- 9 Kasım 2015
- 1.113
- 1.094
- 63
- 43
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #63.301
cnm sana birkaç sorum olucak cvplarsan sevinirim....senin operasyon sadece spinal miydi? yoksa katater var mııydı?kombine mi yani???ameliyat sorasında bulantı ya da fenalık hissi geldi mi?bi de bebek çıktıktan sonra dikim işi ne kadar sürüyor??
Hayırlı olsun canım ne kadar güzel kolaylıkla kavuşmussun yavruna. Normal doğum için öncesinde neler yaptın müsait olunca ayrıntıları bekliyorum :)Kızlar çok şükür dün gece minigime kavuştum o kadar pozitif bi doğum ki paylaşmak istedim dün buraya da yazmıştım sabahtan hafif sancilarim vardı adet sancisi gibi çok üstünde durmadım 2-3 gibi kanlı sumuksu bi sıvı geldi ama hala konduramiyorum akşam eşim geldi yürüyüş yaptık eve geldim dus aldım uzandım sancilarim siklasmaya başladı 6 dk düştü gece 2 de doktorumu aradım hastaneye gecmemi söyledi ama hala diyorum kendi kendime geri gelirim bu arada sancılar iyice şiddeti arttı geldik hastaneye nöbetçi doktor alttan muayene etti 7 cm acikligim varmış hemen net tansiyon bu arada ben epidural diye cirpiniyorum agridan ama daha da zorlaşır dediler lavman yapmadan önce tekrar alttan muayene etti doktor acikligim 8-9 cm olmuş lavmani bile yapamadan apar topar dogumhaneye aldılar sonra minik melegime kavuştum o kadar çabuk oldu ki hala saskinim 38+3 de doğum yaptım 3490 gr 51 cm melegim dilerim hepiniz kolaycica atlatirsiniz
Bizimde bugun son kontrolumuz sonraki gidisimiz dogum icin aksamlari hafif sancilar oluyo normal olurmu diye umutlaniyorum ama geciyo cumayi beklicez hayirlisiyla.
Çok tatli görünüyorsun canım :)canım ben epidural oldum; doktor önce ince bir iğne ile spinal yapıyor o bölge uyuşuyor ardından katater takılıyor ve epidurali veriyor bu işlem yaklaşık 15 dakika falan sürüyor. Tavsiyem ameliyathanede gözüne kestirdiğin birini çağır senin önünde otursun elini tutsun seninle konuşsun o esnada. Yoksa kafan orda yapılan müdahaledeyken acımasa bile oraya odaklı olursun strese girersin...İşlem 15 dakika sürüyor ama aman aman bir acı hissetmiyorsun... Bebekten sonra dikişler vs sanırım 20-25 dak sürdü ama bebeğin alınması 2 dakikalık bir işlem yani yattım hop çıktı sonrası 20-25 dak. Benim migrenim olduğu için en çok korktuğum şey baş ağrısı idi ama ne baş ağrısı, ne bulantı, ne fenalık hissi hiçbirşey hissetmedim. Sadece ilk operasyon başlarken tansiyonum düşer gibi oldu zaten anestezi uzmanı başımdaydı söyledim hemen bir ilaç verdiler o da ağırlaşmadan geçti. Ameliyat sonrası karnın bir anda boşaldığı için ellerimde titreme vardı çok normalmiş sanırım 1-2 saat sürdü gerçekten zangır zangır titredi ellerim ama inan çok iyiydim hatta doğumdan hemen sonraki fotoğrafımı koyuyorum:) Bu fotoğrafı odaya geldiğimde çekildim kardeşim ve annemle:) Bu arada bel ağrısı vs de yaşamadım sadece eve geldiğim ilk gün artık epidural almadığım için oldu ertesi gün o da geçti
çok hoş, tatlı, güzelcanım ben epidural oldum; doktor önce ince bir iğne ile spinal yapıyor o bölge uyuşuyor ardından katater takılıyor ve epidurali veriyor bu işlem yaklaşık 15 dakika falan sürüyor. Tavsiyem ameliyathanede gözüne kestirdiğin birini çağır senin önünde otursun elini tutsun seninle konuşsun o esnada. Yoksa kafan orda yapılan müdahaledeyken acımasa bile oraya odaklı olursun strese girersin...İşlem 15 dakika sürüyor ama aman aman bir acı hissetmiyorsun... Bebekten sonra dikişler vs sanırım 20-25 dak sürdü ama bebeğin alınması 2 dakikalık bir işlem yani yattım hop çıktı sonrası 20-25 dak. Benim migrenim olduğu için en çok korktuğum şey baş ağrısı idi ama ne baş ağrısı, ne bulantı, ne fenalık hissi hiçbirşey hissetmedim. Sadece ilk operasyon başlarken tansiyonum düşer gibi oldu zaten anestezi uzmanı başımdaydı söyledim hemen bir ilaç verdiler o da ağırlaşmadan geçti. Ameliyat sonrası karnın bir anda boşaldığı için ellerimde titreme vardı çok normalmiş sanırım 1-2 saat sürdü gerçekten zangır zangır titredi ellerim ama inan çok iyiydim hatta doğumdan hemen sonraki fotoğrafımı koyuyorum:) Bu fotoğrafı odaya geldiğimde çekildim kardeşim ve annemle:) Bu arada bel ağrısı vs de yaşamadım sadece eve geldiğim ilk gün artık epidural almadığım için oldu ertesi gün o da geçti
