2016 Şubat Anneleri

Pişik kremi konusunda bana sorun:p yoky ok benden çok masraf yapmış arkadaşlar car ne yazıkki:KK43:

Ben şuan sudokrem ve arada zeytinyağı kullanıyorum.
İnatçı pişikler için desitin (moru ekstra koruma, diğeri hem koruma hem iyileştirme) önermişlerdi kullandık ama tam fayda göremeden bıraktık. Hoş zaten ikisi aynı özelliklere sahipmiş doktor öyle demişti.
Zinc vs tarzı kremler var ama onları bana en son zaman söylemişlerdi kullanmadım.
Desitinden bende fayda göremedim ya hiç bembeyaz olamadı yavrucağımın poposu :110: Bakalım daha deneyecegimm :KK45:

Herkese Selamlar
Dun aılemın yanına geldık bebısle, esım bızı bıraktı döndü. 3 hafta kadar burdayız, esımle sorunlarımız var hem o yuzden geldım hem de bıraz stresten uzak durmak ıcın. Uyku duzenımız bozulur dıye korktum ama bozulmadı gıbı. Dun gece 11de yatırdım sabah 03.50de kalkdı evdekı gıbı. Umarım bozulmadan devam eder donene kadar. Ben artık mamayı daha cok verıyorum bazen gunde 2 bazen 3 kez. Once emıyor sonra doymazsa mama verıyorum cunku bazen sutum gercekten az oluyor. Bu arada 2 ayda 19kg gıtmıs, doguma gırerken catlagım pek yoktu ama sanırım kılolar bırden gıdınce belımın yanları ve gobegım catlamıs cok sınırım bozuldu, zaten kıloluyum bı de bu catlaklarla nasıl bıkını gıyıcem ben,mayo demeyın hıc yakısmıyor bana.
Ay ben zayıfım da noluyo mayo bile kurtaramıyo bedenimi catlaklar sardı sükret sen yinede :D

Bebegi pisik olan arkadaslar.. bebeginiz sadece kakadan oturumu yoksa cistende pisik oluyormu? Ben gece cok uyandirmamak icin cisli bezi degistirmiyorum cok dolmadiginda, gece bir kere degistiriyorum yetiyor.. iyimi ediyorum bilemiyorum dogrusu :/
Yani bnimkinde hafif kizariklik hep var ve günde kac kez altini değiştirdiğim belli değil bide öyle yapmasam pütür pütür pişik olcak demekki bebişim. Boşver uyansin poposunun yanması daha kötü değil mi az da olsa değiştir gece uykusu düzenliyse uyur geri zaten benimki kalkıyo az emiyo haldır huldur altini aliyorum koyuyorm uyuyo:) ama ben şey yapiyorm altini aldiktan sonra biraz daha emziriyorum mayışıyo hepten bazende direk uyuyo

Canim cok gecmis olsun. Bebis kurtulamadi bir turlu :KK43: ins en kisa surede atlatorsiniz. Canim ben her bez actigimda kucuk bir legende 1 tast su ile poposunu yikiyorum. Islak mendil kullanmiyorum ayni sekilde pamukta. Ilk 2 hafta kullandim cok zor geldi bana temiz olsun diye tekrar tekrar pamuk falan ugrasmak. Evde zaten cay falan oluyor kaynamis suyu ilitip legende 2dk da yikiyorum. Ya da cezvede isitiveriyorum hemen suyu ( cesmede ilimasini beklemek bosa su harcatiyor) hic pisik falan olmadik popomuz kizarmadi bile ve pislik kalmamis oluyor. Kucuk tulventler gazirladim beyaz. Yikayincada tubentle kuruluyorum hemen poposunu. 3-4yedek tulbentim var bazen cisini falan yapuyor kirleniyor cunku yedek bulunduruyorum :) islak mendille ugrasmak.zor bence

Sağol canım benim .. İnşallah geçecek bu zor dönem. Ben sadece kakasini yaptigimda yıkıyorum. Aslında iyi fikir bende yikayabilirim. Bulaşık leğeni işimi görür :) herhalde. Usutmeden yavruyu yıkamaya çalışayim.
Şaka maka 1o gün sonra 3 aylık olucaz Allahın izniyle

Bebegi pisik olan arkadaslar.. bebeginiz sadece kakadan oturumu yoksa cistende pisik oluyormu? Ben gece cok uyandirmamak icin cisli bezi degistirmiyorum cok dolmadiginda, gece bir kere degistiriyorum yetiyor.. iyimi ediyorum bilemiyorum dogrusu :/
Ben de bebeğim in altını akşam 8 buçuk gibi değiştiriyorum 9 buçukta uyuyor sabah 5 -6 gibi uyandığında değiştiriyorumpişik olmadı şükür bepanten ekstra koruma pişik kremi kullanıyorum çok da memnunum.cildi çok hassas değilse sorun olmaz bence

