• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
günaydın kızçeler:) dün kontrolümüz vardı herşeyimiz yolunda suyumuz normal kordon yaşlanması dolanması vs. yok, hala normal doğum gözüküyoruz bebeğin pozisyonuda daha doğum pozisyonuna geçmemiş 2400 kilomuz azcık yaramaz durmuyor yerinde her hafta nst ye bağlanacaz 38. hafta kontrolümüz var doğum planı yapcaz dedi en ufacık sancıda kanama lekelenme suyun gelmesi durumunda geliyorsun dedi.

Çok iyi yapmışsın gitmekle canım. gelince yaz olur mu sonucu merak ettim inşallah iyidir kuzun
Suyun çok iyi dedi ultrasonda hareketliydi hatta bir kaç kere vudruğunu söyledi ama ben sanırım küçük hareketler diye hissedemedim yine :) İlk defa nst ye aldı elime bir cihaz verdi hareketini hissettiğin an basarsın dedi ama 20 dk boyunca bir defa yarım yamalak bir şey hissetim.Cihazlar karnımdayken hissedememiş de olabilriim.Ay çok sinir bozucuydu :kızgın: 3 gündür kahvaltımı dışarda yapıyorum ve inanılmaz doyurucu bir kahvaltı tabağı geliyor.akşama kadar acıkmıyorum 6-7 ye kadar yemiyorum yemek.Doktor buna biraz onay vermedi.Saat 9-10 da kahvaltı yapıyorsan saat 2 gibi mutlaka yemen lazım dedi.Halbuki hiç acıkma hissim olmadığı için bebeği düşünemedim açıkçası.Ama yemem laızmmı.Meyve çikolata yiyordum o arada ama yemek şartmış.Hamile bir bayanın 7 saat aç kalması doğru değil dedi.Bende dedim ramazanda böyle oldu normalde öğlen arasında yemek yiyordum ama yemekhane kapalı ve zaten hiç acıkmıyorum şuan o yüzden dedim.bugün normal bir kahvaltı yapıp öyle tekrar gideceğim 10.30 gibi tekrar nst girmemi söyledi.Nst çok sarmadı onu bence.Nst de tam olarak neler tespit ediliyor sancı dışında bir faktör izleniyor mu?Bebişin hareketleri vs? Akşam yemeği erken yedim bayağı hareket etti.

Suyun çok iyi dedi ultrasonda hareketliydi hatta bir kaç kere vudruğunu söyledi ama ben sanırım küçük hareketler diye hissedemedim yine :) İlk defa nst ye aldı elime bir cihaz verdi hareketini hissettiğin an basarsın dedi ama 20 dk boyunca bir defa yarım yamalak bir şey hissetim.Cihazlar karnımdayken hissedememiş de olabilriim.Ay çok sinir bozucuydu :kızgın: 3 gündür kahvaltımı dışarda yapıyorum ve inanılmaz doyurucu bir kahvaltı tabağı geliyor.akşama kadar acıkmıyorum 6-7 ye kadar yemiyorum yemek.Doktor buna biraz onay vermedi.Saat 9-10 da kahvaltı yapıyorsan saat 2 gibi mutlaka yemen lazım dedi.Halbuki hiç acıkma hissim olmadığı için bebeği düşünemedim açıkçası.Ama yemem laızmmı.Meyve çikolata yiyordum o arada ama yemek şartmış.Hamile bir bayanın 7 saat aç kalması doğru değil dedi.Bende dedim ramazanda böyle oldu normalde öğlen arasında yemek yiyordum ama yemekhane kapalı ve zaten hiç acıkmıyorum şuan o yüzden dedim.bugün normal bir kahvaltı yapıp öyle tekrar gideceğim 10.30 gibi tekrar nst girmemi söyledi.Nst çok sarmadı onu bence.Nst de tam olarak neler tespit ediliyor sancı dışında bir faktör izleniyor mu?Bebişin hareketleri vs? Akşam yemeği erken yedim bayağı hareket etti.
ben dün hemşireye sordum sancı açıklık rahimin durumu falan dedi toplu bilgi verir dedi ama benim girdiğim nst de elime birşey vermiyor cihaza bağlıyor bebek kalp atışları ve sancıyı gösteriyor nstye bağlanınca bebekler çılgına dönüyor aslında hani çok sıkıyor yaa

Ya sabahtan dellendim. Bu emzik olayı nedir ya millet emzik vercem susuo çocuk dio yanı sırf suskun kalsın ağlamasın çocuk diye ağzına tikiolar plastik kauçuk her neyse yabancı bir maddeyi onla sen oyalan çocuğum ben rahatım a bakicam bu mudur annelik ya ne kadar kızdım.onun yerine anne memesi varken ne emzik verip susturucu görevi yapmak nedir ya

