- 20 Ocak 2015
- 8.708
- 8.197
- 248
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #52.981
kocakarı işi olacak ama nazardan yatak döşek yattığımı bilirim ben. hiçbişeyim yok ama kolum kalkmıyo sanki üstüme öküz oturmuşteşekür ederim :)
sen birde bebeğin doğduktan sonra gör o nazar geyiğini :)) ben anlam vermezdim bu kadar nazara ama gözümle gördüm yemin ederim. kem göz dedikleri insanlarla karşılaşınca o kadar huzursuz hissettim ki kendimi. belki içgüdüsel birşeydir bu nazara inanma olayı. anne olduktan sonra baya arttı bende :))
Canım korkmaman anormal olur zaten, sonuçta kolay değil normal de olsa sezaryende olsa doğuma giriyorsun,heyecan korku hepsi çok normal :) Yanlışta anlaşılmasın özendirici vs olmasın. Ama benim gibi sezaryen olacaklarında keyfini çıkarmasını istiyorum, videoları izlersen zaten annelerin ne kadar rahat ve mutlu olduklarını görürsün :) Benim çok heyecanlı bir yapım var ama şartları zorluyorum eşim girecek doğuma, o sırada dinleyeceğimiz şarkıları bile ayarladım :)
canım bak bunu mutlaka izle, normal doğum ve video çekimi. Bir çok anne ya da baba çekinebiliyor ama çok saygılılar ve işlerini çok iyi yapıyorlar (Ankara'dalar) . Kordonu da babaya kestirmişler :)
https://www.instagram.com/p/BE-q_t2E68v/?taken-by=benimmasalim
gercekten çok zor cnm devam etmeye çalışıcam.Eğer izinlerini tam kullanacaksan bekle canım, doğumdan sonra rahat edersin. Benim bir nevi kendi işim, o yüzden hepsini kullanmayacağım kendi isteğimle bundan dolayı başlatayım da elimdeki fazla işleri dağıtayım diyorum, patronumla konuştum karşılıklı idare edeceğiz artık birbirimizi bir de canım istediğim de raporlu olduğum için çalışmam. Bazen çok zor geliyor sabahları kalkmak. İşe gitmiyorum ama gerçekten gidenlerin Allah yardımcısı olsun...
Ayy inan çok şaşırdım ben hala erkek diye biliyorum demekki kaçırmışim hadi hayırlısı canım çok ta sevindim kiz olduğuna isimde pek güzelmiş sağlıkla hayırla doğsun kuzu. Tabii herseyin başı sağlık canım benim çok tatlı bir hamile olmuşsun sadece gobus var çok şirin duruyor Allah nazar lardan saklasin benimde kalça basenler almış başını gidiyor :)
ayyy, ne güzel :) eşini ikna etmek durumunda kaldın mı yoksa zaten dünden razımıydı ? ben ilk ikisine sokamadım eşimi ama bu sefer fotoğraf çekebilmek için girmek istiyor. ben güvenemiyorum ama ona, bayılır kalır oralarda valla :))
benim yaşadığım iki tecrübe de çook güzeldi, inşallah bu sefer de güzel olur :)
zorunlu sezaryen olduğum ve yine olacağım için söylüyorum, endişe ve birsürü düşünce herzaman oluyor ancak ha normal ha sezaryen, o mis kokulu yavrucak yanınıza geldimi herşeyi unutuyorsunuz zaten :))
ciyaaaaaak, helal olsun o babaya :) benim eşim ısrarla girmek istemedi ilk iki doğumuma ama şimdi eli mahkum :))
tesadüfen buldum kızlar,
Ben bir sürü siteden yaz mevsiminde ilgili ayrı ayrı dogum çantası tavsiyeleri okudum. Bazılar demiş cocuk üşür bazıları demiş hava sıcak üşümez . Hastaneye gittiğimde nst sırasında bebek hemşiresini çağırdım ve sordum ne koyayım ben bu valize diye oda şunları söyledi:
Bebekler yeni doğdukları icin ilk basta üşürler. Bide hastanelerde klima var. Bu nedenle
- 2-3 takım uzun kollu ayaklı alttan cit citli tulum
- şapka eldiven ve tulumun icine giydirmek icin mutlaka çorap
- yine tulumun icine giydirmek icin alttan citcitli askılı bady
- erkekse altını açınca isedigi icin 1 takım daha fazla koyulabilirmis
- bolca mendil
- ince battaniye
- benim hastanem bez krem vs veriyormuş ama vermeyenler koysun mutlaka.
- anneler icinde gecelik ya da pijama önü düğmeli mutlaka
- ve özellikle bolca iç çamaşırı dedi.
Daha başka hic bişeye gerek yok dedi.
