2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Şeker yüklemesi hakkında daha önceden de konuşmuştuk. idilduam ın tavsiyesiyle aile hekimliğinde kan sekerime baktiriyorum. Cuma günü en son bakıldı ve normal çıktı. Biraz kansızlık varmış sadece.

Hemşire şeker yüklemesi yaptırmak isteğe bağlı ama bence yaptirilmali dedi. Tabi tıbbi kurallar gereği bunu drlarin istemesi çok normal. Bir aksilik çıktığında hiç bir Dr mesuliyet kabul etmek istemez.
Burda mesele iki dilim baklava miktarında glikoz yüklenmesi değil, aç karnına bunu aldığınızda ve en az uç saat AC kaldığınızda bedeninizdeki anormalliği yaptıranlar hissedecektir. Şeker yüklemesi gebelikte çıkan gizli şeker tehlikesi açısından önemli. Yanı siz cok tatli,pirinç,nişasta,karbonhidrat tuketmesinizde gebelikte gizli sekeriniz çıkabilir. Buna bağlı bebeginizde anomali durumlar belirir. Sekerinizi kontrol altında tutarak,şekerin bebeginize daha kalıcı hasarlar bırakmaması açısından yaptirmak gereklidir. Allah korusun daha fazla bebeğe zarar verebilir. Belki bu bir ihtimal dahilinde. yine de yükleme esnasındaki zarardan daha ağır olacağı kanaatindeyim.
Bana gelirse birileri durtuklemedikce ikilemde kalmaya devam şu sıralar :)))

Kızlar sonunda zorla kendime tetanoz aşısı yaptırdım Aradan çıktı rahatladım; arayan soran yok bugün ben aradım artık ebeyi; yıllık izne ayrılmış ondan yokmuş. Ben de olmayacağım memlekete gideceğim dedim; başka bir hemşire tamam o zaman gel yapalım dedi... Bakalım biraz ağrı, ateş ve şişlik olabilir endişelenme dedi.

Yalnız sormayı unuttum; duş almakta sıkıntı var mı acaba 1-2 gün?

Ben istemiyorum dediğimde doktorum hiç üzerinde durmadı ve 15 gün kendin takip et, bana da sonuçlarını getir dedi. Demekki alternatifi olabiliyor. Ben daha önce 4 saat yaptırdım şeker yüklemesi ve hipoglisemi olduğum için hayatımın en kötü günüydü diyebilirim. O nedenle çok net yaptırmayacağım. Ama aklında soru işareti olanlar varsa ev tipi bi şeker ölçüm cihazıyla takip etmeyi de önersin doktoruna. Ben şirketin revirinde baktıracağım mesela bir sonraki kontrolüme kadar.

ben dün aşı oldum 6 saat banyo yapmaman yeterli dedi

Dr unun önerisi çok güzel ama böyle bir olanak sunuluyor ise bende asla yükleme yaptirmak istemem. Oğluma hamileyken yaptırdığımda benim için de felaket bir gündü. Baygınlık geçirdim. Bu defa bende yaptırmak istemiyorum ama eşimin bu konulardaki titizliği arasında sıkıştım kaldim. Ben ne karar verirsem vereyim burda kimseye yaptırma diyemem canim. Oluşacak sorunlar çok ciddi olabilir. Herkes Dr uyla konuşup karar versin. Lakin benim Dr istisareye açık değil :) kendim karar vericem bekliyorum

Merhaba, ben hiçbir işe yaramıyor dememen gerektiğini düşünüyorum. Birsürü hamilelik şekeri olan anne var.ayrıca bu test sonucunda belli oluyor beslenme ve insülin alımı düzeyleri.
Kimse ömrünün sonuna kadar insülin iğneleri ile yaşamak istemez, ayrıca allah korusun bebekle ilgili olumsuz sıkıntılar da doğabilir.

Kocaman gobusun var :) kız karnı aynı şişmişsin direk değişmez bence kız ve erkek gobekleri çok farklı oluyor yaşadığım için ordan biliyorum sağlık önce sağlık olsun gerisi önemli değil cnm

Gözün aydın canım sonunda sende yaptırdın. Beni hala arayan soran yok. Neyse çokda önemli değil zaten yaptırdım. Bana hemşireler 1 gün banyo yapma dediler. Sende tedbir amaçlı yapma istersen.

Bu sabah bebeğimin karnımda aldığı şekle çok güldüm kızlar uzanmış sırt ustu yatıyordum karnım birden sertleşti göbek deliğinin tam alt bölgesinde resmen kendimi dinledim toplaştı toplaştı karnımda ufacık kavun kadar ortada sertleşti iyice parmağımı hafif bastırdım bi tarafı çekti bi tarafı indi karnımın oteki tarafa bastırdım hafif geri kaçtı bi huzur ver kadın der gibi buda başladı oynamıyor dediğim halde son 1 haftadır kıpır kıpır oğlumda böyleydi anlaşıyorduk karnımda :)❤

insanbuL şeker yüklemesi konusunda benim de tereddütlerim var açıkçası ama doktorum bu konuda çok titiz. eşim de pek istemiyor aslında ben de ama doktoruma da güveniyorum. o yüzden onun mecbur tuttuğunu ben yapmak istemesem de yapacağım gibi görünüyor. sırf güvendiğim için kafamı rahatlatacağım galiba, inşaallah. bazı doktorlar sorumluluk almam diyerek belge imzalatıyor sorumluluğun kararı verene ait olduğuna dair, bizimki onu da yapmıyor. bizim tedavi sürecimizde de bizi aşırı ve pahalı ilaçlarla maddi manevi yormayan bir insan olduğu için güvendik biz de. bu yüzden ''bir bildiği vardır'' deyip uygulayacağım kararını Allah nasip ederse. hayırlısı bakalım.

Dikkat et kendine canımcım.. buhrana vakit kalmicak diyelim biz ona

Bu cocuk benimle dalga geciyo resmen ya :) gün icinde kıpır kıpır özellikle cok yemediysem daha cok hissediyorum
bu haftada dısardan anlasılırmı bilmiyorum ama babası da hissetsin istiyorum adam elini koyuyo cocuk duruyo baya bekliyo tamam bi dahakine diyorum elini cekiyo 10saniye gecmiyo yine kıpırdanıyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…