2016 Şubat Anneleri

Kızlar nolur bisey diyin, kızım 35 günlük hep ağlıyo gaz sancısından, tüm ilaçları kullandım, masaj da yaptım, gaz yapmayan mama aldım ama hala ayni, kızım sut icemito ağrıdan, sancilaniyo, bende hep ağladım ne olucak boyle nolur bisey söyleyin ne zaman geçecek :KK43:((( keske ölseydim :KK43:((( keske benim Sancım olsa da o iyi olsa.
Canm dikkatli dua et olseydim diyosn bebegine nolcak o zaman kimyonlu su vermyi dene oda cok iyi geluyo yarim cay k. Kimyon bi kup sekerin 4de biri yarim cay bardagi su biraz kaynat suz 2 cay k. Ver yatarken ayaklarinin altina sicak su torbasi koy ama biseye sar yakmasn ayaklarni

Bende gurbetteyim canım. Bu durum bazen çok iyi bazen çok kötü maalesef ki. Neden mama&ameme veriyorum demiyorsun. Bu senin eksikliğin değil ki. Kim ister bebeğine mama vermeyi dimi ama
Canm gelde anlat bunu artk millete dedikodu malzemesi sütü yetmiyor diye belki yaşımın küçük oluşundandır biraz fazla takıyorum bu konuyu

Canm gelde anlat bunu artk millete dedikodu malzemesi sütü yetmiyor diye belki yaşımın küçük oluşundandır biraz fazla takıyorum bu konuyu
Can'ım o muhabbet hep sönüyor maalesef ki. Bu durum aynı normal ve sezeryan gibi. İnsanın elinde olan durum. Yaşın kaç bilmiyorum ama ben 28 yaşındayım. Mama verdiğimi duyan herkes aaa enne sütü almıyor mu dediğin de bende zevkimden mama veriyorum diyorum artık inan. Yoksa başka türlü susmuyorlar.

Canim erkeklerin yatirim cokda umrunda olmuyir. Cunku pek kafalari basmiyor, sen bence en guzelkiyafetlerjni giyip bir guzel makyaj yap aksam seni cok guzel gorsun ama yuzune bile bakma. Ve bundan sonra hep oyle davran. Bakimini yap.istedigin kiyafeti al.

Benimki de yatırım derdinde ciddi anlamda. Evdeyim ya harcamalarim azaldı biriktirme derdinde. Bu da beni heriyor. Niye kisalim ki... Ben de internetten alıyorum :halay::KK53:

:63:kızlar bugun bi işimiz vardı ve babaanneyi çağırdık.biberona ilk defa süt sağdım ve gittik.yavrum biberonu almamış ve çok kızmış:63:ne yapacağız peki çalısınca

Dün benimki de onu yaptı sonra zorla emdi:KK76: bugunde emmeyince dedim sagayim vereyim gogsum çok dolmuştu bu seferde onu içti ve beni emmuyor şimdi de :KK12: uyuttum uyansın bakalım emmezse :işsiz: :olamaz: dedim çalışmaya başlarim sağar babasına bırakır gezmeye giderim vs ama bizimki hemen terketti beni o_O

maiii maiii bence de yap bunu :KK66:
bende yapıcam:) bugün saçlarımı tepeden de toplamamıştım, kendimi şımartasım vardı :)

Aman benimkinin vereceği tepki şu olacak:işsiz:
"Ooo süslendiğine göre çocuk usluydu anlaşılan, keşke süsleneceğine nevresimi yorgAna geçirseydin"
:KK70:

Yaaa maşallah sana enerjine zekana :KK9:

Bu arada ben nevresim bıraktım battaniye kullanıyorum :cool:

Cnm bir de beni düşün.30 günlükken tasindim.Yardm eden olursa cabuk halloluyor.neyse ki senin ki tam tasinma degil ama yine de zor tabi.
Nasil sakinlestin mi biraz
Off biz de gergnz diye esimle kizim bugun XL huysuz.resmen hissedyolar herseyi.buyuk kizimda da esimle tartstgmda sutum kesilirdi.taşan sutum bi anda kuruverirdi
Bu psikoloji nasıl bisey ya.tamam bizden ciksin da acisi.ama bebisler etkilenince ekstra uzuluyo insan

Benim de ne gün tartissam sutum azalıyor :KK64::KK61: ben de eşime senin yüzünden diyoru :tokat:

Büyük ihtimal izne ayrılırım ben de canım.inşallah olur ama hiç açılmadı şimdiye kadar.aynen canım ya kızım iyi ki var.kucağıma aldım onun omzunda Ağladım.birlikte oynadık sonra artık oyuncaklara tepki veriyor...temeli bozuk yere bina diktik galiba ama iyi ki var.iyi ki benimle...

