- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #8.761
Teşekkürler canım :)Can'ım ben vermedim gaz sorunumuz bitti sayılır (şurup kullandım şimdi arada veriyorum) Amamatsiyahoje yapıyordu sanırım 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı koyup demliyordu. Bebeğe 1-2 tatlı kaşığı içirip gerisini sen içersen sütünden de geçer faydasını görürsün Can'ım.
Kesinlikle katılıyorum elbet Eşsiz bir duygu ama hiç kolay değilmiş... çok farklı sanki bambaşka bir hayat yaşıyorum ve aslında ben bu yeni düzene alışmaya çalışıyorum, bebiş de yeni dünyasına.. ikimizde sersemiz şu an.. keşke okulu fln olsa anneliğin yada bebek dili ne bilim:) daha kolay olurdu belki.. Allahtan burası var inter net var.. Ama en çok da burası.. Allah hepinizden razı olsun çoğu şeyi burdan öğrendim.. ki benim hiç bilgim yoktu bebk konusunda.. Çevre az akrabalar uzak etrafta erişkin insanlar fln.. Ama şu an kendime güveniyorum yetemediğim yerde de buraya yazıyorum :)Beyin ne kadar bilinmezlere gebe.neyi ne zaman ne kadar kaydettiğini ve neler yapabileceğini bilemiyoruz hatta bilim adamları bile bilemiyor henüz.canını Sıkma bence strese düzensiz uykuya ya da uykusuzluğa bağlı bi durum canım.onun dışında ruhen çökmüş olarak hissetmen de gayet normal.anne olmadan önce annelik Dünya'nın en Şahane duygusuymuş gibi yansıtılıyor diğer anneler tarafından(aksini iddia etmiyorum tabiki en Şahane duygusu)fakat her zaman bu böyle olmayabiliyor.insanın eski hayatından tamamen kopup yeni bi hayata balıklama daldığı bi durum yeni anne olmak.gözünün içine bakan tamamiyle her zerresine kadar sana ihtiyacı olan ve Çoğu zaman neden uyumadığını beslenmediğini,huysuz olduğunu,ateşinin çıktığını vs vs vs bilemeden,canından kanından bi canlıya yetebilmek çok da kolay bi durum değil diye düşünüyorum.daha onlarca boyutu var yeni anne olmanın getirdiği sıkıntılı durumların.dolayısıyla canım yaşadıkların gayet normal bence.sana iyi gelecek Şeyler yap ve akışına bırakıp bebeğinin büyümesinin keyfini çıkar
Bizim de bazen gece bi kez o kadar uyuyorum sonra ya bi saat ya yarım ya da 10dkBenimki mama içtiği halde maximum 2 saat uyuyor 16 temmuz doğumlu 2.5 saat bile uyumadı hic
ayy sütten kesilmesinlerde kuzucuklar herseye razıyımCnm bizde kaka sorunu yok bin şükür. Hatta sayı bile azalmadı hala günde 4-6 kez kaka yapıyor oğlum. Yaparkende rahat gaz sorunumuzda hiç yoktu. Son 1,5-2 haftadır sanki yeni doğdu başa sardık.atrusha benzer durum cnm. Büyüme atağı filan yazıyor öyle olabilir. Benim oğlumda gece 1-2 gibi yatar saabah 6-7 de kalkardı. Artık zor uyutuyorum 1-2 gibi 3-4 te kalkıyo. Bütün düzenimiz alt üst oldu.
Aynen canım burası iyi ki var ve hepinizden Allah Razı olsunKesinlikle katılıyorum elbet Eşsiz bir duygu ama hiç kolay değilmiş... çok farklı sanki bambaşka bir hayat yaşıyorum ve aslında ben bu yeni düzene alışmaya çalışıyorum, bebiş de yeni dünyasına.. ikimizde sersemiz şu an.. keşke okulu fln olsa anneliğin yada bebek dili ne bilim:) daha kolay olurdu belki.. Allahtan burası var inter net var.. Ama en çok da burası.. Allah hepinizden razı olsun çoğu şeyi burdan öğrendim.. ki benim hiç bilgim yoktu bebk konusunda.. Çevre az akrabalar uzak etrafta erişkin insanlar fln.. Ama şu an kendime güveniyorum yetemediğim yerde de buraya yazıyorum :)
Eslemak dün bende bebiş uyurken ikindi gibi uyuya kalmışım bebiş yanımda..
kalkınca resmen aklım yerinde değildi.. bebeğe bakıyorum boş boş bi 10 dk kendime gelmeyi bekledim eşime fln tlf ettim toparlayamıyorum kendimi diye.. yoruluyoruz ve dolayısıyla vücut tepki veriyor buna demek ki..