Ya sabahtan dellendim. Bu emzik olayı nedir ya millet emzik vercem susuo çocuk dio yanı sırf suskun kalsın ağlamasın çocuk diye ağzına tikiolar plastik kauçuk her neyse yabancı bir maddeyi onla sen oyalan çocuğum ben rahatım a bakicam bu mudur annelik ya ne kadar kızdım.onun yerine anne memesi varken ne emzik verip susturucu görevi yapmak nedir ya
kim dellendir di bu kadar

Günaydın kızlar... Benim dünden beri rahim ağzında sanırım, kafasını orada oynatıyor çünkü karnımın alt kısmında adet olacakmışım gibi hafif ama sürekli bir ağrı var. Kasılma, bel Ağrı'sı falan yok şükür. Dün çok takmamaya çalıştım ama hala devam edince tedirgin oldum. Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi lütfen...

ben de 88 li yenidoğan prima göbeek oyuntulu aldım.2-5 kilo aralığı olandan bie süre idare eder,keza 3 kilo civarı doğuracağım yeterli gelir diye düşündüm e bebekte indirimdeydi. 88li 47 tl :)

aynen canım benim bebekte 3 kilo civarında olacak bir de uzun 52-53 cm, doktor ince uzun olacak dedi. Bana da yeterli gibi geliyor ben de aynı fiyatlara 108 li olanlardan yakalamıştım ama şimdi her zaman kampanya var aslında stoklamaya da çok gerek yok diye düşünüyorum. Duruma göre sipariş vereceğim artık zaten 1-2 günde geliyor internetten alınca

Bence hiç beylik laflar etmeyelim.Emziğe çok karşı olup da artık tek çare onu görüp veren çok kişi gördüm üstelik hiç de pişman değiller yine olsa yine veririm diyorlar.Nasıl bir durumsa artık annenin çaresi o oluyor.Durmayançocuk gerçekten çok çok zor.Emzik alan onca kişi var kaçının ağız diş sağlığında bu nedenden ötürü bir problem olmuş?Bazı doktorlar bile öneriyor üstelik.ben de kullanma taraftarı değildim ama artık katı bakmıyorum bu duruma.İnşallah gerek kalmaz ama ve her ihtimale karşı aldım da.Yaşayıp görelim bence.

kim dellendir di bu kadar
Bana işte melek emzik ver buna diyenler benim kızım çok ağladı gazliydi ameliyat öncesi çok gaz sancısı sonrası ameliyat oldu fln ama hiç düşünmedim yeterki sussun diye emzik vermeyi şimdi buna ver emzik diolr ona sinir oluorum ben ağlasada oyalarim ninniler kucagimdasallamalar fln emzik nedir yaa

canlar iyi geceler...göğüslerinden süt akanlar var mı??????...benim böyle sık sık oluyor.acıyorum,üzülüyorum yaa:anne:

Canım benim akmıyor ama ben bu zamana kadar inan hiç ellemedim bile göğüslerime, korktum :KK70:ilk süt önemli diye okumuştum hamileliğin başlangıcında, bir de bir kere akmaya başlarsa sanırım devamlı sızıntı şeklinde geliyormuş o yüzden hiç ellemedim. Ama bünyeden bünyeye değişiyor, kuzenim 4. ayından itibaren akmaya başlamış mesela. Ped falan kullan da kuru kalsın mantar vs olma bir de...

Bence hiç beylik laflar etmeyelim.Emziğe çok karşı olup da artık tek çare onu görüp veren çok kişi gördüm üstelik hiç de pişman değiller yine olsa yine veririm diyorlar.Nasıl bir durumsa artık annenin çaresi o oluyor.Durmayançocuk gerçekten çok çok zor.Emzik alan onca kişi var kaçının ağız diş sağlığında bu nedenden ötürü bir problem olmuş?Bazı doktorlar bile öneriyor üstelik.ben de kullanma taraftarı değildim ama artık katı bakmıyorum bu duruma.İnşallah gerek kalmaz ama ve her ihtimale karşı aldım da.Yaşayıp görelim bence.
Benim kızım o kadar zor buyuduki anlatamam ağlama krizleri 5.5 ay sürdü gazdan sonra ameliyat oldu hiç düşünmedim emzik vermeyi ben büyük konusmuorum fikrimi söylüyorum kızıma vermedim oglumda vermicem ağzı yapısı fln bişi demedim hemde ben. Sonuçta dünyanın ennñn kaliteli emzigi de olsa kul yapımı doğal deil bunu çocuk ağzında tutucak ben verenler buyursun versin banane ben kimseye verme demem kim nap
Ay inş ya o kadar uğraştım hepsini geçtim tam bitti derken sadece 2 puan eksik ve onun için girmek zorundaym. Inş o güne gelebilirsek sağ salim.
Yapamam bişi olur die düşünme iyi düşün iyi olsun

Bana işte melek emzik ver buna diyenler benim kızım çok ağladı gazliydi ameliyat öncesi çok gaz sancısı sonrası ameliyat oldu fln ama hiç düşünmedim yeterki sussun diye emzik vermeyi şimdi buna ver emzik diolr ona sinir oluorum ben ağlasada oyalarim ninniler kucagimdasallamalar fln emzik nedir yaa
ben her halukarda emzik alacağım ama sırf sussun diye vermek yada açken oyalansın diye vermek acımasızca.. sadece bazı bebekler cidden istiyor elini yada başka şeyleri ağzına sokuyor.. o yüzden yanımda olacak..

