- 12 Mart 2011
- 1.161
- 969
- 123
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #8.661
Canım hepimizin öyle bir gün geçirmişliği var topikte. Mutlaka bir sıkıntısı vardır ama kötü bişey olsa ağlar susmaz, sen biraz daha sabret uyuyacak ve eksik olan uykusunuda ertesi gün tamamlayacak hiç merak etme. Bir banyo yaptırsaydın rahatlardı biraz. Üzme kendini hepimiz geçirdik öyle uykusuz bir günEdiz sabah 7den beri ayakta.bu normal olamaz dimi bazi bebeklerin daha az uykuya ihtiyaci olurmus tamam ama ben uyutmasam 24saat uyanik durcak keske 24saat derken abartiyo olsaydim ama 24u doldurmaya 5saat kaldi.bi bebek neden uyumaz hicmi yorgun dusmez.kolik desem bizimki ileri derece kolik sanirim 24saat huysuzlaniyo cunku.babasindada durmadi bugun basimin agrisindan olcem.uyusun uyumicam isyanim uyuyamadigimdan degil gercekten hasta olcak bu gidisle off
2bucuk ayda normal bebek gibi 3gun ancak uyumustur heralde.gunduz hic uyumuyo desem yeridir geceyide ogrendi toparlaniyoruz diyodum 3gundur o da yok basa donduk.o yuzden endiseleniyorumCanım hepimizin öyle bir gün geçirmişliği var topikte. Mutlaka bir sıkıntısı vardır ama kötü bişey olsa ağlar susmaz, sen biraz daha sabret uyuyacak ve eksik olan uykusunuda ertesi gün tamamlayacak hiç merak etme. Bir banyo yaptırsaydın rahatlardı biraz. Üzme kendini hepimiz geçirdik öyle uykusuz bir gün
Canım benimki de 2,5 aylık daha düzenleri oturmadı, hayırlısıyla gazı bitsin. Oda kendini ev ahalisine göre kendiliğinden ayarlayacak. Sen uyuyunca uyuyacak. Ben bu düzensizliği gaza ve değişik ortamda geçirilen günlere bağlıyorum. Benimkide kolik bazı günler uyusa bile uykusunda huzursuzluğu devam eder, yada ortam değişikliği veya misafirim olduğunda hiç uyumaz büyük adam gibi misafir ağırlar uğurlar sonraki gün full uyur :)2bucuk ayda normal bebek gibi 3gun ancak uyumustur heralde.gunduz hic uyumuyo desem yeridir geceyide ogrendi toparlaniyoruz diyodum 3gundur o da yok basa donduk.o yuzden endiseleniyorum
Hic sanmiyorum ama insallah yarin uyurda bugunu telafi etmis olur.Canım benimki de 2,5 aylık daha düzenleri oturmadı, hayırlısıyla gazı bitsin. Oda kendini ev ahalisine göre kendiliğinden ayarlayacak. Sen uyuyunca uyuyacak. Ben bu düzensizliği gaza ve değişik ortamda geçirilen günlere bağlıyorum. Benimkide kolik bazı günler uyusa bile uykusunda huzursuzluğu devam eder, yada ortam değişikliği veya misafirim olduğunda hiç uyumaz büyük adam gibi misafir ağırlar uğurlar sonraki gün full uyur :)
Mesela aşı gününde full uyudu, kıyamadım uyandıramadım kuzuyu, emdi uyudu bilerekmi yaptı bilmem aşıdan kurtulmak için:)
İyi geceler canım, Allah rahatlık versinHic sanmiyorum ama insallah yarin uyurda bugunu telafi etmis olur.
Bakalim simdi yatagina yatirdim bekliyorum.
Tesekkur ederim ilgin icin
Ay cnmmmm yeni gördüm mesajını çok çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın.bizde dedük kesin girerdi .tekrar çok çok geçmiş olsun.cihanıma kıyamam ben ya korkar tabi.matsiyahoje @gvn1907 Senam72015 @idilduam canlarim beni merak etmissiniz var'olun.
