2016 Şubat'ta hamile olduğunu öğrenenler :)

Aa sezeryan olanın normal doğum olma durumu yok diye biliyordum ben

Her hastane yada her doktor yapıyormu bilmiyorum ama benim doktorum doğumdan sonraki kontrolümde eğer ikinciyide sezeryan istiyorsan hemen hamile kalabilirsin dedi. Ama eğer normali denemek istiyorum dersen arada 2 sene olsun dedi. Bende aslında denemek istiyorum. Belki bu defa kendi sancımla giderim belli mi olur.

- Daha önce normal doğuma müsaitken zorunlu sezeryan olmuşsan
- Normal doğum için risk taşıyan bir durumun hastalığın yoksa
- Önceki sezeryan yeri iyileşmişse, doğumda sıkıntı çıkarmayacaksa
- Doktorun destekliyorsa ve sende istiyorsan
Sezeryan sonrası normal doğum yapabilirsin.

Tabi hem normal doğum hem sezeryan ekibi hazır olmalı, ters giden bir durum olursa hemen sezeryana dönüyorlarmış.

Benim sezeryanım çok rahat geçti, ama normal doğum içimde kaldı. Çok istiyordum.

Ihlamur evdede var ama bilmiyorum doktoruma yarın gidecem düne bakarak bugün iyiyim bol bol meyve yiyorum inşallah düzelirim

Sen yine doktoruna sormadan bişey kullanıp içme canım bana kullan dedi ben kullandım ama herkeste aynı olmayabilir bilmiyorum. İnşallah daha iyi olursun, bende yarın gidiorum kontrole :)

- Çikolata yada tatlı birşeyler yediğinizde bebekler daha hareketli oluyor. Tecrübeyle sabittir. Özellikle cinsiyet için giderken çikolata yiyin mutlaka. Bebeğiniz daha çok hareket etsin, uygun pozisyona gelsin ki cinsiyetini göstersin.

- Mide bulantılarının sebebi kanda artan Beta Hcg hormonu, bu değer 3. aydan sonra düşüşe geçiyor. Ve yavaş yavaş mide bulantıları azalıyor.
- İkili test sonuçlarınız normal değerlerde çıkmışsa doktorunuz başka teste gerek görmeyebilir. Bazı doktorlarsa rutin olarak her testi isterler. Benim doktorum istedi, senin doktorun neden istemedi diye kendinize sıkıntı yapmayın. Doktorunuza güvenin.
- 24. haftadan sonra doktorunuz şeker yüklemesi isteyecek, aç ve tok karnına 1 er saat arayla 3 kez kan alınıp ölçümler yapılacak. Bazıları berbat birşey olduğunu söylüyor ama bence gayet güzeldi. Limonata gibi birşey içiriyorlar, biraz tatlı, ama içilmeyecek gibi birşey değil.
- Genelde 18-20. haftalarla beraber bebek hareketleri hissedilmeye başlanıyor. Ama bu annenin kilosuna bağlı olarak bazen değişebiliyor. Şuan arada hissettiğiniz hareketler bebek hareketi değil. Ben doğumdan sonrada bazen hareket hissediyordum. Bebeği hissedince, diğer hareketleri ayırt edebiliyorsunuz. Gaz hareketleri vs. şuan heyecan yaptığınızdan dolayı size bebek hareketi gibi geliyor.
- 16-20 haftalar arasında ben rahatsızlandım, doktorum bebeğin eşinin aşağıya baskı yaptığını söylemişti. Ben telaş yapıp birtek bende oldu sanmıştım. Ama aslında arkadaşlarımla konuştuğumda çoğunun aynı şeyi yaşadığını öğrendim. O haftalarda bebeğin konumu değiştiği için bu yaşanabiliyormuş. Aynı şeyi doktorunuzdan duyarsanız telaş yapmayın.

woow :)) yarın çilolata yiyeyim yolda madem :)

İnşallah Rabbim hepimize nasip eder bakalım doktor ne diyecek bu tiroit etki ediyor mu normal doğuma onu da bilmiyorum hayırlısı Hakkı'mızda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…