canım dellenme :)
bak teorik ile uygulama bir olmuyor : ki dikkat etmeyenler rahat olanlar inan başına bi iş gelmiyor..
emizkle rahatına bakmak gezip tozmak rahat etmek değil ki ; işleri idare edebilmek, manevi oalrak dinlenip bebeğe daha faydalı olabilmek , gbi sebepler var..
((ki benim ilk hamileliğim ki ben de sen gibi düşünüyorum; umursamaz annelere delleniyorum))
ama çevremde çok yakın iki arkadaşım var; birisi bebiş altına yapsada yapmasa değiştirir belli saatlerde; enfeksiyon olmasın pişik olmasın rahatszlık olmasın diye..
diğer arkadaş ise inan günde 3-enfazla nadiren 4 bez değiştiriyor maşaallah ne pişik oldu ne rahatsız ne başka şey...gayet mutlu bir bebek..
diğer arkadaşın ise enfeksiyon kaptı bebeği..

bazı şeyler dikkat etmeyle; titiz olmayla olmuyor

bizler şimdiki gibi sağlıklı daha özenli üretilen emziklerle mi büyüdük yoo..
hatta bazıları emzik yere düşyor anne kendi ağzına alıyor sonra bebeğe veriyor..
şaşırtıcı ama insanlar rahat..

idilduam idilduam @Rtsy, canlarım gerçekten bu konuda büyük konuşmayın katılıyorum Rtsy_ Rtsy_ . Daha yeni anlatmıştım yan masamızda oturan bir kadının yeni doğan bebeği çatlayacak gibi ağlıyordu ve yine anne olan arkadaşım emzik istiyor galiba dedi. Annesi de dönüp biz emzik kullanmıyoruz dedi; o çocuk var ya resmen morardı ağlarken herkes bir panik oldu, kucağa alıyorlar susmuyor, yatırıyorlar susmuyor, gezdiriyorlar aynı herkesin eli ayağına dolaştı. Ben kullanma taraftarıyım nedenine gelince de hem çocuk emme refleksini kaybetmiyor ki bu çok önemli, hem de sakinlenmesine yardımcı oluyor. Estetik kaygılar vs bana yeterli sebep gelmiyor çünkü eskiden ne idüğü belirsiz emzikler kullanmadık mı hepimiz, boyutları bile aynıymış ? Hangimiz de ne sorun var ki şuan ki emziklerin hepsi bebeğin ayına göre boyutlamış, BPA, fatalat içermiyor... Bir de işin ağlayan bebeği susturma tarafı var ki, bunu yaşamayan insanın bilemeyeceğini düşünüyorum. O yüzden akışına bırakmak lazım... Herşeye rağmen şu da olabilir; siz 100 tane emzik alsanız da belki bebeğiniz hiçbirini tutmayacak ve kendi istemeyecek... Bu yüzden bence rahat olunmalı, önemli olan bebeğin ve sizin huzurunuz

canım dellenme :)
bak teorik ile uygulama bir olmuyor : ki dikkat etmeyenler rahat olanlar inan başına bi iş gelmiyor..
emizkle rahatına bakmak gezip tozmak rahat etmek değil ki ; işleri idare edebilmek, manevi oalrak dinlenip bebeğe daha faydalı olabilmek , gbi sebepler var..
((ki benim ilk hamileliğim ki ben de sen gibi düşünüyorum; umursamaz annelere delleniyorum))
ama çevremde çok yakın iki arkadaşım var; birisi bebiş altına yapsada yapmasa değiştirir belli saatlerde; enfeksiyon olmasın pişik olmasın rahatszlık olmasın diye..
diğer arkadaş ise inan günde 3-enfazla nadiren 4 bez değiştiriyor maşaallah ne pişik oldu ne rahatsız ne başka şey...gayet mutlu bir bebek..
diğer arkadaşın ise enfeksiyon kaptı bebeği..

bazı şeyler dikkat etmeyle; titiz olmayla olmuyor

bizler şimdiki gibi sağlıklı daha özenli üretilen emziklerle mi büyüdük yoo..
hatta bazıları emzik yere düşyor anne kendi ağzına alıyor sonra bebeğe veriyor..
şaşırtıcı ama insanlar rahat..
Canım isteyen versin herkesin aklı fikri var yaaa

ben her halukarda emzik alacağım ama sırf sussun diye vermek yada açken oyalansın diye vermek acımasızca.. sadece bazı bebekler cidden istiyor elini yada başka şeyleri ağzına sokuyor.. o yüzden yanımda olacak..
Elini her cocuk ağzına sokuo canım dis kasima ve nesneleri keşfetmek için.cocuk emzik istemez tanımadığı bi nesne vermsessen sadce anne memesi emek ister

Back
X