2016 Şubat Anneleri

Sabah erken kalkmisti yine.oynadm sevdim biraz. da cok uykum vardi.minnosun yine uyumasi lazimdi.usenmedim sirf uyumak icin sabahın korunde banyosunu yaptrdim bir guzel.ee iyi guzel uyuyor da simdi.benim uykum kacti ama:KK51:
Ay sabahin korunde ne banyosu hic mi usenmedin :KK57: ben 6da kalktim hala ayilamadim simdi uyuttuk ikizleri büyük kizim olmayaydi yatar uyurdum ama cocugum aç

Anneler günümüz kutlu olsun :anne: Kendi hediyeLERimi kendim aldım. Yarın işe başlayacağım için ufak bir gardrop yeniledim mecburen. Kilo vereceğim umuduylabir beden küçük aldım pantolonları. Umarım otururken patlamazlar. :eek:

İşe başlayacağım için moralim çooooook bozuk. Hem bebişimi bırakacağım için hem de daha özlemedim çalışmayı. Annem işte dinlendiğini farkedeceksin, gör bak dedi.:super:

Anneler günümüz kutlu olsun :anne: Kendi hediyeLERimi kendim aldım. Yarın işe başlayacağım için ufak bir gardrop yeniledim mecburen. Kilo vereceğim umuduylabir beden küçük aldım pantolonları. Umarım otururken patlamazlar. :eek:

İşe başlayacağım için moralim çooooook bozuk. Hem bebişimi bırakacağım için hem de daha özlemedim çalışmayı. Annem işte dinlendiğini farkedeceksin, gör bak dedi.:super:
Haha annen haklı, işte dinlenip eve dönüyorsun bu yüzden ben lohusalık nedir bilemeden atlattım o evreyi, çok iyi gelmişti bana ;)

Annene katiliyorum canim ilk calismaya basladigimizda eve gelip bi nefes almak isterdik ama simdi evde nefes alac a k vakit yok :anne::hamarat::temizlik: bi sürü iş bizi bekliyor. Cocuk olmadan once evi haftada bir dip bucak temizlerdim hic kirlenmezdi ama simdi her gün temizlik yapiyorum hic bir saniye temiz ve düzenli durmuyor en azindan disarda calisirken bunlari bi an unutuyorsun. Calismanin pozitif yönü evden biraz uzaklasmak negatif yönü ise işten yorgun gelip yine bütün isleri yapma zorunluluğu bi de üstüne çocuğunun seni ozleyip bi süre tuvalete bile gidememen :eek:

Sabah erken kalkmisti yine.oynadm sevdim biraz. da cok uykum vardi.minnosun yine uyumasi lazimdi.usenmedim sirf uyumak icin sabahın korunde banyosunu yaptrdim bir guzel.ee iyi guzel uyuyor da simdi.benim uykum kacti ama:KK51:
Banyo mu :D
Uykusu kaçan gillere beni de yazın :işsiz:

Halbuki çocuğu kucağıma almış, bir mememi ağzına dayanmıştım. Uyandıkça emziriyor o da bende uyuyorduk.
Takiiiii babası gelip "gel babacım, anne uyusun"diyip çocupu alıp, beşiğine yatırana kadar!
Arkadaş madem aldın çocuğu götürsene salona. Çocuk ağlıyor aranıyor bende sanıyorum ki eşim bakıyor. Emzirdyim acıkmıştır diye düşündüm.
Aa bir kalkarım ki çocuk yanımda :o eşim salonda oyun oynuyor :o

:işsiz:
Sonra ben agresif oluyorum :işsiz:

Bende yarın başlama günüm:(
On gün rapor almıştım. Bir on gün daha mı alsam diyorum :(
Yoksa çocukla işe gidiP çıkış mı istesem :(
Offf kafa bi dünya.

Banyo mu :KK70:
Uykusu kaçan gillere beni de yazın :işsiz:

Halbuki çocuğu kucağıma almış, bir mememi ağzına dayanmıştım. Uyandıkça emziriyor o da bende uyuyorduk.
Takiiiii babası gelip "gel babacım, anne uyusun"diyip çocupu alıp, beşiğine yatırana kadar!
Arkadaş madem aldın çocuğu götürsene salona. Çocuk ağlıyor aranıyor bende sanıyorum ki eşim bakıyor. Emzirdyim acıkmıştır diye düşündüm.
Aa bir kalkarım ki çocuk yanımda :eek: eşim salonda oyun oynuyor :eek:

:işsiz:
Sonra ben agresif oluyorum :işsiz:

Bende yarın başlama günüm:KK43:
On gün rapor almıştım. Bir on gün daha mı alsam diyorum :KK43:
Yoksa çocukla işe gidiP çıkış mı istesem :KK43:
Offf kafa bi dünya.
Kocan da bayaaa rahatmis canim. Gerci hepsi oyle benimki de ikizler uyurken uyuyum derim gelir uyandirir bi yüzünü göreyim diye. Ben uyurken otur izle dedim en son

Size dedim mi?
Geçen gün komşular geldi. Alt kat komşum çok ilgilidir. Gereksiz bir ilgi bir sorumluluk duygusu üstlenir kendi kendine. Hani sanki yengem gibi. Sağolsun iyiliğinden.

Neyse iki komşu oturuyoruz. Tabak falan hazırladım. Tabi haliyle sen niye yemiyorsun muhabbeti yapıldı. Anlattım alerjiyi, süte geçtiğini, çocuğa dokunduğunu, kakayı, kanlı kakayı, pişiği... (Bu kez foto göstererek.çünkü 2audır diyetteyim 2aydır anlatkyorum)
Neyse
Çay koymaya kalktım. Alt komşumun kucağında oğlum. Ay geldim ki oğlanın ağzında tiramisu :o
Yemin ediyorum o an orada benim yerimd keryneia keryneia 'nın olmasını diledim. Ağzının payını çok güzel verirdi:D
Çayları koyduğum gibi aldım çocuğu sildim ağzını.
Ama x abla daha yeni anlattım ben yemiyorum sütten geçiyor diye, çocuğa niye yediriyorsun! :@ dedim

-Ay ama tadını bilsin, ben falancanın(üst kattan bir komşu) kızına da tattırdım bak şimdi herşeyi yiyor, sütten başka tatlar olduğunu öğrensin, yoksa sonra hiçbirşey yemez! Dedi.
-Daha 2,5aylık x abla, biz doktor kontrolünde geç başlayacağız, daha bağırsakları gelişmedi, bir damlası bile yaptığım diyeti anlamsız kılıyor, ..... Diye sakin sakin ama içimden kovasım gelmiş şekilde tekrar açıklamaya çalışırken. Sustum.
Bazıları gerçekten nato kafa nato mermer :(

Ben işime çok karışıldığı için 20günlükken kalktım anne evimdeki rahatı bırakıl evime geldim.
Ütüm yapılıyordu, işim yapılıyordu, bunalınca çocuğu alıyorlardı, yemeğim odama geliyordu, annemin getirdikleri ayrı babanem halam ayrı getiriyrdu. Bunları anlatmama rağmen bu yaptığı anlamsız davranışı yüzünden öfke duyuyorum:@ :sinirli:
Annemde belki çalışırsan ona baktırırsın diyordu, kadın çok hevesli çocuk bakmaya :işsiz: ama asla :duduk:

Kocan da bayaaa rahatmis canim. Gerci hepsi oyle benimki de ikizler uyurken uyuyum derim gelir uyandirir bi yüzünü göreyim diye. Ben uyurken otur izle dedim en son
Sorma yaaa:KK70: geçen hafta alıp ekmek almaya gitmişti, öyle yapacak sandım. Aman benimki üç dakika bakıyor. Hayır bilsem çocuk ilk mızırdadışında emzirir uykusu açılmadan uyuturdum :p

Çocuk ağladığında eğer tel elimdeyse oya bu seni istiyor
Eğer mutfaktaysam ve ağlıyorsa "yok babam yok, anneye vermicem seni korkma" diyor :KK70:
Ya ver çocuğu sen yemeği hazırlamayadevam et diyorum yok :KK70:
Adam işi çözdü :/

Bugün benim işlerim var, tüm gün eşimde olacak çocuk :p bakalım akşama kadar birlikte olunca noluyormuş :)

C

Sancı dan süt içemiyor, gaz yapmayan biberon ve mama kullanıyorum, ben sürekli patikle geziyorum, rezene, kimyon verdim bende yedim,3 çeşit gaz damlası veriyorum.aci elma ipe masaj yapıyorum, bugün banyo yaptırdım ama yine ayni, hatta ağrı kesici verdim :KK43:

bol bol kucağına al annesi, hareket ettir. ayrıca bahsettiğin ürünleri de çok fazla ve sık kullanmak da sıkıntı yaratabilir. masaj, ayaklarına sıcak su torbası, su dolu küvete sokmak, bol bol sarılmak bunlara devam edin ve
Size dedim mi?
Geçen gün komşular geldi. Alt kat komşum çok ilgilidir. Gereksiz bir ilgi bir sorumluluk duygusu üstlenir kendi kendine. Hani sanki yengem gibi. Sağolsun iyiliğinden.