harikaaa anlatmışsın cnm teşekkür ederim...çarşaf ve yastık da mı götürdünüz evden...pozunuz harika maaşallah nazar değmesin..canım ben epidural oldum; doktor önce ince bir iğne ile spinal yapıyor o bölge uyuşuyor ardından katater takılıyor ve epidurali veriyor bu işlem yaklaşık 15 dakika falan sürüyor. Tavsiyem ameliyathanede gözüne kestirdiğin birini çağır senin önünde otursun elini tutsun seninle konuşsun o esnada. Yoksa kafan orda yapılan müdahaledeyken acımasa bile oraya odaklı olursun strese girersin...İşlem 15 dakika sürüyor ama aman aman bir acı hissetmiyorsun... Bebekten sonra dikişler vs sanırım 20-25 dak sürdü ama bebeğin alınması 2 dakikalık bir işlem yani yattım hop çıktı sonrası 20-25 dak. Benim migrenim olduğu için en çok korktuğum şey baş ağrısı idi ama ne baş ağrısı, ne bulantı, ne fenalık hissi hiçbirşey hissetmedim. Sadece ilk operasyon başlarken tansiyonum düşer gibi oldu zaten anestezi uzmanı başımdaydı söyledim hemen bir ilaç verdiler o da ağırlaşmadan geçti. Ameliyat sonrası karnın bir anda boşaldığı için ellerimde titreme vardı çok normalmiş sanırım 1-2 saat sürdü gerçekten zangır zangır titredi ellerim ama inan çok iyiydim hatta doğumdan hemen sonraki fotoğrafımı koyuyorum:) Bu fotoğrafı odaya geldiğimde çekildim kardeşim ve annemle:) Bu arada bel ağrısı vs de yaşamadım sadece eve geldiğim ilk gün artık epidural almadığım için oldu ertesi gün o da geçti
Benim de 1 temmuz :)Bizde birazdan son kontrolumüze gideceğiz. 1 temmuz cuma da sizin gibi doğum inşallah. Allahm kolay kurtarsın hepimizi...
canımm maşallahhh :) gözünaydın :) çok güzel pozitif bi doğum hikayesi olmuş darısı bizlere olsun inşallah :) Allah analı babalı büyütsün :)Kızlar çok şükür dün gece minigime kavuştum o kadar pozitif bi doğum ki paylaşmak istedim dün buraya da yazmıştım sabahtan hafif sancilarim vardı adet sancisi gibi çok üstünde durmadım 2-3 gibi kanlı sumuksu bi sıvı geldi ama hala konduramiyorum akşam eşim geldi yürüyüş yaptık eve geldim dus aldım uzandım sancilarim siklasmaya başladı 6 dk düştü gece 2 de doktorumu aradım hastaneye gecmemi söyledi ama hala diyorum kendi kendime geri gelirim bu arada sancılar iyice şiddeti arttı geldik hastaneye nöbetçi doktor alttan muayene etti 7 cm acikligim varmış hemen net tansiyon bu arada ben epidural diye cirpiniyorum agridan ama daha da zorlaşır dediler lavman yapmadan önce tekrar alttan muayene etti doktor acikligim 8-9 cm olmuş lavmani bile yapamadan apar topar dogumhaneye aldılar sonra minik melegime kavuştum o kadar çabuk oldu ki hala saskinim 38+3 de doğum yaptım 3490 gr 51 cm melegim dilerim hepiniz kolaycica atlatirsiniz
gözünüz aydın cnm maşallahhKızlar çok şükür dün gece minigime kavuştum o kadar pozitif bi doğum ki paylaşmak istedim dün buraya da yazmıştım sabahtan hafif sancilarim vardı adet sancisi gibi çok üstünde durmadım 2-3 gibi kanlı sumuksu bi sıvı geldi ama hala konduramiyorum akşam eşim geldi yürüyüş yaptık eve geldim dus aldım uzandım sancilarim siklasmaya başladı 6 dk düştü gece 2 de doktorumu aradım hastaneye gecmemi söyledi ama hala diyorum kendi kendime geri gelirim bu arada sancılar iyice şiddeti arttı geldik hastaneye nöbetçi doktor alttan muayene etti 7 cm acikligim varmış hemen net tansiyon bu arada ben epidural diye cirpiniyorum agridan ama daha da zorlaşır dediler lavman yapmadan önce tekrar alttan muayene etti doktor acikligim 8-9 cm olmuş lavmani bile yapamadan apar topar dogumhaneye aldılar sonra minik melegime kavuştum o kadar çabuk oldu ki hala saskinim 38+3 de doğum yaptım 3490 gr 51 cm melegim dilerim hepiniz kolaycica atlatirsiniz
