- 13 Ekim 2015
- 2.578
- 3.307
- 53
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #3.821
Evet canım anne sutu
Aklım çıkıyor inan
Şimdi yavrum uyuyor
Eşim gereken cevabı verdi
Senin bi sıkıntı oldu mu bebeğine
Sebeke suyu kirli akiyor demislerdi onemsememistim. Salgın varmis. 4 gün gecsin diye bekledigime pismanimAy çok geçmiş olsun neden olmuş acaba tüh...
Şuan ishal oglum ama degilken de surekli altina tapiyordu zaten. Haftada bi buyuk paketi harciyoruz sanirimSelam tecrübeli anneler size bişey sorcam bebegim çok altına yapıyor günde bilki on defadan fazla yapıyor normalmi çok soru soruyorum belki ama
Salgin varmis sebeke suyundan kaynakli. Soylemislerdi soylenti diye inanmamistim dr teyit etti. Banyo suyundan bile alabiliyormus sanirim. Kac gundur ishal benden kaynakli diye bekledim. Simdi iki tane ilac kullaniyor. İshal deyip gecmemek gerekiyor yaniAy nasıl ya? Geçmiş olsun, neden olmuş??
benim kız da başladı elini emmeye ama ben çekiyorum görünce.Ekinde başladı elini emmeyeemzik çok iyi oldu bu durumda.
3 aylıktı Batı, gece uyanıyor diye kv batının elini ağzına sokmaya başlamış, bana birşey dememişti. Bir süre sonra Batı emziği reddetti ve parmağını emmeye başladı.
Şimdi ekin de başlayınca tırsıyorum ben de, inşallah keşfetmez parmakların emzik niyetine kullanıldığını.
Kızlar oğlum her akşam 6-7 arası uyanıyo ve birdaha gece 1e kadar uyumuyo. Fön makinası bile işe yaramıyo. Sadece ağlıyosa susturuyo ama uyku yok. Saat 1-2 arasıda hiçbişey yokmuş gibi uyuyo. Bir sürü şey denedim ama yok uyutamıyorum.banyo yaptırdım, biberonla süt verip ağırlaştırıp memede uyutmayı , arabayla dışarı çıkmayı herşeyi denedim ama yok yok yok gece 11-12den sonra krize girerek ağlıyor.
Napıcam ben
deniz de her akşam 7de ağlamaya başlıyorCanımcım, hergün aynı saatlerde ise oğluşun kolik bir bebek demektir. Ağlama krizi bitince eğer hiçbirşey olmamış gibi ise sana tavsiyem şudur,
O saatte ağlamaya başlayacağını kabullen ve o süreçte sakin kalmaya çalış. Yine ağlayacak mı, ben ne yapacağım, acaba hasta mı oldu gibi olumsuz şeyler düşünme. İnan bana oğlunun hiçbir sağlık sorunu yok :))
O saatlerde eşinden ya da yanında birileri var ise destek iste. Bırak kucağında o tutsun, oynasın vs. Eğer sen gergin olursan bebeğin senden daha gergin oluyor.
Ben biraz acı tecrübe ettim de bu kolik durumunu. Panikten ne yapacağımı bilemedim. Ne zaman kabullendim, o zaman oğlum rahatladı.
Şu anda tek istedikleri şey anne karnındaki huzurlu yuvalarına dönmek bu sıpaların :))
O saatlerde bebeğini sıkıca tutup, kundak yapıp ya da nasıl istersen ama biraz sıkıca olacak şekilde pışpışla. Ayaklarını ittirebileceği bir yere yasla. ayaklarını bastırdığı zaman anne karnındaki güvenli ortam hissini yaşıyor bebekler. Ya da ellerinle çok sert olmamak kaydıyla ayaklarının altına bastırabilirsin.
