• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
canım ben ilk öğrendiğimden beri kullanıyorum çünkü gebelikten önce de rahatsızdım tiroidimden.. ve doktorum hemen başlamalısın demişti benimki 8 falandı. şimdi inan bilmiyorum değerimi dokktor her gidişte bakıp ilaç dozumu ayarlıyor.. bebekle ilgili sorulardan unutuyorum bence kafana çok takma düşündükçe sıkıntı yaparsın.. iyi düşünn iyi olur sağlıklı bebişlerimize odaklanalım :) bende çok kafama taktım ama Allahın takdiri biz ilacımızı düzgün alalımda
Saol canım. Benim eski doktorumun ihmalkarlığı sebebiyle ilaca geç başlamış oldum. O yüzden tedirginim biraz ama gönlümü ferah tutmaya çalışıyorum. Dediğin gibi iyi düşünmek gerekiyor.

aynen ya evet ilk çocuğumuz olabilir ama şu anda bile garip davrananlar var.. aman ne anlarsın tarzında :işsiz: inan bazen düşünüyorumda bana bi hafacık annem destek olsun ben kendim hallederim kimse akıl vermese keşke :KK43: insanlar resmen sırada bekliyor doğumda öğüt için
Ben kimseye sormadım hiç yardım anladım burdakilerinde de twcrübeleriyle hallletim herşeyi Beşik ve banyo küveti kaldı. Sorsam ne gerek var diyecekler hemen zaten doğsun alırsın diyolar ya doğmazsa gibisinden.ne gerek var sorcm oh çok rahatım

ya sadece anne ağzına sokup verse ben sürekli o bu şu emziği kendi ağzına koyup koyup bebişe veren ortamlar gördüm ya benimkine kimse yapmaz umarım :dua: çok abartınca o çocuk kesin sürekli hastalıkla uğraşıyor. etrafımda yeni bir nesil var ki titizlik abidesi ! onlar gibi olmam umarım çocuk bir yaşında annesinin evde kullandığı tek tip malzeme dışında ağzına başka malzeme sürmemiş, annenin özel tencerede mayaladığı yoğurt dışında bi kaşık yememiş.. hatta su bile özel bir su var onu içiyor. 1 yaşındayken bir dil dondurma da yalasın yazık ama çocuk belli tatlar dışında bi haber ..
mama vermeyip zavallı bebişleri zapzayıf bırakanlar sürekli ağlatanlarda çok.. zararlıymışmış.. ya umarım çok akıl verenim olmaz

canım maalesef akıl verenin çok olacak :) çocuğun mikroba ihtiyacı var , dikkat et çocuğu cam fanusun içinde büyüten annelerin çocukları hep hasta hep mızmız

Ben kimseye sormadım hiç yardım anladım burdakilerinde de twcrübeleriyle hallletim herşeyi Beşik ve banyo küveti kaldı. Sorsam ne gerek var diyecekler hemen zaten doğsun alırsın diyolar ya doğmazsa gibisinden.ne gerek var sorcm oh çok rahatım
evet ya ne alacak olsam ne gerek var deniyor. süt pompası aldım dalga konusu oldu hele doğaymış belki süt olmazmış ne acelem varmış.. biberon bakıyorum abartma hemen biberonmu emecekk dediler. küvet dedim aynı gün banyomu yaparmış.. beşiğe dönence bakalım diyorum eşim bile ya abartma alırız sonra diyo :işsiz:

Merhaba cnm, benimde gebeliklerimde artıyor tsh. Aslında üst sınır 5 küsür. Ama gebelikte 2,5 üstü olsun istemiyorlarmış drlar. Ben 14-15 haftalıklen test yaptırmıştım 3,70 gibi birşey çıktı. Direk eutryx 50 mg ile başladım. Aylardır baktırmıyordum. Geçen hafta salı baktırdım ilaç kullanmama rağmen yine 3,70 lerde çıktı. Şimdi ilacı 75 e yükseltiyoruz. Anlamadım neden düşmediğini. Dr hamileliğin son aylrında artar doz ayarlaması yapılır dedi ama ben yinede taktım biraz. Acaba hiçmi düşmedi değer diye.
Sonra biraz araştırınca 15-16 olanlar varmış rahatladım :)

