Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
inşallah istediğin gibi bulursun canım bu arada allah kavuştursunIstanbulda canım. Valla 4 ay kadar ucretsız ızın alıcam bı aksılık olmazsa, bebıs 8 aylık olcak arada yıllık ıznımı de kullancam. Oturdugum sıtede arastırıcam oncelıkle cunku ben evden erken cıkıyorum ıs ıcın, gelen kısı uzaktan gelemez. Bır de belkı esım afrıkaya gıdecek calısmaya, oyle olursa kesınlıkle yakında oturan bırını bulmam lazım
Cnm kalca usgmiz kac
Bizim 57 ..48
60..49 cikti iki bez takiyorum..cok dusuk sanki tedirginm.
Demeeee :) zaten bi keçi peynirim vardıCanim dun okudugum bir yazida anne sutune duyarli olan bebek keci sutunede duyarli olabilir yaziyordu
Ah zaten şöyle abur cubud birşeyler öekiyor canım:/ un kurabiyesi tahin kurabiyesi yaptırayım bari. Ben pek kurabiye işini beceremem deSen kendi doktoruna gidene kadar kendi sütün ile besle canım. Doktorda az kg almış derse mama alırsın. Dediğim gibi ablamında sütü çoktu bebek doyuyordu ama kg alımı azdı. Bebegin bünyesindende kaynaklanıyor olabilir. Çünkü yegenim şimdi normal yemeklerdende yediği halde kg sı az o yüzden ablam hala devam sütüne devam ediyor.
Bıngıldak konusunda biz hassasız ya doktorlar parmagı ile bastırıyor ölçüyor. Biz dokunmaya korkuyoruz :) bıngıldagı pot pıt atıyor zaten. Biz saçları kestirdiğimiz için rahat görüyorum
Un kurabiyesi bende çok etkili oluyor gögüsler sertleşiyor. .
Sadece süt yoğurt yemesen. İçi de süt olan şeylerden yemeyi denesen bakalım bebişe etki edecekmi? Yedikkerinde sütünü etkiler tabi.
Ya bende vermek istemiyorum ama d vitaminide çok önemliymiş büyk oğlan 1 yaşına geldiğinde paytak paytak yürüyordu doktora götürdüğümde d vitamini eksikliğinden olur demişti röntgen ile bakmıştı kemiklerine d vit. eksikmi diye. Sonuçlarında eksiklik çıkmamıştı :/
Bebegi güneşe çıkarmak iyide asıl eller ve ayaklar çıplak olacakmış şimdilik yüzden ve ellerden alıyor. Bende büyüğü okukdan almaya bebişle gidiyorum bayılyor arabaya. :)
Arabasına alıştı ilk zamanlar koyunca ağlıyordu şimdi gezmeye gidecegimizi anlıyor galiba![]()
Ben de salı günü yaptıracağım.2.ayımız dolmuş olacak. Bakalım ne diyecekler.Selam kızlar nasılsınız? Bizimde dün aşılarımız yapıldı çok halsiz kuzum emiyor uyuyor inledi dün gece uyurken ateşi çok yükselmedi çok şükür bu ay kilo boy gelişimi geçen aya göre iyi ama kalça ultrasonunu mayısta yaptır bu minyon daha dedi siz yaptırdınız mı buarada rota aşısıyla ilgili ne düşünüyorsunuz yaptıracak mısınız?
Haklısın canımBen de çok saçma bir şey diyeceğim. Beni uzuyor ama bu durum. Burda oğlumun doğumunda bir şey demedim kilo olarak ama maşallah iyi doğdu. Sonraki kilo alımları da iyi gitti. Boyumuzda 60-61 su anda. Ve insanlar direk öyle bir bakıyorlar kikorkuyorum nazar değecek diye ve huysuz oluyor genelde böyle durumlarda
aslinda cok kilolu degil iri bebek iste
o yüzden kilolu bebek iyi değil
normal kilolarda olsunlar. Sağlıklı olsunlar yeter... Ben de eşim de kilolu doğmuşuz. Hatta eşimin doğusundaki ebe bu kadar büyük çocuk dogurtmadim demiş. Bunlar biraz genetik .
Niye yazdimçünkü o kadar çok bununla ilgili yorum vs alıyorum ki çevreden
bu da beni boğuyor ;(
Keçi sütü ucuz olsa diyecem ki sütü alınca kesip çökelek yap. Ama öyle ucuz birşey de değil...Slm canım, siz de de inek sütü alerjisi var heralde, biz çok zorlanıyoruz, burda keçi sütü bulabiliyorum da peynir yoğurt bulamıyorum.inşallah en kısa zamanda geçer
Seni okudum, fotolara baktım. Telde fotolarımın %30u kaka fotosu midem bulanmadıBenii oku.
