• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
ben geldim batıcım suyu iyi ama iri dedi sadece iri bebek olacak dedi şimdilik başka bir sorun yok dedi...bayan doktor yoktu ama ...ondan daha çok memnun kalmıştım tabii araştırma hastanesi olduğu için günlerini bilemedik...şekeri kontrol altında tut dedi...dozlarım artırıldı hepsi bu ...sabah arabada ablamla atıştık biraz sözde kızımla ilgilenmek için geliyor dün konuşmuştuk güneş seni çarpıyor istemiyosan gelme dedim sen ne dersen öyle yapalım dedi işine yarayacaksam geleyim dedi sonuçta bebeğin alınma durumu var bunu bildiği halde bende senin için sorun olmayacaksa gel dedim sabah erken çıktık 7,30 gibi bi surat bindi arabaya arabada çocuklada doğru düzgün ilgilenmedi bende iyimisin hastamısın falan dedim hastaysan keşke gelmeseydin dedim yok iyiyim dedi ellerini bağlamış yeni gelin gibi çekilmiş arabanın bi köşesine çocuk bişey soruyo dedim sana söylüyor dedi (eşimde bana söylediğini söyledi)neyse hastaneye girdik eşim park etmeye gitti geldi yanıma ben gideyim istersen dedi böyle yapacaksan neden geldinki dedim daha muayene olmamışım ne olacağım belli değil gideceksen git dedim çıktı dışarı eşim duyacak diye gittim peşine kızımı alıp ama nasıl ağlıyorum beni rezil ettin eşim gelecek şimdi ben ne söyleyeceğim diye bana dediki senin tavrın dünden beliydi istemiyosan söyleseydin falan dedi bağırıyor ama bende ona bağırdım kızım ağlıyor millet bakıyor bir yandan annemi aradım defolun hayatımdan yeter artık bana bu günümde yapılırmı bu dedim ne dedin yine ablana dedi bana suçlu benim yani otomatik olarak...çıkın hayatımdan dedim sonra bu geldi gel konuşalım falan dedi ama çok sinirlenmiştim kızım ağlıyor onamı yanayım eşim geldi hiçbişeyden haberi yok onamı yanayım doktoru bulmaya çalışıyoruz onamı yanayım şekerim var saat 10 olmuş bi lokma yememişim onamı yanayım bilemedim o sinirle defol hayatımdan dedim gitti...sonra eşim aradı nerdesin diye otogardayım demiş gidip alayım dedi bende aradım gelip alacakmış dedim yine işine yarayacaksam geleyim diyo geleceksen gel dedim eşim tekrar gitti aldı geldi ...böyle geçti günüm...eski konularımda da vardır zaten problemler sildim hepsini bebeğim oluyor diye ama hata mı ettim bilmiyorum ... beteray beteray @misam aklıma gelmeyen arkadaşlarım hala ağlıyorum çok mu kötü biriyim ben anlamadım bu başıma gelenleri cidden artık istemiyorum kimseyi hayatımda

ah be canım ya, talihsiz bir sürü olay olmuş. hamilesin, hassassın, desteğe ihtiyacın var, beklentin çok ama karşılayan yok :( sen kötü biri değilsin, anladığım kadarıyla sadece ailen ya da arkadaşların senin istediğin ya da talep ettiğin şekilde sana destek olamıyorlar ve seni üzüyorlar ya da canını sıkıyorlar. ve sende zaten canın burnunda olduğu için kaldıramıyorsun kapris,can sıkıntısı, adı her ne ise senin için ve seni üzen insanları yanında, hayatında, çevrende istemiyorsun. bence bu çok doğal bir davranış.

ama evveliyatınızı bilemem tabiki, bebeğin olacak, aileniz büyüyecek ve sen çok daha farklı bir insan olacaksın. daha olumlu, daha sabırlı, daha daha daha...

yine de onlar senin ailen, ne yaparsan yap ve kendini hazır hissettiğin zaman mutlaka sakince isteklerini, ihtiyaçlarını ve desteğe ihtiyacın olduğunu uygun bir dille ifade etmeye çalış. hatta aklına gelenleri bir bir yaz bir kağıda, 3 gün 5 gün 1 hafta 1 ay her ne ise ama mutlaka konuşmanı tavsiye ederim.