Aa niye ki ben yakın zamanda doktora gitmiştim aradılar test için yok dedim illa ki gelmeniz lazım bu haftada ki testinizin bizde bulunması gerekiyor diye zorladılar mecbur gittim.Beni hiç test için cagirmiyolar ya :/ hatta hiç cagirmiyolar de ben kendiliğmiden arada gidiyorum :/ bi kez ben de yaptırdım test d vitamini düşük çıktı doktorum vitamin takviyesine gerek görmedi günlük 10 15 dk guneslenmek yeterliymis tabi ben açık tenliyim eğer esmersen bu süreyi uzun tutman lazım
ben sıkıyorum dişimi inat ettim temmuzda doğurcam. hatta bayramdan sonra doğurcamDoğurmayan kızlar 3 gün daha sabredersek temmuz annesi olcz ona göre bekleyin azıcık.gerçi bizle hiç ilgisi yok herşey bu miniklerin elinde ama konuşun halledin şu işi yoksa topiğin adının değişmesi gerekecek
canım sezeryan oldun dimi? spinal miydi?Daha iyiyim canım karnım ağrıyor biraz sadece zamanla o da düzelecek inşallah bebeğimde iyi şükür uyuyor :nazar :
Canım dahs iyiyiz şükür evimize gifiyoruz birazdan minnosumda iyi şükür dün hemen su gibi geldi şimdi süte döndü şükürler olsun inşallah güzel bir emzirme dönemi olur. Doğumda ve sonrasında hepinize dua ettim bol bol
akans canım senin ve bebeğin hakkında hangisi hayırlısıysa o olsun inşallah sağ salim Döneceksiniz evinize kucağına aldığın an tüm olumsuzluklar gidecek aklından inan ki
sheyma46 hayırlı uğurlu olsun canım Allah analı babalı büyütsun Bebeğinizi inşallah senin kuzuda benim minnosla aynı doğum kilo ve boya sahip :) buradaki arkadaslara da örnek olsun doğumun
Bizimde bugun son kontrolumuz sonraki gidisimiz dogum icin aksamlari hafif sancilar oluyo normal olurmu diye umutlaniyorum ama geciyo cumayi beklicez hayirlisiyla.
canım ben epidural oldum; doktor önce ince bir iğne ile spinal yapıyor o bölge uyuşuyor ardından katater takılıyor ve epidurali veriyor bu işlem yaklaşık 15 dakika falan sürüyor. Tavsiyem ameliyathanede gözüne kestirdiğin birini çağır senin önünde otursun elini tutsun seninle konuşsun o esnada. Yoksa kafan orda yapılan müdahaledeyken acımasa bile oraya odaklı olursun strese girersin...İşlem 15 dakika sürüyor ama aman aman bir acı hissetmiyorsun... Bebekten sonra dikişler vs sanırım 20-25 dak sürdü ama bebeğin alınması 2 dakikalık bir işlem yani yattım hop çıktı sonrası 20-25 dak. Benim migrenim olduğu için en çok korktuğum şey baş ağrısı idi ama ne baş ağrısı, ne bulantı, ne fenalık hissi hiçbirşey hissetmedim. Sadece ilk operasyon başlarken tansiyonum düşer gibi oldu zaten anestezi uzmanı başımdaydı söyledim hemen bir ilaç verdiler o da ağırlaşmadan geçti. Ameliyat sonrası karnın bir anda boşaldığı için ellerimde titreme vardı çok normalmiş sanırım 1-2 saat sürdü gerçekten zangır zangır titredi ellerim ama inan çok iyiydim hatta doğumdan hemen sonraki fotoğrafımı koyuyorum:) Bu fotoğrafı odaya geldiğimde çekildim kardeşim ve annemle:) Bu arada bel ağrısı vs de yaşamadım sadece eve geldiğim ilk gün artık epidural almadığım için oldu ertesi gün o da geçti
benim sanırım bugün son konrtolüm olucak saat 2 de....haftaya bayram giriyor ve tatil.akabinde bayram bitiminin erteai günü doğum için gün vermişti.8 temmuz...hayırlısı inşallahhh sağlıklaa ..
Tünaydın herkese bende dün gittim kontrole 3 kilo olmuş bebişim maaşallahhafif sancım çıktı beklenen doğum tarihinden önce olabilir dedi doktor bakcez artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?