• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Herkese merhaba
Bugün okurken baya şaşırdığım bir yazıyı paylaşmak istiyorum. Gebelik.org sayfasından alıntı yaptım. Hani yurt dışında sezaryan oranları düşük diyoruz ya, sezaryana gelene kadar başka ne lükslerimiz varmış meğer.

"Her muayenede "ultrasona giriyor" olmak bebeğinizi her defasında görüyor olmanız açısından elbette güzeldir ancak dünya üzerinde düzenli olarak gebelik takiplerine giden anne adaylarının oldukça düşük bir yüzdesine her muayenede ultrason yapılabilmektedir ve bu özellikle ultrasonografi incelemesinin çok pahalı olduğu gelişmiş ülkelerin önemli bir gerçeğidir (örnek: ABD'de bir ultrasonografi incelemesi 150$-350$ arasında değişmektedir!). Ultrasonografi incelemesinin yapılmadığı durumlarda doktorun (veya bazı yerlerde ebe hemşirenin) elindeki bir mezura ile karnınızın yüksekliğini ölçmesi bebeğin gelişimini takip etmek açısından çoğu durumda yeterlidir.

Bu takiplerde bir sorun saptandığında anne adayları mutlaka her durumda ultrason incelemesine tabi tutulurlar.

Gebeliği bu şekilde takip ederken doktorunuz karnınıza elini koyarak bebeğin duruş şekli ve diğer çok önemli bazı bilgileri rahatlıkla edinebilir. Bu elle inceleme bebeğinize kesinlikle zarar vermez. Bazı yerlerde bebeğin kalp atışları için el doppleri adı verilen elektrikli bir cihaz kullanılırken (bu alet bebeğin kalp atışlarını sizin de duymanıza olanak verir), bazı yerlerde basit bir tahta boru yardımıyla kalp atışları dinlenmektedir."

Ki çoğu avrupa ülkesinde hamileleri sadece hamileliği boyunca 3 defa ultrason ile bakıyorlar. Eğer bir şikayet veya ters bir durum olmadıkça bende kontrole çok gidilmesi taraftarı degilim. Bazı anne adayları hele 15 te bir dr a görünüyorlar. 2 doktordan takipte oluyorlar.

Ki çoğu avrupa ülkesinde hamileleri sadece hamileliği boyunca 3 defa ultrason ile bakıyorlar. Eğer bir şikayet veya ters bir durum olmadıkça bende kontrole çok gidilmesi taraftarı degilim. Bazı anne adayları hele 15 te bir dr a görünüyorlar. 2 doktordan takipte oluyorlar.

bizim dr 20 günde bir çağırıyor bir muayene bir kontrol şeklinde

bizimde sıkınıtlı dönemde 2 haftada bir gidiyordum öncesi 3 haftada bir ama son ikidir 3-4 haftada bir gelin diyor..

aa evet okumuştum bunu çok ilginç geldi bana. bize göre daha gelişmiş ve zengin ülkelerde bile doktorlar el yordamıyla bebeği incelerken bizde ultrasonun bu derece yaygın olması enteresan. bir yandan da güzel
Aynen öyle. Teknoloji bu kadar ilerlemişken, mezurayla ölçüm yapmak çok enteresan geldi bana. Ki biz bile biliyoruz ki iç karnı geniş olan var, karnı büyüyen ama bebeği büyümeyen ya da karnı büyümeyen ama bebeği iri olan var. Bebeğin gelişimini karnın büyüklüğünden ölçmek, hem de amerikada... Hakkaten şaşırdım ben.

@batideniz canimcim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler valla bu gazla epidural doğurabilirim ben :) eşimle ve doktorumla da konuşayım bakalım 31 Mayıs da kontrolumuz var
Resim ekleyebilsem göstermek isterim halimi :)

Ben almanya da hamilelik boyunca 3 kere ultrasona girildiğini duymuştum ama bunu sağlık gerekçesiyle olduğunu düşünmüştüm. Bu yazıda maddi sebeplerle ultrasona girmedikleri gibi bir anlam çıkardım ben. Gerçekten de her muayenede ultrason için ekstra 500-1000 TL arası bir para istense biz de her ay giremezdik diye düşünüyorum. Tabi yazıda sadece amerikadan örnek vermiş. Avrupada belki gerçekten de güvenlik gerekçesiyle girmiyorlardır.