Yani seni endiselendirmek istemem tabii ama bizde de öyleydi durumlar hastanede yattık 19 gün.. Ama 1 aylıktik oral yoldan ilaç alamıyordu. Sen en kısa sürede tahlili ver. Vermeden önce orayi bir güzel sil temiz olsun torbadan önce orası. Kızlarda zor ya idrar almak da :(
evet canım çık zor ya gece gitmiştik acile öksürüyord'u ağlamaktan katılmıştı artık hali bile kalmamıştı ağlamaya acile gittik prosedür garip önce genel acile gittik ordaki doktor gerekli görürse çocuk doktoruna yönlendiriyormuş mecbur yönlendiriyor zaten ne anlayacak idrar için ilk denemede kakasınıda yaptı sonrakinde beze gitti idrarın çoğu az kaldı torbada kabul etmediler saat gecenin 4 buçuğu falandı bir dahada denemedik yarın tekrargideceğim hastaneye

Damak düşmesi nedir kızlar, sebebi ve belirtisi nedir, bebeğe çok zarar verir mi, nasıl düzelir?

Selam kızlar. Benim bi sorum var aramızda öğretmen arkadaşlar saglikcilar vardi bi fikir verirseniz sevinirim. Benim 2 mayista rapor almaya baslamam lazım. Önce bes gun alicam sonra tanıdık bir doktor iki kere 20gunluk verebilirim dedi öyle yapicam. Ama kafama takılan bir şey var 20gunluk raporu 3 doktor mu imzaliyor heyet olarak mi geçiyor acaba? Bilen varsa cevaplasin lütfen:)
Evet canım heyet olarak geçiyor

Benimkide gece az emiyo 10 dk en fazla her gün gece bi kere kalkmyo tabi ama genel olarak öyle canım bi 5te kalkti bide sabah 7de ondan sonra da yarım saatte bi uyandı uyumak istemyo sabahları bizimki :KK70:
Benimki de öyle ya butun gun uyumazz hatta sabah 7-8 bi kalkar akşam 7-8e kadar uyumaz allahtan bi kac gundur oyun halısı kurtarıyo ondan öncesi feciydii :KK43: ama akşam yatınca da 7saat falan uyuyo gecede ben rahatım uyku olarak farketmiyo tabi erken yatamadıgım için:))

Canim sadece anne sutu veriyorsan 10 gune kadar normal diyor doktorlar. Ama mama da veriyorsan bi dene derim. Benim bebegim 6 gun yapamamisti mama da yiyor. Dr fitil vermisti. Sonra da bi turlu duzelmedi. Mamayi degistirince duzeldi
Hangi mamaya geçtin canım bnm kızmda arada kabız oluyor evolvia kullanıyorum ben şuan

Son düzenleme:
Damak düşmesi nedir kızlar, sebebi ve belirtisi nedir, bebeğe çok zarar verir mi, nasıl düzelir?
Bebeklerde damak düşmesi tıbbi bir terim değildir. Bebeğin anne memesini kavrayamaması anlamına gelir. Meme başı şaşkınlığı denen bir duruma karşılık gelir.
Eğer bebek doğumdan sonra uzun bir sürenin ardından anne memesine kavuştuysa bu durum gözlenebilir. Bebek bu durumda şaşırır. İdeal olan bebeğin doğumun hemen ardından anne karnına bırakılmasıdır.
Bebeklerde damak düşmesi nedenleri
Bebeğin içgüdüleriyle anne memesini bulması, ona yapışması ve güçlü bir şekilde emmeye başlaması gerekir. Bu süreç engellenirse anne meme başını gördüğünde şaşırır ve yeterince kavrayamaz.
Netten baktım canim bi bak istersen daha detayli yaziyo uzun olur diye hepsini kopyalamadim..

Haklısın valla bilinçli yapmıyorum temizliğini. Yani ypıyroum ama doğru mu yanlış mı hep içimizde bir tereddüt var. Kimse de böyle yapılıyor diye göstermedi :/

Bir ara idrarını yaparken çok ağlıyor diye hissetmiştim. O ara erken sünnet öneriyorlarmış bu duruma diye söyledim bizimkilere. Ama doktora danışmayı unuttuk, alerjiye adapte oldu doktor... Şimdi öyle bir durumda yok aslında :KK66:

