• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Valla ben de korkuyrm aslında ama yapacak ve ben bişey dersem hemen çocuğunu sakınıyo durumuna getirecekler eşimde boşver yapsın diyo büyük ihtimal yapacak napm bişeylere de istemesemde tmm dycm sonra laf söz olck çünkü bi de çocuğu 1 yaşından önce otutturmaya kızıyo kaynanam bence o daha büyük sorun kalçaları geniş olur diyo
Ay yok artık kiz çocuklar 5-6 aylık oturtma öğretilir alakasız bisi bu ya sen bakma bu konuda sonra çocuk geri kalır oturtursunher dk yanında olmayacak sonuçta he he de gec gitsin

Ay sonunda giidcem geçen gidişle 20 haziran sonrasi duruma bakcam demisti yani o tarihe kadar dursun istio ama 1 temmuz olsa daha iyi demisti o da bayrama çok yakın bende istemem herkes tatile kaçar bakalım son 1 ay bende bazen çıkıyorum insan bunalım onun dışında hep yatiom tuvalet ve yemeğe kalkiom senin ki tam mi kapatio
Doktor tam olarak nerde olduğunu söylemedi aşağıda dedi sadece kaç gündür yatıyorum evden cikmiyordum bugün gezmeye gittim belim ağrıyor yine ayakta kalmak gezmek falan yaramıyor bazen oturmak bile iyi gelmiyor ben o kadar erken olsun istemyorum İnşallah sağlıklı olursa bebekte sorun olmazsa bayram tatili bitimi istiyorum doğumu bakalım hakkımızda hayırlısı olsun

Canım normalde de suyun fazlası zararlı o yüzden Söyledim; fazla miktarda su zehirleme yapabiliyor diye biliyorum .
Bilmiyordum canın teşekkür ederim ne bilim ben de valla ne yapacağımı şaşırdım biraz enfeksiyon var diye şu iç ağzım kuruyor diye şu iç sıcak bastı diye şu iç öyle öyle gidiyor anlayacağın

Kızlar merhaba ;
Forumun sessiz takipçilerinden biriyim. 33 haftalık gebeyim,inşallah haziran sonu- temmuz başı oğlumuza kavuşacağız.
En son geçen hafta randevum vardı. Doktor bey bundan sonra 2 haftada bir gelmem gerektiğini ve nst 'ye bağlanmam gerektiğini söyledi. Geçen hafta itibariyle 9 kilo aldım. Bebeğin gelişimi de şimdilik haftama göre çok şükür uygun gözüküyor.

Bugün eşimle beraber ; toplum sağlığı merkezi tarafından verilen anne- babalar için gebelik eğitimine gittik. Katılım belgemiz bile var :) Biz İstanbulda oturuyoruz. Bağlı bulunduğumuz kaymakamlık tarafında bu tarz eğitimler veriliyor. Bence siz de bulunduğunuz ilde bu tarz araştırma yapın. Eğitimi ; ebe hanım veriyor. Aslında gebeliğin başlangıcında bu eğitime gitsek belki daha çok faydalı olurdu. Bugün için aklımda kalan ve bence yararlı olan bilgileri sizlerle paylaşmak isterim:

