2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Uyudu mu? Canim gece rutin bi saati yok mu
Bizimki 7 7.30 gibi uyuyu mesela. Kacirdikmi kaciyo daha da uyutmasi cok zor oluyo. Kucga alip cok haff sallyarak dolas biraz evde pis pis diyerk denedin mi
Yok cnm uyumaıdm da int gitti giremedim.zaten oturup ağladım artık dün gece.çok yorgunum şu an.benim kızım gündüz çok ıyuyo bence ondan uyumuyo gece ama bişey yapamyrm çünkü kv bakıyo ve bebek uyur diyo .uyanık tut dyemyrm

canım ne tecrübesi 82 günlük tecrübe bendeji topu topu.
ben bu işi bilinçsizce yaptım uyanamadığım için gece tek göz emzirip koydum suratına bile bakmadım çocuğun. sonra vicdan azabı çekiyordum sabah ama yine de değişemedim.sonra öğrendim ki ilk günden beri öyle yaptığım için iyi olmuş alışmış gece uykusuna. uyanıp ağlamasına izin vermiyorum acıkınca kıpırdanıyor hemen uyanıyorum alıp emzirip geri koyuyorum daha gözünü açmadan geri uyuyor. kızımın gazını gece hiç çıkartmıyorum uyandırmayı göze alamıyorum geri uyumazsa yandık.
gündüz de memede uyursa çıkartmıyorum zaten gaz rahatsız etse uyuyamaz. tembel anneyim ben
bu arada yeni misin topikte oğlun var dimi adı ne? ne zaman doğdu kaç günlük

iyi hatırlattın canım acaba önceden sağlık ocağına söylemek mi lazım ben de tetanoz aşısı olcam diye. bizi sağlık ocağı 4. ayda çağırdı 3te kontrol yok

Bn de oglen 4 saat uyutuyorum. Ama 5-9 arasi da 1-2 saat uyuyor. Yoksa cok huysuzlaniyor. Gece uykusu icin o saatlerde uyutmamak lazim sanirim
bizim uyku düzenimiz şöyle. çoğu zaman sapsa da uygulamaya çalışıyorum. S sssn den allah razı olsun.
sabah 7de kalkıyor
9:30-11 uyku
12:30- 14:00 uyku
15:30-17:00 uyku
sonra da 21:30 gibi gece uykusu

canım bebeğin biraz yorulması lazım. çıngıraklı çorap al oyun halısı al. akşam sen kaçta alıyorsun eylülü. sen aldıktan sonra uyutma ve yor biraz.günde iki üç kere yüzüstü yatır ağlayana kadar yatsın öyle debelensin hem gazı çıkar hem de kasları gelişir hem de yorulur. kolları bacakları açıp kapatıp birbirine değdirerek spor da yaptırabilirsin yavaşça beşer onar kez. bi de her gün mümkünse dışarı olmadı balkona çıkar temiz hava da yorar. sonra da mışıl mışıl uyusun allahın izniyle. ama bir kerede mucize bekleme sabret kuzum yavaş yavaş düzelecek inşallah

aminn canım duygulandım valla ya günler geçmiyor gibi gelse de geriye bakınca aslında çok hızlı geçip gidiyor. allah zihin açıklığı versin. inşallah üniversiteye gittiklerini de görürüz yavrularımızın

Cnm sallanan bir karyola kullanmayı denesen bu hamak tarzı olanlarlardan en azından yattığın yerden eski usul iple sallarsın. Bir de yatır kaldır diye bir uyutma yöntemi var işe yarar belki benimkilerde yarar gibi oldu ama iki tane olunca devam edemedim. Yatır kaldır için önce bebeği kundaklıyorsun emziğini ağzına veriyorsun sonra yan yatırıp midesinin üst kısmına patpatlarken bir yandan da şşşş diyorsun. Eğer bebek uyumaz ağlarsa kucağına alıp sakinleştiriyorsun. Ağlaması susar susmaz tekrar yatağına yatırıyorsun. Ağlamasını keser kesmez yatırın deniyor çünkü uykuya kendi yatağında geçmesi gerekiyormuş. 20 dk boyunca bunu yapıyorsun ve yanından ayrılmıyorsun. İstersen bir elinle ona dokunabilirsin. Ağlamaya başlarsa yeniden kucak sakinleşince yeniden yatak. Bebek yalnız bırakıldığını hissetmemeli, güven duygusunu yitirmemeli. Bu şekilde 20 dk devam edeceksin bazı bebeklerde ilk başlarda uzun sürebilirmiş ama gitgide kısalacak yazıyor. Ben bir kere denedim ama diğeri de içeriden ağlamaya başlayınca devam ettiremedim. Sen yokken bebeğe bakacak kişiler de bu şekilde yapmalı.

Lütfen stres yapma Can'ları Sağolsun.bi sağlık sıkıntıları olmasında geçer inşallah bu durum.çözüm bulursam hemen yazarım aynı durumdayız valla vermesem istemeyecek keyfine gayet yerinde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…