğlum gündüzleri 15 dk dan fazla uyumaz
gecen hafta ofiste yattık kalktık
maşAllah o haftada gündüzleri 2 saat cok rahat uyudu bu hafta eve geldik
yine gündüzleri uyumuyor
ordaki yorgan yün ve ağır acaba yorgandan mı yoksa evin uykusunu mu sevdi bilemedim :oops:

Kızlar sakız çiğnemek sütü etkiliyor mu yaa annem sütünün yağını alir dedi bende sakız cignemek istiyorum canim cekti yaa :KK59:

Ya canim 2 yil emzirmeyi planliyorum. Kendimi o olmaz bu olmaz diyerek sinirlayamam valla. Yagini neden alsin ki sutun. Ben sakizda cigniyorum sut urunleride yiyorum Kurufasulyede. Yemedigim bisey yok. Bence cigne yani. 1gunde yagsiz olsun sutun eger gercekten yagini aliyorsa bile

Canım kusura bakma ben üşüttümü bebek niye hasta oluyora cevaben yazdım, ben duygusal hiç değilim öylemi gece 00:30 olmuş sabah erken kalkıcam ama süt sağıyorum, memesi yara olup bırakanda çok gördük, sabır lazım biraz ben daha sabahta sağıcam, iştede sağıcam (molamda sağdığım için aynı esnada yemekte yiyorum, dinlenmekmi oda ne?) vee eve gelip sağıcam.. Ha birde bunun yıkaması ve dezenfekte etmesi var. Şimdi kalkıp duygusallık yapıcağına sende biraz empati kur madem benden bekliyosun. Ben sadece öğrendiğim bir bilgiyi paylaştım, işinize yarar yaramaz, çözüm bulurmusunuz siz bilirsiniz. Ama kimse kusura bakmasın kendimi helak ediyorum ve haklı gururunu yaşıyorum. O kadarınada izin verin.
Coookk haklisin ben sutu olmayip mama vereni anliyorum ama dedigin gibi dun bi arkadasla konusuyorum sutum yetiyor ama mama veriyorum biraz kilo alsin diyor hem gogsu aciyormus ben bebegim perisan olmasin diye alerji yapan herseyi kesip zeytin ekmek yiyorum keza sen ve bircok anne hem calisip hem anne sutu vermeye calisiyorum seni de kutluyorum gereksiz mama verilmesine karsiyim sutu yetmiyorsa yapacak bisey yok mecbursa tabiki mama verilebilir

Her gün yeni bir şey çıkıyor kızlar. Dünden beri bizim sipa 3 saatte 5 dakikacik emiyor. Aç biliyorum ama emmiyor. Kakasi da sumuksu gibi ama yesil degil. Karnı da gurulduyor Usudu mu ki?

Belki usutmustur. Karnini sicak tut canim. Bizimde oyle olmustu 1-2gun ama sonra duzeldi :) yanaklari azalmisti oglusumun ama hemen toparladi sonra :) sen emzirmeye calismaya devam et emecek eninde sonunda :)

İşte hep diyorlar ya büyüyünce kucağa zaten gelmiyecek doya doya kucağınızda dursun diye :)
Daha şimdiden başladık.
, bizimki çok uykulu olunca kataküliye getiriyorum da yatıyoruz. Odaaaaa sırf uyku olsun da nere olursa olsun diye :KK70:

Bizimki o zaman bile öyle çok nadir yanımızda uyusun kucakta uyusun vs. Babasına çekmiş :KK70: bizimki de öyle artık çoğu şeyi fark ediyor ve istemediği bir sey varsa başlıyor aglamays:KK34:

Ben kucağa alissin istedim. İşe başlayınca zaten çok yanında olamayacağim vs diye ama bizimki bunu çok sevmedi :110: zaten erkek çocuğu buyuyuncede çok yanımıza gelmez ki ama belki dayiya çeker :halay:
Bunlar simdi böyleyse yandik. Bi kız şart gibi:KK76: ya da ben almiimm

Coookk haklisin ben sutu olmayip mama vereni anliyorum ama dedigin gibi dun bi arkadasla konusuyorum sutum yetiyor ama mama veriyorum biraz kilo alsin diyor hem gogsu aciyormus ben bebegim perisan olmasin diye alerji yapan herseyi kesip zeytin ekmek yiyorum keza sen ve bircok anne hem calisip hem anne sutu vermeye calisiyorum seni de kutluyorum gereksiz mama verilmesine karsiyim sutu yetmiyorsa yapacak bisey yok mecbursa tabiki mama verilebilir
Saol canım anlayışın önce benim yerimde bir başkası olsa çoktan mama vermişti bu kadar uğraşmak hiçte kolay değil. Memem kanasada ben süt verirdim yavrum iyi olsun yeterki..

