• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
2 haftaya bile raziyim.bugun 34+0 olduk cok sukur.bu zamanlara bile gelirmiyim acaba diyodum :KK46:
oyy maşallah sizeee :nazar::nazar::nazar: az kalmış merak etme zamansız gelmeyecek minnoşun azcık daha bekler akıllıdır o annesi :)
biz de 33+0 olduk teyzesi. çok şükür bugünleri gösterene :dua:

Yaz bebeği olacaklar hemen yıkanacak tabi ki . Oğlum kasım doğumlu , doğduğunda birden soğuklar gelmişti. Aksilik hastaneden eve geldik kombi bozuldu . Evde Ufo fln vardi onu açtık . O zaman o halde bile yikadim oğlumu. En geç gün aşırı yikadim. Şimdi hergün yıkanır. Zaten onların yıkanması ne ki köpük gibi şeyler kullanıyordum ilk zamanlar. Kopukleyip elinı iki gezdirip duruluyorsun
göbek düşmeden yıkanabilir mi ki ?

Canım aslında almayacaksın zıt pırt o çok konuşanlar var ya onları gönderip aldırtacaksın şu lazım bu lazım diye :) Valla ben herşeyi aldım. Eşim 10 gün izin kullanacak sonra yok, annemi boyna alışverişe gönderemem kendim de çıkamam, her şeyi aldım kafam rahat şuan :anneadayı:
zaten eni sonu öyle olacak ama gidip kendilerine göre alırlar saçma sapan o yüzden de istemiyorum .. bu arada bebeb bezini aldın mı alırsam ne boyutta kaç tane alayım.. bir alışveriş fişim varda bu ay ona harcamak istedim

Aslında işlevini yani kullanımı nı merak etmiştim ucuz ya acaba çok mu basit die. Görünüş olarak park yataklara göre her türlü iui gibi geldi onlar bez ya içime sinmiyo bi türlü. Ben yine bi gidip bakm zamanım olunca

Ben kendisini gördüm ve hoşuma gitmişti. En iyisi gidip bakman.hatta birlikte de gidebiliriz ;) park yataklar benimde hiç içime sinmemisti hala da sinmiyor.

Kızlar Beşik olarak böyle bişey alsam olur mu acaba ben beğendim ama 4 yaşında oda yapmayı düşünüyrm şu An bunun fiyatı falan da makul geldi park yatak gibi aslında nasıl olur sizce. Fikirlerinizi çok merak edyrm derinlik 85 die park yatak gibi önce ara kat var sonra ara katı çıkarabiliyrm ne dersinz
bence çok güzel canım park yatak ölçülerindeyse 3-4 yaşına kadar kullanılıyomuş bize portatif bişey lazımdı park yatak aldık yoksa biz de bunlardan alırdık

Kızlar miğde yanması yaşayan var mı?? Ne önerirsiniz şurup dışında
sakız çiğnemek ve dik oturmak yatarken de üç yastıkla yarı oturur şekilde yatmak. tabi yediğine içtiğine dikkat etmek baharatlı yağlı tuzlu asitli ekşi acı şeyler yememek. hatta çok soğuk veya çok sıcak şeylerden bile kaçınıyorum ben. suyu bile bir kerede çok içmemek. yarım bardak yarım bardak içmek. daha arttırılır. sana ne mide yanması yapıyosa ondan kaçınmak lazım. mesela ceviz bana dokunuyo midemin gerçekten iyi olduğu zamanlarda yiyorum onun haricinde yemiyorum. eğer çok faydalı bişey olmasa hepten keserdim. yıllarca mide problemleri yaşadım hamilelikte artık önüne geçemez oldum. yine de bunlar baya rahatlatıyor

göbek düşmeden yıkanabilir mi ki ?

