- 25 Ekim 2013
- 10.378
- 6.879
- 448
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #37.781
Dellenme kız
Bence çok saçma Can'ım yoktur öyle bir şey. Doktorunu ara bir sor istersen..Ya ben de çok şaşırdım. İlk defa böyle bisey duydum. Dedim ya ben oglumda da daha riskli bi gebelik gecirdim, başka bir sehirdeydik.oradaki aile hekimin hiç böyle bir şeyden bahsetmemisti. Saskinim.
Doktorum devlet hastanesi doktoru. Mhrs den henüz randevu bile bulamadım ayrıntılı için. Dr un yanına gitsen ulasamazsin o derece yoğunBence çok saçma Can'ım yoktur öyle bir şey. Doktorunu ara bir sor istersen..
Kız ben tombiğe takılıyorum :) ne derseniz haklısınız valla bacım çoı doğru ama inan kokusuz duramıyorum illa mis kokacak heryer takıntı oldu inş aşarım ama zor gibi doğuda şimdi banyoyu yuzey temizleyici ile silmesem anne mis kokmuyor diyorDellenme kızmatsiyahoje kadar olmasa da bende kimyasallara ambargo koyuyorum yavaştan :) bulaşık makinesine parlatici yerine elma sirkesi koyuyorum. Makineyi bozar diyorlar ama bozsun benim ve ailemin bozulmasından daha önemli değil
Saç kremi kullanirdim,kullanmiyorum. Roll on lar en tehlikelerinden ama vazgecemiyorum ondan. Yine de doğumdan sonra bebeğim emerken etkilenmesin diye koltuk altına karbonat kullandım ve sonuca inanamadim mis mis
Benim bi kaybim var canim ama henüz 1,5aylik kadar çok yeni bi gebelikti. Oglumda iki doz yaptırdım, doğumdan sonra da akabinde ki dozları yaptıramadığım için koruyuculuğu kalmıyormuş. Zaten sadece dusuk olması gerekmiyormuş ,dusuk riskin kanaman felan olduysa Dr unun onayı olmadan vurmam dedi. Deli ediyor bu hekim beni. Bi uğraşıp değiştirmedim dru. ebemizden çok memnunum diye.Sağlık ocağından geldim kızlar tansiyon ölçtü 7.ayımda tek doz tetanos yapacak kızda 7. Ayda yapacaktı lakin 6. Ayda kaybedince olmadı bide temiz koşullarda olmadı doğum işlemi bunda yapacak o yüzden inşallah. 1 mart ta gel kan testi yapacağız dedi doppler ile kalp stışlarını dinleyeceğizinsanbuL bizim bura idrar tahlili yapmıyor ya bide dusuk yapma olasılığı saçma geldi nitekim faydalı bişi neden zararı olsun ki anlamadım valla sana lazım olmayabilir tetanos belki kaybında yok çünkü 5 sene koruyuculuğu varmış sanıyorum
Hayırlı cumalar annişler
Bugün guzel bir gün olsun inşallah topiğimizden iyi haberler alalim
Akşam oğlumun aşısı için onerilerinizi okudum çok tesekkur ederim.
Sabah aile hekimliğine gittik.bu arada ben de idrar ve kan tahlili verdim.tansiyon,kilo bakıldı. Minigimin kalp atislarini dinletti hemşiremiz :) çok güzel dedi moral verdi bolca...
Tetenoz aşısını da gitmişken yaptirayim dedim ama aile hekimim eğer gebeliklerin de düşük riski yasadiysan doktorunun onayı olmadan tetenoz aşısı vuramam dedi. Çok şaşırdım. Ogluma hamileligimde tehlike vardı ama iki doz tetenoz vurunmuştum.
