Rtsy_
canım sana daha dün yaşadığım birşeyi anlatayım, akşam bir yere yemeğe gittik arkadaşlarla yan masada daha yeni doğmuş bir bebek nasıl ağlıyor çocuk resmen morardı arkadaşımda emzik istiyor galiba diye laf atınca kadın sert bir şekilde dönüp ben emzik vermiyorum damak yapısını bozuyormuş vs dedi...Tabi bizim masanın konusu hemen emziğe döndü; eskiden kimbilir nasıl emzikler vardı ki Allah aşkına hangimizin damak yapısı bozuk? Yeni nesil emzikler ne kadar fazla testten vs geçiriliyor ve hemen hemen çoğu marka artık anne memesine uygun yapıda yenidoğan emzikleri üretiyorlar, çocuğu bu kadar ağlatana kadar emziğini takıp kendi güvende hissettirip uyutmayı tercih ederim bu arada ben de aven stoothie aldım...Şu da var belki sen emzik alacaksın ama çocuk kabul etmeyecek ve hiç ihtiyaç duymayacaksın o yüzden akışına bırak... Biberon konusuna gelince ben aldım, çevremde birçok arkadaşım keşke almasaydın çocuk biberona geçince meme emmiyor vs gibi şeyler söyledi, evet doğru ama bu durumda normal biberonlar için geçerli. Bebek kolayca biberondan içtiğinde devamlı emme refleksini kaybediyormuş, yine araştırırsan akışkanlığı yavaş yine bebeklerin sütü çekmek için efor sarfedecekleri böylece emme refleksini kaybetmeyecekleri yenidoğan başlıkları mevcut akışkanlıkları yavaş olan (aventte var başka markalarda var). Bunlardan alabilirsin, dışarıda emzirme konusunda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama belki 1 gece kalkar babası verir sütünü biberonla sen de uyursun bu bile sana iyi gelir...
Biraz uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur...