Erken doğarsa diye ciğer geliştirme iğnesi canım.Canım o iğne ne için ??
Günaydın kızlar canim ben doktorum A sordum gerek yok iğneye dedi belki hiç gerek kalmaz dedi sadece adalat verdi kasilmam için ama bende rahim açılması hiç olmadı ben en son 26 haftalikken muayene oldum bebeklerim 900 er gram di boyları 36 cm di şimdi 28.haftamda var muayenem muhtemelen 1 er kiloyu geçmişlerdir ben hiç bişe yemedim inan hamile kalmadan önce ne yiyosam o annemde geçti hamileligim sabah gittim akşam eve geldim annem ne pisirdiyse onu yedim sadece bol meyve yiyorum balığa başladım et yiyemiyorum anlayacağın canim ne yemek isterse onu yedim takılma bukadar ben ilk üç ay düşük tehlikesinden hiç kalkmadan yattim şimdi de bebekler ikiz olduğu için erken doğum riskinden dolayı yatıyorum napalım sende yat fazla ayakta kalma doktorunu dinle ben 58 le hamile kaldım şuan 66 yim 7. Aya girdim kimse ikiz olduğuna inanmıyo hazırlıklarımı tamamladım baştan beri riskli olduğu için çoğu şeylerini internetten getirttim inan hiç çarşı pazar dolanmadim şimdi benimde en büyük korkum bebeklerimi hastanede bırakıp eli boş çıkmak doktoruma sordum eğer 28. Haftadan sonra dogsalar bile yaşarlar dedi küvez de ama 34. Haftaya kadar disini sıkarsan küveze girmezler dedi bende korkumdan yatıyorum sürekli 2 kiloyu geçtikten sonra korkma dedi sen şimdi ne zman gidiceksin muayeneyeErken doğarsa diye ciğer geliştirme iğnesi canım.
Kontrolüm 9unda. Bugün 29+5 . Ben de kasılma hissetmiyorum sadece bazen sol kasığımda ağrı hissediyorum ama bebek hareket edior orda bir yerde sanırım. O zMan bizimki 10 güne kadar 2 kiloyu geçecek. 7. Ayın sonuna kadar 450 gr alacak yazıordu günlük notların birinde. Biz de 36 dan sonra küvezd girmez herhalde diyorduk. İçimi rahatlattın çok teşekkür ederim. İnternetten bilmediğim şeyleri almaktan nefret ediyorum kalitesini bilemiyorsun ya... Mesela hala pijama falan almamıştım kendimd. İnternetten güvenip alamam onu . Kardeşime aldırcam artık.Günaydın kızlar canim ben doktorum A sordum gerek yok iğneye dedi belki hiç gerek kalmaz dedi sadece adalat verdi kasilmam için ama bende rahim açılması hiç olmadı ben en son 26 haftalikken muayene oldum bebeklerim 900 er gram di boyları 36 cm di şimdi 28.haftamda var muayenem muhtemelen 1 er kiloyu geçmişlerdir ben hiç bişe yemedim inan hamile kalmadan önce ne yiyosam o annemde geçti hamileligim sabah gittim akşam eve geldim annem ne pisirdiyse onu yedim sadece bol meyve yiyorum balığa başladım et yiyemiyorum anlayacağın canim ne yemek isterse onu yedim takılma bukadar ben ilk üç ay düşük tehlikesinden hiç kalkmadan yattim şimdi de bebekler ikiz olduğu için erken doğum riskinden dolayı yatıyorum napalım sende yat fazla ayakta kalma doktorunu dinle ben 58 le hamile kaldım şuan 66 yim 7. Aya girdim kimse ikiz olduğuna inanmıyo hazırlıklarımı tamamladım baştan beri riskli olduğu için çoğu şeylerini internetten getirttim inan hiç çarşı pazar dolanmadim şimdi benimde en büyük korkum bebeklerimi hastanede bırakıp eli boş çıkmak doktoruma sordum eğer 28. Haftadan sonra dogsalar bile yaşarlar dedi küvez de ama 34. Haftaya kadar disini sıkarsan küveze girmezler dedi bende korkumdan yatıyorum sürekli 2 kiloyu geçtikten sonra korkma dedi sen şimdi ne zman gidiceksin muayeneye