Ben de geçen ağlarken oğlum bana güldü dedim sacmalama bu gülen gözler senin gulmeni istiyor :) oturdum güldüm onunla :)

Bir de çevrede uzun yıllar süren evliliklerin bazılarında da ilk yıllarda kavgalar vs olmuş. Oğlum olunca kvdi sanirim bir sure kavgalar olur bebekten sonra oluyor çok takma vs demişti annem de olabilir kimdi bilmiyorum. O yüzden geçecek bu günler ve sonunda erkekler kadınların haklı olduğunu anlıyor elbet :) etrafımdaki evlilikleri inceliyorum sanırım :halay:

Benimki de yatırım derdinde ciddi anlamda. Evdeyim ya harcamalarim azaldı biriktirme derdinde. Bu da beni heriyor. Niye kisalim ki... Ben de internetten alıyorum :halay::KK53:

Dün benimki de onu yaptı sonra zorla emdi:KK76: bugunde emmeyince dedim sagayim vereyim gogsum çok dolmuştu bu seferde onu içti ve beni emmuyor şimdi de :KK12: uyuttum uyansın bakalım emmezse :işsiz: :olamaz: dedim çalışmaya başlarim sağar babasına bırakır gezmeye giderim vs ama bizimki hemen terketti beni o_O

Benim de ne gün tartissam sutum azalıyor :KK64::KK61: ben de eşime senin yüzünden diyoru :tokat:

Tey tey teyyy. Ocak silerken aklıma düştünüz geldim tey teyyyy teyyyyy:halay:

Hah benimki kıskandı ağlıyor :kızgın:

Stresin etkilemedigi ne var ki sutu de azaltr hasta da eder.beni 24 umde menopoza soktu:KK51:
Ilk bebeklerde yani lohusalikta daha cok sorunlar oluyor.ilk lohusalligm kabustu o zaman sutum kesiliyodu da simdi sukur daha iyi onlamda.en azndan sut kesilmiyor.bir de stres daha az ilke gore
Geciyor iste oyle böyle
Iyi ki cennet kokulu minislrrmz var.bir gülückleryle dunyamizi aydınlatan
Yoksa eslerden hayir mayir yok:63:

Esyalari toplamak daha kolay ve zevkli bence.o arada ayiklams da oldum esyalari.birsuru fazlalik attim verdim hafiflettim.iki gunde toplandm ben ki esyam da coktu.ama yardma gelen de oldu yine de yuk bendeydi
Sana yardimci olacak kimse yoksa erkenden basla toplanmaya.bi liste yap hergun belirledgin yerleri topla.cekmeceleri bosaltma.bantla oyle goturuyolar.baza varsa onu da boşltmaya gerek yok.kirilack seyler icin de pat pat al
Bebegin uyudukca kendini de cok yormadan yavastan başla azar azar toplarsin.ama yerlestrme de illa biri lazim.toplanmk gibi agirdan alamiyosun.biran once dizilmesi gerekiyor evin.sagolsun bana iki teyzem ve ablam geldi.tasindgm gunun aksami butun is bitti ev yerlesti.
Gozunde buyutme cnm illa ki bitiyor.Hele esin biraz yardm ederse biter.bebegini de toplanirken yerlesirkn filan yika sık sik.uyusun uzunca.tabi banyo sonrasi uzun yatma aliskanligi varsa
teşekkür ederim güzelim tavsiyelerin için evet çoğu eşya dediğin gibi Ayıklanacak iyi olacak o bakımdan. ay pat patı hatırlattıgin iyi oldu aklımdan gitmiş. ya şehir değiştirecegim için ve su anda da başka şehirde olduğum için yani memlekette değilim zor benim için yardım edecek kimse yok. Ben eşyaları toplayıp memlekete gidecem gerisini eşim halledecek gidip ev bulacak sonra buraya dönüp eşyaları taşıtip evi yerleştirecek . bebekle gidemem ben zor olur hatta gitsemde bebisle bi şey yapamam. tabi mutfak ve özel eşyaları dizmek gene bana kalacak

Can'ım dua ederken çok dikkat et. Zaman'la geçecek bunu sende biliyorsun. Moralini yüksek tut o enerjiyi senden alıyor çünkü. Ayağını sıcak tut. Kiraz çekirdekli patik vardı onu kullanan çok memnundu onu bi dene istersen
O nasıl bisey canım, nerden bulabilirim, bebek mi giyiçek ben mi

C
Gaz sancısı çekiyor ama çıkarabiliyor mu?