Bence bu2-3 takimi uç ayrı kese yapıp iç badysi disından uzun kollu tulumu çorabı eldiveni ve şapkası olarak koyarsak kimse arayıp bulmaya uğraşmaz. Aceleyle Biri farklı biri farklı eldiven takıma uygun olmayan bı şapkayla bebeği görmemiş oluruz. İlk bir hafta böyle gecsede sonra kısa kollu alttan citcitli beylere kesin geceriz bu sıcakta. Yeni uyanincada bı yelek süper olur.
Sizinde hastaneden almış olduğunuz farklı bı bilgi varsa lütfen paylaşın arkadaslar bisi unutmayalım.
oda organizasyonunu tamamen kendim yapacagim.hediyeliklerim kolonya nazar duasi ve anahtarlik.nazar duasini hallettim susleyip kaldirdim.20 mayista izne cikicam sonra kolonya siselerini susleyip doldurcam.anahtarliklar netten yeni siparis ettim gelecek.ucunu karton cantaya koyacagim canta da hazir aldim.yatak susleri kapi susu terlik ve taci netten siparis ettim onlarda geldi.cikolatayi haci seriften siparis verdim bugun yarin gelir:)foto konusunda kararsizim.dogumdan 1 sonraki gun icin istiyorum 200tl fiyat aldim.zaten dogum yapacagim hastane ameliyathaneye sokmuyor fotocu.kendi telimi vermeyi dusunuyorum resim icin.ya da hemsirelere soyleyecegim.profesyonel cekimi ertesi gun yapiracagim buyuk ihtimalle.
ebebekte var canımKızlar külotlu hasta bezi var diyordu birileri nerden bulabilirim onu
bende bu cuma çalışabilir raporu alacağım doktorum yokmuş başka bir doktor yazacak .cnm bende cuma çalişabilir raporu alicam mayıs ayını atlatmak istiyorum 35.haftayı doldurmak ama sanırım 37 yi doldurmak mümkün değil
Kızlar acaba Çapa ya da şişlik etfal hastanelerinde doğum yapmayı düşünen, bi yakınımda doğum yapan var mı ya da önerebileceğiniz dr olan var mı ya
tek kullanımlık lohusa kilodu denen şey mi bu?ebebekte var canım
çok sevimliler ama ne işe yaradıklarını merak ediyorumbabynestler hakkında ne düşünüyorsunuz
aa evet okumuştum bunu çok ilginç geldi bana. bize göre daha gelişmiş ve zengin ülkelerde bile doktorlar el yordamıyla bebeği incelerken bizde ultrasonun bu derece yaygın olması enteresan. bir yandan da güzelHerkese merhaba
Bugün okurken baya şaşırdığım bir yazıyı paylaşmak istiyorum. Gebelik.org sayfasından alıntı yaptım. Hani yurt dışında sezaryan oranları düşük diyoruz ya, sezaryana gelene kadar başka ne lükslerimiz varmış meğer.
"Her muayenede "ultrasona giriyor" olmak bebeğinizi her defasında görüyor olmanız açısından elbette güzeldir ancak dünya üzerinde düzenli olarak gebelik takiplerine giden anne adaylarının oldukça düşük bir yüzdesine her muayenede ultrason yapılabilmektedir ve bu özellikle ultrasonografi incelemesinin çok pahalı olduğu gelişmiş ülkelerin önemli bir gerçeğidir (örnek: ABD'de bir ultrasonografi incelemesi 150$-350$ arasında değişmektedir!). Ultrasonografi incelemesinin yapılmadığı durumlarda doktorun (veya bazı yerlerde ebe hemşirenin) elindeki bir mezura ile karnınızın yüksekliğini ölçmesi bebeğin gelişimini takip etmek açısından çoğu durumda yeterlidir.
Bu takiplerde bir sorun saptandığında anne adayları mutlaka her durumda ultrason incelemesine tabi tutulurlar.
Gebeliği bu şekilde takip ederken doktorunuz karnınıza elini koyarak bebeğin duruş şekli ve diğer çok önemli bazı bilgileri rahatlıkla edinebilir. Bu elle inceleme bebeğinize kesinlikle zarar vermez. Bazı yerlerde bebeğin kalp atışları için el doppleri adı verilen elektrikli bir cihaz kullanılırken (bu alet bebeğin kalp atışlarını sizin de duymanıza olanak verir), bazı yerlerde basit bir tahta boru yardımıyla kalp atışları dinlenmektedir."
bende perine masajını baya araştırdım açıkçası bi dahaki gittiğimde doktorumla aklıma gelirse paylaşmak istiyorum bende kesiden korkuyorumYa dogumu etkilermi acababu hafta kontrolde doktoruma sorayim bakayim ne diyecek.kesiden yirtiktan cok korkuyorum.belki bi ihtimal dikissiz atlatirim diyodum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?