Neyse iki komşu oturuyoruz. Tabak falan hazırladım. Tabi haliyle sen niye yemiyorsun muhabbeti yapıldı. Anlattım alerjiyi, süte geçtiğini, çocuğa dokunduğunu, kakayı, kanlı kakayı, pişiği... (Bu kez foto göstererek.çünkü 2audır diyetteyim 2aydır anlatkyorum)
Neyse
Çay koymaya kalktım. Alt komşumun kucağında oğlum. Ay geldim ki oğlanın ağzında tiramisu :eek:
Yemin ediyorum o an orada benim yerimd keryneia keryneia 'nın olmasını diledim. Ağzının payını çok güzel verirdi:KK70:
Çayları koyduğum gibi aldım çocuğu sildim ağzını.
Ama x abla daha yeni anlattım ben yemiyorum sütten geçiyor diye, çocuğa niye yediriyorsun! :mad: dedim

-Ay ama tadını bilsin, ben falancanın(üst kattan bir komşu) kızına da tattırdım bak şimdi herşeyi yiyor, sütten başka tatlar olduğunu öğrensin, yoksa sonra hiçbirşey yemez! Dedi.
-Daha 2,5aylık x abla, biz doktor kontrolünde geç başlayacağız, daha bağırsakları gelişmedi, bir damlası bile yaptığım diyeti anlamsız kılıyor, ..... Diye sakin sakin ama içimden kovasım gelmiş şekilde tekrar açıklamaya çalışırken. Sustum.
Bazıları gerçekten nato kafa nato mermer :KK43:

Ben işime çok karışıldığı için 20günlükken kalktım anne evimdeki rahatı bırakıl evime geldim.
Ütüm yapılıyordu, işim yapılıyordu, bunalınca çocuğu alıyorlardı, yemeğim odama geliyordu, annemin getirdikleri ayrı babanem halam ayrı getiriyrdu. Bunları anlatmama rağmen bu yaptığı anlamsız davranışı yüzünden öfke duyuyorum:mad: :sinirli:
Annemde belki çalışırsan ona baktırırsın diyordu, kadın çok hevesli çocuk bakmaya :işsiz: ama asla :duduk:

aaaaa ne densiz kadınmış yahu, 2 buçuk aylık bebeğe annesinin sütünden başka bir şey verilir mi ya bu insanlar niye herkesin işine burnunu sokar anlamam. iyi sabretmişsin valla ben olsam herhalde ağır konuşurdum. senin onca çaban, diyetin, sıkıntın bir densiz komşu yüzünden havaya gidiyor. sakın öyle bir kadına baktırma çocuğunu bence de.