tekrar söylüyorum sen kötü bir insan değilsin ama son derece hassas ve kırılgan olduğun kesin :) hepimiz öyleyiz, az ya da çok fark etmiyor :))

ben geldim batıcım suyu iyi ama iri dedi sadece iri bebek olacak dedi şimdilik başka bir sorun yok dedi...bayan doktor yoktu ama ...ondan daha çok memnun kalmıştım tabii araştırma hastanesi olduğu için günlerini bilemedik...şekeri kontrol altında tut dedi...dozlarım artırıldı hepsi bu ...sabah arabada ablamla atıştık biraz sözde kızımla ilgilenmek için geliyor dün konuşmuştuk güneş seni çarpıyor istemiyosan gelme dedim sen ne dersen öyle yapalım dedi işine yarayacaksam geleyim dedi sonuçta bebeğin alınma durumu var bunu bildiği halde bende senin için sorun olmayacaksa gel dedim sabah erken çıktık 7,30 gibi bi surat bindi arabaya arabada çocuklada doğru düzgün ilgilenmedi bende iyimisin hastamısın falan dedim hastaysan keşke gelmeseydin dedim yok iyiyim dedi ellerini bağlamış yeni gelin gibi çekilmiş arabanın bi köşesine çocuk bişey soruyo dedim sana söylüyor dedi (eşimde bana söylediğini söyledi)neyse hastaneye girdik eşim park etmeye gitti geldi yanıma ben gideyim istersen dedi böyle yapacaksan neden geldinki dedim daha muayene olmamışım ne olacağım belli değil gideceksen git dedim çıktı dışarı eşim duyacak diye gittim peşine kızımı alıp ama nasıl ağlıyorum beni rezil ettin eşim gelecek şimdi ben ne söyleyeceğim diye bana dediki senin tavrın dünden beliydi istemiyosan söyleseydin falan dedi bağırıyor ama bende ona bağırdım kızım ağlıyor millet bakıyor bir yandan annemi aradım defolun hayatımdan yeter artık bana bu günümde yapılırmı bu dedim ne dedin yine ablana dedi bana suçlu benim yani otomatik olarak...çıkın hayatımdan dedim sonra bu geldi gel konuşalım falan dedi ama çok sinirlenmiştim kızım ağlıyor onamı yanayım eşim geldi hiçbişeyden haberi yok onamı yanayım doktoru bulmaya çalışıyoruz onamı yanayım şekerim var saat 10 olmuş bi lokma yememişim onamı yanayım bilemedim o sinirle defol hayatımdan dedim gitti...sonra eşim aradı nerdesin diye otogardayım demiş gidip alayım dedi bende aradım gelip alacakmış dedim yine işine yarayacaksam geleyim diyo geleceksen gel dedim eşim tekrar gitti aldı geldi ...böyle geçti günüm...eski konularımda da vardır zaten problemler sildim hepsini bebeğim oluyor diye ama hata mı ettim bilmiyorum ... beteray beteray @misam aklıma gelmeyen arkadaşlarım hala ağlıyorum çok mu kötü biriyim ben anlamadım bu başıma gelenleri cidden artık istemiyorum kimseyi hayatımda
Ayy canim arkadasim takilma sen bu olanlara işinin görüldügüne bak napican benimde ilk dogumumda herkes lohusa oldu 18 gun oglumla yogun bakimda kalmistim hrgun agliyodum eve gelince bebegi anneme vermemisim kayinvaldeme vermiaim diye annem küstü kayinvaldem daha eve girdim eski davalari acip acip laf soktu sonra bebek cok aglayinca bana kiziyo bebegi emzirmiyo dedi.eşim odaya gecip bebekle ilgilendim annesinin yaninda oturmadim diye 3 gün benle hic konusmadi.şimdi sende hamilesin ama herkesin hormonlari tavan yapmis sen yavrularini düsün bak hastanede iyi gecmis kimseyi degistiremeyecegine gore vurdumduymaz ol şu zamanlari atlatana kadar

Bna da zyrtec diye bi hap verdi ama içmedim bugün iyi gibiyim maalesef polen alerjisi beni mafetti gebelikte artti sanırım bide kızımı parka götürünce oluo ağaçlar çok goturmeyince çok iyiyim ilaçsız gecicek sanırım olunca içiçem bende ilaç

inşallah geçer ilaçsız, benimki geçmedi ve artık bebeğe yeterince oksijen gitmeme ihtimali doğdu ve dr. la anlaşıp başladım kullanmaya .

inşallah geçer ilaçsız, benimki geçmedi ve artık bebeğe yeterince oksijen gitmeme ihtimali doğdu ve dr. la anlaşıp başladım kullanmaya .
Valla mecbur kalırsam içiçem canım ben dışarı çıkmadan iyiyim geçen gün boğazım yırtıldi sandım hapsirmaktan coknzor gerçekten ya.gecse şu polen ler kurtulsak:deli:

geçmiş olsun cnaımıcım sana da
enfeksiyon değerin kaç çıkmıştı.._?
dr um dönüş yapsa daha da rahat edecem ama dönmedi günü yopun sanrıım
Canim hic bilmiyorum ki kac ciktigini.test sonucumu alamadim.doktorumu aradim sonuc icin.enfeksiyon cikmis biraz tek kullanimlik ilac veriyorum dedi