Canım emziği sadece uyurken verip diğer zamanlarda meme vermeyi dene bence emzik istedikçe meme ver bırakır inşallahbildiğimiz yalancı meme diye tabir edilen boş emzik canım. valla huysuzlandıgı için emzik vermemeyi hiç denemedim. uyurken emzige bayılıyor ztn. ya nerdeyse emzik verdiğime pişmn olmak üzereyim. gögsümden vazgeçiyor sanırım kızım
Ben de aryanın gelişimine duygulandım ya maşallah ona topiğimizin aryası büyümüş de yaşıtlarına fark mı atmış ya kara kuzuyu öp benim yerime şükürler olsun.bizler çok badireler atlattık çok şükür aldıkları her nefese binlerce kez şükürler olsun. Ağlattın kız beni ay ek gıda falan diyosun tam abla oldu bu kız.Kızlar tek tek etiketleyemiyorum umarım biberonla Savaşan bebişlerin anneleri okurlar:)bugün saat 19.00da Dr kontrolümüz vardı.aryam çok iyiymiş Şükürler olsun.gelişimi düzeltilmiş Yaşından çok daha ileri düzeyde dedi drumuz Elhamdülillah.20 günde 3cm boyumuz uzamış 350gr kilo almış.kiloyu az almış ama boyu iyi uzadığı için önemsemiyorum dedi.bende çok bile almış ben onj da beklemiyordum dedim:)))biberonla savaş durumumuzu Dr umuz biliyordu.3.ay da olan bi durum biberonu ya da memeyi bırakabilir o Yüzden Sabırla vermeye devam et mamanın içine pekmez(üzüm)kat dedi.ek gıdaya bu ay da geçebiliriz ama gaz problemi yeni ortadan kalkmışken bir ay daha bekleyelim önümüzde ki ay başlayalım ek gıdaya geçtiğinde gaz fazla olur dedi.2 besleme Kaşık maması vermemi söyledi.tabi bunları kronolojik yaşına göre mi söyledi düzeltilmiş yaşına göre mi sormadım ama Kaşık mamasına filan geçtiğimize ek gıdadan bahsettiğine göre düzeltilmiş yaşına göre söylemedi.kucağına aldığında ayağının üzerine bastırabilirsin artık dedi çok mutlu oldum:))))Dr Amcasını gördüğünde agu bugu bir Sürü sohbet etti kahkahayla Güldü Eşek sıpası:))))tanıyormuş gibi çok duygulandım:)normal de yabancı birine olanca suratsızlıyla bakar arya:)))Dr a öyle yapması çıktıktan sonra ağlattı beni.bilmiyorum belki de biliyordur hissediyordur hayatını kurtarmaya vesile olan insanın o olduğunu akıllı kuzum
Ay çok güzel fikirmiş ben de filesine yatırıp karnını sabunla ovuyorum. maşallah sana ya sen kendini hangi yaşta hissediyorsan o yaştasın canım kimliğe hiç takılmaKızlar kızımın en çok sevdiği şey bu. Gaz sancisindan cok ağladığında karnına sıcak su akitiyoruz rahatlıyor yavrucak.Allahtan azaldı gazımizda kurtulduk çok şükür.İşe yarayan tek damla biogaia oldu. Artık kendi rahatlıkla cikarabiliyor...Bu arada konusu geçmişken söyleyeyim.En yaşlı anne benim bu topikte. ekimde 41 e giriyorum canlar...hepiniz opuldunuz.hoscakalin.Eki Görüntüle 1889193
Uygun olmamak nasıl oluyor canım ben sağlık ocağında taktıracaktım orda uygun muyum değil miyim bakmazlar takıverirlerDoktor bana sen spiral icin uygun degilsin dedi. O yuzden ben mecburen hap kullancam napalim
Canım ben de alıcam bundan sence nasıl içi pamuk mu bide kalıbı nasıl 6 aylık mı alsam acaba 9falan mıaldigim tulum da bu
