- 20 Ekim 2015
- 4.200
- 5.405
- 108
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #7.741
Maşallah kuzumaaa:))
:)))İyi de emzirmek kadar büyük rahatlık var mi yaa... ben uyurken bebis ağlayinca bir gözümle uyumaya devam edip diğer gözümle emziriyorum resmenhadi mamayı senden başkası hazırlayacak, içerecek olsa neyse...
Canim bende mama veriyorunda 90 cc olarak.sağlık ocağı ebesi fazla veriyrsun dwdi. kaç saatte bir içıyor seninki beninki 2 saatte bir açıkip ağlıyorcanım ben her öğünde mama veriyorum maalesef, önce emziriyorum ardından 90cc-100cc mama...Aslında doktorum ilk 6 ay anne sütü, anne sütü yetmezse de ilk 6 ay devam sütü dedi ama 4. aydan itibaren yavaş yavaş başlayabiliriz dedi. Annemlerde yeğenlerimde 4.ayda ufak ufak başlamışlardı
Canım bizimde ilk zamanlar 2-3 günde bir kendi bir şekilde yapıyordu ama şimdilerde 6 günü buluyor ve kendi kendine yapamıyor bizim müdahalemiz ile yapıyor bana bütün doktorlar normal diyor ama 6.gün çocuk için azap oluyor, çok ağlıyor çok zorlanıyor. Morarma yok şimdilikYavrum nasil zorlaniyor ya kiyamam.bizimki de 2gunde bir yapıyor doktorum normal.oldugunu hatta bazi bebeklerin 1 hafta da 1 kere yaptığını soylemisti.ama morarma yok degil mi ? Kizarmasi normalmis
Canım bizimde ilk zamanlar 2-3 günde bir kendi bir şekilde yapıyordu ama şimdilerde 6 günü buluyor ve kendi kendine yapamıyor bizim müdahalemiz ile yapıyor bana bütün doktorlar normal diyor ama 6.gün çocuk için azap oluyor, çok ağlıyor çok zorlanıyor. Morarma yok şimdilikbir çözümü olmalı nezamana kadar bu eziyeti çekecek
Canım zamanı gelince siz tecrübeli annelerden öğrenecek çok şeyimiz var. Şimdiden sorsam da unuturum o zamana. Yılbaşı itibariyle hazır olun bombardımana tutucam sizi :)matsiyahoje canım benim inek sütü ile oluo yoğurt çünkü yoğurt olunca fermantasyona ugruo sıkıntı olmuo yani ama imkanın varsa keçi sütüne mayala daha iyi olur
Kızlar selam, yine yeni bir hikayeyle karşısınızdayım:) dün yazmıştım aras çıngırağa oyuncağa bakmıyor diye.denizbatiekin in tavsiyesiyle ev tipi ana kucağına bağladım oyuncağı dünden beri bakıp konuşuyor , gülüyor ağlıyor hatta bilinçlimi bilmiyorum vuruyor ses çıkınca gözleri büyüyor. Biraz rahatladım tabi:) ama şimdide sizin yazdıklarınızdan şunu farkettim benim oğlum hiç agu demiyor :/ auuuu diyo hhööööö diyo hııııı diyo bazen sanki anne diyo:) yani tabi bunlar ses harf değil. Ama g,ğ,p harfleri hiç yok.
Birde yine daha önce yazmıştım gece uykusu uzun bölmeyelim diye karar kılmıştık. O günden beri geceleri uyanıyor sürekli. Gündüz uykusunda sorun yok. Ama geceleri 1-2 gibi yatıp sabah kalkam çocuk uykuya zor geçiyor ve max 3 saar uyuyor. Ne oldu acaba yaaa? Bilen varmıdır neden değişti durup dururken ?
Yani gece uykusu herseyden onemli tabi :)Benim oğlumun da gündüz uykuları yarım saat 20 dk ama geceleri iyi uyuyor geceyi bilsin de yeter bana
Canom her gün dört beş kere öksürüyor. İki üç kere arka arkaya kuru öksürük.@Senam72015
Birkaç günde bir kere olan çok kısa bir öksürülten mi bahsediyorsunuz? Bizimkiler de arada yapıyor fakat endişelenexek bir şey olduğunu sanmam sonuçta boğazına giden yabancı bir maddeyi de atıyor olabilir. Bu vücudunun doğru çalıştığını gösterir. Bizim de boğazımız gıcıklanınca aksırıp yabancı maddeyi atarız. Her gün bir kere hapşırıyorlar üşütmüş değiller ki! Solunum yolları henüz taze ve hassas, bizim duyarlı olmadığımız toz zerrecikleri bile onları rahatsız ediyor olabilir.
Peynir mi ben de bunu ilk defa duydum. Bisküvi yapan da varmış facebookta gördümEvet cnm hatta makinaları bile var. Ben kendi sütümden yapacağm. Peynirde yapılıyor.
Bn sutumu sagip veriyodum bazen. 75 cc iciyodu. Bi ogun icin yetiyodu yani. Mama daha doyurucu oldugu icin daha az verilebilir bnceCanim bende mama veriyorunda 90 cc olarak.sağlık ocağı ebesi fazla veriyrsun dwdi. kaç saatte bir içıyor seninki beninki 2 saatte bir açıkip ağlıyor
Bekliyorum canım ztn konuştukça animsiorum inan siz bana ben size elimizden geldiğince yardimci olcazCanım zamanı gelince siz tecrübeli annelerden öğrenecek çok şeyimiz var. Şimdiden sorsam da unuturum o zamana. Yılbaşı itibariyle hazır olun bombardımana tutucam sizi :)
Canım 100 cc yetermiş mayalamaya.çok da gözünde büyütmeBen yapmadım canım uygulamada okuduğumu söylüyorum korktum yanlıs bişi demiş olmayım benim mayalıyacak kadar sütüm yok zaten :)
Sende durumlar ne ?şüphen vardıdeğilsin bence canım :)ama korkusu bile yetiyor yani
Peynir mi ben de bunu ilk defa duydum. Bisküvi yapan da varmış facebookta gördüm
Benim oğlum da genelde auuu hııı gibi sesler çıkarıyor. Çok nadir kendini sıkarak veya gülerek ses çıkarırken anguu tarzı bir ses çıkarıyor :) yaa o anne ye benzeyen sesi sorma zaten onu duyunca içim eriyor resmen
Ahh keşkem şöyle malikanelerde otursam da gündüz ayrı gece ayrı dadılar. Temizliğe ayrı yemeğe ayrı yardımcılar olsaİyi de emzirmek kadar büyük rahatlık var mi yaa... ben uyurken bebis ağlayinca bir gözümle uyumaya devam edip diğer gözümle emziriyorum resmenhadi mamayı senden başkası hazırlayacak, içerecek olsa neyse...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?