Bebegi ilk günden itibaren akşam karanlıkta uyumaya alistir zaten canım akşam karanlıkta bilsin akşam oldu gündüzle aksami ayırt edip uyumasi çok önemli ben kızıma böyle yaptım çok şükür hiç uyku sorunu yaşamadık erken uyur kızım.brnim yaptığıma karşı olan birileri vardı şimdi 2.5 yaşında ve 4 aylık bebeği 12 den önce uyumuo lar doğduğundan beri hemde. Ki gece uykusu bebk için çok önemli.
Kesinlikle uyku bebekler icin cok onemli.8 8 bucuk gibi aksam uykusuna yatmalilar.he benim bebegim uyur mu uyumaz mi bilemiyorum her cocuk biraz farkli ama alistirmaklada alakali.gorumcemin cocuklarida oyle cok gec yatiyolar cocuklar icin hic saglikli degil.uyku cocugun beslenmesini bile etkiliyo :(

Hayirli aksamlar arkadaslar herkese sevgiler..
bugun son eksiklerim oldugunu dusundugum lansinoh krem ve iki kutu humana cay aldim eczaneden sizcr ikisinide son bir hafta kullanmaya baslasam dogry olur mu.. birde kayisi kompostosu hazirlayacagim ama onu son gunler artik ;)

Benim yatak odam apartman boşluğuna bakıyo hep karanlık. Bunun avantajlı olacağını düşünyrm mesela tabi aydınlıkta uyumayıda bilmeli ama cnm istediği zaman gece olmuş gibi kandırıp uyutrm die düşünyrm mantıklı bence yani
Bana da komsum soyledi karanlik olunca oda sabah uyanmasini 1 saat kadar etkiliyo.8 de uyuyan cocuk erkende kalkar sonucta.ve daha deliksiz uyudugunj fark ettim dedi gece gunduz uykularinida.o yuzden karanlik fon yaptirdim odaya.kimisi oyle alismasi iyi degil falan deyip kafami karistirdi sizlere sorayim dedim en iyisi

Canım ben yaptırdım black out perde. Taktık cok güZel oldu cıdden odayı cok karanlk yapıyo gundz vaktı bıle. Benım bebısımın odası oglen 12den cokra cok gunes alıyo.en dogru karar oydu
Bizimde sabahlari direkt gunes aliyo.hem sicagida onler diye dusundum.ben de dun taktim perdelerimi benimde cok hosuma gitti.gunduz kapkaranlik oluyo.birkac kisi aklimi karistirdi sadece.yoksa simdiye kadar fikrim netti

Bizimde sabahlari direkt gunes aliyo.hem sicagida onler diye dusundum.ben de dun taktim perdelerimi benimde cok hosuma gitti.gunduz kapkaranlik oluyo.birkac kisi aklimi karistirdi sadece.yoksa simdiye kadar fikrim netti
Kımseyi dinleme cnm sen nasıl istiyosan oyle yap

Valla mecbur kalırsam içiçem canım ben dışarı çıkmadan iyiyim geçen gün boğazım yırtıldi sandım hapsirmaktan coknzor gerçekten ya.gecse şu polen ler kurtulsak:deli:

ben günde 70-80 kere hapşuruyordum :( bir başladı mı en az 6-7 kere üstüste hapşuruyordum ve en son olduğum yere oturarak hapşurmaya başladım çünkü canım çok acıyordu :((

idilduam idilduam

ben burnumun tıkanmaya başladığını farketmiyorum ve kalbim çarpmaya başlayınca tamam diyorum tıkandım :)) ve tabiki tıkanmaya başlamış oluyor. tam bu saatlerde başlıyor, bende hemen nasonex sıkıyorum burnuma, 15 dk sonra rahatlatıyor.

ben içerdede olsam dışarda da farketmiyor, bir de burada şehir merkezine kar yağmış gibi, heryer bembeyaz. artık azalıyor yavaş yavaş ama hala var.

Eveet çok çabuk geçti anlamadım bende bir türlü :KK66:) birkaç haftaya bebişlerimiz inşallah kucağımızda olacak. Bak teyzesi ben bebişimin süslemelerini yapmaya başladım artık
Nasil yaptınız ben de uzun araştırmalar sonra kendim yapmaya karar verdim haftaya sinavim var sınavdan sonra yapacam başka kalıp aldınız mı malzemeler tam olarak nedir acaba içine girince bilirim herhalde hepsini de görünce heyecan yaptım

ben iki çocuğumda da kullandım, bu sıpa şanslı :) evin panjuru var :) çocuğun uykuyu öğrenmesi adına yararlı buluyorum ben, ben rahat ettim, tavsiye ederim :)
Cok sevindim,icinde rahatladi valla dogru dusunuyomusum demekki.peki oyle alisinca baska yerde uyku sorunu oluyo mu ablacim?

