- Konu Sahibi matsiyahoje
- #54.021
Iyi olmus o zmaan.en iyisi stok cunku hemde daha uyguna geliyo o sekildeKurumazmış canım. Tecrübeli anneler sağolsun, aydınlattılar :) Doğru bişey yapmışız 24lük alarak.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Iyi olmus o zmaan.en iyisi stok cunku hemde daha uyguna geliyo o sekildeKurumazmış canım. Tecrübeli anneler sağolsun, aydınlattılar :) Doğru bişey yapmışız 24lük alarak.
Ozaman sana da sorayım canımBende o ilictan kullaniyorum
@Daisymomdefnekiz kızlar siz hangi haftadan beri kullanmaya başladınız bu ilacı. Ben 2 hafta önce doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum farketti troid problemini. Şimdi 4 gün 25lik, 3 gün 50lik kullanıyorum. Çok kafama takmamaya çalışıyorum ama geç kalındığı için çok korkuyorum aslında. Sizin TSH'ınız kaç çıkıyor tahlillerde? Benim 4 küsür çıktı. Doktorlar endişelenecek kadar yüksek değil ama yine de ilaç başlayalım dediler. Topikte hiç yazmadım, konuşmak bile istemiyorum aslında bu konuyu ama siz yazınca dayanamayıp sormak istedim. Şimdi bile gözlerim doluyor yazarken.
Hangi siteden aldınız?Canim bende dun siparis ettim prima premium care ve unibaby yenidogan.ben bilincli 24 paket aldimkururmu ya hic dusunmemistim onu bak
![]()
son gidişimde demiştim ki geçen hafta rahatsızlandım aradım ama dahiliden sürekli meşguldü dedim.. numaranızı alsak dedi eşimde hani acil bir durum olursa izindede olsanız yönlendirseniz dedi.. direkt beni istediğiniz zaman arayamazsınız bal bala konuştu.. canımı sıktı ama napim şu an yeni bir dr yeni şeyler zamanım yok iş yeri sıkıntımdanDoktora bak sen bu ne havalar ben istediğim xaman ariyorum whatsapptan yaziyorum
aynen ya evet ilk çocuğumuz olabilir ama şu anda bile garip davrananlar var.. aman ne anlarsın tarzındadefnekiz inan ben de ondan korkuyorum
uamrım karışan eden pek olmaz
bi de köyde olacam ben ilk ay
hayırlısı olsun da insanların olumsuzca her şeyi pat pat söylemelerinden deli oluyorum
Kızlar dun tarttım kendimi 82 kiloyum. Sanırım iyiyim şuan, 72 civarydım hamilelikten once
kesinlikle yakın bir arkadaşım aptamil ve bebelac ta çalıştı.. ve öcü değil sakın o değişik tiplemeler gibi davranma diyor bana.. bin tane test yapılıyor diyor.. ya işte o sakınan arkadaşın çocuğu sürekli atılıyor yemeklerde yiyeceklere ama kadın inat asla diyor. düşün davete gidiyor çocuğa meme veriyor hala ! bakalım zaman bizi ne hale getirecekçok haklısın :) akıl verenin olsada kafam karışır diye endişelenme lütfen. hepimizin beyni var ve çalışıyor çok şükür :) tabiki insan tecrübelerden faydalanır ama körükörüne değil tabiki. sen dinlersin, kafana yatıyorsa yaparsın istemiyorsan yapmazsın.
yazık o bebeklere, bir sürü mikrobu geçtim bakteri alıyorlar gereksiz yere. tamam sokakta emziği yere düşünce bebeğine versin demiyorum ama bunun bebeğin emziğini kendi ağzına sokmaktan farkı yokki.
