• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
İyi gidiyor canım bugün doktor kontrolüm vardı artık haftada bir gün bebiş 2350 olmuş doktor iyi dedi iki buçuk haftada bilmiyorum ben daha fazla bekliyordum onun dışında doğum pozisyonu almış 38. Haftada çatı muaynesi yapıcam dedi sezaryen derse itiraz etmicem en son ki olaydan sonra normal doğumdan soğudum açıkçası onun dışında iyiymiş meleğim allah hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat nasip etsin bizlerde sağa sağlim alalım kucağımıza
En sonki olay dediğin neydi ki?
Bi de iki buçuk haftada kaçtan kaça çıkmış? Haftada 100-150 gram civarı normal diye düşünüyorum. Haftası ilerledikçe 250 grama kadar çıkabiliyo. Ama haftasıyla uyumlu olduktan sonra belli bir kilo alma standardı yok

Yok hatta ben dedim biraz büyük kafası hep önde çıkıyo die o da şu an büyümedi aşamasında vücudu büyüyünce normal dönck sorun olmaz dedi. Ama bak bi örnek verim kuzenimin bebeğinin kafasını doğumdan sonra gören herkes şok oldu taşıyamıyodu çocuk resmen tabi çok tatlıydı bence onunda annesinin babasının kafası büyük ama normal doğum yaptı.bence çayı muayenesi olmadan belli olmaz o yani ve şu An normal kafası kemiklerinde oturunca normalde dönmüş. Bence erken doğum için şu An sana
Ya zaten doktorum da hani kesin olarak demedi normal olmaz diye olmayabilir dedi ama bunu zaten ilerleyen haftalarda konuşçaz dedi bakalım hangi türlü hayırlısıysa öyle olsun yeterki minnak oğlum sağlıkla kucağıma gelsin :)

Şükür canım iyi şeyler duymuşsun gözün aydın olsun. Kafasi bizde de iki hafta önde Cihanda da aynısını söylüyordu Dr genetikselmiş. Tek sıkıntı normal doğum zor olur diyorlar. Cihan normal doğdu ama zordu gerçekten. Başka bir endişen olmasın. Daha önünde zaman var bebeğin göbisini de büyutursun sen :KK66:
Cok sagol canım benim şükürler olsun sağlıklıymis yavrum aynen iki doktorda kalıtsal dedi beyni gayet normal dedi biz de dünden beri eşimle birbirimize koca kafalı falan diyoruz :-) bakalım doğum şeklide kısmet.. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayi nasip etsin de öyle ya da böyle gelecek yavrular :)

Diş fırçalarken bazen de fırçalamadan yoğun şekilde diş eti kanaması yaşıyorum. Benimle aynı durumda olan var mı?
İnternetten araştırdığım kadarıyla hamileliğin sonlarına doğru geçiyormuş, bende hala problem devam ediyor.

Gözün aydın canım maaşallah koca kafalı paşama :nazar::nazar::nazar: sen de sezaryen tayfasına hoşgeldin :KK46: gerçi illa sezaryen olacak diye bişey yoktur herhalde bu konuda yanlış hatırlamıyorsam @insanbuL tecrübeliydi onun da bebişin kafası büyüktü.
Sahihuban Sahihuban Canım doktor döndümü sana merak ettim?
Cok tesekkurler teyzosu :) tam belli deği şu an ama sezeryan ihtimali yüksekmis böyle giderse hayırlısı bakalım ben çok korkuyorum ama o zamana kadar yenerim inşallah korkularımi

