- 15 Ağustos 2015
- 4.964
- 3.590
- 133
- 40
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #37.441
20.hafta en ideali onerileni.sen ztn 16. Hafta da amniosentez yaptirsan 20. Haftada rahat olursun en azından dna bozukluğu olmadığını bilirsin tedavi edilir şeyler olabilir ayrintilida çıkan sonuç yada vücut ta kendini tolere edip yok olabilir.
bende aynı durumdayım okudukça tedirginliğimi korkum artıyorherşey yolunda güzel dese bile 2 gün etkisinde kalabiliyorum sonra yine okuduklarımdan etkilenip tedirgin oluyorum allah yardımcımız olsun inşallah sağlıkla kavuşuruz bebeklerimizeAl benden de o kdrgirmesem mi diye bile dusunmeye başladım sonra aklını başına topla diyor eşim çok hassas detaylı konusunda Allah hepimizin yardımcısı olsun bütün günüm bu tur şeyleri düşünerek geçiyor kafayı yiyeceğim ya
Hm alayım şu ipuçlarını belirtileriBebek bayağı büyüyünce bağırtıyor adamı bazenama bu haftalarda ufak pıt pıtlar oluyor bağırsak hareketleri o büyüdükçe azalıyor zaten
Ay ben de merak ediyorum tabiSahihuban tatlım ben hareketini kelebek çırpınışı gibi hissediyorum göbek deliğimn hafof altında oluyor sanki hep. benımde içim pırpır ediyor o an büyüdükçe nasıl hissedicem merak ediyorum
Ay ben de merak ediyorum tabi
Bazen bi atış hissediyorum küt küt gibi ama bilmiyorum henüz tam olarak
Bekliyorum heyecanla sevinçle
Hayırlarla bakalım
Canım çok şükür iyiyiz. Yoldaydım patlama olduğunda duymadım. Sonra haberlerde duydum bende. Bir sıkıntı yok. Çok teşekkür ederim.
Canım çok şükür iyiyiz. Yoldaydım patlama olduğunda duymadım. Sonra haberlerde duydum bende. Bir sıkıntı yok. Çok teşekkür ederim.
semurcan canım benim şimdi gördüm hiç merak etme gör bak bebiş iyi ve sana güzel haberler gelecek üzülme strese girme öpüyorum sizi kocaman
Sağol canım... İyiyiz çok şükür. Bir problem yok bizde...Ben de merak ettim. O da ankaradaydi.
Tatlım öncelikle Allah şefaatçi etsin yavrunu sana bnm de 26 haftalık sonlandırmam var bunun cevabı bende olabilir. Önce testlerinde problem yoktu sanırım o haftada nüksetti bu durum sanıyorum bebeklerde sonradan anomali oluşabiliyormuş bizde sen gibi bebeğimizden hemen vazgeçmedik tabi çok yere gittik 10 gun once herşey yolunda iken 10 gub sonrası detaylıda suyunun bittiğini ve böbreklerinin iflas ettiğini öğrendik dünya başımıza yıkıldı bu bebeği sindiremedim bile hala içimde hep bir korku var. 1 ay sonra detaylım var her gece kabus görüyorum. Snaa diyeceğim şu ki doktora biz neden olmuştur bu 10 gün önce sorun yok 10 gün sonra bebek ölecek dereceye gelmiş karnımda o da dedi ki böbrekler ve diğer organların bir gelişim ve gelişiminin bitme dönemi vardır sizin bobrekler oluşma aşamasında bebeğin mesanesi kapanmış çişini yapamamış anne karnında dendi bu birçok organ için aynıdır bir gelişme buyume sureci vardır dedi snn durumunda öyle bence başlarda fark edilmemiş olabilir bebek buyudukçe problemler nuksetmiş şuan gebeliğin var mı yokmu farketmedim cnm ama korkunun ecele faydası gerçekten yok bebeğin varsa karnında yada yapacaksanda rabbime bol dua et o testlere de çok itibar etme lütfen genetik falan filan boş bunlar banada genetik önerdiler ben bebeğimi kesip bilmelerine razı gelmedim istemedim bu bebeğimde Allah a emanet o ne derse o olur koskoca sakıp sabancıydı adam oldu gitti parası pulu işe yaramadı bedensel ozurlu çocuğu var rabbimden büyük yok bu dünyada duanı et Allah sağlıkla bir bebek daha kucağına versin kuzum
Canım Yapısal bozuklukta ne gibi rahatsızlıklar oluyor bebekteAmin Cnm, evet çok benzer şeyler yaşamışız. Tek fark benim kromozom bozukluğu senin organ yetmezliği. Şuan gebeyim evet. 12. Haftada detaylı ultrason yaptı doçent. Cvs yapıp riske atamayacağım kadar iyi gelişiyor dedi. 17+6 da yani bu pzt amniyosentez yaptırdım. İşlemden önce yine Muayene etti. Herşeyi çok güzel yerli yerinde dedi. Eşim diyoki öykümüz olduğu için her Muayne çok detaylı geçiyor ben görüyorum dru. O yüzden korkma diyor.