Ben bu zaman kadar hep ayda 1 gidiyordum canım ama yeni doktorum 3 haftada bire düşürdü. Son haftalara yaklaştığımız için diye tahmin ediyorum.

Uzun hikaye benimki ama kısaca anlatayım canım. Bebeğin akciğerinde kist çıkınca özeldeki doktorum devlete git bana gelme dedi. Devlette de perinatolojiye gidiyorum. Orda da sadece bebeğin akciğerlerine bakıyolar ağrı sızı vitamin vs benle alakalı şeylerle hiç ilgilenmiyolar. Kadın doğum için bi iki kere gittim ama pek memnun kalmadım. o yüzden doktorsuz kaldım öyle.
canım rabbim sabır versin ve iyi drlarla karşılartırsın inşşş bu arada dra gittim ama hakkını helal et soramadım senin soruyu özür dilerim mahçup oldum gerçekten
banada dr bebeğin kalbinde parlama var dedi 3lü yaptık temiz çıktı şükür ama işte insan korkuyo ister istemez hiç duymadığımız şeyler duyuyoruz rabbime emanetiz

Kastettiğiniz şey bu mu
Screenshot_2016-05-11-14-27-55.webp
kızlar

Bu sabah 32.hafta raporu için doktora gidecektim, uyandım sağ bacağıma basamıyorum. Kalçama doğru bıçak saplanır gibi, yürüdükçe açılıyor ama yürüyene kadar canım çıkıyor. Ne oldu anlam veremedim. Doktora geldim bir şekilde kramp diyor, magnezyum iç diyor. Bebeğim iyi çok şükür ama zayıfmış, 1.800gr halbuki 9 kilo almış anası yemekten :)
Canim bebisin kilosu gayet iyi haftasi ile uyumlu neden zayif dediki doktor benim bebisinde gobisi biraz geriden geliyo doktorum sen nesinki bebek ne olsun senin yapina gore cok kilolu olmaz zaten gayet normal 2900-3000 kg anca dogardedi 38.haftada sezeryan olacak yani 40 haftayi beklesen 3200-3500 olur demek oluyo ki normal dogum kilosu bu

canım rabbim sabır versin ve iyi drlarla karşılartırsın inşşş bu arada dra gittim ama hakkını helal et soramadım senin soruyu özür dilerim mahçup oldum gerçekten
banada dr bebeğin kalbinde parlama var dedi 3lü yaptık temiz çıktı şükür ama işte insan korkuyo ister istemez hiç duymadığımız şeyler duyuyoruz rabbime emanetiz
soru neydi unuttum bile :KK66: bi sıkıntım yok canım çok şükür. mahçup olma aşkolsun ya.
kalpte parlamayı birçok kişiden duydum ama kısa sürede geçiyor canım merak etme. kontrollerde mutlaka söyle baksınlar. bizim durum biraz sıkıntılı şuan ama ben doğana kadar kızımın iyileşeceğine inanıyorum. dualarında kızımla bana da yer ver canım lütfen

Canim bebisin kilosu gayet iyi haftasi ile uyumlu neden zayif dediki doktor benim bebisinde gobisi biraz geriden geliyo doktorum sen nesinki bebek ne olsun senin yapina gore cok kilolu olmaz zaten gayet normal 2900-3000 kg anca dogardedi 38.haftada sezeryan olacak yani 40 haftayi beklesen 3200-3500 olur demek oluyo ki normal dogum kilosu bu
Sorma canım ya bende şaşırdım, normalde haftasına göre 1.800 iyi zannediyordum ama doktor 31.haftayla uyumlu dedi. Vitaminlerini kullan, genetik olarakta zayıf olabilirmiş. Kızımda 2.800 doğmuştu

Merhaba güzel anne adayları.. Ben 2015 temmuz annesiyim sizin yazılarınızı okudum biraz bizde gecn sene böyle tatlı heyecanlar yaşadık rabbim sağlıkla kucaginiza versin ınş evlatlarinizi.... Benim elimde kullanilmamis ve ya çok az kullanılmış göğüs pedi göğüs yaraları için krem hasta pedi göğüs kalkanı göğüs ucu koruyucusu süt savma pompası vs var ayrıca sadece bir kere giyilmis tulumlar oyun halısı falan var ihtiyacı olan varsa uygun fiyata verecem bana ulasabilirseniz foto larını ozel den atarım birde mevlüt yapmıştım elimde 40 tane buzdolabı süsü var keceden küçük prens şeklinde

Back
X