Herkese günaydın,
İki gün önce normal doltor kontrolünde ortya çıkan rahimde başlayan 1 cmlik açılma(dilatasyon) ve silinme (efasyon)ve ilk evre kasılmalar nedeniyle hastaneye yattım. Şu an ilaçlarla açılma ve kasılmaları kestik fakat ikiz oldukları için karnım epey gergin her an su gelebilir diye tetikteyiz. Bebişlere iki doz ciğer geliştirici yapıldı. Temmuz çocuğu olamayacaklarını hissediyordum ama mayıs çocuğu olabilecekleri hiç aklıma gelmemişti:)))
Benim sancılarım 5dkda bire inmiş ben fark edemedim bile kasılmalar hissediyordum ama sancıyı daha ağrılı yoğun bekliyordum. Bir de ikizlerde kasılmalar daha yoğun olur demişti doktorum. O yüZden erken doğum tehdidi gibi gelmemişti. Ama yine de çok şükür daha geç olmadan fark edildi. Bu belirtilere karşı dikkatli olun özellikle ikiz anneleri.
Canım benim allah yardımcınız olsun doktorlar tutabildikleri kadar tutarlar sonrasında zaten ikizler hep eceleci oluyorlarmış ama çok şükür kendilerini hızlıca toparlıyorlarmış allah yardımcınız olsun sağlık sıhhar versin üçünüze de

Diş fırçalarken bazen de fırçalamadan yoğun şekilde diş eti kanaması yaşıyorum. Benimle aynı durumda olan var mı?
İnternetten araştırdığım kadarıyla hamileliğin sonlarına doğru geçiyormuş, bende hala problem devam ediyor.
Aynen benim dış etlerim de kanıo hemen maalesef.
Size bi sorum.var hatunlar dudagimda uçuk çıktı nasıl gecicek çok acio sabah boydan boya pörtlemis maalesef :KK14:

Bu arada ben hastane değişikliği yapıcam galiba doktorumu bırakmak hıc içimden gelmio maalesef ama eşim dün konuştu kalbimde sıkıntı olması tam teşekküllü bib hastane olması gerektigini acil bişi de iyi bi kardiyolog bulunması gerektiği ni fln .... kardiyologum memorial de. Muhtemelen memeorial ataşehir e geçiş yapıcaz ama doktor varmı orda iyi diye bildiğiniz tavsiye edeceginiz

yok canikom ya, eğer uykuyu seviyorsa olmuyor :) ama sevmiyorsa ne yaparsan yap uyumuyor zaten :) oğlum karanlık aydınlık farketmez her yerde uyur, kızım kendi yatağından başka bir yerde ilk defa 5 yaşında uyudu :)) her gece sokakta değilsen eğer, bir geceliğine idare ediyorsun ama sık sık olacaksa pek iyi değil tabii bu tarzda bir çocukla gezmeler :))
Ay insallah sevenlerden olur.sevmesede zorluk cikarmadan uyuyanlardan olsun bari :KK70:suan hayaller kismindayiz gercekler pek yakinda :KK70::KK70:

Canım sık fırçalayınca geçiyor bende de vardı

canımcım yazayım ben sana,

ben epidural sezaryen oldum iki kere ve hiçbirşey hissetmedim. acı, sancı, ağrı vs yok. dr eliyle alıyor normalde bebeği ancak aksi bir durum olursa o metal şeyi kullanıyor (forseps diye biliyorum) maşaya benzer birşey :)

ben çok rahattım iki doğumumda da, hatta hastaneden çıkana kadar epidurali çıkarmıyorlar :) bunun en sevdiğim yanı dr. çıkarmadan önce morfin yapıyor ve sen eve ağrısız sızısız gidiyorsun :) evde de sabah akşam voltaren sr 75 içiyorsun 2 gün, sonrası ver elini iş :))) hatta ben 2. gün içmeyi unutmuştum :))
Çooook teşekkür ederim canım benim:KK15: peki bu bahsettiğin doğumlarin Türkiye de mi oldu? Uygulamalar ülkeden ülkeye değişebiliyor ya ondan soruyorum Hoppa umarım benimki de kolay geçer sonrasında hiç sorun yaşamam :KK68:

evet canım enfeksiyon varmış ..
kendi dr um dönmedi henüz ama arkadaşın abisi kadın doğumcu ona sorduk..
şikayetin varsa tek kullanımlık bi ilaç adı söyledi onu içebilirsin dedi..

kendi dr um bi şey demeden ilaç felan almak istemiyorum
evet canım doktoruna danış ona göre ilaç al.

Back
X