Iyi aksamlar anneler.bebegimn kakasi habire degisiyor.sut urunu alerji ihtimali var ama dr un biride yok bisey dedi tahlil yapilmadi.bende pek ustunde durmadim ama huzursuz agliyor kusuyor kivraniyor vs..
Kaka fotosu koydum niye boyle degisik oluyo sizinkiler nasil..alerji suphesi olanlar vardi benzermi..
Midenizi bulundurdysam ozurr..
Yaşamdaki Özkan öztürk e gideceğim büyük ihitimalle.3 gün dedi bizim hemşiremiz canım ve kolonya falan da sur demedi. Mikrop kaptırma dedi sadece.. Kiilo olayını çok takma kafana, mamada verme sen yavrunun doyup duymadığını anlarsın zaten. Alerji olan bebeklerde kilo alımı biraz daha az oluyormuş. En doğrusunu Dr.a sorarsin .. Ayrıca kime gideceksin Dr.için.
Yaaaa. Bak hep duyduğumuz şeyler ama unutuluyor. Sanki birilri daha yazmıştı bunu. Ama işte akıldan çıkıyor. O yüzden sveiyorum seni kk. Hep güzel insanlar güzel bilgiler çıkıylr karşımkza. Hayat paylaştıkça güzel :)@ozka82 yazdilar mi bilmiyorum ama bingildakta cokukluk varsa bebek susuzdur yani vucudundaki su orani azalmistir o nedenle ac demistir. Ben gunde birkac damla su veriyorum tedbir amacli.
Herşeyde süt ürünü var gerçekten. Ve geçen kıymalı yemek yedim hem öğle hem akşam. Hopppp düzelmeye yakın olan kaka mukuslandı gene. Eti de eledimbskn ya bunu değerlendirirken ilk ayı da katmak lazım sonucta ilk ay aldığı kilo gayet güzel neden hemen mama demiş o hemşire anlamadm..
Yediklerinden kaynaklanıyor olabilir cunku cok kısıtlı oluyor bende bir kac gun yaptm ama neye elimi atsam yemeye kalksam illaki içinde süt ürünü var sana helal olsn ki ben bebegımın kolik olduguna kanaat getirdm alerjik bir durum değil bizim ki. Yelpazeni biraz zenginleştirmeye bak bakalım değişecekmi kilo alımı kafana takma Bir ay cok alır bir ay az alır olacak böyle seyler..
Sen dinleme eşini. Susuz ve aç kalmasın yavrucak. İsal zor bir durum.Kizlaaaar yine ben yine ayni mesele
Öğlen 4den beri oglum uyumuyor
3 kere kaka yapti ve sulu yani bizimkisi ishal
saat basi emzirdim en son 9gibi ufacik sulu kaka yapti ve en son 11 de emzirdim veeee 11.10 gibi uyudu
1 saat geçti simdilik sakince uyuyor
emzirmek için uyandirayim mi
eşim izin vermiyor bozma huzurunu diyor
Ay bende mama çocuğuyum. Ölmedik çok şükür.Üzülme çocuğun saglıklı mı sen ona bak bende mamayla büyümüşüm turp gibiym masallah :) sağdın mı hiç sütünü ? Böyle kendini üzersen sütünü de etkılersın kuzum
Sen dinleme eşini. Susuz ve aç kalmasın yavrucak. İsal zor bir durum.
Yvaşça kıcağına alıp dudağına deydirsen uyanmadan emer aslında
Ben öyle yapıcam birazdan
Uyanırsa vay halime
Uyurken uyandırmak bize ayrı dert
Onların huzuru kaçıyor o ayrı dert. Uyandırmamak aç bırak hepten ayrı dert :/
Uyanmıyacak. Çünkü uyansada emzirsem diye bekliyorsun. Uyanmaz. (Çok bilmiş sımayl)Butun gun uyumadi simdide uyanmak istemiyor :/
burnunu sıktm elleriyle oynadim agzin sut sıktim istemedi altini kokladim simdilik bezinde cis kokusu varla yok arasi gibi yataginin tepesinde bekliyorum kundak yapmadigim icin uyanma ihtimali yuksek gibi
Bende bende. Çocuk doktoruna değil de cildiyeye gitmek lazım.Cildirmak uzereyim su pisik yuzunden. Tam azaldi dondu diyorum uine aynidr lar cildi hassas panik yapiosunuz diyo onlara da ayar oluyorum. Perisan cocugun alti. Ve surekli tekrarliyor. Kullanilmadik krem alternayif yontem kalmadi. Cildiyeci cocuk dr vs vs. Sinirlerim cok bozuk
![]()
Canım 5 numara beslenme sondası temin ediyorsun medikallerden ilk önce. Sonra o sondanın bir ucunu biberona takıp bir ucunu memeye yapıştırıyorsun. Bebek o mamayı çekerken memeyi de çektiği için süt kanallarına uyarıyor ve sütün gelmeye başlıyor. Bunu üç gün boyunca yapıyorsun ve yanında sana ev ve yemek işlerinde yardımcı olucak biri olsun. Sen sadece bu süreçte memede mana yapıp bol bol ten tene temas yapacaksın. Umarım anlatabilmişimdir. Facede emziren anneler grubu var oradan da yardım alırsan daha iyi olur. Onlar dağa iyi açıklama yapıp yönlendiriyorlar Can'ım. Sen youtubeye yaz. Memede mama diye videoları da izle daha iyi anlarsın.Bu nasıl bir yöntem canım?