Cok sevindim,icinde rahatladi valla dogru dusunuyomusum demekki.peki oyle alisinca baska yerde uyku sorunu oluyo mu ablacim?

yok canikom ya, eğer uykuyu seviyorsa olmuyor :) ama sevmiyorsa ne yaparsan yap uyumuyor zaten :) oğlum karanlık aydınlık farketmez her yerde uyur, kızım kendi yatağından başka bir yerde ilk defa 5 yaşında uyudu :)) her gece sokakta değilsen eğer, bir geceliğine idare ediyorsun ama sık sık olacaksa pek iyi değil tabii bu tarzda bir çocukla gezmeler :))

Nasil yaptınız ben de uzun araştırmalar sonra kendim yapmaya karar verdim haftaya sinavim var sınavdan sonra yapacam başka kalıp aldınız mı malzemeler tam olarak nedir acaba içine girince bilirim herhalde hepsini de görünce heyecan yaptım
Ben şuanda tek kalıpla yapıyorum kalıbınborantısına göre koyacağınız ölçekte değişiyor tabii ve herşey göz kararı açıkçası. Taş tozu su boya ve esans malzemeleri kıvamı vs tutturmanız önemli

Herkese günaydın,
İki gün önce normal doltor kontrolünde ortya çıkan rahimde başlayan 1 cmlik açılma(dilatasyon) ve silinme (efasyon)ve ilk evre kasılmalar nedeniyle hastaneye yattım. Şu an ilaçlarla açılma ve kasılmaları kestik fakat ikiz oldukları için karnım epey gergin her an su gelebilir diye tetikteyiz. Bebişlere iki doz ciğer geliştirici yapıldı. Temmuz çocuğu olamayacaklarını hissediyordum ama mayıs çocuğu olabilecekleri hiç aklıma gelmemişti:)))
Benim sancılarım 5dkda bire inmiş ben fark edemedim bile kasılmalar hissediyordum ama sancıyı daha ağrılı yoğun bekliyordum. Bir de ikizlerde kasılmalar daha yoğun olur demişti doktorum. O yüZden erken doğum tehdidi gibi gelmemişti. Ama yine de çok şükür daha geç olmadan fark edildi. Bu belirtilere karşı dikkatli olun özellikle ikiz anneleri.

ah be canım ya, talihsiz bir sürü olay olmuş. hamilesin, hassassın, desteğe ihtiyacın var, beklentin çok ama karşılayan yok :KK43: sen kötü biri değilsin, anladığım kadarıyla sadece ailen ya da arkadaşların senin istediğin ya da talep ettiğin şekilde sana destek olamıyorlar ve seni üzüyorlar ya da canını sıkıyorlar. ve sende zaten canın burnunda olduğu için kaldıramıyorsun kapris,can sıkıntısı, adı her ne ise senin için ve seni üzen insanları yanında, hayatında, çevrende istemiyorsun. bence bu çok doğal bir davranış.

ama evveliyatınızı bilemem tabiki, bebeğin olacak, aileniz büyüyecek ve sen çok daha farklı bir insan olacaksın. daha olumlu, daha sabırlı, daha daha daha...

yine de onlar senin ailen, ne yaparsan yap ve kendini hazır hissettiğin zaman mutlaka sakince isteklerini, ihtiyaçlarını ve desteğe ihtiyacın olduğunu uygun bir dille ifade etmeye çalış. hatta aklına gelenleri bir bir yaz bir kağıda, 3 gün 5 gün 1 hafta 1 ay her ne ise ama mutlaka konuşmanı tavsiye ederim.

tekrar söylüyorum sen kötü bir insan değilsin ama son derece hassas ve kırılgan olduğun kesin :) hepimiz öyleyiz, az ya da çok fark etmiyor :))
bu kötü günlerde destek göremiyosan o aileden ne hayır gelirki batıcım ...aslına bakarsan doğuma kimseyi istemiyorum artık eşim kızıma bakabilirse baksın bakamazsa ben doğumdan çıkana kadar oda rezil olacak ne yapayımki ...eşimin yanında yaşanması hiç iyi olmadı oda içinden ablası bile katlanamıyor ben ne yapayım demiştir ...sabah hiç hoşça kal demeden çıktı gitti ...benim ağlamaktan başka elimden gelen bişiyim yok şuan ...sizlerden başka kimsemde yok

Back
X