böyle bir dünya yok ya, heryer değil ama güvendiğin yerler varsa götür çocuğunu oraya, afiyetle ailecek yiyin yemeğinizi. bazen öyle zamanlar geliyor ki ben eşek sıpama sebze çorbasını dondurma ile, balığı da bisküvi ile yedirdim. adam onu tercih etti ne yapayım. sokağa çıkarken al yanına 2 tane emzik ve emzik tutucu, en azından yere düşmesini engelle :)
ya mama zararlı olsa doktorlar neden önersin ? sütün yoksa bebeğe ne vereceksin? inek sütü mü? e inek sütü de yasak 1 yaşına kadar. gerçi biz içmişiz hep inek sütlerini, yemişiz balları şekerleri :) herkes birşeyler söylüyor. tamam sindirim ve karaciğer konusuna bende katılıyorum şeker faydalı birşey değil sonuçta ama biz ölmediysek bizim veletlere hiçbirşey olmaz :))) ama bu kadar titizlenirsek kreşe başladılar mı ayvadı yedik demektir :)) inan oğlum abladan dolayı çok alışık hastalıklara, engelleyemiyorsun. kreşe giden abla ne var ne yok getiriyor eve ve kardeşini aşılıyor bir nevi :)))
daha 2 ayım var, kesin geçerim 15 inormal sayılır canım kilon 10 kilo almışsın toplamda 15 i geçmezsen çok sıkıntı değil bence.
canım ben ilk öğrendiğimden beri kullanıyorum çünkü gebelikten önce de rahatsızdım tiroidimden.. ve doktorum hemen başlamalısın demişti benimki 8 falandı. şimdi inan bilmiyorum değerimi dokktor her gidişte bakıp ilaç dozumu ayarlıyor.. bebekle ilgili sorulardan unutuyorum bence kafana çok takma düşündükçe sıkıntı yaparsın.. iyi düşünn iyi olur sağlıklı bebişlerimize odaklanalım :) bende çok kafama taktım ama Allahın takdiri biz ilacımızı düzgün alalımda@Daisymomdefnekiz kızlar siz hangi haftadan beri kullanmaya başladınız bu ilacı. Ben 2 hafta önce doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum farketti troid problemini. Şimdi 4 gün 25lik, 3 gün 50lik kullanıyorum. Çok kafama takmamaya çalışıyorum ama geç kalındığı için çok korkuyorum aslında. Sizin TSH'ınız kaç çıkıyor tahlillerde? Benim 4 küsür çıktı. Doktorlar endişelenecek kadar yüksek değil ama yine de ilaç başlayalım dediler. Topikte hiç yazmadım, konuşmak bile istemiyorum aslında bu konuyu ama siz yazınca dayanamayıp sormak istedim. Şimdi bile gözlerim doluyor yazarken.
34 un ıcındeym cnm ve n sın dr hersy nırml demstı asahı burunca cnm cok yanıyor kslmalrda cok bılemdm valla cumrtesı gıtcm bakalm ne durmdyz[/QUOTE]Kac haftaliksin cnm ben 30 haftaligim yaklasik bi 15 gundur benim basladi bebek toplanmalari seklinde oluyor bebek asagi yerlesimli oldugu icin de doktorum progeteron verdi vaginal. Ama kendimle ayni haftadaki arkadaslarda da oluyormus bebek toplanmalari . Ben de toplaniyo 2_3 sn bası yapiyo sonra gevsiyor. Insallah sagsalim vaktiyle gelsin kuzular
İlk annelikte çok İdealist oluyorsun boylé yapmam söyle yaparım.
Emzik vermem diyordum . İlk aşısı için hastaneye götürdük yenidoğan hemşiresi aşı yapacak emziği varmı dedi yok deyince çıkardı lateks eldiven soktu parmağını ağzına oğlumun aşıyı yaptı ama benim tansiyon fln firladi hemen hastanenin karşısındaki eczaneden aldım emzik. Lazım oldukça kullandım çokta bağımlısı olmadı çok sukur.
Sonraaa asla sallamam diyordum. Sabit yatak almistim. Genlerinde gelen şeyler var sen istediğin kadar sallamam de yapmam de . Sonrasında o besigi sallanir hale getirebilmek için tekerlek mi taktirmadim, oval tahta aparat kestirdim marangoza monte ettik. Sallanir anakucagı yok salincak aldık. Ne oldu bir sürü masraf , enerji kaybı ve en önemlisi yıpratıcı süreç. İşte sen ne kadar söyle böyle desende el kadar velet ne istiyorsa o oluyor. Sen zannediyorsun ki sen doğurdun sözün geçecek ama yok öyle bir şey ...