Kilo için doktor normal dedi. Zaten doktorda 800gram aldığı çıkmıştı.bunun 150gramı tartı farklılığı olsa gene iyi dedi.
Şuan mama vermiyoruz.
Genel Durum hakkında ilerisi için neler yepılacak diye bilgi verirken 4.ayda rapor çıkartıp alerji maması başlatabiliriz dedi, tabi kilo alımı ile alakalıdır diye düşünüyorum.
Aldığı kg gayet iyiymiş canım. İnş gerek kalmaz mamaya ama zaten yaklaşık 2 ay sonra ek gıdalara başlayacagız.
Sünnet için ne kadar küçük o kadar kolaylık o kadar rahatlık ;) temizliği çok kolay oluyor poposu gibi sadece üstten siliyorsun. İçini temizlemeye uğraşmıyorsun. ;)
Canım bebekte hastalık olmadığı sürece idrar pişik yapmaz. Bende gece açmıyorum çünkü uykusu dağılıyor. Benimkide gece gözlerini açmadan uyanıyır. sabah 6 dan sonra gözlerini kocaman açıyor o zaman hemen çişli bezi alıyorum yoksa kaka yaparsa bez tutmuyor.
Sagolun vallahi düşünmekten helak oluyorum.. İcimi rahatlatiyorsunuz

Yaptırıcam canjm bende çok geçmeden. Bir iyileselim. Zaten 3 aylık oluyoruz. Hastaneye goruseyim Dr.un adı neydi bekir bey miydi. Benimkinin pipisi çok dar değil ama çok geniş de değil. Cisi rahat atabiliyor
Valla benim yigenim 5 yaşında sünnet olmadı hala.. Kestirmicem ben diyip duruyor
Evet canım Bekir bey. Sünnet 500 TL ydi. Ben telefonda direk sormuştum sarılıkken yapıyormusunız diye? Evet deyip bugün gelin deyince direk gittim sünnet için geldik dedim. Ekstra muayene ücreti vermedim. O ücretin içinde oda +çocuk doktoru muayenesi vardı. Doktorun cep telefonu vardı bizde ama kaydetmemişiz hastaneyi ararsan telefon ile durumunu anlatabilirsin. O sana gelip gelmeyecegini söyler. Yani boşuna para verip muayeneye gitmedende telefonda sorabilirsin canım. Enfeksiyon varken yapmıyoruz derse boşuna gitmemiş olursun ;)

Benimki de öyle ya butun gun uyumazz hatta sabah 7-8 bi kalkar akşam 7-8e kadar uyumaz allahtan bi kac gundur oyun halısı kurtarıyo ondan öncesi feciydii :KK43: ama akşam yatınca da 7saat falan uyuyo gecede ben rahatım uyku olarak farketmiyo tabi erken yatamadıgım için:))
Gündüz bi kere uzun uyuyo oda sabah ben kahvaltimi yapyrm evi toplyrm uyutyrm 3 saat felan uyuyo o sirada bende yemek temzlk vakit kalırsa uyuyorm birzda

Bende mikrofon tuşu yok tel ayni da ayarlardan mi yapcam napcam help:KK76:
Evet ayarlardan image.webp
Genel klavye dikte

Aldığı kg gayet iyiymiş canım. İnş gerek kalmaz mamaya ama zaten yaklaşık 2 ay sonra ek gıdalara başlayacagız.
Sünnet için ne kadar küçük o kadar kolaylık o kadar rahatlık :KK66: temizliği çok kolay oluyor poposu gibi sadece üstten siliyorsun. İçini temizlemeye uğraşmıyorsun. :KK66:

Canım bebekte hastalık olmadığı sürece idrar pişik yapmaz. Bende gece açmıyorum çünkü uykusu dağılıyor. Benimkide gece gözlerini açmadan uyanıyır. sabah 6 dan sonra gözlerini kocaman açıyor o zaman hemen çişli bezi alıyorum yoksa kaka yaparsa bez tutmuyor.

Evet canım Bekir bey. Sünnet 500 TL ydi. Ben telefonda direk sormuştum sarılıkken yapıyormusunız diye? Evet deyip bugün gelin deyince direk gittim sünnet için geldik dedim. Ekstra muayene ücreti vermedim. O ücretin içinde oda +çocuk doktoru muayenesi vardı. Doktorun cep telefonu vardı bizde ama kaydetmemişiz hastaneyi ararsan telefon ile durumunu anlatabilirsin. O sana gelip gelmeyecegini söyler. Yani boşuna para verip muayeneye gitmedende telefonda sorabilirsin canım. Enfeksiyon varken yapmıyoruz derse boşuna gitmemiş olursun :KK66:
Her bezde temizlemek gerekiyor mu ? Ben günde bir kere musluk altındayken yapıyorum :(
Ay valla içim ürperiyor da yaparken :p

Back
X