Hastanede doğar doğmaz yıkayıp yanıma getirmiştiler.sonra ertesi günde benide aldılar yıkama eğitimi gibi boyle yap boylé tut anlatarak yanımda yikadı giydirdi. É onlar yıkıyorsa dedim bende evde yikadim. Dediğim gibi sadece iyi kurulama . Kurulama içinde burda hiç geçti mi ben bir buçuk iki yaşına kadar havlu kullanmadim neredeyse. Tuhafiyelerde satılıyor tülbent bezi metre ile. Eni 1 metre mi ne 2 metre 2 parça kestirmistim. Sonra ikiye katlayıp diktirdim. Oldu 4 kat kare bi bez. O kadar emiciligi güzel ki . Hemen heryerin suyunu emiyor. Hem havludan daha yumuşak ince tenli bebeklerimiz için. Asla yumuşatıcı kullanmadım. Hala daha oğlumun kıyafetlerini sabun tozu ile ayrı yıkarım. Tavsiye ederim o bezi ;)

Hastanede doğar doğmaz yıkayıp yanıma getirmiştiler.sonra ertesi günde benide aldılar yıkama eğitimi gibi boyle yap boylé tut anlatarak yanımda yikadı giydirdi. É onlar yıkıyorsa dedim bende evde yikadim. Dediğim gibi sadece iyi kurulama . Kurulama içinde burda hiç geçti mi ben bir buçuk iki yaşına kadar havlu kullanmadim neredeyse. Tuhafiyelerde satılıyor tülbent bezi metre ile. Eni 1 metre mi ne 2 metre 2 parça kestirmistim. Sonra ikiye katlayıp diktirdim. Oldu 4 kat kare bi bez. O kadar emiciligi güzel ki . Hemen heryerin suyunu emiyor. Hem havludan daha yumuşak ince tenli bebeklerimiz için. Asla yumuşatıcı kullanmadım. Hala daha oğlumun kıyafetlerini sabun tozu ile ayrı yıkarım. Tavsiye ederim o bezi :KK66:
evet o bez çok hassas güzel ben ağız bezini ondan aldım bakarım olmadı kurulamayıda alırım belki havlu almıştım ama :anneadayı: göbek sudan iltihaplanır diye çekiniyorum

işte sonuç nereye varıyor biliyomusun aslında tek başımızayız...çünkü destek olunacak zamanda bile böyle konuşuyor ya insanlar olmuyor yani biz zaten gerginiz ben kendi adıma en azından şekerim var troidim sınırda çıkmış özelde ki adam hiçbirini yapmadı bunların anlatamıyorum kimseye...ya bebeğime bişey olsaydı diyorum adam hiç tahlil istemiyo diyorum ya hiçbişey yoksa adama güvenim kalmadı diyorum kimse duymuyor...ve açıkçası kimin ne düşündüğünü umursamamaya karar verdim bebeğim için kararı kimseye bırakmıyorum dedim benim kararım bitti hepsi bu herkes kapadı çenesini
en iyisini yaparsın canım. benim ilk gittiğim doktor annemin arkadaşıydı. bebeğimin hastalığını duyunca sen bana gelme artık dedi açık açık. bunu anneme bi türlü anlatamadım. en ufak bişeyde ona git diyolar. ya kadın gelme demiş ben gidip ne dicem? bi de zaten 3 aydır gitmiyorum şimdi nasıl gideyim. dimi yani

canımcım, bu işler tamamen bebeğe bağlı :) benim kızım dr browns biberondan çok hoşlanmıyordu ancak oğlumun belki 5 tane vardı. emzik meselesine gelince, tamamen tecrübem ve şahsi fikrim, ben hastane odasına getirdikleri anda bebeği emzik tıktım ikisininde ağzına :)) alışsınlar diye :) kızım da oğlum da aldı ve çok rahat ettim. ayrıca mamadan ya da sütten sonra hazmı kolaylaştırdığı da söyleniyor. en kritik anlarda bebeğini sakinleştirebilen tek şey haline geliyor bir süre sonra ve sen oh iyiki emzik var diyorsun :)))
bir de benim gibi sütü çok olup 1.5 ay sonra kesilen anneler için de gayet iyi bir çözüm çünkü bebeğinin emme içgüdüsünü tatmin etmek gerekiyor.