Dayim rahatsizdi vefat etti. Memlekete geldik.yolculuk esnasinda trafik kazasi gecirdik. Cok sukur saglik sorunumuz yok.maddi zararimiz buyuk.oglum kazanin korkusunu tasiyor.suan bizim arabamiz tamirde ama dedelerinin arabasina bindiginde korku halinde.ölüme ramak kala kurtulduk diyebilirim.verilmis sadakamiz varmis.kosturmacadan tlfnumu elime dahi alamadim. Sizleri merak ettim.sayfalar cok ilerlemis okuyamadim. Umarim herkesin ve kuzularinin keyfi,sagligi yerindedir.
Dun ikinci ay asisini olduk. Suan ankara buz gibi. Atesini kontrol etmek icin uyandim ki bebegimin elleri sogumus.misafirlikte olmakta zor.evde olsaydim üşütmezdim yavrumu.insallah hasta olmaz
Hepinizi candan opüyorum
Bencede terbiye olmuşlar benimki de boş gibi emince şok oluyrm ağzından taşıyo çektikçe çekiyo.benimki biraz erken terye oldu heralde.bu arada terbiye olma işini de ilk defa sizden duydum.bizim ailede bilen yok sanırımAynen canim bende cok cektim bu konuda.agiz mendili koymadan emziremiyodum.sut agzina cok gidiyodu galiba cogunu yutamiyodu.bu sekilde daha iyi gercekten.acaba terbiye mi oldu yoksa sutum mu azaldi diye merak ettim ama galiba terbiye oldu.doymasaydi yikardi ortaligi
Yok kız okyrm ben hepsinine kaçağı bak saate herkes uyurNöbetlerde okurdun eskiden şimdi o da yok kaçak sin
Hmmm tmm anladım.benimki çok terbiyeli maşalah 2.5 aylığız terbiye oldu :)))Kizlae ilk 3 ay kontrolsuz bir sekilde sut uretimi oluyo.bazen bebegin ememeyecegi derecede.hani diyoruz ya cok sisti gogsum agiriyo falan.o genelde 3.aya kadarmis.3.ay da vucut artik bebegin ne kadar emmesi gerektigi bilip ona gore sut uretiyo.yani artik goguslerde sut fazla fazla depolanmiyo.bebek emdikce geliyo.buna terbiye olmasi deniyomus.benimde birkac gundur goguslerim iyice yumusadi acaba terbiyemi oldu dediydim
Ay sanki beni anlatmışsın hayretle okudum ben yazıyomuşum gibi hissettim.tek fark biizm ana kucağımız yok.ben bi kaç gün hep burnuna serum fizyokojik damlattım.ağzını karnonatlı suyla sildim.pişikleirni hep kontrol ettim .hayet iyidi ama bugün yine bi mere reddetti nie bilmyrm.mama vermemeye çalıştım çünkü sütümün yetmediğini düşünerek günde bi kere mama veryrm.ama bırakmaması için elimdengeleni yapcm sen de öyle yap.kv biraz büyüsn sorynları bitecek her türlü emer o zamana kadar sabret zorla ver diyo.benimkide alana kadar uğraşyrz alınca güxel emiyokızlar selam Su ayın 27 snde 2 aylık olacak. kızım sadece anne sütü içiyor. 6. ayına kadar da sadece anne sütü alsın istiyorum. 1.ayına girerken emzik kullanmaya basladık. baslarda pek istemiyordu emziği. sonradan biraz fazla alıştı sanki. mesala uyurken çoğu zaman emziğini mutlaka istiyor. bazen uyanıkken ve anakucagında yatarken de istiyor. emziğe bu kadar alıştıgından beri meme emme konusunda zorlanıyor. beni reddetmeye başladı 2-3 haftadır. normalde uyanık oldugu zamanın buyuk cogunluğunu gögsümü emerek geçirirdi. bazen emziği okadar iştahlı emiyor ki içim acıyor. gögsümü verdiğimde kıyameti koparıyor. ancak çok acıkırsa