Ben çok üzülüp ağlayınca, doktorum "ben tshı 70 olan hastalar gördüm. Senin değerlerin tehlike sınırında değil dedi." Artık beni teselli etmek için mi söyledi, doğruyu mu söyledi bilmiyorum. Allah bebişlerimizi korusun canım. Hep dua ediyorum.

ya bu arada şu bebek için kapı süsü bebek şekeri falan yapanlar iyi para kazanıyo bence:KK70: pahalı geliyo bana ya bir türlü işin içinden çıkamadım:KK70:

Canım çikolataları ben kendim aldım süslemesini de kendim yapacağımi ayrıca lokum da verebilirsin lokumu uzun çubuklara takıp ucuna da jelibonlardan koyup çiçek gibi demet yapıyorlar çok cici duruyor

evet ya ne alacak olsam ne gerek var deniyor. süt pompası aldım dalga konusu oldu hele doğaymış belki süt olmazmış ne acelem varmış.. biberon bakıyorum abartma hemen biberonmu emecekk dediler. küvet dedim aynı gün banyomu yaparmış.. beşiğe dönence bakalım diyorum eşim bile ya abartma alırız sonra diyo :işsiz:
Valla sana şu kadarını söylym daha hiç bişeyini bilmiyo kimse ablam biliyo eşim biliyo. Süt pompasını zaten hiç söyleyemem bi sürü laf ederler. Ben heveslendiğim herşeyi aldım ama yavaş yavaş çıkarcm kısmetse. Tmm takmyrm onları ama bişey duyunca da insanın morali bozuluyo. De kaynanam kendi çocuklarıyla karşılaştırıyo.eşim en küçüğü düşün yani onun çocuğu olck.ayrıca bizim gibi imkanı olsa o neler alırdı.bu yaşta herşeye heveslenyo

Teyzoslar kontrolden geldik bebis 1.340olmuş normal dogum pozisyonunda suan. Suyu normale dönmüş sancilarim idrar yolu enfeksiyonu çıktı nst sokmadı bir daha ki kontrole ayın 14 unde alacağız duruma göre dedi. Bizde bir yaramazlık yok yani tepti durdu cihazı velet :KK200:
Oyy maaşallah yavruya :nazar: gözün aydın canım. Enfeksiyona dikkat et ilaçlarını muhakkak al :KK200:

Canım aslında almayacaksın zıt pırt o çok konuşanlar var ya onları gönderip aldırtacaksın şu lazım bu lazım diye :) Valla ben herşeyi aldım. Eşim 10 gün izin kullanacak sonra yok, annemi boyna alışverişe gönderemem kendim de çıkamam, herşeyi aldım kafam rahat şuan :anneadayı:

Teyzoslar kontrolden geldik bebis 1.340olmuş normal dogum pozisyonunda suan. Suyu normale dönmüş sancilarim idrar yolu enfeksiyonu çıktı nst sokmadı bir daha ki kontrole ayın 14 unde alacağız duruma göre dedi. Bizde bir yaramazlık yok yani tepti durdu cihazı velet :KK200:
Maşallah doruk beye:nazar:.benndede hafif enfeksiyon vardı su iç dedi gönderdi.su içelim yeter bence.