Yalnız değilsiniz canım :) benim kızımda çok minikk 1 numara kullanıyoruz :))Neee 3 mü :) Biz hala 1 kullaniyoruz. Benim kizim cok minik :)
Kaka da bilmiyorum ki canım ya ,Cnm ilcedeyim burdaki dr tribudat verdi bafirsak duzenleyici.bisey yok normal dedi..merkezde ozel hastanedeki dr bir sure sut urunu kullanma dedi okadar.3.gun dikkat ettim ama dun kacirdim tereyagi bugun yine huysuzlandi..sadece emiyor evet
Burdaki drm cok iyi aslinda 3 yildr birdayim drmz bu yil Saglik bakanliginca odul aldi hatta o biseyi yok diyince biraz esnek davrandim dun kizmn poposu pisti yine kivrandi cok kustu felan.dokuntu redetme vs yok..ama korkuyorum ilerlerse diye .bez sayisi 10u buluyor birgunde..bazen ishal saniyrm ama dehil dimi..burda alerji vs dr yok iste kaka tahlili yaptirsam cikarmiki
Ah cnaım yaa. Neler hissettiğini biliyorum. Aynı tedirginlikleri yaşıyorum şuanda.bskn Canim cildiyeye gittim ben alerji uzmami da gordu. Ikisininde soyledigi su: pisigi idrarda bezle ortaya cikan amonyak yapar
Kaka besler. Alerji pisige sebep olmaz direnc gostermesine sebep olur. Peki nolcak nasil gecicek yok yok yok. Iki krem kullaniyoeuz 3-4 gun gidiyo ikisi toplam 100 lira bunlar da care olmadi. Kortizinlu kremler alternatif yontemler de cabasi. Kafayi yicem artik bezi degistim bi cesaret dun iyi mi oldu kotu mu bilemedim. Oncekiker gibi parlak kirmizi yaralar cikmadi ama kizariklik yayildi simdi de. Lutfen gecsin ama artik ya
Bizim hic gecemedi canimAh cnaım yaa. Neler hissettiğini biliyorum. Aynı tedirginlikleri yaşıyorum şuanda.
Ben bu geçme döneminde sudokrem ve sarıkantaron yağı kullandım. Bir ke kakadan sürekli yıkayarak arındırdım. Trkrar başlamasın diyr elinden geleni yapıyorsundur biliyorum ama insan komil şeylere bile bğlıyor. Nereyse sinek uçtu falan![]()
Ya aslında uykusu gelince hiç bişey engel olamıyo mesela 12de emziriyorum diyelim uyuyo emerken bıraktığımda uyanıyo. 2-3saat arayla az az uyuyo ama gece tam dalamıyo yerine yatırmaya çalışırken sıçrayıp uyanıyogece 4de uyuyor derken 4den once kacta uyuyor? Yanı atıyorum aksam 6dan gece4e kadar mı uyanık. Bence aksam 6dan sonra uyutma uyanık kalsın, 6dan 10a kadar oyalamaya calıs derın uyumasın. Benımkı de 12den once uyumuyor 12de yatıyor 5de kalkıyor sonra 6.30 gıbı yatıp 8.30 9 gıbı kalkıyor, bende zamanla 12yı 10a cekmeye calısıcam.
Canım gordum evet. Ahh keşke daha önce ogrnseydim benim oğlum meme almıyor ki artık ,,Canım 5 numara beslenme sondası temin ediyorsun medikallerden ilk önce. Sonra o sondanın bir ucunu biberona takıp bir ucunu memeye yapıştırıyorsun. Bebek o mamayı çekerken memeyi de çektiği için süt kanallarına uyarıyor ve sütün gelmeye başlıyor. Bunu üç gün boyunca yapıyorsun ve yanında sana ev ve yemek işlerinde yardımcı olucak biri olsun. Sen sadece bu süreçte memede mana yapıp bol bol ten tene temas yapacaksın. Umarım anlatabilmişimdir. Facede emziren anneler grubu var oradan da yardım alırsan daha iyi olur. Onlar dağa iyi açıklama yapıp yönlendiriyorlar Can'ım. Sen youtubeye yaz. Memede mama diye videoları da izle daha iyi anlarsın.