2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Yaşasın kimyasallar matsiyahoje bak bnm gibi bitane daha biz kimyasallarımızla mutluyuz hıhh
Dellenme kız matsiyahoje kadar olmasa da bende kimyasallara ambargo koyuyorum yavaştan :) bulaşık makinesine parlatici yerine elma sirkesi koyuyorum. Makineyi bozar diyorlar ama bozsun benim ve ailemin bozulmasından daha önemli değil
Saç kremi kullanirdim,kullanmiyorum. Roll on lar en tehlikelerinden ama vazgecemiyorum ondan. Yine de doğumdan sonra bebeğim emerken etkilenmesin diye koltuk altına karbonat kullandım ve sonuca inanamadim mis mis

Ya ben de çok şaşırdım. İlk defa böyle bisey duydum. Dedim ya ben oglumda da daha riskli bi gebelik gecirdim, başka bir sehirdeydik.oradaki aile hekimin hiç böyle bir şeyden bahsetmemisti. Saskinim.
Bence çok saçma Can'ım yoktur öyle bir şey. Doktorunu ara bir sor istersen..

Sağlık ocağından geldim kızlar tansiyon ölçtü 7.ayımda tek doz tetanos yapacak kızda 7. Ayda yapacaktı lakin 6. Ayda kaybedince olmadı bide temiz koşullarda olmadı doğum işlemi bunda yapacak o yüzden inşallah. 1 mart ta gel kan testi yapacağız dedi doppler ile kalp stışlarını dinleyeceğiz insanbuL bizim bura idrar tahlili yapmıyor ya bide dusuk yapma olasılığı saçma geldi nitekim faydalı bişi neden zararı olsun ki anlamadım valla sana lazım olmayabilir tetanos belki kaybında yok çünkü 5 sene koruyuculuğu varmış sanıyorum

Hemşiremiz karnımi açınca yine oğlun mu olacak yoksa dedi karnımdan anladı.
Maşallah çatlağın fazla yok ama ikinci gebeliklerde her zaman daha zor ve farklı geçer dedi.daha cok agrilarin,halsizliklerin olur. beslenmene,vitaminlerine özen göster, çatlaklar için badem yağı ve kakao yağı ya da istediğin başka bir şeyi kullan dedi. Önemli olan karnın hep nemli kalmasiymiş. Ben bilgilendim sizlerle de paylasayim dedim

Bence çok saçma Can'ım yoktur öyle bir şey. Doktorunu ara bir sor istersen..
Doktorum devlet hastanesi doktoru. Mhrs den henüz randevu bile bulamadım ayrıntılı için. Dr un yanına gitsen ulasamazsin o derece yoğun aşı vakti geçmezse eğer kontrol zamanı sorabilirim ancak

Son düzenleme:
Kız ben tombiğe takılıyorum :) ne derseniz haklısınız valla bacım çoı doğru ama inan kokusuz duramıyorum illa mis kokacak heryer takıntı oldu inş aşarım ama zor gibi doğuda şimdi banyoyu yuzey temizleyici ile silmesem anne mis kokmuyor diyor çocukta iyi koksun istiyor anası gibi oldu o da

Benim bi kaybim var canim ama henüz 1,5aylik kadar çok yeni bi gebelikti. Oglumda iki doz yaptırdım, doğumdan sonra da akabinde ki dozları yaptıramadığım için koruyuculuğu kalmıyormuş. Zaten sadece dusuk olması gerekmiyormuş ,dusuk riskin kanaman felan olduysa Dr unun onayı olmadan vurmam dedi. Deli ediyor bu hekim beni. Bi uğraşıp değiştirmedim dru. ebemizden çok memnunum diye.

Ay korktum şimdi ben de henüz yaptirmadım. Biraz hastayim iyilesmeyi bekliyorum. Ama hemşire bisey demedi bana telefonda. Sen yaptırmadın mı böyle diyince?

Eki Görüntüle 1777591

Eki Görüntüle 1777592

kızlar bebişime bebek şekeri die bunlardan yapmayı planlıyorum buzdolabı süsü nasıl sizce

Çok güzeller canım. Değişik değişik yap harika olur

Son düzenleme:
Haha yapma yahu oğlanı niye kendine benzettin, sonra gelinin burnundan getirir anam gibi mis kokut her yeri diye
Ben en çok çamaşırlara yumuşatıcı koyardim bol bol,onu bile azalttiğima inanamiyorum. Emzirirken cok hassas oldum.

İstesende yapmam dedi canim Dr. Yoksa açıkçası ben aile hekimini fazla sevmiyorum. Sonrasında ebemize gittim o da Dr öyle dediyse ben de yapamam dedi.

kesinlikle kullanılmamalı demek fazla iddialı geldi bana. sonuçta sigaraya bile doktorlar müsade ediyor bazı kişilere.
bir de şunu ekliyim ojesiz olmaz diyenler için; oje sürerken ve silerken mutlaka balkonda veya pencere önünde durulmalı aseton solunmamalı.

İstesende yapmam dedi canim Dr. Yoksa açıkçası ben aile hekimini fazla sevmiyorum. Sonrasında ebemize gittim o da Dr öyle dediyse ben de yapamam dedi.

Hmm 1cicek3bocek 7. ayda yaptircam demis madem vakti var daha, ben doktor değiştireceğim ona da bi sorayim öyle yaptırayim. Geçen gün şuanki doktoruma sordum hastayim asi olsam sıkıntı olur mu diye hastayken olma dedi. Bu da daha sonra ol demek sanıyorum.

tozu da sirkeli suyla alıyorum ben. ama malesef temizliğe gelen kadın yüzey temizleyici ve çamaşır suyuyla siliyo heryeri. çocuk olunca mutlaka sirkeyle sildiricem. çocuklar hiç pisten anlamıyo benim yeğenim yerleri yalıyordu yapma diyorduk yine yapıyordu hay allah ya o yerleri yalayan velet şimdi koca adam oldu

Ya ben de çok şaşırdım. İlk defa böyle bisey duydum. Dedim ya ben oglumda da daha riskli bi gebelik gecirdim, başka bir sehirdeydik.oradaki aile hekimin hiç böyle bir şeyden bahsetmemisti. Saskinim.
Bence bir an önce doktoruna danışıp Zaman'ı geçmeden yaptırmalısın, çünkü bu aşı sadece bizim için değil karnımızdaki minnoşların da korunması için gerekli.internetten buldum bak:

Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir.

Bende aynı sıkıntıdayım ama galiba yaptırmıcam çünkü bi çok dr yaptırmasanda olur sonuçda evde doğum yapmıcaksın diyolar

ben oje sürmüyorum ruj dışında makyaj malzemesi kullanıyorum insanbuL

kızlar merhabalar,
nasılsınız, umarım herşey yolundadır herkes için. biliyorum ki yolunda olmayan arkadaşlarım var maalesef. hepsi için dua ediyorum ve en hayırlısı ne ise o olsun diliyorum. yaşadıklarınızın yanında benim soru ve sıkıntılarım vız gelir biliyorum. allahım hepimiz için hayırlısını ve en güzelini nasip etsin inşallah.

birşey danışmak istiyorum sizlere ancak konularımızla alakasız :)
aranızda tupperware yapan varsa bana özelden mesaj yollayabilir mi??
danışmak istediğim birşeyler var. şimdiden teşekkür ederim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…