Tamam canimgerçekten bi gece önce hamilesin ertesi gün hayat çok başka oluor. son günlerinde bol bol dinlen. bir de bu hafta lifli, sulu ve hafif şeylerle beslen. doğum sonrasında da hastanrden 3. gün normal besleneblirsin diolar ama bi hafta kadar dikkat et. bağırsak ve gaz çok büyük acılara yol açabilior. ben hiç bilmiordum gaz sancısı olunca gaz sancısı olduğu da anlşılmıor sancı değil ağrı yapıor direkt karın boşluğunda.
Geçmiş olsun cnm.allah şifa versin yavrucuklarimiza inş .kızlar yazacam yazacam hep yarım kalıyor yazdığım mesaj... bizde de yenidoğan sarılığı yükseldi 2 gece yoğunbakımda kivezde kaldı bebeğim. orda biberona alıştı bir de... çıktığından beri emzirme savaşı veriyorum.
5. gün doktor kontrolünde anlaşıldı sarılık. aynı doktor göbeğinde de hafif koku olduğunu söyleyip babusol sprey ve bacoderm krem verdi 3 gün kullanın günde 3 sefer dedi. göbek bizim de 10. gün düştü, aynı gün de yoğunbakımdan taburcu sonrası yenidoğan uzmanı bi doçente randevu vermişlerdi ona gittik. hiçbir şey sürmeyin kesinlikle dedi. bizde de ufak bi parça vardı ve bodyde kalıntı bırakıordu. bu normal dedi kan şeklinde akıntı olabilir ona dikkat edin içe de girmezse yakarız dedi. ama bir gün daha oldu o lekelenmeler. zaten ertesi gün de yıkadık. şimdi iki gündür bişe yok ve gittilçe içer giriyor göbek.
göğüs ucu için de ben ilk hafta her emzirme sonrası lansinohun lanolinini
kullandım. yara olmadı ama ucunda hassasiyet vardı. süt taştığı yok diye göğüs
pedi kullanmıordum kızkardeşim yine de kullan daha rahat olacaksın öyle dedi. ped koymaya başlayınca hassasiyet de kayboldu. ama şimdi yeniden hassasiyet yaşıorum. çünkü biberona alışan eşek oğlum memenin tamamını almıor. ağzını minicik açıp ucunu alıor sadece emmeye başladıktan bi süre sonra areolayı kavrıor. krem işe yaramıorsa fitokrem var bir de onu kullanabilirsiniz ama emzirmeden önce temizlemek gerekşyor onu. bir de ayva çekirdeklerini suya ıslayıp jöle kıvamına getirp onu sürebilirsiniz. onu da temizlemeye gerek olmuyor. kime tavsiye etsem çok memnun kaldı sizin de işinize yarar inşallah. bir de zeytinyağı sürecekseniz çok iyi temizleyin. yenidoğan için zeytinyağı tehlikeli bir gıda... hatta bulabilirseniz kantaron yağı çok daha fazla işe yarar.
kalça çıkıpı için de bana 31 ocağa randevu verdiler. 4 kasımda doğum yaptım 2 ayın sonuna denk gelior.
benim en büyük sorunum emzirmeyle ilgili. doyupr mu doymuor mu ne oluor hep tedirginim. siz napıosunuz bu konuda?
youtube dan buzuki orhan kolik bebe diye bi müzik var. onu açıorum bacaklarını karnına doğru çektirip karnına masaj yapıyorum. tabi her zaman işe yaramıyor :) elektrik süpürgesi falan çalıştığında hemen uykuya dalıor ağlamayı kesior. anne karnında sesleri o şekilde duyuyorlarmış. güvende hissediyor o seslerle. bir de bizimkinin gazı olduğunu anlamamışrım başta. çok uzun süreler meme emiyordu. her bir memeyi 50dk falan kadar uzunlukta... meğer sancısı yüzünden memeye sığınıyormuş güvende hissetmek için ama emdikçe de daha çok hava yutup daha fazla gazı oluyormuş. ona da dikkat edin.Kizlar napiyonuz ya nasil gidiyo gaz sancilari icin neler yapiyosunuz
Gaz ilacimiz var hic bi ise yaramiyor mahfoldu cocugum iki gunduryoutube dan buzuki orhan kolik bebe diye bi müzik var. onu açıorum bacaklarını karnına doğru çektirip karnına masaj yapıyorum. tabi her zaman işe yaramıyor :) elektrik süpürgesi falan çalıştığında hemen uykuya dalıor ağlamayı kesior. anne karnında sesleri o şekilde duyuyorlarmış. güvende hissediyor o seslerle. bir de bizimkinin gazı olduğunu anlamamışrım başta. çok uzun süreler meme emiyordu. her bir memeyi 50dk falan kadar uzunlukta... meğer sancısı yüzünden memeye sığınıyormuş güvende hissetmek için ama emdikçe de daha çok hava yutup daha fazla gazı oluyormuş. ona da dikkat edin.