Canım ben deniz uyumadığı zaman rahatça oturup ayaklarımı uzatıyorum dizimin üstüne de yastık koyuyorum öyle emziriyorum emerken uyuyor memeyi bırakınca ben de uyuyorum öyle iki saat uyuyoruz boynum sırtım belim pert oluyor ama en azından dinleniyor rahatlıyor çocukEdiz sabah 7den beri ayakta.bu normal olamaz dimi bazi bebeklerin daha az uykuya ihtiyaci olurmus tamam ama ben uyutmasam 24saat uyanik durcak keske 24saat derken abartiyo olsaydim ama 24u doldurmaya 5saat kaldi.bi bebek neden uyumaz hicmi yorgun dusmez.kolik desem bizimki ileri derece kolik sanirim 24saat huysuzlaniyo cunku.babasindada durmadi bugun basimin agrisindan olcem.uyusun uyumicam isyanim uyuyamadigimdan degil gercekten hasta olcak bu gidisle off
İyi yapmışsınız canım kolayca iyileşir bebekken. Hayırlı olsun minikler erkek oldu demek :)İyi geceler kızlar,
Bugün ani bir karar verip iki oğlancığı ds sünnet ettirdik. Birinin pipi derisi enfeksiyon kapmaya müsade edecek kadar fazlaydı, problem oluşmadan bir an önce aldıralım dedik. Anestezinin etkisi geçince bir ağlama nöbeti geldi iksine de ama şimdi rahatlar
Ayy canım benim öperim tabiki:)topiğin en minnak ablası:)))karşı komşunun gelini var,zamanında doğum yapsaydım bebeklerimiz Arasında 15 gün olacaktı fakat üç ay kadar bi erken doğum yaptığım için:)))arya haliyle o bebişin ablası oldu.yanyana koysak bebişleri ARYA'mın üç Katı kadar duruyor diğer bebiş boy ve kilo olarak:)))ama işte olsun yine de abla arya kuzum:))))deniz kuzusunun biberonu almasına sevindim.canım neyin var geçmiş olsunBen de aryanın gelişimine duygulandım ya maşallah ona topiğimizin aryası büyümüş de yaşıtlarına fark mı atmış ya kara kuzuyu öp benim yerime şükürler olsun.bizler çok badireler atlattık çok şükür aldıkları her nefese binlerce kez şükürler olsun. Ağlattın kız beni ay ek gıda falan diyosun tam abla oldu bu kız.
Bugün de beb biraz rahatsızdım sağdığım sütü eşim biberonla vermiş deniz de içmiş çok sevindim en azından biberonu bi lekilde olsun aldı
Cnm genelde mama olcusu 1 kasiğa 30 cc sukızlar acil yardımmm!!namanın üzerinde 40gr(yaklaşık 4 yemek kaşığı)mamaya 140ml su ekleyin yazıyor.fakat hazırlanan mama 6porsiyon yazıyor.ben verilen ölçüleri 1 porsiyon olarak hazırladım(yarım yemek kaşığı mamaya 25ml su ekledim)ama sanki mama çok az oldu doymadı gibi.Acaba mamanın ğzerinde yazan ölçüleri 1 beslemede mi vericem?
Bende alicam cnm ege cingirakla oynuyo onu da sever insallah:)Ben almıştım Can'ım gayet güzel ama Deniz henüz oyuncaklara ilgi duymuyor. Bugün biraz koydum bakıp inceliyor tepiniyor içinde şimdilik. Ben iki halı arasında kalmıştım Playgro Mutlu orman ve tiny love en son tiny love a karar verdim
Canım hastaneye götür direk kaka tahlili alirlar bebeklerde sıvı kaybı onemliKızlar oğlum ishal olmuş sanırım bu 3. Sıvı kaka çok cada kusuyo napmalıyım akıl verin
Canım bizim Dr umuz 5 defa Sıvı kaka yaparsa beklemeden getirin Demişti.kusması da normalin dışındaysa bi Dr a mı götürseniz için rahat ederKızlar oğlum ishal olmuş sanırım bu 3. Sıvı kaka çok cada kusuyo napmalıyım akıl verin
Yok canjm bu Kaşık maması farklı ölçüleriCnm genelde mama olcusu 1 kasiğa 30 cc su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?