Aynısı mama vermem diyen annecikler de var. Anne sütüne yakın mamalar var. İlk başta sarılık varsa gerekli bence. Allah muhafaza kuveze girmesi daha mı iyi. Veya sütü az olabilir, bebek iştahlı olabilir . Hem anne sütü hem mama şeklinde dé devam edilebilir. O şekilde olduğunda anne sütü de yağlanmış olur kalitesi artar. Ama anneler bunu neden stres yapıyor ilk baş kendi annesi torunu görünce hele de ilkse direk saf değiştiriyor. Aç bu çocuk , doymuyor bu çocuk , aaa mama mi veriyorsun şeklinde annenin moralini bozup olan sütü de kaçıracak cinsten yargılanma düşüncesiyle hemen mama ya önyargı oluşuyor. Aynı emzik gibi nasil kaliteli emzik varsa annesutune yakın mamada var.
Ayrıca öyle çocuklar oluyor ki sen gidip en kalite en markasını arıyor alıyorsun o gidiyor 5 kuruşluk bakkal ürününü kabul ediyor.
Çok uzun oldu galiba ama 4 yıl boyunca en öne çıkan konu başlıkları bence
Her ay ölçtürüyormusun canım değerlerin nasıl? Ben 4 gün 50 3 gün 25 lik kullanıyorum öyle ayarladılar dozu. Hipotiroid maalesef kilo aldırıyor.[/QUOTE
Canım ben her ay olcturuyorum en son geçen hafta olcturdum biraz yükselmiş 3.415 di drum ilaç dozunu yükseltti endiselenecek birsey yok dedi her ay endokrine de gittim ben 4.ayımda beri kullanıyorum ilaç. Şuan ki dozum haftaiçi 25mgc +yarısı hafta sonu 25 mgc.doğumdan sonrada yarım kullan bebek 2 aylık olunca tahlil yaptır dedi genelde önceden kullanıyorsan ilacı biraktiririz dedi değerlere göre.kilo alımına gelince oglumda 12 kilo almıştım toplamda bu gebeligimde şimdiden alım 12 kiloyu bende trioide yoruyorum
@Daisymomdefnekiz kızlar siz hangi haftadan beri kullanmaya başladınız bu ilacı. Ben 2 hafta önce doktorumu değiştirdim. Yeni doktorum farketti troid problemini. Şimdi 4 gün 25lik, 3 gün 50lik kullanıyorum. Çok kafama takmamaya çalışıyorum ama geç kalındığı için çok korkuyorum aslında. Sizin TSH'ınız kaç çıkıyor tahlillerde? Benim 4 küsür çıktı. Doktorlar endişelenecek kadar yüksek değil ama yine de ilaç başlayalım dediler. Topikte hiç yazmadım, konuşmak bile istemiyorum aslında bu konuyu ama siz yazınca dayanamayıp sormak istedim. Şimdi bile gözlerim doluyor yazarken.
Canım kafana takma bende 4.ayimdan beri kullanıyorum.ilacı aksatmadan kullan Allahın izniyle bişey olmaz
ben 30 derecede yıkadımkızlar bebişlerin kıyafetlerini kaç derece de yıkadınız?
zaten minnacık ya kıyafetler yüksek sıcaklıkta çekip iyice minnacık olmasın sonra
elde yıkama ayarı var makinede onda mı yıkasam acaba 20 derece de![]()
ya bu arada şu bebek için kapı süsü bebek şekeri falan yapanlar iyi para kazanıyo bencepahalı geliyo bana ya bir türlü işin içinden çıkamadım
![]()
çok yüksek dereceye gerek yok galiba ben de öyle yapayım o zamanben 30 derecede yıkadım
birde iki kere durulasan daha iyi olur. çünkü bebek deterjanları beyaz beyaz kıyafetlerde kalabiliyor.çok yüksek dereceye gerek yok galiba ben de öyle yapayım o zaman![]()
tamam canım sadece sabun tozu kullanıyoruz dimi yumuşatıcı falan yokbirde iki kere durulasan daha iyi olur. çünkü bebek deterjanları beyaz beyaz kıyafetlerde kalabiliyor.