Oyy maaşallah yavruya :nazar: gözün aydın canım. Enfeksiyona dikkat et ilaçlarını muhakkak al :KK200:
Yazdı ilaç zaten kuzum icecegim gece çok şükür bu da bitti sağol cansin :KK15:
Maşallah doruk beye:nazar:.benndede hafif enfeksiyon vardı su iç dedi gönderdi.su içelim yeter bence.
Su zaten her doktorun dediği içmek gerek sağol kuzum:KK200:-

Canım kendini boşa strese sokma bişey olmaz inşallah. Ben 2-3 yıldır tiroid hastasıyım yani ilaca yeni başlamadım sadece dozunu arttırdılar. Her ay kontrol ediliyor geçen ay tsh 1,80 falan çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Senin gebeliğin başında kontrol edilmedimi? Sen ilacını düzenli kullan gönlünü ferah tut,canını sıkmanın ne sana ne de yavruna faydası yok :KK66:

Benim doktorum 7. haftada bakmış değerlerime canım. Tsh 2,5 çıkmış. Sınırda çıktığı için takip edilmem gerekiyormuş aslında. Hatta ilaç da başlanabilirmiş hemen ama saolsun doktorum beni bilgilendirmediği gibi takibini de yapmadı. 2 hafta önce doktorumu değiştirince, yeni doktorumun istediği tahlillerde ortaya çıktı durum. Aylardır kaça kadar yükseldi bilemiyoruz çünkü 7.haftadan sonra bir daha hiç bakılmamış. Sonuçlar çıkınca hemen endokrinolojiye yönlendirdi doktorum. İlaca başladık ama geç başlandığı için içim hiç rahat değil açıkçası. Dediğin gibi canımı sıkmanın ne bana ne de bebeğe bir faydası yok o yüzden mümkün olduğunca düşünmek istemiyorum bu konuyu.

iyi haberlerle gelmişsin canım sevindim hadi gözün aydın

Sorma valla ya benim de ilk bebeğim mümkünse hiç özenmycm.yazın ortasıydı ağustos gibi eltimin kızı 2.5 yaşındaydı.dondurma aldık o da yesin dedim yaz günü nolck annesi aman o görmesin hasta olur dedi tabi ben bi şok oldum hiç yemezmiş. Eritip veriyomuş.ben nolck dedim ama çocuk gördü istedi mecbur verdi tabi bi dediğini iki etmez zaten.3 gün sonra aradılar kızın ateşim 39 olmuş.4 ay ilaç kullandılar.kış olunca asla evden çıkmaz. Çıktığı gün hasta oluyo.daha bi kere bile eli kara değmemiş çok merak ediyo.inş çok büyük bi sorun olmadığı sürece yapmayacaklarım listesine eltimin bütün yaptıklarını yazmaya düşünyrm
o ne yaa çocuğu ne hale getirmiş. okula başlayınca nolacak peki. kışın 3 ay okula gitmeyecek mi ay çok enteresan yaa

Benim doktorum 7. haftada bakmış değerlerime canım. Tsh 2,5 çıkmış. Sınırda çıktığı için takip edilmem gerekiyormuş aslında. Hatta ilaç da başlanabilirmiş hemen ama saolsun doktorum beni bilgilendirmediği gibi takibini de yapmadı. 2 hafta önce doktorumu değiştirince, yeni doktorumun istediği tahlillerde ortaya çıktı durum. Aylardır kaça kadar yükseldi bilemiyoruz çünkü 7.haftadan sonra bir daha hiç bakılmamış. Sonuçlar çıkınca hemen endokrinolojiye yönlendirdi doktorum. İlaca başladık ama geç başlandığı için içim hiç rahat değil açıkçası. Dediğin gibi canımı sıkmanın ne bana ne de bebeğe bir faydası yok o yüzden mümkün olduğunca düşünmek istemiyorum bu konuyu.
2,5 çok sınır sayılmaz aslında Can'ım, 3 ün üstünde olmaması gerekiyor. O yüzden boşa canını sıkma, bazı doktorlar gereksiz rahat davranırken bazıları da fazla pimpirikli oluyor. Bence doktorunun tavrı seni bu kadar endişelendirmiş. Belki yeni yükselmiştir değerilerin, son aylarda yükselebiliyormuş.

Back
X