- 20 Ekim 2015
- 4.200
- 5.405
- 108
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #6.781
Canım Bebeğin demek ki doyuyor.stres yapma yaptıkça daha da inatlaşıyor bu bebişler.Allah sağlık sıkıntısı vermesin.çok şükğr bi sıkıntısı yokmuş.bende çok stres yapıyordum ama şimdi bir nebze daha rahatım.ne kadar almak istiyorsa o kadar verip zorlamıyorumAynen Can'ım benim oğlanda oyle hic acıkmıyor ne yapacagimi sasırdım zorlayınca kusuyor Ateş yok ishal yok kaç defa idrar baktırdık problem yok üzülüyorum yaaa gece 2 de uyku arasında mama verdim 2 saat sonra sesle uyandım her taraftan mama akıyor ne yapacam ben yaaaaa(((((
Canım anne sütüyle mama aynı olmuyor biliyorsun hastaneden çıktıktan sonra 15 günde bir filan mamanın Cc ni artırdım.bakma o kadar içmiyor zaten çoğunu döküyorBiraz fazla mı yoksa benim kız mı az içiyor bilemedim. Arada biberonla vermeyi deniyorum. Hastaneden çıktığında 45-50 cc içiyordu. Şimdi de çok farketmiyor. 50-55 cc anca. Ama 2 saatte bir acıkıyor gündüzleri.
Oy maşaAllah yavruya. Kusmuyorsa içiyorsa ver içsin :) Bi keyifleri meme gariplerin :)
Kesinlikle Öyle oluyor bazen.geçen arya da aynı oldu misafir vardı gündüz hiç uyumadı diyebilirim.gece yattı gündüz zor uyandı tembel:)Katılıyorum kesinlikle. Dün canıma okudu hiç uyumadı gündüz (bir kaç kez 15 dk cık). Gece 1 de yatırdım uykuya. Bugün uyuyor bakalım sanırım dün çok yorgun düştüğünden.
Arya topik ablası o Yüzden çözdü olayı:)yani diyeceğim o ki üç saatlik rutini tutturduysanız senin çifte kumrularda Büyüyünce gece uykuları artacaktır.hastaneden çıktığımızdan bu yana hep üç saatte bir besledim ve uyuması için fazlada zorlamadım gündüzleri.beslenme spor oyun vs derken zaten kendiliğinden uykuya geçti.gün gün değişsede düzenimiz çok şükür arada biberon reddi dışında uyku problemimiz yokAh keşke bizimkiler de öyle olsalar. Biraz da alışkanlıktan bziimkilerin uyanmaları çünkü hep aynı saatlerde uyanıyorlar. 3 saatlik rutini gündüz için söylüyor bacımız, 2-4 aylık bebişler için gece 5-6 saat deliksiz uyku sonrasında da gün içinde 3 saatlik rutinler yani senin Aryan aslında çözmüş işi)
@melda983 ben uyumadıklarında bir ara arabayla gezintiye çıkarıyordum her ne hikmetse arabanın içinde mışıl mışıl uyuyorlar
Aynen canım büyüdüğü için sanırım 4 saat normal geliyor bana da.zira üç saatte bir beslemeye kalksam bana da aryaya da eziyet oluyor.istemiyor.ekinnnn tosbiğini yerim:))))obur tosbikkkk maşallahh:)ya valla bu sıpalar kendi düzenlerini kendileri oluşturuyor bize ne istediklerini anlayıp uygulamak Düşüyor:)))Kuzum 4 saat normal arya için. Abla o kocaman :)) ben batıya 1,5 2 aylıkken 4 saatte bir veriyordum gaz probleminden dolayı. Sıkıntı olmaz bence.
