- 8 Ekim 2015
- 2.582
- 3.323
- 133
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
Valla dayanılmaz oldu bu bel ağrısı. Ağrı kesici içtim mecbur ama o da azalttı, yine var şiddetli bir ağrı. Bebeğin bezini falan değiştirirken dik eğiliyorum vs derken herhalde dikkati bıraktık, dediğin gibi yorgunluk tetikliyordur. Geçer umarım bir an önce çünkü dikişti, enfeksiyondu derken bir de bu..Bende de 1 hafta sonra başladı ağrısı biraz hafifledi ama az da olsa var biraz yorulursan oluyor
Evet canım şırıngayı iğnesiyle batırdım serumun içine. içinden çekiyorum iğnesini içinde bırakarak sırıngayı çıkarıyorum ve bebişin burnuna damlatıyorum. bir serum 3-5 lira bişey ve çok uzun süre gidiyor. sadece içine geri dökme çektiğini ki steril kalsın içine bişey girmesin serumunCnm bu serum fizyolojik damlalardan kullanıyorum ben kullanım süresi 24 saat her bir tüpün ve çok pahali 20 tl.kutusu. bir tüp bitmeden çöpü boyluyr. Sen bu serum u nasıl kullanıyorsun.
Şıringayla çekip mi alıyorsun.
bu arada yeni topiginiz hayırlı olsun.
Bende temmuz annesiydim ama kızım acele etti haziranda geldi. Sizi takipteyim
öyle hemen acele acele çekme damlat biraz dur çek. biraz dur derken 5-10 saniye falan. bi ıslatsın içeriyiSerum fizyolojik damlalikli var bende peki damlatıp ca hemen mj çekerim canım?
Benim iğlumda sacli sunnetini hastaneye gudince sacli cocuk geldi diyolarBi hafta sonra abimin düğünü var kızlar. Bebeğim için korkyrm biraz hem gelen giden öper fe mikrop kapar die hem de nazardan.saçları biraz çok ta söylemesi ayıp görenler şaşırıyo.çok kalabalık olck napcm bilmyrm. Bu arada sağlık ocağındaki hemşire bana soğuk hiç bişey yiyp içme dedi gazlı bebeklerdd gazı artıyo dedi ben su içiyrm yine ama söylym dedim
olur canım arada. birbirimizin nazını çekmicez de imin nazını çekicez:))Takiliyorum canim ya alinganligim tuttu biran.hayir yani lohusalikta bitti amabu arada ben burun aspiratorunun ucunu hep atiyodum ya hic yikamak aklima gelmemisti benim
valla canım ben şunu gördüm yediğim içtiğim sütümü artırıyo yada azaltıyo ama bebeğe herhangi bir farkı olmuyo. üç gündür aynı çeyi yiyorum dün gazdan can çekişiyodu kızım. bugün tık yok. sütün tadı değişirmiş ama onu da bebekler severmiş değişik tatlarda olmasını. rahatça ye iç canım ama sağlıklı beslen ki aütün artsınBu arada arkadaslar dondurma yiyen var mi? Dogum yaptigimdan beri soguk su bile icmiyorum.normaldede aramam pek zaten.ama dondurma konusunda yardimci oluverin.benden bebegime gevip usutur mu? sehir efsanesi mi yoksa gercek mi?
Geçer İnşallah canım oturus seklimiz bile agritiyor dik durmaya dik oturmaya çalış canım ben öyle yaptım emzirirken belime yastık koymadan yapamıyorum alt değiştirmede mecburen egiliyorsunValla dayanılmaz oldu bu bel ağrısı. Ağrı kesici içtim mecbur ama o da azalttı, yine var şiddetli bir ağrı. Bebeğin bezini falan değiştirirken dik eğiliyorum vs derken herhalde dikkati bıraktık, dediğin gibi yorgunluk tetikliyordur. Geçer umarım bir an önce çünkü dikişti, enfeksiyondu derken bir de bu..
teşekkür ederim canım dün kızımı gözlem altında tuttum resmen. devamı gelmedi. o iki öksürük de zaten öhöh gibi bişeydi. sonrasında kusma da normale döndü. boşuna evham yapmışım:) sonrası gelmeyince baya rahatladım. hatta akşam arkadaşlara çaya bile gittikCanim sanmiyorum hasta oldugunu. Oglum su son bi haftadir surekli kusuyor. Kusmuk da bazen gicik yapiyor oksuruyor tek tük. Devami gelmedikce korkma kanaatimce.