yada uykudan her uyandığında gögsümü emiyor. yada ben inat eder ve baskın gelip zorladığımda alabiliyor. bunun nedeni ne olabilir? artık gögsümü emmek istemiyor desem hiç almaması gerekmez mi? yoksa bu durum normalde ben mi abartıyorum? kafamda bi sürü soru işaretleri var. acaba anakucagını cok seviorda kucagımda rahatsız o yüzden mi istemiyor? (anakucagında kendını sallayabildiği için gerçekten seviyor) acaba sütüm azda o yüzden mi istemiyor? (sütüm az olsa kızım her emdiği coğu zaman taşmaması gerekir gibi geliyor) acaba onun sevmediği bişiyeler mi yiyorum da reddiyor? (ki bunu nasıl anlarım -.-) bana mı öyle gelior bilmiyorum ama bazen emziği emdikce süt gelmediği için sinirleniyor. bu konuda kendimi çok çaresiz hissediyorum, içim acıyor.. böyle problemler yaşayan oldumu? nasıl çözdünüz. lütfen yardım edin
Ay canım benim ya büyümüş te dr amcasını tanıyo.allah okula başladığı bitirdği evlwndiği çocuğunun olduğu günleri de göstersin inş.en büyük şansı senin gibi bi annnesi olması.onun gülmesini herşeye değer gören bi anne.Allah bebeklerimizi hayırlı evlat hayırlı kul olmayo nasip etsin.bi an düşününce ben bile dıygulandım.boyu da çok iyi uzamış maşallah vallaKızlar tek tek etiketleyemiyorum umarım biberonla Savaşan bebişlerin anneleri okurlar:)bugün saat 19.00da Dr kontrolümüz vardı.aryam çok iyiymiş Şükürler olsun.gelişimi düzeltilmiş Yaşından çok daha ileri düzeyde dedi drumuz Elhamdülillah.20 günde 3cm boyumuz uzamış 350gr kilo almış.kiloyu az almış ama boyu iyi uzadığı için önemsemiyorum dedi.bende çok bile almış ben onj da beklemiyordum dedim:)))biberonla savaş durumumuzu Dr umuz biliyordu.3.ay da olan bi durum biberonu ya da memeyi bırakabilir o Yüzden Sabırla vermeye devam et mamanın içine pekmez(üzüm)kat dedi.ek gıdaya bu ay da geçebiliriz ama gaz problemi yeni ortadan kalkmışken bir ay daha bekleyelim önümüzde ki ay başlayalım ek gıdaya geçtiğinde gaz fazla olur dedi.2 besleme Kaşık maması vermemi söyledi.tabi bunları kronolojik yaşına göre mi söyledi düzeltilmiş yaşına göre mi sormadım ama Kaşık mamasına filan geçtiğimize ek gıdadan bahsettiğine göre düzeltilmiş yaşına göre söylemedi.kucağına aldığında ayağının üzerine bastırabilirsin artık dedi çok mutlu oldum:))))Dr Amcasını gördüğünde agu bugu bir Sürü sohbet etti kahkahayla Güldü Eşek sıpası:))))tanıyormuş gibi çok duygulandım:)normal de yabancı birine olanca suratsızlıyla bakar arya:)))Dr a öyle yapması çıktıktan sonra ağlattı beni.bilmiyorum belki de biliyordur hissediyordur hayatını kurtarmaya vesile olan insanın o olduğunu akıllı kuzum
Bayıldımmmmm bizimki de idare ede ama bu baya güzelmiş.güle güle oynasınmEki Görüntüle 1889213 miniğimle aldığımız ilk oyuncak :)
Ay çok zor bilyrm ya o kadar uzun yaşamadım ama bizimki de çok uyuyo sayılmaz ama kv alıyo bakıyo arada sen uyu diyo da rahatlyrm biraz.nie böyleler koyduğumuz yerde uyumyyolarHic sanmiyorum ama insallah yarin uyurda bugunu telafi etmis olur.
Bakalim simdi yatagina yatirdim bekliyorum.