Canım benim karnım sertlesiyodu canim dokunamıyodum sabaha kadar aynıydı sabah yumusuyodu bende korktum bu ne diye doktorumu aradım oda gel hemen dedi yatırdı beni nst de sancim çıkmadı şükür ama yinede takipe aldı 4 gün yatırdı serum fitil ve progestan iğne vuruldum hergün sonra çıkardı beni ama yatmaya devam dedi internette gördüğün herşeye inanma çünkü herkez aynı değil sen tek bebek mi bekliyosun gelişimi çok iyi endişe etme canım gerekirse doğuma kadar yat bende yaticam çünkü ben bebeklere cıvıl den aldım herşey lerini odalarını netten model beğendim eşim yaptiriyo bayramda gelicek iki tane de puset aldım oto koltuğu netten cıvıl den hastane çıkışı içinn bebeklerin herşeyini yikadi annem ütüledi hastane çantam bile hazır prima bebek bezi aldım koydum heray nolur nolmaz diye emzik biberon bebe yağı göğüs pedi bebe şampuanı mama kaşığı emzik saklama kabı bebek için gerekli bütün gereçleri de aldım eczaneden sadece kaynarda yıkancak yatakları sipariş verdim geliyo lohusa terligi ve tacı burda evime yakın bi yerde yaptırdım beğendiğim bi model mor renkte gelin ceyizimde sabahlık li saten gecelik takımım vardı onu yikadi ütüledi annem onu giyicem doğumdan sonra bide pijama takımı aldım 5li sabahlık li çok güzel netten aldım onu da herşeye hazı bi bebek arabamız kaldi onu doğumdan sonra da alsam olur onu görmeden alamam çünküKontrolüm 9unda. Bugün 29+5 . Ben de kasılma hissetmiyorum sadece bazen sol kasığımda ağrı hissediyorum ama bebek hareket edior orda bir yerde sanırım. O zMan bizimki 10 güne kadar 2 kiloyu geçecek. 7. Ayın sonuna kadar 450 gr alacak yazıordu günlük notların birinde. Biz de 36 dan sonra küvezd girmez herhalde diyorduk. İçimi rahatlattın çok teşekkür ederim. İnternetten bilmediğim şeyleri almaktan nefret ediyorum kalitesini bilemiyorsun ya... Mesela hala pijama falan almamıştım kendimd. İnternetten güvenip alamam onu . Kardeşime aldırcam artık.
Peki kasılmaları nasıl hissediyorsun? Neye benziyor? Hastanede yattığmda ilk defa nstye bağlandım ama nöbetçi doktor formalite olduğunu 32. Haftadan önce rahim yeterince büyümediği için nst sonucunun olumlu veya olumsuz bir ölçüt olmayacağını söyledi. Sancı hissetmeden açılmanın artmasından korkuordum ama 5 gün kaldı muayeneme neyse ki...
Evet canım tek bebek benim. İki ay ünlü bir perinatolog profa gittim kilosu 3,5 kesin olur üzerine de çıkabilir demişti.Canım benim karnım sertlesiyodu canim dokunamıyodum sabaha kadar aynıydı sabah yumusuyodu bende korktum bu ne diye doktorumu aradım oda gel hemen dedi yatırdı beni nst de sancim çıkmadı şükür ama yinede takipe aldı 4 gün yatırdı serum fitil ve progestan iğne vuruldum hergün sonra çıkardı beni ama yatmaya devam dedi internette gördüğün herşeye inanma çünkü herkez aynı değil sen tek bebek mi bekliyosun gelişimi çok iyi endişe etme canım gerekirse doğuma kadar yat bende yaticam çünkü ben bebeklere cıvıl den aldım herşey lerini odalarını netten model beğendim eşim yaptiriyo bayramda gelicek iki tane de puset aldım oto koltuğu netten cıvıl den hastane çıkışı içinn bebeklerin herşeyini yikadi annem ütüledi hastane çantam bile hazır prima bebek bezi aldım koydum heray nolur nolmaz diye emzik biberon bebe yağı göğüs pedi bebe şampuanı mama kaşığı emzik saklama kabı bebek için gerekli bütün gereçleri de aldım eczaneden sadece kaynarda yıkancak yatakları sipariş verdim geliyo lohusa terligi ve tacı burda evime yakın bi yerde yaptırdım beğendiğim bi model mor renkte gelin ceyizimde sabahlık li saten gecelik takımım vardı onu yikadi ütüledi annem onu giyicem doğumdan sonra bide pijama takımı aldım 5li sabahlık li çok güzel netten aldım onu da herşeye hazı bi bebek arabamız kaldi onu doğumdan sonra da alsam olur onu görmeden alamam çünkü
Aynen canim bende beşik korumalıgi alicam perde ve halimi değiştirmem çünkü biri kız biri oğlan hangisine uygun yapim ki evimin dizaynı ni bozmak istemedim boyamız yeni zaten gri renk bütün odalarım aynen doğduktan sonra da alınır zaten eksik kalanlar uyku serim hazır Alez yastık pike banyo havlusu hepsi hazır dolap gelince yerleşcek besikler ini eşim kurdu öyle işte biz hazır olalım da onlar geç gelsin hahahaha nerde yasiyosun benimde doktorum tüp doktorum değişmedim profesör benimki de biraz kazık ama çok güveniyorum ona hastane evimin karşı si Medical parkEvet canım tek bebek benim. İki ay ünlü bir perinatolog profa gittim kilosu 3,5 kesin olur üzerine de çıkabilir demişti.
