- 10 Ağustos 2015
- 3.843
- 4.556
- 53
- 35
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #37.801
canım bu söylediğim kesin kural değil kendim uyguladığım için anlattım.herkesin kendi tercihidir. ben kimyacıyım, zaten hergün onlarca kimyasal soluyorum zaten bi de parfümle ojeyle makyajla bebeğimi iyice kimyasallara sokmak istemiyorum. eşim de sağolsun hassasiyetime karşı saygı duyuyo o da balkonda yada kullanmadığımız odada sıkıyo parfümünü. dediğim gibi normal şampuan bile kullanmıyorum bebe şampuanı kullanıyorum. ben fazla hassasım bu konuda. ama herkes öyle yapmak zorunda değil kimseye yap demem yada neden yapmıyorsun demem.
İyiki kızımda gebelik dönemi başlayıp doğum sonrası dewam eden 5 dozu wurdurmusum daha wurulmama gerek yok 20 yıl kadarcik=))) ilk gebeliği olanlar takip edip 5 doz wurulsunlar 2. Gebelik için kolaylikBence bir an önce doktoruna danışıp Zaman'ı geçmeden yaptırmalısın, çünkü bu aşı sadece bizim için değil karnımızdaki minnoşların da korunması için gerekli.internetten buldum bak:
Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir.
- 2 adet Baby&Me Likit Biberon ve Emzik Temizleyici 500ml ---- bilmiyorum
- 1 adet Baby&Me Çamaşır Leke Çıkarıcı 750 ml --- çok etkili değilmiş
- 1 adet Baby&Me Sıvı Çamaşır Deterjanı 750 ml ---- iyi diyorlar
- 1 adet Baby&Me Çamaşır Yumuşatıcı 750 ml ----- kullanan memnun ama hiçbir markanın yumuşatıcısını kullanmayın diyen de var
- 1 adet Baby&Me Islak Yenidoğan Pamuk Mendil Kız 12 Paket --- yenidoğan için unibaby öneriyorlar. bunu daha sonra kullanırsın
bildiklerim bunlar canım. alt açmaydı pamuktu ıvır zıvır onlarda hangi marka alsan sıkıntı olmaz zaten.
fiyat olarak da tek tek alırsan ne olur böyle paket alırsan ne olur bi bakmak lazım. bazen böyle indirimlerle kandırıyolar adamı. benim adım tommbik ben kül yutmam
En son görümceme gittiğimizde işemedi banyosuna girmedi pis kokuyor diyorHaha yapma yahu oğlanı niye kendine benzettin, sonra gelinin burnundan getirir anam gibi mis kokut her yeri diye
Ben en çok çamaşırlara yumuşatıcı koyardim bol bol,onu bile azalttiğima inanamiyorum. Emzirirken cok hassas oldum.
tetanoz aşısını ne yaptınız.vuruldunuz mu hanımlar.benim sağlık ocağı hemşiresi arayıp duruyor aşı için.doktorum vurdurabilirsin sakıncası yok dedi ama çokta gerekli değil sanırım.kararsız kaldım.vurduran var mı
Ayyy çok şükürr çok ama çok sevindimm:) Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah arya'nı :) gözün aydın olsun canım allah tekrarını yaşatmasın inşallahh...Kızlar şuan yine Ağlayarak yazıyorum sizlere sonucumu öğrendim hiçbir sıkıntı yokmuş normal dedi Dr Um.Aryam iyiymiş yaradana Şükürler olsun.sizlerden Allah Razı olsun.ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemiyorum şuan diliyorum bütün anne adaylarının yüzü Gülsün bebekleri sağlıkla Dünya'ya gelsin büyüsün.Rabbim eli yüreğinde sonuç bekleyen herkesin yüzünü güldürsün.kendime gelince yeniden yazıcam tek tek yazamıyorum hepinizden Allah Razı olsun
Bnm makinem philips marathon su hazneli değil haznesi var ama kuru hazne bana olmuyor o durum maalesef bacımJellyfish_
arap sabunu başımın tacıdır :))
1cicek3bocek yumuşatıcıyı son 7 senedir sadece elektirik süpürgemin su haznesine koyuyorum, kirleri yumuşatıyor, sonradan temizliği kolay oluyor ve köpürmediği için de güvenle kullanılıyor :)))
Jellyfish_
arap sabunu başımın tacıdır :))
1cicek3bocek yumuşatıcıyı son 7 senedir sadece elektirik süpürgemin su haznesine koyuyorum, kirleri yumuşatıyor, sonradan temizliği kolay oluyor ve köpürmediği için de güvenle kullanılıyor :)))
Bizimkilerde yalayacak biliyor musuntozu da sirkeli suyla alıyorum ben. ama malesef temizliğe gelen kadın yüzey temizleyici ve çamaşır suyuyla siliyo heryeri. çocuk olunca mutlaka sirkeyle sildiricem. çocuklar hiç pisten anlamıyo benim yeğenim yerleri yalıyordu yapma diyorduk yine yapıyorduhay allah ya o yerleri yalayan velet şimdi koca adam oldu
Aynen benimde philips marathon eski suluken bende yumuşatıcı koyuprsumBnm makinem philips marathon su hazneli değil haznesi var ama kuru hazne bana olmuyor o durum maalesef bacım
Nasıl yani ? Dün ben de yaptırdım aşıyı hiç öyle bişey söylemedi ki benim geçmiş gebeliklerimi biliyor... Öyle bir şey olsa yapmazdı bu riski asla almazdı..
Ahahaha sormaİyi bişi gibi söyledik bide
Bu yüzden napioruz bacım emzik vermioruz bebişlere ya hiç hijyenik deil.bwnim kızım gaz cikarinca kendi kokusundan kacioBizimkilerde yalayacak biliyor musunbiz emzikleri 40 kez yıkarken onlar biz mutfağa gidene kadar 40 kere yerlerden ağızlarına alacaklar ne kdr korusakta anlamayacaklar eoeyce zaman pis den cız dan :) bnm oğlan daha bu sene pis şeylere dokunmuyor duşun artık cnm şimdi titiz oldu çok fazla kaka yapsa totoma sabun sık yıka diyor ellerini günde çok kez yıkar dışarı ıslak mendilsiz çıksak zindan olur o gün bize
Hakkaten yaAhahaha sormatombik gıcık oldu bize şimdi o koca gobusle girişecek bize
Snn o kızın güzellik abidesi resmen minnoş :) anasının kızı :) emzik vereceğim ben yine ya emzik rahatlık bence doğuyu zorla 25 gunlukken alıştırdım kocaman emziği verdim ağzına pekmeze batırıp eşim eve geldi şok oldu kızsada başlarda sonradan baktım tıkıp duruyor ağzınaBu yüzden napioruz bacım emzik vermioruz bebişlere ya hiç hijyenik deil.bwnim kızım gaz cikarinca kendi kokusundan kacio
Bende aynı sıkıntıdayım ama galiba yaptırmıcam çünkü bi çok dr yaptırmasanda olur sonuçda evde doğum yapmıcaksın diyolar
canım şöyle söyliyim kısaca makyaj malzemesi ciltte uzun süre kalıp emildiği için tercih etmiyorum.Canım iyi yapıyorsun bence; neye ne kadar dikkat etsek o kadar kar; ben de arada sırada makyaj yapıyorum. Bebek olmasa bile cilt için sağlıklı değil. Bir de sen işin içindesin ne güzel içindekileri okuyunca bile anlıyorsundur; kim bilir bilmeden neler kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?