Ekin hanım doymuyor yazmıştım ya çözdüm hatunun ne istediğini :)
Benim dana ( maşallah diyim) öğün arasında 60-90 ml mama yedimi susuyor ve daha rahat uyuyor. Tabii saatler karıştı biraz ama böyle daha iyi gibi :)))
Yok kuzum bencede fazla değil zaten döküyor yarısından fazlasını:)))besleme Arasında ki zaman aralığı aklıma takılmıştı sadece
Aynen canım hastaneden çıktıktan sonra ki bir ay geceleri hemen hemen hiç uyumuyordu gazdan dolayı.o zamanlar zaten uyanık olduğundan besliyordum.sonra gaz problemi azaldıkça üç saatte bir uykusunda beslemeye başladım.yaklaşık son bir aydır da üç saatte bir uykuda dahi biberonu istemeyince gece 00.30 da besleyip gündüz 06.00da yeniden besliyorum.tabi bunları hep uykuda yapıyorum:))kilo alımımız gayet iyiydi bu aya kadar ama bu ay nedir durum bilmiyorum:)en son 5 kiloydu geçen ay kuzumKuzum ben ekini uyandırmıyorum uzun süredir. Gece yatıp sabah erkenden uyanıyor.
Gerçi ben hiç uyandırmadım bizimkileri :)) bende anlamayana meme yok :)))
Kesintisiz uyku önemli ve midesinin bir süre boş kalıp dinlenmesi de lazım.
Şimdi kaç kilo oldu kuzucum?
Ay ne güzel anlatmışsın valla benim uykum geldi:)ya o ayakta sallama işi bu aralar bizde de oluştu önce koyuyordum biraz mızırdanıp kendi kendine uyuyordu şimdi sallanmak istiyor.aman Ayağında sallama diyenlere de kulak asmıyorum açıkcası.yavaş yavaş sallamanın bebeğe bi zararı yok.e istiyosa da yapacak bişey yok:)@melda983 ben ilk aylarda sallamamak için direndim ama şimdi alıyorum minderi koyuyorum dizime bir de iyi bir kundak (kalçaları sıkmayacak şekilde) ağzına da emzik sessiz ve hafif loş bir odada sallayarak uyutuyorum bu arada hem sağıyorum hem de telden nete giriyorum-şimdi olduğu gibi:)) bu şekilde genelde uyuyakalıyor. eğer hareket eder ağlar kundağı çözmek isterse kucağıma almadan kollarını ellerimle tutup sallamaya devam ediyorum bir yandan da pış pış diyorum. O teması hissettiği zaman sakinleşiyor.
Canim gündüz de iyi besleniyor 2 saatte bir besliyorum ama ne yaptıysam gece 2 saatten fazla uyumuyorCnm gündüzleri yüklenmeyi denesen, gündüz besinini iyi alırsa gece daha az uyanabilir. Bizimkiler de bir ara öyleydi İki saate bir kalkarlardı şimdi gündüz iyi beslemye çalışıyorum bir de 23 ten önce rüya öğünü veriyorum
Ben de çook korkuyordum o gece uyku girmez gözümüze diyordum sadece aşı yaparken biraz ağladılar hatta hemşire hiç ağlamayacak sandım bile dedi. Akşam ne ateş oldu ne bir huysuzluk.
Çok doğru söylüyorsun Can'ım ya bizimde bi suru borç fLan var şükür yetiyo ama eksik cok bende orta halli bisey alıyimBen de ucuz bi oyun halısı aldım ama bizim ailede ilm alan ben olduğum için herkes şaşırdı tabi.ben cede fiyat hiç önemli değil benimki rengarenk Çıngırak var melodili aalan var koyuyrm ben de oynatarak en az yarım saat oynuyrz çok pahalı bişey değil yani ama fazlasıla yetiyo. Ben de öğrenciyim valla daha iyi.olsun isterim herşey için tabi ama olmuyo işte..yani kısacası önemli olan fiyatı değil ucuzda olsada al bişey birlikte oynayın onun sana ihtiyacı var. Konuşsan yeter ona.ben ucuz aldım ona vereceğim fazladan parayla kışlıklarını aldım
Bunun markası ne Can'ım90 liraya aldım canım 2 gün çok ilgilenmedi bugün ilgisini çekti oynadı beb de çok sevdim memnunum yani
Bende aynı dertten muzdaribim bugun doktora gittik kulak çubuğu ile uyardıCanım akşama doğru nefes almadan ağlamaya başladı tam bir saat susturamadık çocuğu birşekilde zorlanarak yaptı, bundan sonra 6.güne bırakmayalım çok acı çekiyor yavrum
Doktorlarda bişey söylemiyor ki biraz netten araştırayım bakalım
ALTINIM nerelerdesin yahu?