Dün ilk sonuçlar çıktı temizmiş şükürler olsun. Ama önemli olan 2. Sonuçlar. Sayısal değil yapısal bozukluk olduğu için. Merak ettiğim şimdi haftaya yine gideceğim 19+2 veya 3 te detaylı yaparlar mı? Sonuç çıkana kadar drda ultrason karşısında yatmak istiyorum resmen.
Allahım ne zor, dün telefon gelince kilitlendim kaldım resmen. Sonuç temiz denmesine rağmen ağlamak istedim, titredim bayılacaktım. 2 saate zor geldim kendime.
Kabusları hiç sorma, ilk 3 ay sürekli canlı canlı kürtaj oldum. Şimdide rüyamda her uyandığımda çamaşırımda kan görüyorum doğum başlamış görüyorum. Hamileliğimi herkesten gizliyorum. Karnım çıkmasına rağmen ailelerimizin haberi yok hala. Saçlarım beyazladı. Bu Nasıl bir sınavmış,çok zor.
Allah bunu unutturacak başka acılar vermesin tabi.
İnşallah sağlıkla kucağımıza alabiliriz. Bende geçen bebeğimde (ilkti) 24 E kadar hiç hissetmedim, çok kötü halsiz sürekli kustuğum bir hamilelikti. Bebeği sindirememiştim.
Şimdi daha bir bağlıyım elim karnımda, ufak ufak hissediyorum. Ultrasonda çok çok net görebiliyorum.
Kaybetmek istemiyorum
Allah yardımcımız olsun inşallah. Birbirimize dua edelim .
Çok çok geçmiş olsun Rabbim bi daha yaşatmasın canım benimAmin Cnm, evet çok benzer şeyler yaşamışız. Tek fark benim kromozom bozukluğu senin organ yetmezliği. Şuan gebeyim evet. 12. Haftada detaylı ultrason yaptı doçent. Cvs yapıp riske atamayacağım kadar iyi gelişiyor dedi. 17+6 da yani bu pzt amniyosentez yaptırdım. İşlemden önce yine Muayene etti. Herşeyi çok güzel yerli yerinde dedi. Eşim diyoki öykümüz olduğu için her Muayne çok detaylı geçiyor ben görüyorum dru. O yüzden korkma diyor.
Dün ilk sonuçlar çıktı temizmiş şükürler olsun. Ama önemli olan 2. Sonuçlar. Sayısal değil yapısal bozukluk olduğu için. Merak ettiğim şimdi haftaya yine gideceğim 19+2 veya 3 te detaylı yaparlar mı? Sonuç çıkana kadar drda ultrason karşısında yatmak istiyorum resmen.
Allahım ne zor, dün telefon gelince kilitlendim kaldım resmen. Sonuç temiz denmesine rağmen ağlamak istedim, titredim bayılacaktım. 2 saate zor geldim kendime.
Kabusları hiç sorma, ilk 3 ay sürekli canlı canlı kürtaj oldum. Şimdide rüyamda her uyandığımda çamaşırımda kan görüyorum doğum başlamış görüyorum. Hamileliğimi herkesten gizliyorum. Karnım çıkmasına rağmen ailelerimizin haberi yok hala. Saçlarım beyazladı. Bu Nasıl bir sınavmış,çok zor.