Tesekkur ederim ilgin icin
İyi geceler kızlar,
Bugün ani bir karar verip iki oğlancığı ds sünnet ettirdik. Birinin pipi derisi enfeksiyon kapmaya müsade edecek kadar fazlaydı, problem oluşmadan bir an önce aldıralım dedik. Anestezinin etkisi geçince bir ağlama nöbeti geldi iksine de ama şimdi rahatlar
Aminn Lokal yapıldı.Hayırlı olsun Rabbim damatliklarini da göstersin. Anestezi genel değil di mi
Kuzum severim onun gülücüklerini hissetmiş demekki doktor amcasının hayatında önemli bir yeri olduğunu:)) kara kuzumu öperimKızlar tek tek etiketleyemiyorum umarım biberonla Savaşan bebişlerin anneleri okurlar:)bugün saat 19.00da Dr kontrolümüz vardı.aryam çok iyiymiş Şükürler olsun.gelişimi düzeltilmiş Yaşından çok daha ileri düzeyde dedi drumuz Elhamdülillah.20 günde 3cm boyumuz uzamış 350gr kilo almış.kiloyu az almış ama boyu iyi uzadığı için önemsemiyorum dedi.bende çok bile almış ben onj da beklemiyordum dedim:)))biberonla savaş durumumuzu Dr umuz biliyordu.3.ay da olan bi durum biberonu ya da memeyi bırakabilir o Yüzden Sabırla vermeye devam et mamanın içine pekmez(üzüm)kat dedi.ek gıdaya bu ay da geçebiliriz ama gaz problemi yeni ortadan kalkmışken bir ay daha bekleyelim önümüzde ki ay başlayalım ek gıdaya geçtiğinde gaz fazla olur dedi.2 besleme Kaşık maması vermemi söyledi.tabi bunları kronolojik yaşına göre mi söyledi düzeltilmiş yaşına göre mi sormadım ama Kaşık mamasına filan geçtiğimize ek gıdadan bahsettiğine göre düzeltilmiş yaşına göre söylemedi.kucağına aldığında ayağının üzerine bastırabilirsin artık dedi çok mutlu oldum:))))Dr Amcasını gördüğünde agu bugu bir Sürü sohbet etti kahkahayla Güldü Eşek sıpası:))))tanıyormuş gibi çok duygulandım:)normal de yabancı birine olanca suratsızlıyla bakar arya:)))Dr a öyle yapması çıktıktan sonra ağlattı beni.bilmiyorum belki de biliyordur hissediyordur hayatını kurtarmaya vesile olan insanın o olduğunu akıllı kuzum
Can'ım ya inşallah düzelir. Rezene kaynatıp versen belki uyumasına da yardımcı olur denedin mi bilmiyorum ama? Deniz 8-9 gündür öyle mahvoldum resmen biran önce düzelirler inşallahEdiz sabah 7den beri ayakta.bu normal olamaz dimi bazi bebeklerin daha az uykuya ihtiyaci olurmus tamam ama ben uyutmasam 24saat uyanik durcak keske 24saat derken abartiyo olsaydim ama 24u doldurmaya 5saat kaldi.bi bebek neden uyumaz hicmi yorgun dusmez.kolik desem bizimki ileri derece kolik sanirim 24saat huysuzlaniyo cunku.babasindada durmadi bugun basimin agrisindan olcem.uyusun uyumicam isyanim uyuyamadigimdan degil gercekten hasta olcak bu gidisle off
Hayırlı olsun bizde bayramdan 1 gün önce yaptırmıştık sadece ilk gün çiş yaparken ağladı sonra atlattık. Hemen iyileşiyor iyi bir karar erkenden yaptırmak.İyi geceler kızlar,
Bugün ani bir karar verip iki oğlancığı ds sünnet ettirdik. Birinin pipi derisi enfeksiyon kapmaya müsade edecek kadar fazlaydı, problem oluşmadan bir an önce aldıralım dedik. Anestezinin etkisi geçince bir ağlama nöbeti geldi iksine de ama şimdi rahatlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?