Sen her şeyi halletmişsin ne güzel :) bizim önünüzdeki hafts evde boya badana olacak. Mobilyaları ondsn sonra getirtcem. Ev curcuna olacak mobilya da gelmeden yıkayığ napcaz diye hiçbir şeyini yıkamadık daha. Ben o süslü havlu terlikkeri beğenmiorm madame cocoda iki terlik beğendim onlardan birini alcam. Açklığın görüldüğü randevuya giderken planlamıştım ordan çıkınca madame cocoya gidecektim planladığım gibi olmadı tabi...doktordan çıkarkdn araba kullanacak halde bile değildim stresten eşimi aradım nolur gel beni burdan al diye. Gerçi son anda doktor içimi rahatlattı yavaş yavaş acile gittim kendi başıma. Eşimin işyeri 40 km uzaklıkta anca yetişti uçarak. Bir de tüp bebek olunca korkuoruz zor bulduk ya bişe olursa diye.
Bebek arabasını falan biz de almadık daha. Yatak odam için beşiğini aldık onu da kurmadık boya yapılcak diye. Perdesini falan yaptırdım odasının. Avizesini almadık daha napalım doğduktan sonrs yapcaz artık bazı şeyleri... Sağlıklı olsun da :)
Dün yatak korumayla iki nevresim takımı bir çarşaf takımı daha aldım english home un sitesinden. Yatak koruma almayan varsa çok hesaplı english home indirimle. 250 den aşağı uyku seti yok çünkü.
Ben 28. Haftada gitmedim kontrole ki. Hatta en son 23 de gitmiştim bu sefsr randevu sıkıntısı yaşadığım için 6 hafta arayla gidebildim kontrole. 23 de 580 gr falandı sanırım. 29da da 1532 çıktı. Ama dediğin gibi farkedior biraz ikiz olması.İkiz bebek ve tek bebek gelisimi fark ediyo tabiki ama haftalarina göre uyumlu benimkiler de bakalım cumartesi randevum var heycanla bekliyorum canım sen 28. Haftada bebis kaç kiloydu hatırlıyomusun
Bende yatıyorum benimde rahim boyu uzunluğumda kısalma var 23mm çıktı progestan kullanıyorum.çok korkuyorum 36haftayı bi görsem...Bende dört gün yattım hastanede rahimde kısalma var dedi doktorum ilaç verdi şimdi onu içiyorum adalat ismi kısalma düzeldi açılma yok ama erken doğum riski ikiz olduğu için başından beri vardi oyuzden ben hamileligimi hep yatarak geçirdim malesef haftaya muayenem var 28 haftalikken bakalım kaç kilo oldular
Görürsün canim uzulme ayakta kalma kendini yorma ilaclarini da düzenli kullan az kalmış zaten benimde 30.haftandagel dedi doktorum perşembe günü randevum bakalımBende yatıyorum benimde rahim boyu uzunluğumda kısalma var 23mm çıktı progestan kullanıyorum.çok korkuyorum 36haftayı bi görsem...
Sağol Can'ım inşallah..yatıyorum hep pazartesi benimde kontrolüm var bakalım ne diyecekGörürsün canim uzulme ayakta kalma kendini yorma ilaclarini da düzenli kullan az kalmış zaten benimde 30.haftandagel dedi doktorum perşembe günü randevum bakalım
Bence çok vardır yediğine içtiğine dikkat edince artar kalitehanimlar hepnize hayirli bayramlar)aranizda orta veya kalitesi daha düşük embiriyoyla hamile kalan varmi? birde 1.denemesinde kötü kalite olan sonrasında daha kaliteli embiriyo elde eden varmi?herşey gönlünüzce olsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?