İnşallah daha kolay atlatırsınız o zamanları önce sen sonra o, çünkü onun sıkıntısı adapte olamamak sadece :) sen stres yapma ve gerilme lütfen. Geçecek bu zor zamanlar :))
Çok teşekkür ederim canım İnşaallahÇoook geçmiş olsun, inşallah gereken en kısa zamanda yapılır, herşey yolunda gider :)
Tamam canım deneyim çok saol :)Aklıma geldi, sen sağlaksan eğer sol omzunu kullan çaprazlarken. Yani bebeğinin kafası sol tarafında olsun. Ben bir iki defa sağ tarafta kullanabildim çünkü beceremedim oturtmayı :)))
Ama sol tarafa çok rahat koyuyorum artık.
Kandaki değeri aslında 17'lere kadar çıktı ama fototerapi görmedik... Hala sapsarı kuzucum, gözleri bile sarı sarı bakıyor. Bir kara kızım bir sarı kızım diye seviyorum :)Endişelenme canım, benim 19.7 iken kanımı değiştirmişler. Benim kızım 1.5 ay sapsarı gezdi. Değeri düşmüştü ama yüzünün kendi rengine gelmesi 2 ay sürdü.
Takip ediyorsunuz anladığım kadarıyla, 12.5 üstü olursa fototerapiye alırlar değeri düşer. Korkma lütfen annesi :)
Yarın 40.günümüz ve bebeğimde sarılık hala geçmedi değer 11lerde... Kan uygunsuzluğu var aramızda, muhtemelen onun etkisi...
Sarı örtü, altın yüzük vs. Keşke bir faydası olabilseydi gerçek hayatta bunların...
Şaka gibi K valide bi aylık bebeğe dondurma verdi ya Allah ım ağlıyorum şunan ne diyeceğimi bilemedim
Eşim kızdı hala nolcak diyorlar Allah ım bi şey olmaz inşaallah
Bende de durum aynı canım.
Oğlumun 40ı çıkmak üzere fakat sarılığı geçmiş değil. Gözlerinin içi hala sarı ama gittikce azalıyor.
Sırf anne sütuyle beslenen bebeklerde sarilığın yok olması bi kaç hafta sürebiliyormuş, dert etme sakın. Kilosu falan iyiyse panik yapmamıza gerek yok, geçecek elbet. Bol bol gün ışığı depolamaya çalışın.
sut bozulmus olabilir mi?dondurma ve cozdurme kosullarini tam saglamamis olabilirsin belkiKızlar ben biraz önce daha önceden dondurduğum sütü cozdurup bebeğe vereyim dedim ağzına limon surmusum gibi tepki verdi.
Sütun tadı hu kadar değişiyor mu . İçmedi zaten hepsini midesi bulandı.
misamcım benim yengemin kaç kere sütü tamamen kesildi sonra geri geldi. kızı 4 aylıkken sütü kesildi ama şimdi kızı 9aylık ve emziriyor. biliyorum durumunu ama arada bir derin nefes al. içinden gelmese de gülümse. bir de bol yeşillik ye dereotu özellikle. ben sevmiyorum ama ilaç niyetine bir tutam yiyorıum her gün. incir ye günde bir iki tane. dengeli düzenli beslen ama ilave olarak da bol bol ot ye. salatasız sofraya oturma mesela. ben bunları yapıyorum son günlerde sütüm ciddi miktarda arttı. bir de fazla düşünme sütünü azmış çokmuş düşünme akışına bırak.Kızlar sütü çok çok azalıp sonra çoğalan var mı? Şuan 68 günlüğüz iki göğsümden sağdığımda sadece yemek kaşığını dolduracak kadar çıkıyor
Benim sutum de azalmisti bi 10 gun once. Simdi gayet iyi şükür arada olabiliyomusKızlar sütü çok çok azalıp sonra çoğalan var mı? Şuan 68 günlüğüz iki göğsümden sağdığımda sadece yemek kaşığını dolduracak kadar çıkıyor
Canım aglamasi gaz sancisi varmı peki o da alerjik belirtisiCnm birkaç kez oldu. Instagramdan bir çocuk doktoruna sormuştum normal bebek kakasi demişti. Eğer alerjisi olsa sürekli olması gerekmiyor mu.zaten çok bir şey yediğim yok en fazla yediğim peynir. Ama her şeyde süt var bisküvi vs.onları da yemezsem bayılırım heralde evde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?