yarıor yarıor. fön, saç kurutma mak, aspiratör sesi... arabada gezmek... seslerin hepsi youtube da var. dedğim gibi buzuki orhanı dene. ilaç da acı elma da bi
Biz de çok cekiyoruz gazdan. gaz damlaları,masaj,kiraz çekirdeği hepsini deniyoruz ama çok etki etmiyor sanki.genelde aksam saatlerinde başlıyor 7 gibi fln.12-1 eKdr cok ağlıyor napicsmizi sasiriyoryz.yaklsik yirmi gundur böyle.hatta caresiz kalınca birlikte ağlıyoruzKizlar napiyonuz ya nasil gidiyo gaz sancilari icin neler yapiyosunuz
Aci elma yagi al tatlim ayaklarina ayak altlarina karnina o yagi sur ve masaj yap bu bi nebze iyi geliyor damlalar felan hic bi ise yaramiyor malesefBiz de çok cekiyoruz gazdan. gaz damlaları,masaj,kiraz çekirdeği hepsini deniyoruz ama çok etki etmiyor sanki.genelde aksam saatlerinde başlıyor 7 gibi fln.12-1 eKdr cok ağlıyor napicsmizi sasiriyoryz.yaklsik yirmi gundur böyle.hatta caresiz kalınca birlikte ağlıyoruz
bizim bi haftadır sürekli emme isteği var göz açtırmıor çok yoruldum. ya gazdan ya da büyüme atağı olabilirmiş doktor randevumuz haftsya. bugün tam bir sylık olduk aşısı var yarın. her emme üstüne demlenmiş tane kimyon suyu içiriorum kendim de içiorum bence gaza çok faydası okdu. kolik için ne kadat işe yarar bilmiorum ama...Kizlar nerelerdesiniz sesiniz cikmiyo.tangled n seside hic cikmiyor umarim herkez iyidir.
Ne asisi o ?Maşallah kimseden ses çıkmıyor huhuhuuuu Neyse kızlar bu aşı konusunda ufak araştırmalar yaptım ama yapmaz olsaydım kafam karıştı okuduklarım beni dehşete düşürdü bebeklerini kaybendenler ,engelli kalanlar otistik olanlar aşıdan sonra yasananlar bunlar ve kesinlikle aşk yaptırıp çocuklarınızı zehirlemeyin diyorlar yorumlarda rota denen aşı yüzünden 5 aylık bebeğini kaybetmiş bi anne aşı yapılıyo tepkileri ve gülücükleri gidiyo önce sonra aiırı kusmaya baslıyo ve hastaneye kaldırılıyo 16 gn sonunda bebeğini kaybedio ve bunun gibi birkaç vaka daha kısacası kafam karıştı bnm kızlar siz ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili
Ekledim tatlim kabul beklyorum biz asimizi olduk 3 tane birden o mu sakincaliCanım facen varsa aşı hakkında bilmediklerimiz die kapalı bi grup var ekle
Kabul edildi canim okudum kafam karisti ama kuzenlere sordum herkeze sordum herkez aksatmadan tum asilarini yaptirmis annemde yillardir yapiliyo o asilar dedi cocugu koruma amacli asilarmis hersey allahtan ama asilarla onlem aliniyomus en aza indirmek icin olacak seyleri vurdurmcakmisin sen canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?