Saol canım anlayışın önce benim yerimde bir başkası olsa çoktan mama vermişti bu kadar uğraşmak hiçte kolay değil. Memem kanasada ben süt verirdim yavrum iyi olsun yeterki..
Oyle tabiki diger arkadasida anliyorum takrar dedigim gibi elinden geleni yapti da sutu gelmediyse tabiki mama vermek zorunda benim ilk oglum morarirdi agzina almazdi memeyi emmezdi pompam bile yoktu inanirmisin saatlerce gogsumun ucunu sıkıp sut sagardim bardaga ve onu icirirdim sutum gelmezse mama verecektim mecburen burda tamamen bir yanlis anlasilma oldugunu dusunuyorum insaallah herkesin sutu bol olur da herkes yavrusunu istedigi gibi besler

Belki usutmustur. Karnini sicak tut canim. Bizimde oyle olmustu 1-2gun ama sonra duzeldi :) yanaklari azalmisti oglusumun ama hemen toparladi sonra :) sen emzirmeye calismaya devam et emecek eninde sonunda :)
İnsallah canım. Bizimki gazı olunca inlerdi en fazla. Şimdi krize girmiş gibi ağlıyor bagiriyor arabayla gezip emziriyoruz iki aksamdir. sonradan kolik mi oldu nedir. 3 ay bitti. Hani azalicakti gaz yahu

Tıpkı benim oğlum. Adam cool. Ben yanımda omzumda filan yeni doğduğunda yatjrdim bi tek birkaç kere. Zaten biseyden haberi yoktu o zman. Şimdi hayatta yanımda yatmaz. Bu aralar bi şeyler oluyo bizimkine ağlama krizleri geliyor. Beşiği nde sallanarak uyuycak başka yolu yok
Canım ya benim kızımda geçen haftadan beri durduk yere çatlıyacak gibi ağlıyor bi 5 dk kadar susturamıyorum nedensiz bu tripler büyüme atağı dedikleri olaydan mı anlamadım bende ne istiyor bebek arabasında gezmeye bayılır ikidir arabada da sanki çimdiklemişler gibi ağlıyor :KK51:

Canım ya benim kızımda geçen haftadan beri durduk yere çatlıyacak gibi ağlıyor bi 5 dk kadar susturamıyorum nedensiz bu tripler büyüme atağı dedikleri olaydan mı anlamadım bende ne istiyor bebek arabasında gezmeye bayılır ikidir arabada da sanki çimdiklemişler gibi ağlıyor :KK51:
Bizimkide aynen oylee atak haftasindayiz hic sasmadi

Kızlar hepimizin annelik yolunda hikayesi farklı. Kimi çalışmak zorunda,kiminin bebeği kolik,kimi uykusuz,kimi istahsiz... kiminin sutu asiri mastit, kiminin az dertli.hepimiz bir şekilde imtihan ediliyoruz. Kimimiz daha güçlü bazimiz daha duygusal.. bi yerde okumustum " anne oldukkan sonra gun iÇinde bile vicdan azabi duyduğunuz zamanlar artacak " gercekten oyle. Allah onlara sağlık versin..

Benimki susmuyor da canım. Anlatırlardı arabada gezdiriyoruz diye hade be der şaşirirdim. Onlardan olduk ikidir. Ağlama krizi geliyor anlıyoruz zaten. Acik buyuselerdi. İnşallah büyüme atagidir da geçer birkaç güne. Huyuysa yandik :işsiz:

12. Hafta diyorlar dii mi atak haftasına. Biz de o Haftadayiz ama iştah açılır diyor bizimki azaldı. Sende çok emme istediği var mı peki?
Canm bizde 12 haftalığız dediğin gibi bi ağlıyor ne yapsam susmuyor sürekli yemek istiyo .. Emip emip kusuyo Allah hepimize güç versin :)

12. Hafta diyorlar dii mi atak haftasına. Biz de o Haftadayiz ama iştah açılır diyor bizimki azaldı. Sende çok emme istediği var mı peki?
Valla hic emmeiyor nerdeyse artik sagip agzina tepiorum agzini bi aglamak icin aciyor bagirip duruyor kucagima alinca coook mutlu bizde tam 12. Haftadayiz pers. 13 hafta olacak ama soyle soyleyim 12 hafta olmadan 3 gun once asiri emdi asiri uyudu 12. Haftaya girdigimiz gun bi agliyo anlatamam emmek istemiyor haala ayni ne emmek istiyor nede tam anlamiyla uykuya dalabiliyor oysaki oglum pek kucagi sevmez ama simdi kucaktan inmek istemiyor

Biogaia ile yanında gaz ilacı kullanan arkadaşlar !!!! Biogaia yı ne zaman ve ne kadar veriyorduk unuttum.yüne başlıcam da bugün...

Back
X