- Öncelikle ilk 6 ay mutlaka anne sütü verilmeli , su dahi ( ki inşallah bebeklerimiz yaz sıcağında doğacak) verilmemeli. Sütün gelmesi için sabretmek gerekli, mutlu annelerin mutlu bebekleri olurmuş :)
- Bebekler kesinlikle kundaklanmamalı ( bu konuda okuduğum kitap tam tersini savunuyor, o yüzden bu konuyu bir de çocuk uzmanına danışacağım)
- Bebekler sola veyahut sağa doğru yatırarak uyutmak gerekliymiş.
- Bebekler için önü çıtçıtlı bodylerin daha kullanışlıymış. Yaz bebeği olsa bile üzerlerine ince bir yelek giydirmekte yarar varmış. Bebekler özellikle başlarından çok üşüdükleri için bol bol şapka almakta fayda varmış .
-bu dönemde anne adaylarının gece yatarken özellikle sola doğru yatmaları gerekliymiş
- Yine bu dönemde , anne adaylarının tansiyon yüksekliği sebebiyle başı dönebileceğinden , böyle bir durumda yine hemen sola dönüp uzanmak gerekiyormuş.
- Bu dönemde mümkünse , oturarak duş almak gerekliymiş.( denge sorunu olabileceğinden) Doğumdan sonra da ayakta duş almak gerekliymiş( enfeksiyon riskine karşı)
- Doğumdan sonra da demir takviyesi yapmak gerekliymiş. Çünkü doğumda kaybedilen kanın yerine gelmesi için en az 2-3 ay zamana ihtiyaç varmış.
- Bebeklerin doğum sonrası aşılarının sağlık ocaklarında yaptırmak daha sağlıklıymış( çünkü denetimleri son derece sıkıymış)
- İlk doğum sancısı,başta yarım saatte bir gelen ,sonra daha da sıklaşan kasıklara doğru gelen bir sancıymış. Yalancı doğum sancısı , yürüyüş yaptığımızda kesilirmiş. Aradaki farkı buradan anlayabilirmişiz.

Aklımda kalanlar şimdilik bunlar. Bence faydalı bir eğitimdi. Fırsatınız var ise siz de değerlendirin derim.
Şimdiden herkese hayırlı doğumlar, Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin.
Canım bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim :KK19:

Teyzeler bizede içinizden gelirse dua edermisiniz bayadir takip edemiyorum burayı 29. Haftadan beri sancıları durdurmaya çalışıyorlar duzelme olmadığı için ciger gelistiricelere başladık rahim.doguma hazırlanmış her an dogum olabilirmiş :KK43:
Canım inş. Bi sıkıntı olmaz Rabbim yardımcın olsun.. zamanında hayırlısı ile alırsın inş. Meleğini kucağına..

Ay yok artık kiz çocuklar 5-6 aylık oturtma öğretilir alakasız bisi bu ya sen bakma bu konuda sonra çocuk geri kalır oturtursunher dk yanında olmayacak sonuçta he he de gec gitsin
Yok yok oturtrm ben zaten hem çok heveslenyrm oturan bebeklere ama eltimin kızını oturtmamış yanımda kalmadığı için ben yaparım karışmaz bi gelir ki oturuyo

Kızlar ben geldim herşey yolunda sıkıntı yok. Merak edenler için yine 2 hafta önde çıktı şuan 48cm 2300kgs herhangi bir problem yok Dedi doktorum ama ilk 3 ayın ultrasonlarını istedi ordan gelişimine bakacak eğer ilk 3 ayda da 2 hafta öndeyse adet tarihini geriye çekeceğiz Dedi. Genelde bebekler 3. Aydan sonra ileride çıkıyormuş; bakalım inş geriye almaz. Alınırsa haziran 16-17 gibi alırız Dedi ; 1 ay kalmış oluyor :)
Sağlıkla gelsin de canım hayırlısı neyse o olsun

Kız ben lohusa idim15 kişi vardı evde ben yardımcı olamasamda yemekler pisti yediler bide 2 posta çayları onlerine gitti zaten lohusa insan agresif oluyor bir defolun gidin az uyim dedim artık maddi boyutunu da dusun 1 çeyrek altın takip 2 katı masraf ettirdi insanlar bana ben o yüzden sinir oldumm mevlüt yapmayacagim dedim keseriz adagi durumum olunca dagitirim bitti gitti onlar sağ ben selamet
Yapı meselesi canım ben dikişlerim de patlasa kalkıp ev sahibi olarak hizmet ederdim. Başıma geldi çünkü orfan biliyorum. Hamileliğin ortalarına doğru yatılı misafirim geldi odada ağrıdan kıvranıp ağlıyodum sonra çıkıp güleryüzle hizmet edip geçip tekrar ağlıyodum. Onlar gitti iki gün yürüyemedim düşün. Mevlüt de yapıcam dedim niyet ettim ama perişan olucam biliyorum. Napallım allah rızası için yapıcam artık duasını. Az kişi çağırırp halletmeye çalışırım. çok zor olacak farkındayım