şu tadını bilsin alışsın lafına da ayrı sinir oluyorum zaten. ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim sonra da azar azar deneyerek ek gıdaya geçtim, hiç de zor olmadı, yedi gayet güzel. bir süre sonra mama sandalyesine koydum verdim önüne yemeği döke saça kendi kendine yemeyi öğrendi, bebek kaşığı çatalı aldım elinde oynaya oynaya onlara da alıştı, hiç önemsemedim üstü başı kirleniyor diye çoğu zaman yoğurdu eliyle parmaklarını daldırıp yalayarak yerdi her tarafı yoğurt olurdu ama böyle böyle kendi kendine yemeyi öğrendi daha küçükken. sonuçta arkadaşlarla bir araya geldiğimizde yaşıtı olan çocuklara anneleri ağzına yemek tıkıştırırken benim oğlan kendisi yiyordu temiz temiz. hiç öyle şunu ye diye çocuğun peşinden koşan annelerden olmadım, acıkırsa yer hiçbir çocuk kendini açlıktan öldürmez mottosuyla hareket ettim valla tavsiye ederim işe yarıyor. bunları yazıyorum ki taze anneler etrafın sözleriyle endişeye kapılıp daha 2 aylık bebelerine tatlı, ekşi yemek yedirmeye kalkmasın yani örnekte görüldüğü gibi tadını ilk 6 ay bilmediği şeyleri sonra yiyor çocuk sorun yok. ayrıca tiramisunun da tadını bilmeyiversin, yemesin yani ne kaybeder.
şimdi kızıma da aynı yöntemi uygulayacağım inşallah, hatta oğluma 2 yaşından sonra hazır hazır kek, gofret, çikolata falan vermiştim ara sıra, şimdi diyorum ki ne aptalmışım vermesem çocuk onlara alışmayacaktı kendi ellerimle çocuğumu zararlı şeyler yemeye teşvik etmişim, şimdi kızımda en azından anaokulu zamanına kadar düşünmüyorum hazır abur cuburlar vermeyi, okula gidince zaten istemesek de yiyorlar, özeniyorlar, istiyorlar maalesef. insan yaşadıkça, öğrendikçe yaptığı hatalardan ders alıyor da işte olan ilk çocuğa olmuş oluyor, özellikle bu abur cubur konusunda kendime çok kızıyorum keşke hiç tanışmasaydı oğlum da o tür gıdalarla. yine de tesellim 4 aylık oğluna lolipop yalatan arkadaşı gördükten sonra bizimkinin en azından 2 yaşından sonra abur cubur yemeye başlamış olması :KK43:

amaaaan çok zor bu işler, Allah hepimize kolaylık versin. sana da komşun yüzünden 2 kat kolaylık versin.

bol bol kucağına al annesi, hareket ettir. ayrıca bahsettiğin ürünleri de çok fazla ve sık kullanmak da sıkıntı yaratabilir. masaj, ayaklarına sıcak su torbası, su dolu küvete sokmak, bol bol sarılmak bunlara devam edin ve

aaaaa ne densiz kadınmış yahu, 2 buçuk aylık bebeğe annesinin sütünden başka bir şey verilir mi ya bu insanlar niye herkesin işine burnunu sokar anlamam. iyi sabretmişsin valla ben olsam herhalde ağır konuşurdum. senin onca çaban, diyetin, sıkıntın bir densiz komşu yüzünden havaya gidiyor. sakın öyle bir kadına baktırma çocuğunu bence de.

şu tadını bilsin alışsın lafına da ayrı sinir oluyorum zaten. ben ilk 6 ay sadece anne sütü verdim sonra da azar azar deneyerek ek gıdaya geçtim, hiç de zor olmadı, yedi gayet güzel. bir süre sonra mama sandalyesine koydum verdim önüne yemeği döke saça kendi kendine yemeyi öğrendi, bebek kaşığı çatalı aldım elinde oynaya oynaya onlara da alıştı, hiç önemsemedim üstü başı kirleniyor diye çoğu zaman yoğurdu eliyle parmaklarını daldırıp yalayarak yerdi her tarafı yoğurt olurdu ama böyle böyle kendi kendine yemeyi öğrendi daha küçükken. sonuçta arkadaşlarla bir araya geldiğimizde yaşıtı olan çocuklara anneleri ağzına yemek tıkıştırırken benim oğlan kendisi yiyordu temiz temiz. hiç öyle şunu ye diye çocuğun peşinden koşan annelerden olmadım, acıkırsa yer hiçbir çocuk kendini açlıktan öldürmez mottosuyla hareket ettim valla tavsiye ederim işe yarıyor. bunları yazıyorum ki taze anneler etrafın sözleriyle endişeye kapılıp daha 2 aylık bebelerine tatlı, ekşi yemek yedirmeye kalkmasın yani örnekte görüldüğü gibi tadını ilk 6 ay bilmediği şeyleri sonra yiyor çocuk sorun yok. ayrıca tiramisunun da tadını bilmeyiversin, yemesin yani ne kaybeder.
şimdi kızıma da aynı yöntemi uygulayacağım inşallah, hatta oğluma 2 yaşından sonra hazır hazır kek, gofret, çikolata falan vermiştim ara sıra, şimdi diyorum ki ne aptalmışım vermesem çocuk onlara alışmayacaktı kendi ellerimle çocuğumu zararlı şeyler yemeye teşvik etmişim, şimdi kızımda en azından anaokulu zamanına kadar düşünmüyorum hazır abur cuburlar vermeyi, okula gidince zaten istemesek de yiyorlar, özeniyorlar, istiyorlar maalesef. insan yaşadıkça, öğrendikçe yaptığı hatalardan ders alıyor da işte olan ilk çocuğa olmuş oluyor, özellikle bu abur cubur konusunda kendime çok kızıyorum keşke hiç tanışmasaydı oğlum da o tür gıdalarla. yine de tesellim 4 aylık oğluna lolipop yalatan arkadaşı gördükten sonra bizimkinin en azından 2 yaşından sonra abur cubur yemeye başlamış olması :KK43:

