- 23 Şubat 2011
- 7.748
- 6.019
- 398
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #38.561
Allah bağışlasın cnmHayirlisi olsun.
Kiyafet de almistim
Yok canim ikinci benim..
28 aylik bir kizim var.:)
Ben istemiyorum dediğimde doktorum hiç üzerinde durmadı ve 15 gün kendin takip et, bana da sonuçlarını getir dedi. Demekki alternatifi olabiliyor. Ben daha önce 4 saat yaptırdım şeker yüklemesi ve hipoglisemi olduğum için hayatımın en kötü günüydü diyebilirim. O nedenle çok net yaptırmayacağım. Ama aklında soru işareti olanlar varsa ev tipi bi şeker ölçüm cihazıyla takip etmeyi de önersin doktoruna. Ben şirketin revirinde baktıracağım mesela bir sonraki kontrolüme kadar.Şeker yüklemesi hakkında daha önceden de konuşmuştuk.idilduam ın tavsiyesiyle aile hekimliğinde kan sekerime baktiriyorum. Cuma günü en son bakıldı ve normal çıktı. Biraz kansızlık varmış sadece.
Hemşire şeker yüklemesi yaptırmak isteğe bağlı ama bence yaptirilmali dedi. Tabi tıbbi kurallar gereği bunu drlarin istemesi çok normal. Bir aksilik çıktığında hiç bir Dr mesuliyet kabul etmek istemez.
Burda mesele iki dilim baklava miktarında glikoz yüklenmesi değil, aç karnına bunu aldığınızda ve en az uç saat AC kaldığınızda bedeninizdeki anormalliği yaptıranlar hissedecektir. Şeker yüklemesi gebelikte çıkan gizli şeker tehlikesi açısından önemli. Yanı siz cok tatli,pirinç,nişasta,karbonhidrat tuketmesinizde gebelikte gizli sekeriniz çıkabilir. Buna bağlı bebeginizde anomali durumlar belirir. Sekerinizi kontrol altında tutarak,şekerin bebeginize daha kalıcı hasarlar bırakmaması açısından yaptirmak gereklidir. Allah korusun daha fazla bebeğe zarar verebilir. Belki bu bir ihtimal dahilinde. yine de yükleme esnasındaki zarardan daha ağır olacağı kanaatindeyim.
Bana gelirse birileri durtuklemedikce ikilemde kalmaya devam şu sıralar :)))
ben dün aşı oldum 6 saat banyo yapmaman yeterli dediKızlar sonunda zorla kendime tetanoz aşısı yaptırdımAradan çıktı rahatladım; arayan soran yok bugün ben aradım artık ebeyi; yıllık izne ayrılmış ondan yokmuş. Ben de olmayacağım memlekete gideceğim dedim; başka bir hemşire tamam o zaman gel yapalım dedi... Bakalım biraz ağrı, ateş ve şişlik olabilir endişelenme dedi.
Yalnız sormayı unuttum; duş almakta sıkıntı var mı acaba 1-2 gün?
Dr unun önerisi çok güzel ama böyle bir olanak sunuluyor ise bende asla yükleme yaptirmak istemem. Oğluma hamileyken yaptırdığımda benim için de felaket bir gündü. Baygınlık geçirdim. Bu defa bende yaptırmak istemiyorum ama eşimin bu konulardaki titizliği arasında sıkıştım kaldim. Ben ne karar verirsem vereyim burda kimseye yaptırma diyemem canim. Oluşacak sorunlar çok ciddi olabilir. Herkes Dr uyla konuşup karar versin. Lakin benim Dr istisareye açık değil :) kendim karar vericem bekliyorumBen istemiyorum dediğimde doktorum hiç üzerinde durmadı ve 15 gün kendin takip et, bana da sonuçlarını getir dedi. Demekki alternatifi olabiliyor. Ben daha önce 4 saat yaptırdım şeker yüklemesi ve hipoglisemi olduğum için hayatımın en kötü günüydü diyebilirim. O nedenle çok net yaptırmayacağım. Ama aklında soru işareti olanlar varsa ev tipi bi şeker ölçüm cihazıyla takip etmeyi de önersin doktoruna. Ben şirketin revirinde baktıracağım mesela bir sonraki kontrolüme kadar.
Rutin tahlilerinde şekerin yüksek yada sınırda değilse neden ister bu doktorlar bu şeker yüklemesini hiç anlamam.ben canan karatayın açıklamalarını mantıklı buluorum kızlar önceki gebeliğimdede yaptırmadım bundada yaptırmıyacağım.bencede küçücük bebeğe o kadar şeker yüklemenin hiç bi artısı olamaZ...herkesin kendi tercihi canım ama bence sende yaptırma hiçbişeye yaramıo çünkü
Kocaman gobusun var :) kız karnı aynı şişmişsin direk değişmez bence kız ve erkek gobekleri çok farklı oluyor yaşadığım için ordan biliyorum sağlık önce sağlık olsun gerisi önemli değil cnmMerhaba güzel annelerBugün akşam kontrolümüz var. Çok heyecanlıyım saatler geçmek bilmiyor. Bende cinsiyet değişir mi acaba diye düşünüyorum. Allah ne verirse hayırlısını versin tabi ki. Ne gelirse razıyım... Ama değişmez dimi
Gözün aydın canım sonunda sende yaptırdın. Beni hala arayan soran yok. Neyse çokda önemli değil zaten yaptırdım. Bana hemşireler 1 gün banyo yapma dediler. Sende tedbir amaçlı yapma istersen.Kızlar sonunda zorla kendime tetanoz aşısı yaptırdımAradan çıktı rahatladım; arayan soran yok bugün ben aradım artık ebeyi; yıllık izne ayrılmış ondan yokmuş. Ben de olmayacağım memlekete gideceğim dedim; başka bir hemşire tamam o zaman gel yapalım dedi... Bakalım biraz ağrı, ateş ve şişlik olabilir endişelenme dedi.
Yalnız sormayı unuttum; duş almakta sıkıntı var mı acaba 1-2 gün?
Kocaman gobusun var :) kız karnı aynı şişmişsin direk değişmez bence kız ve erkek gobekleri çok farklı oluyor yaşadığım için ordan biliyorum sağlık önce sağlık olsun gerisi önemli değil cnm
Dikkat et kendine canımcım.. buhrana vakit kalmicak diyelim biz onaSelam annişler. Uyku duzenim bi kaç gundur bozuk baş ağrim fazlalaşti. Yazamıyorum ama takipteyim.
matsiyahoje canim seni çok merak ettim. Dünden beri girip bakıyorum. Umarım her şey yolundadır. Sen yazardın neden böyle oldu endişe ediyorum.
Super_anne1411 canısım bu son sıkılışların,bu son buhranlarin. Bebiş gelince sana neşe olacak
@hayalim16 canim yazdığını yeni gordüm. İyi olmana sevindim. Ağrılar sızılar fazlalaşıp vücudunuzda çok fevri miktarda değişiklikler olmadıkça hiç korkmayın.
Rahatını sevsinler o oglusun masallah onaaKızlar merhaba biz kontrolden çıktık. Herşey yolunda şükür.10 gün sonra tekrar gidicez. @Aryadeniz38Super_anne1411 benim oğlan yine istifini bozmadı inatla. 1cicek3bocek Benimki de sağ tarafa toplandı akşamdan beri yamuk karınla geziyorum: )
Sagol hepimizinkini..Allah bağışlasın cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?