idilduam
@Rtsy, canlarım gerçekten bu konuda büyük konuşmayın katılıyorum
@Rtsy_ . Daha yeni anlatmıştım yan masamızda oturan bir kadının yeni doğan bebeği çatlayacak gibi ağlıyordu ve yine anne olan arkadaşım emzik istiyor galiba dedi. Annesi de dönüp biz emzik kullanmıyoruz dedi; o çocuk var ya resmen morardı ağlarken herkes bir panik oldu, kucağa alıyorlar susmuyor, yatırıyorlar susmuyor, gezdiriyorlar aynı herkesin eli ayağına dolaştı. Ben kullanma taraftarıyım nedenine gelince de hem çocuk emme refleksini kaybetmiyor ki bu çok önemli, hem de sakinlenmesine yardımcı oluyor. Estetik kaygılar vs bana yeterli sebep gelmiyor çünkü eskiden ne idüğü belirsiz emzikler kullanmadık mı hepimiz, boyutları bile aynıymış ? Hangimiz de ne sorun var ki şuan ki emziklerin hepsi bebeğin ayına göre boyutlamış, BPA, fatalat içermiyor... Bir de işin ağlayan bebeği susturma tarafı var ki, bunu yaşamayan insanın bilemeyeceğini düşünüyorum. O yüzden akışına bırakmak lazım... Herşeye rağmen şu da olabilir; siz 100 tane emzik alsanız da belki bebeğiniz hiçbirini tutmayacak ve kendi istemeyecek... Bu yüzden bence rahat olunmalı, önemli olan bebeğin ve sizin huzurunuz