Sakin ol öncelikle. Biliyorum elde değil ama gerçekten bizim tedirginliğimizi gissediyorlar.
Sadece gaz mı sorunu? Yani ağlama nedeninin gaz olduğuna emin misin?
Tipik anne lafı :/ Aç olabilir mi?
Uykusuz olabilir mi?
Etrafta Fazla uyaran var mı?
Ev havasız, sopuk veya sıcak olabilir mi?

• Doğru emdiğine emin misin? Emerken çok hava yutarlar.
• ağladıkça hava yutar gaz oluşumu devam eder. Kısır döngüye girer.
• her emzirme sonrası gazını(geğirme gazını yani) çıkartmayı ihmal etme.
• emzirdikten sonra karnına ılıtılmış havlu koy. Rahatlatacaktır.
• ayaklarına acı elma yapı ile masaj yap.
• rezene ver demiştik geçen gün, veriyor musun?
• senin gaz durumun nasıl? Yani sende de gaz var mı? Varsa yiyeceklerini gözden geçir.
• herkese farklı yiyecekler gaz yapar. Bana havuç yaparken sana dereotu yapabilir kurufasülye yapmaz mesela bunun gibi şeyleri gözlemle.
• gaz yapmayan özel mamalar var, mama tabsiye etmesem de bir iki günlük deneyebilirsin.

Bunların hepsini denemene rağmen hala gazı var mı?
Sancı dan süt içemiyor, gaz yapmayan biberon ve mama kullanıyorum, ben sürekli patikle geziyorum, rezene, kimyon verdim bende yedim,3 çeşit gaz damlası veriyorum.aci elma ipe masaj yapıyorum, bugün banyo yaptırdım ama yine ayni, hatta ağrı kesici verdim :(

Ben de geçen ağlarken oğlum bana güldü dedim sacmalama bu gülen gözler senin gulmeni istiyor :) oturdum güldüm onunla :)

Bir de çevrede uzun yıllar süren evliliklerin bazılarında da ilk yıllarda kavgalar vs olmuş. Oğlum olunca kvdi sanirim bir sure kavgalar olur bebekten sonra oluyor çok takma vs demişti annem de olabilir kimdi bilmiyorum. O yüzden geçecek bu günler ve sonunda erkekler kadınların haklı olduğunu anlıyor elbet :) etrafımdaki evlilikleri inceliyorum sanırım :halay:
Yok canım ya bu öyle bişey değil.hani haksızlık edip Kıymet anlama duruma göre değişir fakat karakter böyleyse böyle gidiyor.hep böyle devam edecek demek ki 4 Yıldır birşey değişmediğine göre...ne yapalım...dediğin gibi kızım var iyi ki...

Ben de öyle dedim haykırarak.taklidimi yapıyor Karşımda.hareketlere bak kadın gibi dedim.keşke sen de biraz kadın olsan dedi.herkes çocuk doğuruyormuş.onunla kadın olunmuyormuş.beni hırpaladıktan sonra(tokam Kırıldı hatta) dedim sen erkek misin...bu tavrınla mı adam olduğunu sanıyorsun dedim...
Peki boyle bi adamla yasamaya devam mi edeceksin? Boyle huzursuz bir ortamda buyumenin bir evlat olarak ne kadar kotu oldugunu cok iyi bilirim.. Guclu ol evladini hzurrsuz mutsuz bir ortamda buyutme... Keske benim annemde meslek sahibi olsaydida ben hzursuz ve mutsuz buyumeseydim.. Sen evladina bunu dedirtme.

Evet evet at videoyu bende yaparım kolay olsun yeter :deli:
Overlok makinası ayağınıza geldi :temizlik:

Valla bunlar iyi becerememiş onu diyim. Bir sağa bir sola evirdi çevirdiler :p
1.dakikadan sonra başlat ;)
Biz yatak üstünde daha kolay yapıyoruz.
Önceden tersten sok yatağın tepesine çık ordan silkele ucu olmadı vs va vs
Şimdi çok rahat yapıyoruz ;)

C

Sancı dan süt içemiyor, gaz yapmayan biberon ve mama kullanıyorum, ben sürekli patikle geziyorum, rezene, kimyon verdim bende yedim,3 çeşit gaz damlası veriyorum.aci elma ipe masaj yapıyorum, bugün banyo yaptırdım ama yine ayni, hatta ağrı kesici verdim :KK43:
Canm bebegin acken emzirmeden once. Yarim cay kasigi tane kimyon cay kasiginin ucuyla anason yine cay kasiginin ucuyla seker at bi tasim kaynat iliyinca bebegine ver. Bu tarifi esra erol paylasmisti kullandim ve farkini gordm.umarm sende de ise yarar.

Back
X