Tetenoz düşük riskini cogaltiyormuş
Eki Görüntüle 1777591
Eki Görüntüle 1777592
kızlar bebişime bebek şekeri die bunlardan yapmayı planlıyorum buzdolabı süsü nasıl sizce
Haha yapma yahu oğlanı niye kendine benzettin, sonra gelinin burnundan getirir anam gibi mis kokut her yeri diyeKız ben tombiğe takılıyorum :) ne derseniz haklısınız valla bacım çoı doğru ama inan kokusuz duramıyorum illa mis kokacak heryer takıntı oldu inş aşarım ama zor gibi doğuda şimdi banyoyu yuzey temizleyici ile silmesem anne mis kokmuyor diyorçocukta iyi koksun istiyor anası gibi oldu o da
İstesende yapmam dedi canim Dr. Yoksa açıkçası ben aile hekimini fazla sevmiyorum. Sonrasında ebemize gittim o da Dr öyle dediyse ben de yapamam dedi.lmak istiyorum ama kullanan
Ay korktum şimdi ben de henüz yaptirmadım. Biraz hastayim iyilesmeyi bekliyorum. Ama hemşire bisey demedi bana telefonda. Sen yaptırmadın mı böyle diyince?
Çok güzeller canım. Değişik değişik yap harika olur
kesinlikle kullanılmamalı demek fazla iddialı geldi bana. sonuçta sigaraya bile doktorlar müsade ediyor bazı kişilere.Bu arada parfümler makyajlar konuşulmuş. Ağustos annelerinden öğrendiğim bilgiler dahilinde ; oje kesinlikle kullanilmamaliymiş. Keza parfüm ve koltuk altı roll on ları da. Parabensiz olanları bulabiliyorsaniz sakıncaları azalacaktır.
Ben disari cikarken makyaj yapmazsam kendimi iyi hissedemiyorum. ( Fondöten,eyeliner ve maskaradan ibaret) parfüm de kullanıyorum bir fısscık
canım benimmmatsiyahoje keşke alışverişleri hep beraber yapsak:)ne güzel olur hem fikir veriririz hem de mağazayı topluca satın alırız:))
bence çok güzel canım. tuluma ben de bakmıştım yapılışı da çok basit.Eki Görüntüle 1777591
Eki Görüntüle 1777592
kızlar bebişime bebek şekeri die bunlardan yapmayı planlıyorum buzdolabı süsü nasıl sizce
İstesende yapmam dedi canim Dr. Yoksa açıkçası ben aile hekimini fazla sevmiyorum. Sonrasında ebemize gittim o da Dr öyle dediyse ben de yapamam dedi.
tozu da sirkeli suyla alıyorum ben. ama malesef temizliğe gelen kadın yüzey temizleyici ve çamaşır suyuyla siliyo heryeri. çocuk olunca mutlaka sirkeyle sildiricem. çocuklar hiç pisten anlamıyo benim yeğenim yerleri yalıyordu yapma diyorduk yine yapıyorduTommbikcim katiliyorum. Oğlum doğduğundan beri ben evi sirkeli suyla siliyorum. Hele ki emeklemeye başlayınca yüzey temizleyici hiç kullanılmamalı diye dusunuyorum. Üstelik evdeki nazara iyi gelirmiş sirkeli suyla silmek.
Bence bir an önce doktoruna danışıp Zaman'ı geçmeden yaptırmalısın, çünkü bu aşı sadece bizim için değil karnımızdaki minnoşların da korunması için gerekli.internetten buldum bak:Ya ben de çok şaşırdım. İlk defa böyle bisey duydum. Dedim ya ben oglumda da daha riskli bi gebelik gecirdim, başka bir sehirdeydik.oradaki aile hekimin hiç böyle bir şeyden bahsetmemisti. Saskinim.
Bende aynı sıkıntıdayım ama galiba yaptırmıcam çünkü bi çok dr yaptırmasanda olur sonuçda evde doğum yapmıcaksın diyolartetanoz aşısını ne yaptınız.vuruldunuz mu hanımlar.benim sağlık ocağı hemşiresi arayıp duruyor aşı için.doktorum vurdurabilirsin sakıncası yok dedi ama çokta gerekli değil sanırım.kararsız kaldım.vurduran var mı
kesinlikle kullanılmamalı demek fazla iddialı geldi bana. sonuçta sigaraya bile doktorlar müsade ediyor bazı kişilere.
bir de şunu ekliyim ojesiz olmaz diyenler için; oje sürerken ve silerken mutlaka balkonda veya pencere önünde durulmalı aseton solunmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?