bizimkilerden bir örnek vereyim. kızım 1.5 yaşına kadar emzik emdi ve ben bardağa geçmedim inatla. emme güdüsünü tatmin edebilsin diye. her sene diş doktoruna kontrole gideriz ailecek, çok şükür bir sıkıntı çıkmadı bugüne kadar. ammaaa oğlum 3 aylıkken kv sebebiyle ( bu ayrı bir topik konusu olabilir, uzatmayacağım :)) parmak emmeye alıştı ve emziğe benzemiyor bu olay, bıraktıramıyorsun. kaynağı kendi parmağı ve kesemeyeceğine göre olmuyor maalesef. nar ekşisi,acı oje, bant vs bir sürü şey denedik. gece parmak emeceğim diye o bantları çıkarmaya çalışırken parmağını kanattı ve ya yutarsa endişesi ile devam etmedim parmağını sarmaya. adam 4 yaşına geldi ve çene yapısını görmen lazım. son 6 aydır daha iyi çünkü yazın gittiğimiz dr la çok iyi anlaştılar ve dr ona seneye geldiğinde parmak emmeye devam etmiyorsan sana süprizim var dedi :)) bu arada parmakları da düzleşti ve dişlerinin değdiği yerlerde nasırlar oldu.

diyeceğim o ki ben sıkı emzikçiyim :) çok rahat ettim :)) ayrıca ben emzik emdiğimi hatırlıyorum :)) baya büyüktüm yani :)) dişlerimin ve çenemin de maşallahı var. bu bebeğime de aldım iki tane emzik, hastanede yanıma getirdikleri zaman hooop tıkıcam ağzına :))

Bende bendeee... Hatta oğluma tembihliyorum ben geç geleceğim, kardeşin gelir gelmez emziği ağzıan tık diye :KK48:
Oğlumda almadığım emzik ve biberon kalmadı. Ne emzik beğendirebildim ne bibron. O yüzden bu işler biraz kader kısmet işi. Ne zaman ki 8.ayda sütüm kesildi oğlum biberon aldı. Ki ben çalışıyordum 4 aylıkdı oğlumu bırakıp işe gittim zavallı kayınvalidem o sağdığım sütleri kaşık kaşık içirdi garibim. Almayınca almıyor. O yüzden şimdi ne konuşsakda boş....

Ev tipi Ana kucağında fiyat aralığı aynı olan, baby max- soo baby - prego modelleri arasında kararsız kaldım fikri olan varmı? Hangisini alsam

Ben dönenceyi gerekli buluorum kızıma doğum sonrası almıştım ama keşke önce alsaymisim diye pişman olduğum şeylerden biri muhakkak al ama çok para verme derim ben 160 a 2012 de keşke uygun alsaymisim buna yeni alicam maalesef
bunda ne alıcaksın peki ? bi de neden keşke daha önce alsaydım dedin ne faydasını gördün?

Günaydın canım kafası yukarı da ise bebeğin ayaklari ile vuruyordur ama cati ağrısı da normalmis30 dan sonra doktorum vücut kendini doğuma hazırlıyor normal demisti
benim çatım 26.-27. haftalardan beri beri ağrıyor artık çatı ağrısından oturup kalkamaz hale geldim. normal doğum yapamıcam zaten boşu boşuna bu ağrıyı çekiyorum

bunda ne alıcaksın peki ? bi de neden keşke daha önce alsaydım dedin ne faydasını gördün?
Benim kızım in çok gazı vardı dönence gaz olayını biraz kesmek için kullaniliomus benim kızım Beşikte azcık bile durmazdi bunu takınca oyalanio unutuo gazı huysuzlugu ben şimdilik bakmadım canım valla ne desem yalan olur ama kızıma aldigim pahalıydı ama pembe almıştım çok gusel di diye hevesle keşke Unisex alsaymisim senin ilk bebeğin sen buna dikkat ederek al.bide bebğin takip etmesi fln Goz açısından çok iyi.kizima aldığım modeli atarım fotosunu netten buloyim düğmelerine kendi basabilmeyi deniodu ve kumandaliydi şimdi kaç para bi bakiyim butçene uyarsa tavsiye ederim

Back
X