Allah bunu unutturacak başka acılar vermesin tabi.
İnşallah sağlıkla kucağımıza alabiliriz. Bende geçen bebeğimde (ilkti) 24 E kadar hiç hissetmedim, çok kötü halsiz sürekli kustuğum bir hamilelikti. Bebeği sindirememiştim.
Şimdi daha bir bağlıyım elim karnımda, ufak ufak hissediyorum. Ultrasonda çok çok net görebiliyorum.
Kaybetmek istemiyorum
Allah yardımcımız olsun inşallah. Birbirimize dua edelim .
Canım bebeğin iyidir merak etme sen. İçini ferah tut... Oğluşların ikiside iyi olacak Allahın izniyle. Hayırlısıyla ameliyatı da atlatacaksınız. Dualarımız seninle...Ameliyatımız yarın. Hepinize çok teşekkür ederim dualarınız için. Bu parlamanın down olabileceği söylendi ve ben o saatten beri ağlıyorum. Bu sebeple istendi cf dna testi. 3200 tl o da. Yarın kan vereceğim onun için de.
Oyy ben kıyamam ki sana hiç depresyona girme annesi bebişin sağlıklı Allâhin izniyle sağlıklı bi şekilde gelecek kucağına ve biz yicez onu Tombis bacaklarından :)beybisi nasılsın nerelerdes,n son zamanlarda depresyondaydımya çok takip edemedm :)
Merhaba ben bir Down sendromlu annesiyim. Şu an ikinci bebeğime hamileyim. İlk oğlumda 16. haftada gittiğim devlet hastanesi doktoru, oğlumun hidrosefali olduğunu söyledi. Sonra başka bir doktora gittim, böyle bir durum olmadığı anlaşıldı. Gebelik 24. haftaya kadar sorunsuz devam etti. 24. haftada bacak boyu ölçümü normal standarttan 0.1 milim kısa çıktı. Doktora sordum bu ne diye, 0.1 milim önemli değil, senin içine kurt düşürmüşler dedi. Sonrasında sorunsuz devam eden hamileliğim 37. haftada oğlumun kendini kordona dolamasıyla acil sezeryanla sonuçlandı. Doğduğunda halen Down sendromlu olduğunu bilmiyordum. Sarılık olup 4 gün sonra tekrar hastaneye yattığımızda çocuk doktoru şüphelendi ve ondan sonra bir sürü test yapıldı.
Demem o ki kendini şu ya da bu haftaya şartlama. İkili taramada riski yüksek çıkan insanlar var. Bu da sorun belirtisi olabiliyor zaman zaman. Herhangi bir organ problemi varsa daha ileri dönemde çıkabilir ama 11-12 civarlarında ense kalınlığına vs. bakılıyor, o da fikir veriyor. Benim oğlumun tüm ölçümleri ve testleri normaldi. Kendinde genetik taşıyıcılık olduğunu öğrenmişsin. Tavsiyem 10-12 haftalar arasında yapılan CVS testini yaptırman olacaktır. CVS'de gen incelemesi yapılıyor çünkü. Sanırım en erken kromozom bozukluğu tespiti bu şekilde yapılabilir.
İstediğin zaman yeniden gebelik yaşaman ve sorunsuz geçirmen dileğiyle....
amin amin canım rabbim sabır ve güç kuvvet versin benim iş yerim dağkapıda hergün ordan geçerken içim gidiyor dua ediyorum allah yardımcıları olsun diye dışarda bize bu kadar zorsa sizler için ne kadar zor tahmin bile edemiyorumYaşamaz olur mu hiç benim eşim geçen ay 15 gün sur ilçesinde çalıştı hergün bekliyosun akşam eve sağ salim gelsin diye kışta kıyamette üzerine 5 kat giyinip gidiyodu akşam yemeğin üstünde uyuyakalıyodu allahım hepsini korusun hepsinin yardımcısı olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?