2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Aklım çıkıyor inan
Şimdi yavrum uyuyor
Eşim gereken cevabı verdi
Senin bi sıkıntı oldu mu bebeğine

Bizimkiler bal ve karpuz verdi. Bi gun hic uyumadi hep agladi baldan sonra. Doktora gittik doktor sesi ki buyukler sekerli su verelim filan der sakin vermeyin dedi. Ben de soyledim bal verdiler diye. Dua edin olmemis bal bebegi zehirler dedi. O yuzden agliyo dedi

benim kız da başladı elini emmeye ama ben çekiyorum görünce.
inşallah alışkanlık olmaz

deniz de her akşam 7de ağlamaya başlıyor
2 saat ağlıyor önden alıyorum kucağıma emzirmeye başlıyorum bitene kadar emziriyorum. yanımda içecek yiyecek oluyo tv açık oluyo çok stres yapmadan o iki saati geçiriyorum. gaz sancısı çekiyor gibi ama hiç gaz çıkartmadan geçiyor nasıl bişeyse

Tamam canım deneyim çok saol :)

Kandaki değeri aslında 17'lere kadar çıktı ama fototerapi görmedik... Hala sapsarı kuzucum, gözleri bile sarı sarı bakıyor. Bir kara kızım bir sarı kızım diye seviyorum :)
Bu arada ne güzel bir şey tecrübeli bir annenin böyle olumlu konuşması; mest oluyor insan

Bende de durum aynı canım.
Oğlumun 40ı çıkmak üzere fakat sarılığı geçmiş değil. Gözlerinin içi hala sarı ama gittikce azalıyor.
Sırf anne sütuyle beslenen bebeklerde sarilığın yok olması bi kaç hafta sürebiliyormuş, dert etme sakın. Kilosu falan iyiyse panik yapmamıza gerek yok, geçecek elbet. Bol bol gün ışığı depolamaya çalışın.

Şaka gibi K valide bi aylık bebeğe dondurma verdi ya Allah ım ağlıyorum şunan ne diyeceğimi bilemedim
Eşim kızdı hala nolcak diyorlar Allah ım bi şey olmaz inşaallah

Bizim insanımız ne kadar cahil bazen yaaaa

Canım, inan bana bizler arada kötuluk olmasın diye sustukca bebeklerimize daha neler yapılır kimbilir..

Benim kayınvalidem de bebeğimi bugün benim hiçte samimi olmadiğım bir kadının kucağına verdi, daha doğrusu kadın emri vaki yaptı ver biraz seveyim diye.. Kadın bebeğimi aldı ve inan bana sapur supur öpmeye başladı. Bi de burnundan öpünce benim içim sinirden titremeye başladı. Hiç birsey diyemedim!! Aldım oğlumu bi hışımla oğlum emecek diyip terkettim ortamı. Suratımdan anlaşıldı mı sinirim bilmiyorum. Ki inşallah anlaşılmıştır. Bu konuda ilk işim kayınvalidemle konuşmak olacak uygun bir dille. Birdaha asla çocugumu yabancıların kollarına verdirmeyeceğim. Kanım çekildi resmen o manzarayı görunce. El kadar bebekler nasıl kaldırsın sizin pis mikroplu ağızlarınızı düşüncesizler

Diyeceğim o ki, konu artık evladımsa artık asla taviz vermeyeceğim. Herkes istediği gibi konuşabilir arkamdan, umrumda değil. Sokakta bulmadım çocuğumu, hele siz pis salyalarınızla öpün diye hiç doğurmadım.

Evet gunes nerdeyse bizde bi sure ords duruyoduk bebisimle. Gecti cok sukur siz de gunesli odaya filan goturebilirsiniz

Kızlar ben biraz önce daha önceden dondurduğum sütü cozdurup bebeğe vereyim dedim ağzına limon surmusum gibi tepki verdi.
Sütun tadı hu kadar değişiyor mu . İçmedi zaten hepsini midesi bulandı.
sut bozulmus olabilir mi?dondurma ve cozdurme kosullarini tam saglamamis olabilirsin belki

Kızlar sütü çok çok azalıp sonra çoğalan var mı? Şuan 68 günlüğüz iki göğsümden sağdığımda sadece yemek kaşığını dolduracak kadar çıkıyor
misamcım benim yengemin kaç kere sütü tamamen kesildi sonra geri geldi. kızı 4 aylıkken sütü kesildi ama şimdi kızı 9aylık ve emziriyor. biliyorum durumunu ama arada bir derin nefes al. içinden gelmese de gülümse. bir de bol yeşillik ye dereotu özellikle. ben sevmiyorum ama ilaç niyetine bir tutam yiyorıum her gün. incir ye günde bir iki tane. dengeli düzenli beslen ama ilave olarak da bol bol ot ye. salatasız sofraya oturma mesela. ben bunları yapıyorum son günlerde sütüm ciddi miktarda arttı. bir de fazla düşünme sütünü azmış çokmuş düşünme akışına bırak.

Kızlar sütü çok çok azalıp sonra çoğalan var mı? Şuan 68 günlüğüz iki göğsümden sağdığımda sadece yemek kaşığını dolduracak kadar çıkıyor
Benim sutum de azalmisti bi 10 gun once. Simdi gayet iyi şükür arada olabiliyomus
Neler yaptigimi soyleyim belki sizde de ise yarar
1. Gunde 6 Litre su iciyorum
2. Humana still tea gunde 3 bardak
3. Maden suyu 1 tane
4. Malt içeceği 1 tane
5. Sutum geri gelecek sutum var diye inandim
6. Her emzirmeden sonra once elimle sagdim 10cc bazen 5cc sonra çoğaldı biraz o zaman da makineyle sagdim simdi geceleri üşeniyorum elimle sagiyorum 5dk gunduzleri makine ile. Mutlaka gogsunu sag onemli olan ne kadar ciktigi degil beyne gonderdigin ileti daha cok süt üretmeliyim
Bir de stres yok gunduz mutlaka 1 2 saat uyumaya çalış ki prolaktin Hormonun salgilansin süt uretilsin
Bu emojiyi de silemedim

Canım aglamasi gaz sancisi varmı peki o da alerjik belirtisi

Hanımlar ben oğluma iki gündür bu gaz ilacını kullanıyorum doğal bir urun Amerika'dan arkadaşımız getirdi iki gündür cok rahatız oglum normalde aksam 6-9 arası ağlardı sürekli bir aydır boyle dün ilk defa cok az ağladı ve 8.5 da uyudu hayret ettim 4 saat arayla 1 çay kaşığı verilebiliyor ben 5-6 saatte bir verdim suan rahatız umarım boyle devam eder bir kaç gun daha gözlemleyip sizinle paylaşacam sizde araştırabilirsiniz

Eklentiler

• image.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 32
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…