Bende öyle duydum ama civa oranı en düşük omega 3 en yüksek balıklardan biriymiş. Çok şaşırdım. Biraz araştırdım yenebilir yazıyor heryerdde. Öneriyorlarmışta drlar. Acaba burada bilgisi olan var mı diye yazdım :/ kararsızım :/
en iyisi solgarmış cnm ben çok araştırdım onu içiyorum

Valla aynı sülale benim esimin tarafinda da var yemeksiz kalkmazlar bana kalirsa yanlış ama ışte tadimiz kaçmasın diye ses etmiyoruz etsiz yemekte yemezler bide o var sen esine şöyle kesin adagi yarısını dağıtın yarısında kasapta kusbasiyaptırın bitti gitti 2 tane kurban kesmekte nedir can mi dayanır maddi olarak
off eşimde ben stres olmayımda kim naparsa yapsın modunda :işsiz:

Kız ben lohusa idim15 kişi vardı evde ben yardımcı olamasamda yemekler pisti yediler bide 2 posta çayları onlerine gitti zaten lohusa insan agresif oluyor bir defolun gidin az uyim dedim artık maddi boyutunu da dusun 1 çeyrek altın takip 2 katı masraf ettirdi insanlar bana ben o yüzden sinir oldumm mevlüt yapmayacagim dedim keseriz adagi durumum olunca dagitirim bitti gitti onlar sağ ben selamet

umarım en azından bir çeyrek takarlarda masrafı azalır :KK14: kalkıp bir yelek örüp getirirler diye düşünüyorum :skandal:

Kızlar ton balığı yiyor musunuz? Ben 3.-4. Aydan beri hiç balık yemedim. Hap mapta içmedim. Sadece ceviz yiyorum hergün. Bi hamile arkadaşım söyledi ton yiyormuş. Güvenemedim ama yiyen var mı? Bilginiz var mı?

ton alığı derin su balığı oluyormuş diyorlar canım bş araştır ben 2 aydır balıkyağı hapı kullanıyorum doktorun önermedimi

Yapı meselesi canım ben dikişlerim de patlasa kalkıp ev sahibi olarak hizmet ederdim. Başıma geldi çünkü orfan biliyorum. Hamileliğin ortalarına doğru yatılı misafirim geldi odada ağrıdan kıvranıp ağlıyodum sonra çıkıp güleryüzle hizmet edip geçip tekrar ağlıyodum. Onlar gitti iki gün yürüyemedim düşün. Mevlüt de yapıcam dedim niyet ettim ama perişan olucam biliyorum. Napallım allah rızası için yapıcam artık duasını. Az kişi çağırırp halletmeye çalışırım. çok zor olacak farkındayım
benimde 2 hafta sonra yatılı misafirlerim gelecek.. hafta içi zaten yoğun çalışıyorum hafta sonuda hem düğün hem misafir ağırlama gözümde büyüyor..:110:

Arkadaşlar kontrole gittim 37 ye kadar çalışır raporu aldım ama 36 da ayrılıp memleketime gidicem inşallah dayanır o Zamana kadar zira yalnız doğurmak istemiyorum:KK17: bebeğim iyi cok şükür 2 kilo olmuş tabi ben de 15 günde 1,5 kilo almışım kafası aşağıda normal dogum olabillir dedi doktor

bende gecen haftadan başlattım raporu ama hiç gelesin gidesim yok zorla geliyorum resmen ya sırf sezeryan falan olursam az bebeğimle geçirmeme zaman kalsın diye dayanabildiğim yere kadar dayanıcam Allahtan yarın annemle babam geliyorlar bizde kalacaklar doğumdan 10 15 gün sonrada hepberaber balıkesire gideriz diye düşünüyoruz :)

1cicek3bocek 1cicek3bocek canım ya açıkçası benımde şimdiden düşünüp sinir olduğum sey o boş kalabalık ben orda agrı sızı içinde yatıcam millet gelip sabahtan akşama önlerine hizmet bekleyecek zavallı annem koşturacak zaten kalabalığı sevmiyorum ama milletede ay bi gidim diyemem :(

Back
X