tamamen hak veriyorum ama mesela bir kere gıda zehirlenmesi olmuştum başlangıç seviyesinde diyeyim o bebeğimi baya etkiledi. büyük ihtimalle mikroorganizmalar bebeğe de geçtiYediklerine dikkat et ama bunun kuralı sağlıklı beslenme çerçevesi kadar olmalı. Yani aslında doktorların her yaşta her durumda sağlıklı beslenme için önerdikleri olmalı. Emzirenler birkaç kurala daha dikkat edip biraz daha fazla yemeliler. Gaz yapan yiyecekler sadece annenin bağırsağında yapar. Kana geçmez. Kana geçse beynimiz basınçtan patlardı. E süt de kandan yapıldığına göre. Ben doğumdan beri kuru fasülyeden tutun gaz yapar dedikleri her şeyi yedim, onlar gaz yapmadı. Zaamanı gelince bebeğin bağırsaklarındaki floralar gelişip besinleri rahatça sindirebilecek ve hareket ettikçe de gazı kendisi dışarı itebilecek. Kahve konusuna gelimce kafein anne sütüne geçip bebeğe uyaran olarak aktarılır fakat çok seviyorsan belki bir iki tane içilebilir.
Evet zor oluyor canım ama reflüsü var o yüzden o şekilde yapıyorum çok verip arayi uzun tuttugumda rahatsız oluyor kusuyor reflumuz biraz hafifle se dediğin gibi yaparız insallahBu aydaki bebekleri 3 saatlik rutine alıştırmalısın bebek büyüdükçe midesi byür ve daha fazla yiyebilip uzun zamanlar idare edebilir. Senin için iki saat de daha Zor olur.
yanlış yazmış galiba arya alıyosa zorla verme yazmış almıyorsa zorla verme dicekmiş öyle anladım ben@Senam72015 150cc fazla bence hele bi de arya alıyorsa kesinlikle fazla derken!arya gayet sağlıklı bi bebek Şükürler olsun.özellşkle arya ya fazla diye belirtmeni anlayamadım
Bencede sanırım yanlış yazmışyanlış yazmış galiba arya alıyosa zorla verme yazmış almıyorsa zorla verme dicekmiş öyle anladım ben
ALTINIM nerelerdesin yahu?
Bende aynı dertten muzdaribim bugun doktora gittik kulak çubuğu ile uyardısimdi bi yaptı fosur fosur 4 günlük birikmiş kızımın kakisi nolcak bu boyle bilmiyorum ki
aynı dert bende de var gündüz uyanıkken 1,5 uyursa 2 saatte bir emmek istiyor gece uyurken 3-4 saati buluyor. maşallah çok hareketli benim kız. heralde çabuk yakıyor o yüzden salih de öyle mi3 saate nasıl alıştırılır ki canım? Benim oğlum p.tesi 3 ayı bitirecek hala 2 saatte bir emiyor. Sadece gece uykusunda en fazla 5 saat emmeden duruyor. Gündüz 2 saat dolduğu an ağlamaya başlıyor.
2 hafta sonra çalışmaya başlayacağım. 3 saate alışsa sütümü sağlama bile gerek kalmadan idare edebilirim aslında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?