amaaaan çok zor bu işler, Allah hepimize kolaylık versin. sana da komşun yüzünden 2 kat kolaylık versin.
Öfkemi nasıl yuttum anlatamam:( yuttum ama hala içim yanıyor:@
Baktırır mıyım ona emanet bile edemem :(
İşlerine gelince tv den duydukları çok iyi işlerine gelmeyince kulak arkası! Valla anlamak zor bu insanları:/
Dediğin gibi şekerle tanışmış olması çok mu hoş, ne kadar geç o kadar iyi. Onu geçtm arkadaş ben salak mıyım sen yerken ben bakayım, alır yerdim zaten dimi! Sen kalk çocuğa ver:@

Haa birde şu saçmalıkv var şuan ne yediğini ne bilecek!
1sene sonra aa annemin komşu 2aylıkken tiramisu yedirmişti aynı onun tadı mı diyecek? Komikler vallahi.
Evime çok az hazır gıda girer, makarnamızı bile erişte keseriz, yufkamız, salçamız, turşularımız...
Ben nasıl doğal yaşamaya çalıştıysam çocuğumunda doğal beslensin öyle yaşamasını istiyorum. Son ana kadar da bunun için çalışıcam:(

Şeker yerine bal kullaniyoruz biz. Bazen sade bal bazen propolis tarcin vs.li tek kullanimlik paket ballar var veriyoruz eline kendi dokuyor sutune. Bazen nesquik veriyoruz cikolatali süt diye ama onun da icine keçi boynuzu unu koyuyoruz su an eşit oranda koyuyoruz insallah zamanla nesquik.i sifirlayip keciboynuzunu artiririz

bal ben de kullanıyorum oğluma ama hakiki bal bulmaya çalışıyorum ve süte değil de bal limon ve sıcak su koyup çay gibi yaparak içiriyorum, sütü, çayı şekersiz balsız içer hala. çay çok nadir içiyor zaten. nesquik sever ama pek verme taraftarı değilim çok nadir yılda bir iki defa alırım. çikolatalı süt istediğinde bitter çikolata eritip sütüne karıştırıyorum. şu hazır gıdalardan bir vaz geçirebilsem çok mutlu olacağım ama maalesef okulda arkadaşlar yiyince çocuğa yeme demek olmuyor o yüzden ne kadar az o kadar iyi diyorum. neyse ki cola ve cipsten uzak tutabildim, ağzına sürmedi cola ve türevlerini bu yaşına kadar, inşallah böyle devam eder.
keçiboynuzu tozunu hiç kullanmadım, aktardan mı alıyorsunuz?

Öfkemi nasıl yuttum anlatamam:KK43: yuttum ama hala içim yanıyor:mad:
Baktırır mıyım ona emanet bile edemem :KK43:
İşlerine gelince tv den duydukları çok iyi işlerine gelmeyince kulak arkası! Valla anlamak zor bu insanları:/
Dediğin gibi şekerle tanışmış olması çok mu hoş, ne kadar geç o kadar iyi. Onu geçtm arkadaş ben salak mıyım sen yerken ben bakayım, alır yerdim zaten dimi! Sen kalk çocuğa ver:mad:

Haa birde şu saçmalıkv var şuan ne yediğini ne bilecek!
1sene sonra aa annemin komşu 2aylıkken tiramisu yedirmişti aynı onun tadı mı diyecek? Komikler vallahi.
Evime çok az hazır gıda girer, makarnamızı bile erişte keseriz, yufkamız, salçamız, turşularımız...
Ben nasıl doğal yaşamaya çalıştıysam çocuğumunda doğal beslensin öyle yaşamasını istiyorum. Son ana kadar da bunun için çalışıcam:KK43:

inşallah canım madem sen de doğal beslenmeye dikkat ediyorsun çocuğunu ne kadar uzak tutabilirsen o kadar iyi hazır gıdalardan, bu bilinçte olduğun sürece zaten Allahın izniyle sağlıklı, bağışıklığı güçlü bir çocuğun olacak. ben oğlumda 2 yaştan sonra verdim hazır gıdayı ama şimdi çok pişmanım keşke hiç vermeseymişim diyorum o yüzden kızımda daha dikkatli olacağım. oğlumda da az tüketmesine gayret ediyorum ama okul ve arkadaş çevresi işi bozuyor maalesef. elimizden geldiği kadar dikkat edeceğiz, en doğrusu bu.