Bana 11 gunluk para yatmis canim doğumdan 1 gun önceki gune kadar olan para anlamadim valls 122 lira parada basvurmadan yatmis 300 lira olan cocuk parasini aldiniz mi?olur canım arada. birbirimizin nazını çekmicez de imin nazını çekicez:))
burun aspiratörünün ucunu da yıka canım sert plastik zaten hiçbişey olmaz. para kazanmak için atın diyorlar. bebeğin sümüğü ne ki suya tutunca gidiveriyor zaten tertemiz oluyor.ben içindeki süngeri de çıkarttım kullanmıyorum. çocuğun burnundan o kadar şey çıkmıyo ki zaten. süngere zaten bişey gelmiyo. yıkaması da dert. tavsiye ederim canım parayı sokakta bulmuyoruz.
zaten izinde de maaşlar yatmıyor. izin bittikten bir ay sonra yatacakmış. 5 ay tek maaşa kaldıkçok şükür eşimin maaşı iyi. diyorum ki ya çift maaşla zor geçiniyor olsaydık nasıl beş ay tek maaşla geçinecektik ben bu devletin işini anlamıyorum ya
Aynen benimkide öyle canım :)@Eslemak benim kuzu uyanık olduğu zamanın cogunu memede kalarak geçiriyor. Uyurken de kendi 2_3 saatte bir kalkıp emiyor istediği her an veriyorum ben ne kadar memede durmak istediğine kendi karar veriyor :) en az 20 dk en fazla 1 saat duruyor.44 günlüğüz
gündüz 2 gece 3 saatte bir uyandır emzir canım. 20 günü falan geçince zaten kendi uyanmaya başlar. bir de emzirirken dakika tut. eğer 5-10 dk emip uyursa uyandır biraz daha emsin. ilk zamanlar uyku çok ağır basıyor aç kalıyorlarDeneyimli annişler çok acemi anne olan bana yardım eder misinizBebeğim sanki hep aç kalıyormuş gibi hissediyorum uyurken bile uyandırasım geliyor sizce 2 saati geçmeden uyandırayım mı sizce
keşke herkes senin gibi olsa...Aynen ya ben kğmsenin bebeğini öğmem hatta çok minikse üzerimde parfüm vs olursa asla kucaklamam bile günay yazık daha su gibi canı onların
canım o an online olanları ve nadir girenleri etiketledim. sonradan girenler için de eski topiğe sık sık bu topiğin linkini yazıyorum. kimseyi unutmadım yaa üzmeyin beniBu arada beni de unutmuşsunuz sanki bana öyle geldi.neyse sevyrm ben sizi yine de hayırlı olsun yeni topiğimiz sizleri tanıdığım için çok mutluyum. @gvn1907 hiç yazmadı mı baba mı öyle geldi.
canım iki göğsü de emip hala açlıktan ağlıyorsa mama ver tabi ki. ama boşken bile biraz daha emsin ki sütün artsın.Sut gelmeyince cok ağlıyor ben de doymadı diyorum veriyorum mamayı azaltıp bir sure sonra tamamen bırakmalıyım inşallah başarabilirim
canım bir sıkıntısı var demek ki. emmek onların herşeye buldukları çare. gaz sancısı çekiyorsa emerken biraz rahatlıyodur mesela. bide bazen çok yorgun oluyorlar. uyuyamadıkça da hırçınlaşıp memeye saldırıyorlar. çok sıcak olabilir soğuk olabilir pişik olmuş olabilir isilik olmuş olabilir. güzel bir banyo yaptırıp bebeyağıyla biraz masaj yapıp sallayarak emzirip uyutmayı dene. bir de şşşşş de sallarken.bide sallamayı hep aynı gızda yap. çok iyi geliyorKizlaaar bugün 10 günlük olduk ve kızım 3 4 gündür gündüzleri hiç uyumuyordün sabah 12 buçuk tan gece 11 e kadar hiç uyumadi hep emdi emerken gayesaldırıyorlar. atirinca basıyor çığlığı oturmaktan dikislerim patlayacak artık . Sutum yetmiyor desem doymuyor desem dün kontrol vardı sarılığı yok iyi de kilo almış haftasına göre gelişimi iyi şimdilik ama o zaman sorun ne neden hep emmek istiyor anlamıyorum emzik fln mi versem ki ya. Gece dsha iyi gunduze göre ben uyandirmadan uyanmıyor ama sabahlari uyaninca da dalamiuor bi türlü ne yapsam ya
nerden görüyorız yatıp yatmadığını?Bana 11 gunluk para yatmis canim doğumdan 1 gun önceki gune kadar olan para anlamadim valls 122 lira parada basvurmadan yatmis 300 lira olan cocuk parasini aldiniz mi?
E devletten bakip ogrendim sgk odemeler bolumunden ziraat bankasindan cekebilirmisiz bu ilk cocuğa 300 muhabbetini bilrn alan yok mu yaaanerden görüyorız yatıp yatmadığını?
birşeye başvurduk ama çocuk parasına mı 122 liralık olana mı bilmiyorum.
E devletten bakip ogrendim sgk odemeler bolumunden ziraat bankasindan cekebilirmisiz bu ilk cocuğa 300 muhabbetini bilrn alan yok mu yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?