2016 Şubat Anneleri

Size 2 soru sorcam hanımlar. Biri deneyiminize ve çevrenizden duymuşluğunuza göre yanıtlayabileceğiniz bir soru bununla ilgili fikriniz yoksa cevaplamasanız da olur ama 2. Soruma lütfen Allah korusun tabiki ama başınıza gelmiş olsa ne yapardınız onu düşünerek cevap verin olur mu?
1. Sorum: 2li testi güzel çıkıp down sendromlu doğan bebek duydunuz mu hiç?
2.sorum: 5 aylıkken doktorunuz size dese ki downlu doğacak bebeğin, aldırıp aldırmamak size kalmış. Ne yapardınız? Kararınız ne olurdu??
1. Ben bi ara cok arastirmistim.. ikili, uclu, dortlu ve detayli iyi cikip down sendromlu doguran anneler olmus bu forumda maalesef ki.. yapilicak birsey yok, bu tur tarama testleri zaten 100% sonuc vermez tani konamaz..
2. Ben aldiririmdim, maalesef bebegimin engelli dunyaya gelmesine izin vermezdim.

Kızlar sonuçlarımı aldım, çok şükür ilaç iyi gelmiş, doktorun dediği gibi böbrek yetmezliği falan yokmuş, sadece idrar yolu enfeksiyonuymuş, hala biraz varmış bol su iç dedi, ama decavit ve osteocare kullanmama rağmen kanım ve d vitamini düşük çıktı, doktor gyno ferro sanol günde iki kez ve devit3 15 damla verdi. bu ilaçları kullanan varmı? nasıl alıyorsunuz?
Benimde d vitaminim dusuk cikti 9 damla kullaniyorum gunde

Size 2 soru sorcam hanımlar. Biri deneyiminize ve çevrenizden duymuşluğunuza göre yanıtlayabileceğiniz bir soru bununla ilgili fikriniz yoksa cevaplamasanız da olur ama 2. Soruma lütfen Allah korusun tabiki ama başınıza gelmiş olsa ne yapardınız onu düşünerek cevap verin olur mu?
2.sorum: 5 aylıkken doktorunuz size dese ki downlu doğacak bebeğin, aldırıp aldırmamak size kalmış. Ne yapardınız? Kararınız ne olurdu??

Farkli bir doktora daha giderdim. Amniyosentez yaptirirdim. Ve kesin downlu olacak derlerse ona nasil bir gelecek saglayabilecegimi dusunurdum. Egitim ve saglik konusunda yeterli gucum var mi? Onu mutlu edebilir miyim? Allah korusun basima bisey gelse tek basina mi kalir yoksa bakacak biri olur mu gibi cok degiskenli dusunmem gereken parametrelerim olurdu.

Yasim suan cok genc ve ilk gebeligim diyerek aldirabilirdim en sonunda da.

Canım peki sen hepsini aynı anda mı alıyorsun damlaların, yoksa öğünlere mi bölüyorsun
Hepsini birden aliyorum cay kasigina damlatip azcik bse oluyo zaten.Bende cok kabizlik var su sira onceden hic boyle birsey yasamazdim.Devit3 te tettikliyo diye pek duzenli kullandigim soylenilemez malesef

1. Ben bi ara cok arastirmistim.. ikili, uclu, dortlu ve detayli iyi cikip down sendromlu doguran anneler olmus bu forumda maalesef ki.. yapilicak birsey yok, bu tur tarama testleri zaten 100% sonuc vermez tani konamaz..
2. Ben aldiririmdim, maalesef bebegimin engelli dunyaya gelmesine izin vermezdim.
rısklı cıkıpta normal doguran duydum da rısksız cıkıp down sendromlu dunyaya getıren duymamıstım:KK12:

Koca bir hayal kırıklığı en son 18ci hafta gitmiştim dr (etlik zubeydeye ) 21 haftamizi geride biraktik kontrole gittim. o kadar da heyecanla gittim o kadar yolu (esimin gorevinden dolayi ankaranin koyinde kalıyorum )

Şikâyetin nedir dedi şaşırdım bi an detaylı ultrason icin geldim dedim bi kağıt verdi git sekreterlikten randevu al dedi. Birde bebegimin cinsiyetine bakmak istiyorum dedim. Detaylida bakarlar soylemezlerse o zaman bakarız dedi basindan savdi kalkmadan dedim bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum hala bi bakar misiniz dedim. Himm.hissetmis olman lazimdi niye ki dedi bilsem dedim. Iyi bakalım dedi israrla anca bakti. 1 dk sürmedi bak kalbi atıyor iyi kalkabilirsin dedi. Ben kalkana kadar odadan çıktı kalkdim orda.

:KK46:Merhaba kizlar ben de subat annesiyim. Ama bebegimin cinsiyyetinden emin degilim en son 18haftada ultrasona girmistim ve %80 kiz dediler yani erkek olma ihtimali var mi?

:KK46:Merhaba kizlar ben de subat annesiyim. Ama bebegimin cinsiyyetinden emin degilim en son 18haftada ultrasona girmistim ve %80 kiz dediler yani erkek olma ihtimali var mi?
bence yok erkek olsa görunurdu kızın hayırlı olsun

Ben de canım. Bunları duyabilmek öğrenebilmek için sordum zaten ben de bu soruları bi bakıma
Sanırım sızde boyle bır rısk yok degılmı? Meraktan sordunuz. Ben de boyle bır durumla karsı karsıyasınız dıye dusunmustum, umarım yoktur oyle bırsey

Tesekkurler ama yakin bi akrabama 9ay boyunca erkek demisler sonuc bi kizi olmus insan bi sasirip kaliyo ya:anneadayı:

1ci sorun hakkinda hic duyum almadim. Ama down sendromu denilip sağlıklı doğan cok bebek var.

2cisi ben down olup olmamasini öğrenmemek icim 2li tarama dahi yapmadım. Ne gelirse başım üstüne dedim. Ama dr ısrariyla 3lu taramayi.yapmistim. sanırım çok üzülürdüm her anne gibi ama aldirmazdim. Gücüm yetmez ona.

Ayrintili ultrasona gireniniz varmi kizlar? Doktorum 23-24 cu haftalarda girmemi soyledi bebegimi gormek icin sabirsizlaniyorum :KK36:

rısklı cıkıpta normal doguran duydum da rısksız cıkıp down sendromlu dunyaya getıren duymamıstım:KK12:
Maalesef canim :KK43: .. neler goruyor neler ogreniyor insan.. Allah hepimizin bebeklerine saglik ve uzun omur versin..
Ben bu yuzden de biraz korkarak amniyosentez yaptirdim.. dogrumu yaptim bilmiyorum ama icim baska turlu rahat etmiyecekti maalesef.

Sanırım sızde boyle bır rısk yok degılmı? Meraktan sordunuz. Ben de boyle bır durumla karsı karsıyasınız dıye dusunmustum, umarım yoktur oyle bırsey
Aslında biraz kendimle de ilgili bi sorun bu canım tek meraktan değil ama henüz net bişey yok ortada o yüzden takılmamaya çalışıyorum başaramasam da..

Selam kızlar...7buçuk 3buçuk 10saat dersten sonra sonunda gelebildim eve. Çok yorulmuşuz... Bugün rüyamda gördüm bebişim doğmuştu emziriyodum onu günlerdir niye emzirmemişim diye söyleniyodum bir süt vardı ki böle bebeğin ağzından yüzünden akıyodu:) hayır diyelim hayır olsun inşallah :)

Back
X