Kızlar merhaba uzun bir süre giremedim siteye... Biz neler yaptık ... Ogluma voiding çekimi yapıldı tekrarlayan enfeksiyon yüzünden.. Hafif mesanede. Böbreğe idrar kacagimiz var.. Mesane reflusu deniliyor.. En ufak bir ateslenme de yok dışı çıkıyor ondan, kulak ağrısıdır ondandir demeden, idrar tahlili vereceğiz... Suyumuzu içeceğiz, bezimizi kontrol edeceğiz... Her ayda idrar kültürü yapıp, koruyucu antibiyotigimizi içeceğiz...
Yarında sünnet olacak yavrum.. firkan firkan , canım yüzyılda yaptırıcaz bekir beye.. Yalnız oglumu uyutucak. Allahın izniyle skintisiz sorunsuz atlayacagiz bu durumu da.. Neler yapmam gerek acaba sünnet sonrası tavsiyelerin var mı?
bskn bskn , nasılsın canım... En sonunda Dr.umla anlaşıp Renas a alerji maması başladık ve evet 5 günde 1oo gr aldı :))))) ama mama piyasa da yok şu anda :( bulamıyorum... Depocu arkadaşlarım var haber saldim.. Bekliyorum.
Bende peynir süt yoğurt çikolata hazır kekler yemiyorum. Gerçi ilaçsız sutum bitti gibi ama olsun... 1 damla bile kıymetli sütün..
Biz rotateq asimizi olduk cuma günü... Biraz sıkıntılı gidiyoruz birde Allah korusun o skintimis olmasın dedim yaptırdım..

Sizin bebeler ellerini emiyor mu? Bizim kuzu ellerine saldırıyor resmen.. Dr. Dişlerinin oluştuğunu söylüyor..

Kızlar merhaba uzun bir süre giremedim siteye... Biz neler yaptık ... Ogluma voiding çekimi yapıldı tekrarlayan enfeksiyon yüzünden.. Hafif mesanede. Böbreğe idrar kacagimiz var.. Mesane reflusu deniliyor.. En ufak bir ateslenme de yok dışı çıkıyor ondan, kulak ağrısıdır ondandir demeden, idrar tahlili vereceğiz... Suyumuzu içeceğiz, bezimizi kontrol edeceğiz... Her ayda idrar kültürü yapıp, koruyucu antibiyotigimizi içeceğiz...
Yarında sünnet olacak yavrum.. firkan firkan , canım yüzyılda yaptırıcaz bekir beye.. Yalnız oglumu uyutucak. Allahın izniyle skintisiz sorunsuz atlayacagiz bu durumu da.. Neler yapmam gerek acaba sünnet sonrası tavsiyelerin var mı?
bskn bskn , nasılsın canım... En sonunda Dr.umla anlaşıp Renas a alerji maması başladık ve evet 5 günde 1oo gr aldı :))))) ama mama piyasa da yok şu anda :KK43: bulamıyorum... Depocu arkadaşlarım var haber saldim.. Bekliyorum.
Bende peynir süt yoğurt çikolata hazır kekler yemiyorum. Gerçi ilaçsız sutum bitti gibi ama olsun... 1 damla bile kıymetli sütün..
Biz rotateq asimizi olduk cuma günü... Biraz sıkıntılı gidiyoruz birde Allah korusun o skintimis olmasın dedim yaptırdım..

Sizin bebeler ellerini emiyor mu? Bizim kuzu ellerine saldırıyor resmen.. Dr. Dişlerinin oluştuğunu söylüyor..
Çok geçmiş olsun canım benim umarım hemen atlatir minigin.evet canım benim bebeğim ellerini emiyor dilini de yuvayıp kasıyor dişlerini.

Back
X